محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842225171
سعدالله زارعی حماس و تب و تاب مقاومت 27 ساله
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سعدالله زارعی
حماس و تب و تاب مقاومت 27 ساله
حماس در مرحلهای که اخوان عنصر جهاد را به کنار نهاده بود، با این جنبش زاویه داشت و هم زمانی که دردوره ریاست جمهوری محمد مرسی به سمت افراطگراهای سلفی رفته بود، با آن به بحثهای انتقادی میپرداخت.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس «کیهان» در سرمقاله خود به قلم «سعدالله زارعی» نوشت: روابط ایران و حماس از زمانی که این جنبش در سال 1367 رسما اعلام موجودیت کرده است رو به گسترش بوده و ابعاد مختلفی را دربرمیگرفته است و در آینده و طبعا تا زمانی که این جنبش آرمان فلسطین را در راس برنامههای خود دارد، این روابط وجود خواهد داشت و بر ابعاد آن افزوده میشود. کما اینکه این جنبش در طول دوره حیات خود بیشترین حمایت و کمک که شامل موارد استراتژیک میشده، از جمهوری اسلامی دریافت کرده است.
روابط ایران و جنبش مقاومت اسلامی حماس برخلاف آنچه مشهور شده است هیچگاه و از جمله در طول دوران بحران سوریه قطع نشده و به موضوعی کماهمیت هم تبدیل نگردیده است چرا که هم ایران و هم حماس به این رابطه بعنوان یک موضوع راهبردی و غیرقابل خدشه نگاه میکنند. در این بین آن دسته از جریانات درون فلسطینی یا درون ایرانی و یا در سطوح منطقهای و بینالمللی که این رابطه را شکلدهنده به وضعیتی انقلابی-اسلامی دانسته و آن را نامطلوب ارزیابی میکنند، هرازچند گاهی و بخصوص در شرایط حساستر از پدیدآمدن شکاف و نقار میان ایران و حماس سخن گفتهاند.
جنبش اسلامی حماس اساسا یک حرکت جهادی و در عین حال یک حرکت اصولگرای معتدل است و در طول دوره حیات 27 ساله خود و در کشاکش انواع رخدادها بر مدار «جهاد» و «اصول» حرکت کرده است. اگر به ریشههای حماس که اخوانالمسلمین است و علت جدایی آن از این جریان نگاه بیندازیم میتوانیم برجستگی آن دو عنصر را به وضوح در پرونده و کارنامه حماس ملاحظه نمائیم. اخوانالمسلمین در مصر و فلسطین از زمان ریاست «حسن المصیبتی» بر این جنبش در مصر، عنصر «جهاد» را که مهمترین اصل وجودی آن بود، ترک کرد... و با شعار «جهاد نه، دعوت» به یک تغییر نگرش اساسی رسید. آنان حتی زمانی که در مصر قدرت را بدست گرفته و به ریاستجمهوری رسیدند، پا را از محدوده یک حرکت دعوتگرا فراتر نگذاشتند و این در حالی بود که آنان در اواخر دوره ریاستجمهوری کوتاه خود برای حفظ خویش به تندروهای سلفی تکفیری روی آوردند و با آنان هم پیمان گردیدند.
وقتی ما حرکت حماس در این 27 سال را مطالعه میکنیم میتوانیم نقاط قابل انتقادی در آن پیدا کنیم ولی نمیتوانیم در هیچ مرحلهای آن را در قامت «افراطی تکفیری» و یا «سازشکار و اصولگریز» ببینیم. حماس در مرحلهای که اخوان عنصر جهاد را به کنار نهاده بود، با این جنبش زاویه داشت و هم زمانی که دردوره ریاست جمهوری محمد مرسی به سمت افراطگراهای سلفی رفته بود، با آن به بحثهای انتقادی میپرداخت. از این رو رابطه اخوانالمسلمین با جمهوری اسلامی تابع نوسانات زیاد بود و تا مرحله قطع کامل پیشرفت ولی رابطه حماس با ایران اگرچه گرمی و سردیهایی را هم تجربه کرد اما هیچگاه از نقطه استراتژیک فاصله نگرفت.
جنبش حماس در مجموع توانسته است از افراطگرایی دور باشد و تعادل مذهبی فکری خود را حفظ کند از این روست که حماس در غزه و کرانه باختری و در محیط خارج از آن با همه گروههای فلسطینی رابطه فعال دارد رابطه توامان با فتح و جنبش جهاد اسلامی که دو سوی نگرشهای فلسطینی- فلسطینی به حساب میآیند، به خوبی بر این موضوع تاکید میکند که حماس توانسته است به صورت شمع جمع فلسطینیها عمل کند. در عین حال این اعتدالگرایی و افراطستیزی، حماس را در موضع سازشکاری قرار نداده است از این رو رابطه حماس با حکام عرب وابسته به آمریکا هیچگاه، صمیمی نبوده است. حماس در سختترین شرایط و در حالی که به حمایت مالی دولتهایی نظیر دولت ریاض احتیاج مبرم داشته است اما «اصولگرایی» به معنای حرکت در صراط مشخص معطوف به آزادی فلسطین آن را از پذیرش طرحهای خائنانه دولتهای عربی بازداشته است. همین الان و در شرایطی که فلسطینیها درگیر بحران مالی هستند، رابطه حماس و ریاض تقریبا در وضعیت «قطع کامل» قرار دارد و میتوان گفت در هیچ زمانی رابطه عربستان و حماس تا این اندازه بحرانی نبوده است علت اصلی عدم علاقه عربستان به عادی سازی رابطه با جنبش حماس، تأکید جنبش مقاومت فلسطین بر حفظ رابطه با جمهوری اسلامی است. مقامات سعودی طی سالهای گذشته و نیز پس از جنگ 51 روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه بر این نکته تأکید کردهاند که حماس و سایر فلسطینیها باید بین رابطه با ایران و اعراب یکی را انتخاب نمایند. بغض سعودیها نسبت به حماس تا آنجا پیش رفته است که طی دو سال گذشته، عربستان از صدور «ویزای عمره» برای اعضای جنبش حماس خودداری کرده و عملاً اجازه نداده است پای آنان به بیتاللهالحرام برسد. حدود 3 سال پیش یکی از مقامات سعودی به نمایندگی از سوی ملکعبدالله پادشاه سابق عربستان با یک مقام ارشد حماس در دوحه دیدار کرد و به او گفت: آنچه شما از ایران میگیرید را ما به شما میدهیم و علاوه بر آن حمایتهای دیگری هم از شما به عمل میآوریم به شرط آنکه شما رابطه با ایران را قطع کنید. این مقام حماس در پاسخ و به نمایندگی از جنبش مزبور گفته بود: «ما برای بحث فلسطین و آزادی آن به رابطه با همه کشورهای جهان اسلام احتیاج داریم و نمیخواهیم رابطه با بخشی از جهان اسلام را از دست بدهیم و رابطه با بخشی دیگر را جایگزین آن نمائیم» این به معنای ترجیح رابطه با ایران بود.
در مورد عملکرد حماس در پرونده سوریه نکات قابل تأملی دیده میشود ولی اگر ما براساس دو معیار «جهادی» و «اصولگرا» به رفتار حماس در این مورد نظر بیاندازیم میتوانیم به پاسخ بعضی از سؤالات برسیم. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس، 8 ماه پس از آغاز بحران سوریه در این کشور ماند و آن را ترک نکرد. این مقطعی بود که حرکت معارضه در سوریه صرفاً سیاسی بود و به ورطه اقدامات تروریستی نرسیده بود در این مقطع مقامات حماس به رهبری خالد مشعل تلاش کردند تا یک «حد وسط» پیدا شود به گونهای که هم دولت اسد که مهمترین پشتیبان عرب مبارزات فلسطینیها بود، حفظ شود و هم اصلاحاتی صورت پذیرد و فضای اجتماعی سوریه آرامتر باشد. اما این تلاشها عملاً به جایی نرسید و این در حالی بود که حجم و وزن توطئهها و فشارها علیه دولت و مردم سوریه دائماً رو به فزونی میگذاشت. در این میان آن بخش از حماس که در خاک سوریه بود، در آذرماه 1390 دمشق را ترک کرد و به دوحه رفت که البته اقدام قابل قبولی نبود. این در حالی بود که در درون حماس سه دیدگاه تا حدی متمایز وجود داشت. یک گروه با محوریت خالد مشعل که از دمشق به دوحه رفته بود و موضع انتقادی نسبت به دولت سوریه داشت. یک جریان در داخل غزه با محوریت اسماعیل هنیه بود که موضعی میانه داشت و در عین حال کمتر فعال بود و یک موضع هم متعلق به شاخه نظامی جنبش حماس یعنی گردانهای شهید عزالدین قسام به رهبری محمد ویص بود که بر حمایت از دولت سوریه بعنوان مهمترین دولت عرب حامی فلسطین تأکید میکرد.
رابطه حماس و دولت سوریه بعد از عملیات خرداد ماه 1391 که القصیر با محوریت حزبالله آزاد شد، دوره تازهای را تجربه کرد و آرام آرام مواضع حزبالله و حماس به هم نزدیک و نزدیکتر شد. این نزدیکی حماس به حزبالله در جریان عملیات رژیم صهیونیستی در مزرعه الامل سوریه در 28 دی ماه 93 و سپس پاسخ حزبالله به این رژیم در هشتم بهمن ماه این سال به نقطه مطلوب نزدیک شد. در این میان رهبران حماس با ارسال پیام و برگزاری مراسم جشن، پشتیبانی خود را از حزبالله اعلام کردند. نامه محمد ویص فرمانده ارشد نظامی حماس به سید حسن نصرالله وحدت نظر این دو جنبش را بخوبی نشان داد.
یک نکته مهم در بحث بررسی افکار و عملکرد حماس بحث نظر این جنبش در ارتباط با گروههای تندرو سنی است. حماس از زمانی که به وجود آمد هیچگاه به این گروهها نظر مثبت نداشته است و از این رو در جریان پیدایی گروههای تندرو و تروریستی سنی، حماس با آنان همراه نشد و رنگ تندروی پیدا نکرد این در حالی بود که اگر رهبران حماس به ظواهر تکیه داشتند، باید گروههای تندرو سنی را یک فرصت تلقی میکردند اما رهبران حماس برخلاف رهبران شبه اخوانی ترکیه با این گروهها در مصر، لیبی، تونس، سوریه، عراق، لبنان و مناطق فلسطینی همراه نشدند. یک رهبر گروه حماس معتقد است تروریستها نه تنها یک فرصت نیستند بلکه تهدید بزرگی برای جهان اسلام و یک فرصت برای رژیم صهیونیستی به حساب میآیند. محمودالزهار و اسامهحمدان دو تن از رهبران حماس اخیراً در مصاحبههای رسمی، افراطگرایی مذهبی را یک افت برای جهان اسلام و گروههای فلسطینی را از آنان بری خواندند.
حماس مثل هر گروه دیگر حتماً در پرونده 27 ساله خود اشتباهاتی هم دارد اما در مجموع میتوان حرکت آن را در یک خط مستور ارزیابی کرد. حماس مسیر خود را تغییر نداده است اما در عین حال به دلیل آنکه در اداره فلسطینیها دچار مشکلات عدیدهای هستند و شرایط مختلف را با سختی از سر میگذرانند، دچار افت و خیزهایی هم میشوند. انتهای پیام/ز
93/12/25 - 03:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
صفحات پیشنهادی
نقد و بررسی «10 / 1 /61»، سرودههای آیینی حسین صیامی در «عصرانه ادبی فارس» محدثی: بُعد حماسی و عزتمندانه اهل
نقد و بررسی 10 1 61 سرودههای آیینی حسین صیامی در عصرانه ادبی فارس محدثی بُعد حماسی و عزتمندانه اهلبیت ع در کتاب مغفول است صرافان در چاپ کتاب قدری تعجیل شده استبیستونهمین عصرانه ادبی خبرگزاری فارس به نقد و بررسی کتاب 10 1 61 شامل سرودههای آیینی حسین صیامی«جهاد اسلامی»: اقدام امروز مصر علیه حماس خنجر زدن به مقاومت فلسطین است
جهاد اسلامی اقدام امروز مصر علیه حماس خنجر زدن به مقاومت فلسطین استجنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیهای اقدام مصر در قرار دادن حماس در لیست سازمانهای تروریستی را خنجر زدن به ملت و مقاومت فلسطین توصیف کرد به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس جنبش «جهاد اسلامی» فلساقتصاد مقاومتی کتاب شد
اقتصاد مقاومتی کتاب شد کتاب اقتصاد مقاومتی درآمدی بر مبانی سیاستها و برنامۀ عمل اثری از دکتر حجت الله عبدالملکی توسط انتشارات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام و به اهتمام مؤسسۀ علمی- فرهنگی سدید منتشر شد روابط عمومی مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق ع کتابوطن امروز دردادگاه/ ابهام درجشن جهانی نوروز/کتابخانه ملی۷۷ساله شد
فرهنگ در هفته گذشته وطن امروز دردادگاه ابهام درجشن جهانی نوروز کتابخانه ملی۷۷ساله شد شناسهٔ خبر 2512097 پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۹ فرهنگ > فرهنگ عمومی برگزاری جشن هفتاد و هفت سالگی کتابخانه ملی احتمال منتفی شدن برپایی جشن جهانی نوروز و ارسال پرونده روزنامه وطن امروز بگردش علمی دانش آموزان راز جنایتی وحشتناک را فاش کرد/ مرگ دختر 9 ساله به خاطر مقاومت در برابر شیطان
گردش علمی دانش آموزان راز جنایتی وحشتناک را فاش کرد مرگ دختر 9 ساله به خاطر مقاومت در برابر شیطان قاتل بی رحم پس از کشف جسد پنهان شده دختر 9 ساله در منطقه جنگی واقع در گریفین جورجیا پس از سه سال محاکمه شد به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران به نقل از اسوشیتدپرس اسکیلار دیادداشت/ سعدالله زارعی چند و چون عملیات آزادسازی تکریت
یادداشت سعدالله زارعیچند و چون عملیات آزادسازی تکریتعملیات تکریت از این جهت از حساسیت بالاتری برخوردار است که قلب بعث و داعش به حساب میآید اگر تکریت سقوط کند به این معناست که بعث و داعش در اصلیترین نقطه عراق شکست خوردهاند سعدالله زارعی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت عملحماس پیشنهاد آتشبس 5 تا 15 ساله به تلآویو را تکذیب کرد
حماس پیشنهاد آتشبس 5 تا 15 ساله به تلآویو را تکذیب کردسخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس ادعاهای رسانههای صهیونیستی پیرامون پیشنهاد آتشبس از سوی این جنبش در مقابل پایان محاصره غزه را رد کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس «سامی ابوزهری» سخنگوی جنبحماس: ایران در دوحه برای حمایت از مقاومت به ما اطمینانخاطر داد
حماس ایران در دوحه برای حمایت از مقاومت به ما اطمینانخاطر داد یکی از اعضای ارشد حماس اعلام کرد رئیس مجلس ایران در دیدار با رئیس دفتر این جنبش در دوحه بر حمایت تهران از آرمان فلسطین و گروههای مقاومت تأکید کرد به گزارش نامه نیوز باسم نعیم یکی از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامیمرگ دختر 9 ساله به خاطر مقاومت در برابر شیطان
مرگ دختر 9 ساله به خاطر مقاومت در برابر شیطان روز نو اسکیلار دیالس دختربچه 9ساله پس از آخرین باری که مقابل منزل مسکونی همسایه خود دیده شده مفقود و پس از سه سال جسد وی در یک گردش علمی کشف شد بنابراین گزارش آقای شین کالت در 21دسامبر سال 2012 یک روز بعد از مفقود شداز ادب تا عشق؛ معرفی کتاب «رسالهای کوچک در باب فضیلتهای بزرگ»
از ادب تا عشق معرفی کتاب رسالهای کوچک در باب فضیلتهای بزرگ وبلاگ > زعفرانلو شهرام - در طول تاریخ بشر و در تلقی نادرست عامه مردم خشم نفرت عصبیت تعصبات کور بدخلقی سختدلی درندهخویی و به انسان قدرت و هیبت خاصی میداد و میدهد انسان با فضیلت زاده نمی&واکنش گروههای مختلف مقاومت به عملیات شهادتطلبانه عضو حماس
واکنش گروههای مختلف مقاومت به عملیات شهادتطلبانه عضو حماسگروههای مختلف فلسطینی ضمن تأیید عملیات شهادتطلبانه یک عضو حماس در قدس اشغالی اعلام کردند این تنها راه ایستادن در برابر جنایات صهیونیستی در قدس و کرانه باختری است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس «محمدپیشنهاد اروپا به حماس برای آتش بس ۷ ساله
پیشنهاد اروپا به حماس برای آتش بس ۷ سالهتاریخ انتشار سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۰۱ یکی از اعضای ارشد حماس اعلام کرد اروپاییها پیشنهادی برای آتشبس در نوار غزه دادهاند اما این جنبش هنوز پاسخی نداده است به گزارش فارس «صلاح البردویل» از اعضایکتاب «حماسه هویزه» به چاپ شانزدهم رسید
کتاب حماسه هویزه به چاپ شانزدهم رسیدچاپ شانزدهم کتاب حماسه هویزه تألیف نصرتالله محمودزاده منتشر شد به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس کتاب «حماسه هویزه» تألیف «نصرتالله محمودزاده» برای شانزدهمین بار در 79 صفحه و با قیمت 5000 تومانچهار کتاب در موضوع اقتصاد مقاومتی رونمایی شد
در همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین چهار کتاب در موضوع اقتصاد مقاومتی رونمایی شد شناسهٔ خبر 2512164 پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۸ استانها > قم قم - چهار کتاب در موضوع اقتصاد مقاومتی در همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین در قم رونمایی شدند به گزارش خبرنگار مهر در همایش اقتصادپیشنهاد آتش بس 7 ساله اروپا به حماس
پیشنهاد آتش بس 7 ساله اروپا به حماس یکی از اعضای ارشد حماس اعلام کرد اروپاییها پیشنهادی برای آتشبس در نوار غزه دادهاند اما این جنبش هنوز پاسخی نداده است آفتاب یکی از اعضای ارشد حماس اعلام کرد اروپاییها پیشنهادی برای آتشبس در نوار غزه دادهاند اما این جنبش هنوز پاسخی ندادکتاب «اقتصاد مقاومتی» منتشر شد
کتاب اقتصاد مقاومتی منتشر شدکتاب اقتصاد مقاومتی درآمدی بر مبانی سیاستها و برنامه عمل ناظر بر مطالبات رهبر انقلاب در حوزه اقتصاد به قلم حجتالله عبدالملکی منتشر شد به گزارش خبرگزای فارس کتاب «اقتصاد مقاومتی درآمدی بر مبانی سیاستها و برنامه عمل» اثری از حجتدبیر همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین: چندین کتاب در حوزه اقتصاد مقاومتی منتشر شده است
دبیر همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین چندین کتاب در حوزه اقتصاد مقاومتی منتشر شده استدبیر همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین از تدوین و چاپ چندین کتاب در حوزه اقتصاد مقاومتی از منظر دین اسلام خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجتالاسلام حجتالله نیکیملکی ظهر ا-
گوناگون
پربازدیدترینها