واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۴:۲۵ب.ظ)
رکورد نوسازي خودروهاي فرسوده شکسته شد موج_رئيس ستاد مديريت حمل ونقل و سوخت از ثبت رکورد نوسازي ۳۱۱ هزار خودرو فرسوده در امسال خبر داد و با اشاره به نوسازي مجموعا يک ميليون و ۶۲۱ هزار خودرو فرسوده طي سال هاي اخير، پيشبيني کرد تا پايان سال ميزان اسقاط خودروهاي فرسوده به ۳۵۰ هزار دستگاه برسد.
به گزارش خبرگزاري موج،عليرضا فيضبخش رئيس ستاد مديريت حمل ونقل در مراسم جشن رکورد خروج خودروهاي فرسوده که پيش از ظهر امروز با حضور معاون اجرايي رئيس جمهور و رئيس سازمان حافظت محيط زيست در محل سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد، اظهار کرد: با اصلاح رويه از رده خارج کردن خودروهاي فرسوده طي سال جاري، دو هفته قبل موفق شديم از مرز نوسازي 300 هزار خودرو فرسوده عبور کنيم و با اين رويه پيش بيني ميکنيم تا پايان سال حدود 350 هزار خودروي سواري فرسوده، نوسازي شود.
وي با بيان اينکه 95 درصد خودروهاي فرسوده کاربراتوري هستند،به مضرات اين نوع خودروها اشاره کرد و افزود: مصرف سوخت و آلايندگي اين خودروها حداقل دو برابر خودروهاي استاندارد است و با يک جمع بندي اقتصادي ساده، نتيجه ميگيريم خروج اين خودروها منجر به کاهش سالانه حدود 400 ميليون ليتر سوخت مصرفي کشور ميشود.
رئيس ستاد مديريت حملونقل و سوخت با بيان اينکه آلايندگي خودروهاي کاربراتوري 22 برابر خودروهاي يورو 2 و 50 برابر خودروهاي يورو 4 است، و با توجه به توليدات خودرو سازان داخلي و واردات خودرو که بيشتر آنها با استانداردهاي يورو 4 است، 200 هزار خودرو فرسوده معادل 10 ميليون خودرو يورو 4 براي شهرها توليد آلايندگي مينمايد.
فيض بخش اظهار کرد: خوشبختانه با همکاري مناسب نيروي انتظامي، راهور ناجا، وارد کنندگان خودرو و مراکز اسقاط، تا پايان آذرماه امسال، ميزان اسقاط خودروهاي فرسوده به بيش از 5 برابر مدت مشابه آن در سال گذشته رسيده است.
وي گفت: علاوه بر تاثيرات منفي خودروهاي فرسوده بر کيفيت هوا و مصرف سوخت کشور، بر اساس کار کارشناسي انجام شده، نوسازي خودروهاي فرسوده منجر به کاهش حدود 11.5 درصدي تصادفات شده است زيرا 45 درصد تصادفات مربوط به وانت و تاکسيهايي هستند که در محدوده اسقاط قرار دارند.
وي با اشاره به تفاوت فرآيند خروج خودروهاي فرسوده در سال جاري اظهار داشت: با اجراي مصوبه قانوني سال 1388 که به دلايل مختلف به اجرا نرسيده بود، واردکنندگان خودرو در تعامل با مراکز اسقاط، مصوبات مربوطه را عملياتي نمودند و با توجه به جدول پيش بيني شده و در نظر گرفتن ميزان مصرف بنزين خودري وارداتي، موظف به اسقاط خودروهاي فرسوده شدند و اين روند با نظارت عاليه ستاد و همکاري مراکز اسقاط و بازيافت خودرو در سراسر کشور در حال اجرا است.
فيض بخش به برون سپاري اين طرح و اجراي قانون اشاره کرد و افزود: در سالهاي گذشته مبالغي از وارد کنندگان بابت خروج خودروهاي فرسوده دريافت ميگرديد اما اسقاط به دلايل مختلف محقق نميشد اما با تدبير ستاد، اسقاط و از رده خارج کردن خودروها به وارد کنندگان و مراکز اسقاط سپرده شد و ستاد نقش نظارتي و سياستگذاري خود را ايفا مينمايد و اين روش با عرضه و تقاضا بازار نيز هماهنگ است.
وي عدم تخصيص بودجه و منابع مالي را از ديگر محاسن اين طرح اعلام کرد و افزود:در سال 93 منابعي بابت خروج خودروهاي فرسوده در نظر گرفته نشده است و اين کار اقدامي قابل توجه و کم نظير در روند خروج خودروهاي فرسوده است.
وي با اشاره به رکورد اسقاط خودروهاي فرسوده در سال 93 گفت:در سالهاي گذشته بيشترين رقم اسقاط در يک سال 250 هزار دستگاه و کمترين آن 72 هزار دستگاه بوده که پيش بيني ما تا پايان سال فراتر از 250 هزار دستگاه است و اين ميتواند تأثير بسزايي در کاهش مصرف بنزين و آلودگي هواي کلان شهرها و فرآيند از رده خارج کردن خودروها داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]