واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۴:۵ب.ظ)
رشد 10 درصدي توليد ماهيان زينتي در آذربايجان شرقي موج - مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي از روند رو به رشد توليد ماهيان زينتي در استان آذربايجان شرقي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد صمدزاده با بيان اين مطلب افزود: در سال 93 تعداد 4 ميليون و 930 هزار قطعه انواع ماهيان آکواريومي در 34 مزرعه به مساحت 8 هزار و 210 متر مربع توليد شده است که نسبت به سال 92، 10 درصد رشد داشته است.
وي با بيان اينکه از اين توليد تعداد 2 ميليون و 800 هزار قطعه از آنها زنده زا و 2 ميليون و 130 هزار قطعه ماهيان تخم گذار مب ياشند که در انواع استخرهاي بتوني و آکواريومها توليد شدهاند، ادامه داد: بخشي از اين توليد در داخل استان و بخشي نيز به استانهاي ديگر از جمله قم، تهران، اصفهان و نيز به کشورهاي همسايه مثل عراق، ترکيه، آذربايجان و ارمنستان صادر شده است.
صمدزاده تعداد اشتغال زايي مستقيم اين صنعت را 142 نفر عنوان نموده و گفت: به ازاي توليد هر 50 هزار قطعه يک نفر اشتغالزايي ايجاد ميگردد.
وي با بيان اينکه ماهيان توليدي در استان شامل شش خانواده است، افزود: اين گونههاي توليدي به ترتيب شامل خانواده ماهيان زنده زا (گوپي، انواع مولي، دم شمشيري و انواع پلاتي)، خانواده سيچلايد (اسکار، آنجل، سوروم، ديسکس، فلاور و...)، خانواده تترا (تترا نئون، تتراکاردينال، تتراي چشم قرمز، تترا جواهر و...)، خانواده ماهيان طلايي (ردکپ، گلدفيش کله شيري، رنجو، مرواريدي و کاليگو و...)، خانواده گورامي (گورامي دارف، سه خال، پرل گورامي و گورامي بوسنده و فايتر) و خانواده بارب (بارب حلب، رزي بارب، تايگر بارب، بارب سبز، بارب طلايي و...) ميباشد.
مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهادکشاورزي استان با بيان اينکه به غير از مراکز توليد ماهيان آکواريومي در استان، فعاليت به صورت مشاغل خانگي به علت داشتن توجيه اقتصادي اين رشته شغلي، در شهر تبريز و شهرهاي استان نيز رايج ميباشد، ادامه داد: امروزه با افزايش استقبال مردم به داشتن آکواريوم و ماهيان زينتي، زمينه فعاليت بيشتر علاقه مندان به پرورش ماهيان زينتي و همچنين زمينه اشتغال بسياري از فارغ التحصيلان شيلاتي و علاقه مندان را فراهم آورده است و در حال حاضر بيش از 50 مغازه آکواريومي در استان داير بوده که ماهيان توليدي استان و ماهيان وارداتي را در اختيار شهروندان قرار ميدهند.
وي ادامه داد: محيطهاي طبيعي با روح و روان انسان سازگار است و موجب انبساط خاطر آرامش و تمدد اعصاب افراد جامعه ميشود به گونه اي که حتي امروزه در کشورهاي توسعه يافته روان پزشکان و متخصصين تاکيد مينمايند که براي رفع استرسها توصيه ميشود در طي شبانه روز مدت کوتاهي به آب و حرکات آن توجه شود و نيز 15 دقيقه تماشاي آکواريوم ميتواند انسان را به مدت 48 ساعت شاداب نگه دارد و بر تمرکز افراد جهت يادگيري بيفزايد.
صمدزاده گفت: با توجه به عدم امکانات تفريحي و رفاهي موردنياز از يک طرف و از طرف ديگر آپارتمان نشيني و زندگي ماشيني در کشورمان به نظر ميرسد بحث راه اندازي آکواريومهاي کوچک در منازل و محيطهاي عمومي همچون شهرداريها و يا اداراتي که بطور مرتب در تعامل با مردم و ارباب رجوع هستند؛ بخصوص مراکز آموزشي و محيطهاي عمومي مانند ترمينالها، خوابگاهها، فرودگاهها، هتلها و بيمارستانها حتماً بايد در دستور کار قرار گيرد.
وي افزود: اين امر علاوه بر اهميت در سلامت جسمي و روحي، موجب توسعه صنعت بدنبال آن ايجاد اشتغال و کسب درآمد براي جوانان و نيز پرکردن اوقات فراغت آنان خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]