واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با مبلغ 370 میلیون تومان
نجفآباد صاحب موزه مردمشناسی میشود
نخستین موزه مردمشناسی شهرستان نجفآباد با مدد میراث فرهنگی، شهرداری، شورای اسلامی شهر و سازمانهای مردم نهاد افتتاح میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از نجفآباد، این شهرستان در 25 کیلومتری غرب اصفهان واقع است و سهم این شهرستان در جذب گردشگران ایرانی و خارجی بسیار ناچیز است. از جمله مشکلات این شهرستان نبود بودجه کافی برای خرید و مرمت اثرهای تاریخی این شهرستان است که برخی از آنها همچون عصارخانه اخلاقی به عنوان قدیمیترین و بزرگترین عصارخانه کشور، پنگخانهها از سازههای آبی و برجهای دوقلوی صفا و سنگ نگارهها در کمتر جایی از کشور وجود دارند. این آثار و آثاری که نامی از آنها برده نشد نشانگر ظرفیت بالقوه این شهرستان برای جذب گردشگران است. امید است در برنامه توسعه استان اصفهان، برنامهریزیها به نحوی باشد که دست کم 20 تا 30 درصد گردشگران استان اصفهان، نجفآباد را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کنند. این روزها، نجفآباد میزبان اتفاق مثبت دیگری در حوزه میراث فرهنگی است، اتفاقی که با مدد مسئولان و سازمانهای مردمنهاد فعال در این حوزه انجام شد. در یک اقدام مثبت، خانه مهرپرور به عنوان نخستین موزه مردمشناسی شهرستان نجفآباد با هزینهای بالغ بر 370 میلیون تومان خریداری و با هزینهای بالغ بر 200 میلیون تومان مرمت و بهسازی شد.
فرماندار ویژه، شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر نجفآباد نیز از خانه تاریخی مهرپرور و مراحل پیشرفت مرمت آن بازدید کردند و امید است این رویکرد نو، گامی در مسیر حفظ میراث فرهنگی شهرستان باشد. وسایل موجود در موزه مردمشناسی نجفآباد با پشتیبانی انجمن دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی شهرستان نجفآباد، به یاری میراثدوستان شهر فراهم شد. خانه مهرپرور دارای عرصهای به مساحت حدود 360 مترمربع است.
این خانه به سبک کردی بنا شده و مجموعه فضاها در قالب یک فرم مستطیل شکل در دو طرف حیاط وسیعی جای گرفته که دارای دو جبهه اصلی شمالی و جنوبی است. بر اساس سبک معماری (دو جبههای شمالی - جنوبی)، شیوه انواع طاقبندیها، شکل و نحوه گسترش پلان مرکزی، نوع تزئینات پیش ساخته آجری و کاربریهای فضاهای جبهه شمالی و زیرزمین، سقف تیرپوش تاریخ ساخت بنا را میتوان متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی اول دانست. تنها ورودی بنا در قسمت جنوب غربی واقع شده که به وسیله هشتی با طاقی به روش رومی فضای خارج را به حیاط خانه مرتبط میسازد. حیاط متشکل از حوض سنگی لچکی با دو قوس کند و دو باغچه قرینه آن است. تالار اصلی و شاهنشین به همراه دو اتاق سه دری در طرفین فضاهای چیده شده در جبهه شمالی قرار گرفتهاند. چهار ستون چوبی با پایه ستون سنگی و مقطع مربع، سقف مرتفع ایوان شمالی بنا را بر دوش دارند. پنجرههای دو اشکوب هلالی شکل، طاق نماهای متعدد سه دریها، درهای چوبی مشبک با گرههای قاببندی طرح اسلیمی، گرههای کنگرهای جفت، رخبام تزئین شده با آجرهای قالبی موسوم به سرلوح یا کله گرگی، آزارهایی از جنس کاشی فیروزهای و نمایی از سنگ پاکتراش از زیباییهای این خانه به حساب میآیند. زیرزمین خانه در ضلع شمالی با جرزهای قطور و سقفی از نوع پوشش گنبدی خفته و متفاوت با فضای فوقانی خود شامل مطبخ و حوضخانه با دو دهلیز است. برای هر چه زیباتر کردن این مجموعه 6 مولاژ یا همان پیکره انسانی ساخته شده است که سه عدد آن مربوط به نمایش مشاغل سنتی شامل چاقوسازی، کلاهمالی و لودهبافی است و دو عدد آن را هم پیرمرد و پیرزنی تشکیل میدهند که در یک اتاق به همراه تعدادی از نمادهای تاریخی شهر بازسازی شدهاند. شهرداری و شورای اسلامی شهر نجفآباد نیز همسو با این اقدامات با رویکردی نو و عزمی جهادی، ایجاد 80 المان (نماد) شهری را در دستور کار قرار دادهاند که قرار است 28 اسفند در سطح شهر رونمایی شود و چهرهای تازه به این شهر در آستانه نوروز 94 ببخشد. انتهای پیام/63043/ر40
93/12/24 - 12:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]