تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842130034




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شنیدنی های افتخارات ورزشی اردبیل/وقتی حاشیه جای اراده را می گیرد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد/
شنیدنی های افتخارات ورزشی اردبیل/وقتی حاشیه جای اراده را می گیرد

کراپ‌شده - پیشکسوت اسکی اردبیل


شناسهٔ خبر: 2517477 یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
استانها > اردبیل

اردبیل – بازبینی گذشته ورزش اردبیل گواه درخشش قهرمانان و افتخاراتی است که این روزها با وزش ناخوشایند حواشی جز یاد و خاطره ای از آن باقی نمانده است. به گزارش خبرنگار مهر، در خانه ورزشکاران قدیمی اردبیل را که بزنی در آلبوم های عکس قفسه های چوبی قدیمیشان یادگارهای گرانبها و گنج های کمیاب پنهان کرده اند.یادگار هایی که با جان و دل از آن حفاظت می کنند و هر گاه چشمشان به آن ها می افتد برق نگاهشان تو را به افتخاراتی گره می زند که این روزها برای کسب هر کدام آنقدر اما و اگر پیش می کشند که مستاصل می مانی و از پیگیری اش پا پس می کشی.«عبدالرحیم رضا زاده» با ۹۰ سال سن یکی از این افتخارات است که زمانی که معلم ورزش بانوان و آقایان در اردبیل بود دهه شصتی ها هنوز به دنیا نیامده بودند.داستان های این پیشکسوت ورزش استان یادگارهای شکل گیری رشته های ژیمناستیک و اسکی است که به همت وصف شدنی رضا زاده اولین گام های لرزان خود در اردبیل را بر می دارد و طولی نمی کشد که شهر اردبیل از استان آذربایجان شرقی را در رقابت های ملی مطرح می سازد.تمرین های ژیمناستیک در محوطه جمعه مسجد۱۶ سالگی رضازاده آغاز نقطه علاقه مندی وی به ورزش است. سال هایی که تمامی نوجوانان هم سن و سالش به دلیل نبود زمینه های تفریحی و سرگرمی ورزش را با جان و دل دنبال می کردند.در گفتگویم با این ورزشکار ناصر عروضی از فعالان ورزش ژیمناستیک که خیلی ها در اردبیل به نام می شناسندش من را راهنمایی می کند.
پیشکسوت اسکی اردبیل
رضا زاده- عروضیرضا زاده به یاد دارد اولین تمرین های ورزش باستانی را در حمام سید ها در محله سید آباد روبه روی گاراژ علی زاده جنب بازار جلایی آغاز می کند. می گوید اول ها از حرکات شنا و میل و نرمش تقلید می کردم اما بعدها یاد گرفتم.اینها مقدمه ای می شود که «احد غفوری» رئیس تربیت بدنی وقت از وی به باشگاه سوئدی کوچه شمس یا حاجی حبیب سابق دعوت می کند تا در آنجا هالتر و دمبل کار کند.خیلی طول نمی کشد که رضا زاده با رفقای دوران جوانی محوطه باز فعلی جنب جمعه مسجد را برای انجام تمرینات ورزشی مناسب می یابد و عصر ها با دوستانش در همین محوطه تمرین هالتر و وزنه برداری آن هم با تیر آهن و هر شی سنگین در دسترس انجام می دهد.ثمره تمریناتی که با جان و دل و علاقه مندی وافر آغاز می شود رضا زاده را در مسابقات وزنه برداری استان آذربایجان شرقی سال ۱۳۲۷ قهرمان می کند.به اینجا که می رسد دلیل موفقیتش را عروضی اینطور عنوان می کند که سرگرمی به حدی کم بود که عصر ها پشت در باشگاه به انتظار می نشستیم تا باشگاه باز شود و برویم تمرین کنیم.این ورزشکار به یاد دارد که در آن مقطع بچه ها در کوچه ها جمع می شدند و انواع رشته های ورزشی را با هم کار می کردند و در واقع ورزش در بین نوجوانان و جوانان رواج بسیاری داشت.ساخت سالن ژیمناستیک با استانداردهای آسیاییباشگاهی که از آن یاد می شود محل تمرینات ورزشی رشته های مختلف بود. بعد از دعوت رضا زاده به تربیت بدنی مدیر دبیرستان صفوی سالن «میرزا حسن پور» را برای ساخت سالن ژیمناستیک در اختیار رضا زاده قرار می دهد.در این سال ها رضا زاده علاوه بر تمرینات فردی و تدریس در مدارس همت به ساخت این سال با حمایت آقای «درایه» رئیس فرهنگ یا آموزش و پرورش وقت می کند.سالن با استانداردهای آسیایی که مشابه آن هنوز در اردبیل احداث نشده است در ابعاد ۱۴ *۱۴ با کف چوبی که از زمین ۷۰ سانتی متر فاصله دارد ساخته می شود و برای تهیه بالفیکس و ترامپلین توسط رئیس تربیت بدنی وقت استان اقدام می شود.رضا زاده به یاد دارد که بچه ها تشک مخصوص ژیمناستیک نداشتند و به جای آن از تشک کشتی استفاده می شد. آن روزها کمبود امکانات نمی توانست بچه ها را از ورزش کردن دور کند.
پیشکسوت اسکی اردبیل
مدال ها و لوح های تقدیر رضا زاده در رقابت های ملی و استانیاز پاتیناژ در شام اسبی تا ورود اسکی به اردبیلرضا زاده تنها در دو رشته ورزشی وزنه برداری و ژیمناستیک متمرکز نمی ماند. سال ۱۳۰۰ که رشته اسکی به عنوان یک رشته ورزشی لوکس وارد ایران می شود چهار سال بعد مسابقات اسکی در اردبیل تجربه می شود.در واقع اسکی به شکل کلاسیک از پاتیناژ بر روی بالخلی چای از شام اسبی تا اردبیل از طریق افسران نظامی به صورت مدرن وارد اردبیل می شود. و در ادامه توجه دبیران آموزش و پرورش از جمله رضا زاده، برهانی و عقیلی را به خود جلب می کند.رضا زاده می گوید با برادران «ربانی» در مسیر «خان چمنی آق بلاغ» اسکی می کردیم و در ابتدا اسکی ایرانی که کوتاه بود داشتیم.وی به یاد دارد چوب اسکی ها توسط آقای «زکایی» نجار ساخته می شد و وی به دلیل علاقه مندی در یکی از سفرهای خود به تهران به فدراسیون اسکی ایران واقع در لاله زار مراجعه کرده و از مسئول وقت فردی ارمنی به نام آقای «آوانسیان» در خواست ۱۰ دست چوب اسکی ساخت ژاپن می کند.
پیشکسوت اسکی اردبیل
رضا زاده- دهه 40 - تازه کند محمدیهرضا زاده اضافه کرد: آوانسیان به من گفت بدون هماهنگی آمده ام و بنده پاسخ دادم مربی تربیت بدنی هستم و به این چوب ها نیاز دارم و در نهایت بعد از صحبتی کوتاه متقاعدش کردم تا موافقت کند.البته در آن مقطع «احمد نظری» رئیس تربیت بدنی اردبیل از چوب اسکی هایی که به یکباره در اردبیل پیدا می شوند ابراز تعجب می کند. اما جسارت و اراده این مربی موجب می شود پایه های ورزش اسکی در اردبیل گذارده شده و گروه های اسکی کار در مسیر های «دره شیرین»، «تنبکی دره» و «تازه کند محمدیه»   تمرینات روزهای جمعه خود را آغاز کنند.قهرمانی اردبیلی ها در مرکز استان اسکی کارها با خودروهای ارتشی به محلات تمرین عازم می شدند و هر هفته تمرین داشتند. رضا زاده سال ۱۳۵۰ گروه خود را به مسابقات استانی در مراغه می برد و در پیست اسکی «یام» تبریز نزدیک مراغه این تیم قهرمان می شود.نداشتن تجهیزات و امکانات لازم از جمله برف کوب مانع از حضور گروه در رقابت های کشوری می شود اما طی سال های بعد تیم اسکی اردبیل همواره در رقابت های استان آذربایجان شرقی خوش می درخشد.در سال ۱۳۵۲ در قهرمان کشوری ژیمناستیک استان آذربایجان شرقی پنج نفر از اردبیل و یک نفر از تبریز در رقابت ها حاضر می شوند. رضا زاده می گوید داوران مسابقه در فینال پرش خرک نمره مناسب به ناصر عروضی که عضو تیم بود نداند و از ۱۰ نمره ۹.۱ را گرفت.در آن زمان رسم بر این بود که برای طرح شکایت ۲۰ تومان به داور می دادند اگر حق با شاکی بود پول وی به وی باز می گشت و اگر نه که نزد تیم داوری می ماند. رضا زاده به دلیل علاقه مندی و باور به تیم خود اقدام به اعتراض می کند و در آخر نیز داوران به اعتراض وی نظر مثبت می دهند و اردبیل مقام سوم کشوری را از آن خود می کند.
پیشکسوت اسکی اردبیل
سمت چپ لوح اعطایی انجمن ملی تربیت بدنی در سال 1322درخشش دختران ژیمناست اردبیلی در رقابت هارضا زاده در کارنامه کاری خود به تدریس در مدارس دخترانه «آذرم» و «پوراندخت» اشاره می کند و اینکه در آن زمان رئیس آموزش و پرورش آقای «سبتی» درخواست آموزش ژیمناستیک به دختران را مطرح می کند.رضا زاده به دلیل محدودیت های فرهنگی آن زمان و اینکه ورزش برای دختر امری نامناسب تلقی می شده است در ابتدا این درخواست را نمی پذیرد اما در نهایت تیمی ۲۰ نفره از هر دو مدرسه تمرینات خود را آغاز می کنند و در مسابقات استانی سال ۵۳ به میزبانی اردبیل مقام دوم را کسب می کنند.تیمی که فقط در مدت چند ماه تمرین می کند و با این وجود بعدها نیز تیم های ژیمناست دختران به دلیل همان محدودیت ها فعالیت های خود را به صورت محدود ادامه می دهد.
پیشکسوت اسکی اردبیل
اردبیل در ورزش مطرح بوداین پیشکوست سال ۱۳۵۶ بازنشسته می شود و هیئت اسکی را به آقای «سلیسی» تحویل می دهد. هیئتی که ۱۲ ماه است مسئول مستقیم ندارد.می گوید: اردبیل در والیبال، فوتبال، اسکی و ژیمناستیک مطرح بود. زمانی فقط ۱۱ رشته ورزشی دایر بود و در همه اینها حرف برای گفتن داشتیم. رضا زاده از حواشی که در ورزش جای استعداد و اراده را گرفته است دلگیر است و می گوید این روزها ورزش شده مایه کسب درآمد و اغلب برای کسب درآمد به آن نگاه می شود. همین ها باعث شد ورزش از آن شکل و اصالت اصلی خود خارج شود.این ورزشکار اضافه می کند که وقتی در حال حاضر ۵۰ درصد تیم ملی ژیمناستیک از آن اردبیل است و افتخاراتی مانند «محمد رمضان پور» و «کیوان انصاری» در این رشته ورزشی داریم باید قدر بدانیم و برای توسعه برنامه ریزی کنیم.رضا زاده ژیمناستیک را پایه تمام رشته های ورزشی می داند و معتقد است باید از چهار سالگی کودکان به این رشته ورزشی بیایند تا بدنشان انعطاف پذیر شود و در آینده بدن سالم و ورزشکاری داشته باشند.به یاد اظهارات مدیران آموزش و پرورش استان اردبیل در خصوص مشکلات حرکتی دانش آموزان می افتم و این سوال تداعی می شود که وقتی دغدغه و راهکار هر دو شناخته شده است چرا اراده ای برای تربیت نسلی سالم و فعال وجود ندارد؟آن هم با وجود پیشکسوتانی همچون رضا زاده که می توانند راهبر و هدایت گر ورزش اردبیل باشند و تا هستند گنجینه ورزش این شهر به حساب می آیند.رضا زاده، عروضی، نظری و تمام پیشکسوتانی که خبرگزاری مهر پای صحبت های آن ها نشسته است به اراده و هدف برای موفقیت در ورزش تاکید کرده اند.
پیشکسوت اسکی اردبیل
رضا زاده معتقد است بر خلاف تصور عموم اسکی ورزش مرفهان نیست. آن زمان هر کسی پول خرید لباس خوب را داشت با لباس مناسب می آمد و گرنه با لباس معمولی اسکی می کرد.می گوید اگر در ورزش اراده و هدف شخصی نباشد نمی توان موفق شد و متاسفانه این روزها در اغلب رشته های ورزشی حواشی جای اصول را گرفته است و در دست یابی به موفقیت نیز تاثیر منفی بر جای گذاشته است.این پیشکسوت افتخارات ورزش در گذشته را مدیون هدف و تلاشی ناتمام می داند. رضا زاده در سن ۹۰ سالگی هنوز از تمرینات ورزشی خود دست نکشیده است و این تمرینات را به نوه های خود نیز آموزش می دهد.این در حالی است که در خود اردبیل کم تحرکی و مشکلات حرکتی از دغدغه های امروز والدین شده است و مشخص نیست اگر ورزش به کمک نشاط جسمی و روحی کودکان امروز این شهر نشتابد شاهد بزرگ شدن نسلی با چه مشکلات اساسی خواهیم بود........................................گزارش و عکس: ونوس بهنود









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن