پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849643112
پاکستان يار ديرينه عربستان يا دوست ايران؟!؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۵۲ق.ظ)
پاکستان يار ديرينه عربستان يا دوست ايران؟!؟ موج - بررسي روابط کشورهاي پاکستان، ايران و عربستان سعودي تبديل به يک مثلث شده است که معمولاً بررسي هر سه ضلع آن به صورت موازي مطرح است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، شواهد نشان مي دهد که پاكستان و عربستان همواره در سطوح بالا با يکديگر رابطه داشته اند. اين كشورها در دهه هشتاد از مجاهدين افغاني در پيكار عليه نيروهاي ارتش سرخ شوروي پشتيباني كرده و پس از به قدرت رسيدن طالبان در افغانستان، عربستان و پاكستان در كنار امارات متحده عربي، تنها كشورهايي بودند كه حكومت طالبان را به رسميت شناختند.
به علاوه عربستان از برنامه اتمي پاكستان پشتيباني مالي كرد و حتي در لغو تحريم هاي آمريكا عليه برنامه هاي هسته اي اين كشور مذاكرات گستردهاي را به نفع پاكستان انجام داد. اين مناسبات گسترده در دوره هاي پس از كودتا عليه نواز شريف نيز ادامه يافت، هر چند در دوره به قدرت رسيدن آصف علي زرداري به واسطه سياست هاي مستقلانه وي و نزديكي به ايران، اين روابط تحت الشعاع قرار گرفت.
گفتني است؛ روابط اسلام آباد و رياض بي قيد و شرط نبوده است و همواره انتقادهايي را در داخل پاکستان به دنبا داشته است.
به طور مثال؛ همزمان با افزايش آمد و شد مقامات سياسي عربستان به پاکستان و تقويت روابط نظامي ميان دو کشور، روزنامه نيشن چاپ پاکستان به انتقاد از جنبه هاي مغفول مانده اين رابطه پرداخت.
اين روزنامه ضمن اشاره به روابط نزديک عربستان و پاکستان در دوره رياست جمهوري نواز شريف تصريح کرده، تروريسمي که اکنون اوضاع داخلي پاکستان را درگير خود کرده است بي ترديد نمي تواند فاقد منشا حمايت خارجي باشد و بدون توجه به اين مسأله نمي توان به خشکاندن اين بحران دلخوش کرد.
اين يادداشت ادامه مي دهد، ظاهرا دولت نواز شريف تمايل چنداني ندارد که بداند منشا حمايت مالي از تندروهاي پاکستاني، سلاح هاي مدرني که در اختيارشان قرار مي گيرد و دلارهاي انبوهي که به حسابشان ريخته مي شود از کجاست.
در اين يادداشت نويسنده به سؤالاتي که در ذهن افکار عمومي مردم پاکستان است، اشاره مي کند و مي نويسند، به چه دليل کسي از خود نمي پرسد چرا جنس اسلامگرايي تندرويي که در پاکستان وجود دارد دقيقا شبيه نسخه هاي سوري و ليبايي آن است و حتي نوع نگاه، رفتار و شيوه آدم کشي يکسان است، نقش عربستان در اين ماجراها چيست؛ چرا اين مسأله مورد توجه قرار نمي گيرد که که عربستان در جريان اشغال افغانستان در کنار سازمان سيا حامي گروه هايي بود که بعدها سنگ بناي تندروي در منطقه شدند، چرا کسي از نقش عربستان در تقويت و تامين مالي مدارس ديني پاکستان صحبت نمي کند.
در طرف ديگر نيز پاکستان و جمهوري اسلامي ايران گره هاي رابطه اي ويژه اي با يکديگر دارند و همواره در راستاي افزايش سطح روابط تلاش کرده اند.
در اين ارتباط مي توان به اظهارات پيرمحمد ملازهي، يکي از کارشناسان مسائل پاکستان، اشاره کرد که مي گويد، ايران و پاکستان داراي منافع و مشکلات مشترکي در جهان اسلام و منطقه هستند. ناامني در مرزهاي مشترک يکي از مشکلاتي است که هر دو کشور به يک ميزان با آن دست به گريبانند و براي برقراري امينت در اين مناطق نيازمند همکاري هاي مشترک هستند.
اين کارشناس روابط ايران و پاکستان تأکيد مي کند که جمهوري اسلامي ايران نيز در سياست خارجي پاکستان به لحاظ خطوط لوله گاز و پتانسيل ايران براي برآورده کردن نيازهاي پاکستان در بخش انرژي مهم است.
وي ادامه مي دهد که پاکستان تلاش مي کند که از پروژه انتقال گاز ايران به پاکستان، حداکثر امتياز را بگيرد. پيش از اين نيز ايران قول داده بود 500 ميليون دلار به پاکستان وام بدهد، بنابراين اگر شرايطي پيش آيد که مشکل ايران و آمريکا در مورد هستهاي حل شود پاکستان براي اجراي اين پروژه آمادگي دارد و در صورتي که ايران در هزينهها به پاکستان کمک کند اين پروژه مي تواند اجرايي شود.
با وجود روابط خوبي که جمهوري اسلامي ايران و پاکستان سعي کرده اند با يکديگر برقرار کنند، مشکلاتي نيز بر سر راه روابط دو کشور وجود دارد.
اولين موضوع اينکه؛ نواز شريف رابطه بسيار نزديکي با خاندان آل سعود دارد که سابقه اين روابط نيز به دوران تبعيد وي به عربستان و مهمان نوازي ويژه خاندان آل سعود از او باز مي گردد.
گفتني است؛ نواز شريف، در سال ۱۹۹۹ ميلادي در نتيجه كودتايي كه توسط ژنرال پرويز مشرف رئيس جمهوري كنوني پاكستان هدايت ميشد، به اتهام فساد مالي، توطئه قتل رئيس ستاد ارتش، سرقت اموال دولتي، جرايم مالياتي و همكاري با تروريسم از مقام خود بركنار شد
مشرف، بعد از برکناري به همراه خانوادهاش از ماه دسامبر سال 2000 ميلادي به مدت 10 سال به عربستان تبعيد شد. در دوران تبعيد، پادشاهي عربستان از نواز شريف نه به عنوان يک تبعيدي، بلکه به عنوان يک مقام عالي رتبه پذيرايي کرد و او در دوران حضور در عربستان اين امکان را داشت که به فعاليت سياسي اقتصادي بپردازد.
بر همين اساس پس از آنکه نواز شريف به قدرت بازگشت به جبران ميزباني سعودي ها از او در دوران تبعيد، رابطه گرمي با اين کشور برقرار کرد که همين گسترش روابط ظن و ترديدهايي را براي برخي کشورها از جمله جمهوري اسلامي ايران به وجود آورده است.
موضوع ديگر اينکه؛ مقامات جمهوري اسلامي ايران گمان مي کنند که اسلام آباد با سعودي ها در ارسال نيروهاي پيکارجو به سوريه همکاري کرده است.
مهم اينکه؛ روابط پاکستان با جمهوري اسلامي ايران و عربستان سعودي همواره داراي فراز و فرود بوده است؛ مثلاً اسلام آباد در دوره آصف علي زرداري به ايران نزديک شد و در اين دوره نگراني عربستان، از نزديكي ايران و پاكستان به دليل بر هم خوردن توازن قدرت در منطقه خليج فارس افزايش يافت.
اما؛ در دوران کنوني و با توجه به نزديکي نوازشريف به عربستان مباحثي مانند بي نتيجه ماندن پروژه خط لوله صلح ايران - پاکستان و ضرر ايران از اين پروژه مطرح مي شود.
شايان ذکر است؛ پاكستان يكي از معدود كشورهاي منطقه است كه با ايران و عربستان به طور همزمان رابطه اي دوستانه دارد و به نظر ميرسد حاضر نيست رابطه خود با تهران يا رياض را فداي يكي از دو طرف كند.
گفتني است؛ اسلام آباد همسايه ايران است و بزرگترين اقليت مذهبي اين كشور پرجمعيت، شيعيان هستند و اين مسأله از نظر پاكستان نفوذ و برد منافع ايران در پاكستان را افزايش ميدهد.
اما؛ در همين حال پاكستان نيازمند كمكهاي مالي آل سعود است، به طوري که اسلام آباد از دوران جنگ سرد به كمكهاي مالي عربستان وابسته بود و اين مسأله همچنان ادامه دارد.
شواهد نشان مي دهد؛ نواز شريف همواره به غرب و آل سعود نسبت به ايران نزديكتر بوده است و مواضع محتاطي را نسبت به همسايه غربي خود در پيش گرفته است.
در اين ميان رشد جمعيت زياد و نياز فزاينده صنعت و اقتصاد پاكستان به منابع انرژي آن هم از نوع ارزان و باثبات، باعث شده كه اين كشور در پي دست يافتن به راهي جهت پاسخگويي به نيازهاي خود باشد. همسايگي با يكي از دارندگان منابع غني گازي؛ يعني ايران نيز اين فرصت مناسب را در اختيار پاكستان قرار داده تا نياز خود را تا حدودي تأمين کند؛
به ويژه نهايي شدن قرارداد واردات گاز مايع پاکستان از قطر افکار عمومي جمهوري اسلامي ايران را نسبت به پيگيري قرارداد خط لوله گاز ايران-پاکستان حساس تر کرده است.
گفتني است؛ جمعه (بيست و دوم اسفند)، رسانه هاي پاکستاني از امضاي قرارداد واردات گاز طبيعي مايع (ال.ان.جي) از قطر خبر دادند.
در اين ارتباط، شاهد خاقان عباسي، وزير نفت و منابع طبيعي پاکستان، در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد: با انجام واردات گاز مايع از قطر و استفاده از آن براي سوخت نيروگاه هاي حرارتي، هزينه توليد برق در پاکستان به ميزان 40 درصد کاهش خواهد يافت.
به اين ترتيب، پاکستان درحالي قرارداد گاز مايع با قطر را نهايي کرده است که تا کنون از انجام تعهدات خود در برابر قرارداد خط لوله گاز ايران-پاکستان براي احداث خط لوله و واردات گازطبيعي از ايران سر باز زده است.
اسلام آباد اعلام کرده است که با يک شرکت چيني براي احداث اين خط لوله در داخل خاک پاکستان به توافق رسيده است و اين شرکت به زودي عمليات احداث خط لوله از بندر گوادر تا نوابشاه را آغاز خواهد کرد و اين طرح تا پايان سال 2016 يا اوايل سال 2017 آماده خواهد شد.
طرف ايراني هنوز اقدامي درخصوص به اجرا گذاشتن جريمه ديرکرد پاکستان در عمل به تعهداتش در قبال قرارداد ياد شده صورت نداده است. مهلت تعيين شده در قرارداد همزمان با پايان سال ميلادي گذشته، به پايان رسيده است و هنوز هيچ اقدام رسمي در خصوص تمديد آن صورت نگرفته است.
به اين ترتيب؛ جاي اين سؤال اساسي باقي مي ماند که جايگاه جمهوري اسلامي ايران در سياست خارجي پاکستان به راستي کجاست، آيا سزاوار است که ايران نقش يک پتانسيل بالقوه صدور انرژي را به پاکستان بازي کند و پاکستان در قبال تعهدات خود در برابر همسايه غربي اش پاسخگو نباشد.
در حالي که، عربستان همواره تشديد کننده تروريسم در منطقه و پاکستان بوده و جمهوري اسلامي ايران سردمدار مبارزه با تروريسم، چگونه است که پاکستان حاضر نيست به تعهدات مالي اش در برابر پروژه انتقال گاز ايران به پاکستان عمل کند.
آيا لازم نيست، مقامات ايران چاره اي بيانديشند تا در سياست خارجي پاکستان جايگاه واقعي خود را به دست آورند و طرف پاکستاني به اين مهم دست يابد که نمي تواند در يک رابطه سالم تنها به منافع خودش بيانديشد و لازم است منافع جمهوري اسلامي ايران نيز در روابط اسلام آباد-تهران برآورده شود.
شايان ذکر است؛ مقامات پاکستان در پاسخ به دغدغه هاي افکار عمومي و رسانه هاي جمهوري اسلامي ايران در مورد روابط پاکستان و عربستان و بي توجهي اسلام آباد به خواسته هاي تهران، جدا بودن مسأله روابط پاکستان با اين دو کشور را بيان مي کنند که قانع کننده نيست.
نويسنده: شهربانو علي جمعه پور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
توافق محرمانه عربستان و پاکستان علیه ایران
توافق محرمانه عربستان و پاکستان علیه ایران فاکس نیوز نوشت درصورتیکه توافق دیپلماتیک با ایران مانع از حرکت تهران به سوی دستیابی به سلاح نشود عربستان سعودی احتمالا طرح هسته ای خود را به جریان می اندازد پایگاه خبری انتخاب فاکس نیوز نوشت درصورتیکه توافق دیپلماتیک با ایران مانع افاکس نیوز: توافق محرمانه عربستان و پاکستان علیه ایران
فاکس نیوز توافق محرمانه عربستان و پاکستان علیه ایران فاکس نیوز نوشت درصورتیکه توافق دیپلماتیک با ایران مانع از حرکت تهران به سوی دستیابی به سلاح نشود عربستان سعودی احتمالا طرح هسته ای خود را به جریان می اندازد فاکس نیوز نوشت درصورتیکه توافق دیپلماتیک با ایران مانع از حرکت تههفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال بانوان رویارویی شاگردان ایراندوست با بازیکنان مربی تیم ملی/ پذیرایی بم از پاس همدا
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال بانوانرویارویی شاگردان ایراندوست با بازیکنان مربی تیم ملی پذیرایی بم از پاس همدانتیم فوتبال ملوان بندرانزلی در مهمترین دیدار هفته نوزدهم روز سهشنبه میهمان استقلال تهران است به گزارش خبرگزاری فارس در هفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال بانوان روز سهشنفاکس نیوز ادعا کرد: توافق محرمانه تسلیحات هسته ای بین عربستان و پاکستان برای مقابله با ایران
فاکس نیوز ادعا کرد توافق محرمانه تسلیحات هسته ای بین عربستان و پاکستان برای مقابله با ایران فاکس نیوز نوشت درصورتیکه توافق دیپلماتیک با ایران مانع از حرکت تهران به سوی دستیابی به سلاح نشود عربستان سعودی احتمالا طرح هسته ای خود را به جریان می اندازد به گزارش نامه نیوز نشانه یاندیشمند پاکستانی مقیم کانادا در گفتوگو با فارس: آمریکا مسئول شکست احتمالی مذاکرات هستهای/ موقعیت امروز ایرا
اندیشمند پاکستانی مقیم کانادا در گفتوگو با فارس آمریکا مسئول شکست احتمالی مذاکرات هستهای موقعیت امروز ایران به مراتب بهتر از ۱۰سال پیش است ۷هزار سعودی بر ۲۸میلیون عربستانی حکومت میکننددکتر ظفر بنگاش تحلیلگر و اندیشمند برجسته اسلامی با اشاره به زیادهخواهیهای غرب در روند مذاتاکید رئیس سازمان حج و زیارت بر ورود وزیر حج عربستان برای حفظ حقوق زائران ایرانی/مشکل صدور ویزا حل نشد
اوحدی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران تاکید رئیس سازمان حج و زیارت بر ورود وزیر حج عربستان برای حفظ حقوق زائران ایرانی مشکل صدور ویزا حل نشد رئیس سازمان حج وزیارت با بیان اینکه مشکل صدور ویزا برای عمره گذاران ایرانی حل نشده است گفت بر ورود وزیر حج عربستان در این موضوع به مظور حآغاز کار اميدهاي عربستان براي رويارويي با ايران
آغاز کار امیدهای عربستان برای رویارویی با ایران تيم ملي فوتبال المپيک عربستان جهت آماده سازي خود در راه بازيهاي مقدماتي المپيک 4 بازي تدارکاتي انجام مي دهد به گزارش "ورزش سه" دیدار نخست این تیم در اردوی تمرینی جبل علی دبی عصر روز 4 شنبه برابر کره شمالی دومین دیدار ب- پاکستان: نسبت به حصول توافق خوب و عملی میان ایران و 1+5 بسیار امیدواریم
پاکستان نسبت به حصول توافق خوب و عملی میان ایران و 1 5 بسیار امیدواریم اسلام آباد – ایرنا – سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با بیان اینکه روند مذاکرات هسته ای یک سال و نیم اخیر میان ایران و گروه 1 5 پیشرفت بسیار خوبی داشته است گفت نسبت به حصول توافقی خوب و عملی میان طرفین در آاستاد دانشگاه بغداد در گفتوگو با فارس: عربستان با نقشه آمریکا درصدد رویارویی با نفوذ ایران در منطقه است
استاد دانشگاه بغداد در گفتوگو با فارس عربستان با نقشه آمریکا درصدد رویارویی با نفوذ ایران در منطقه استاستاد دانشگاه بغداد گفت شاه سعودی از بیم افزایش بیش از پیش نفوذ ایران در منطقه در پی دستیابی به توافق هستهای و بر اساس نقشهای آمریکایی درصدد تشکیل ائتلافی به فرماندهی عربستانوعده کاردار عربستان برای حل مشکل عمرهگزاران |اخبار ایران و جهان
وعده کاردار عربستان برای حل مشکل عمرهگزاران رئیس سازمان حج و زیارت گفت طی ملاقات آقای امیرعبدالهیان باکاردار سفارت عربستان در تهران امیدوار هستیم طبق وعده داده شده روند صدور ویزای عمرهگزاران از فردا شتاب گیرد کد خبر ۴۸۳۳۱۲ تاریخ انتشار ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۷ - 13 March 2015دستمزد بازیگران ایرانی با چه معیاری پرداخت میشود؟
بهخاطر یک مشت اسکناس دستمزد بازیگران ایرانی با چه معیاری پرداخت میشود تاریخ انتشار جمعه 8 اسفند 1393 ساعت 20 30 | شماره خبر 1841815279390576332 تعداد بازدید 7 پ پ در همه جای دنیا بازیگران برای حضور در یک فیلم دستمزدی مشخص و معین میگیرند دستمزدهایی با رقمها و صفرهای مپذیره نویسی اوراق سه هزار میلیارد ریالی رایتل در فرابورس ایران
پذیره نویسی اوراق سه هزار میلیارد ریالی رایتل در فرابورس ایراناوراق اجاره 3 هزار میلیارد ریالی شرکت خدمات ارتباطی رایتل از روز 18 اسفندماه به مدت 3 روز کاری پذیرهنویسی میشود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران پذیره نویسی اوراق اجاره سه ماهه شرکت خدماتدستمزد بازیگران با چه معیاری پرداخت میشود؟ |اخبار ایران و جهان
دستمزد بازیگران با چه معیاری پرداخت میشود در همه جای دنیا بازیگران برای حضور در یک فیلم دستمزدی مشخص و معین میگیرند دستمزدهایی با رقمها و صفرهای مشخص که هیچ چیزش پنهان نیست شاید تنها در برخی کشورها این موضوع نادیده گرفته میشود و در پردهای از ابهام باقی میماند کد خبر ۴اخبار ایران و جهان | - همایش مسئولین اجرایی شورایاری ها
همایش مسئولین اجرایی شورایاری ها همایش مسئولین اجرایی شورایاری ها عصر امروز چهارشنبه با حضور حجت الاسلام ابوترابی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در وزارت کشور برگزار شد محمود رحیمی ۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۸ ۵۳روحانی نهال دوستی نشاند |اخبار ایران و جهان
روحانی نهال دوستی نشاند رییس جمهوری کشورمان در جریان سفر خود به ترکمنستان یک اصله نهال به نشانه صلح و دوستی در پارک استقلال عشقآباد غرس کرد کد خبر ۴۸۳۰۲۴ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۴ - 11 March 2015 رییس جمهوری کشورمان در جریان سفر خود به ترکمنستان یک اصله نهال به نشانه- سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری بخش خصوصی ایران در بلاروس
وزیر صنعت معدن و تجارت خبر داد سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری بخش خصوصی ایران در بلاروس تهران - ایرنا - وزیر صنعت معدن و تجارت در دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و بلاروس با تاکید بر اینکه مقامات ارشد دو طرف بر توسعه روابط تاکید جدی دارند گفت بخش خصوصی اوام گیرنده 6500 میلیارد تومانی بازداشت شد |اخبار ایران و جهان
وام گیرنده 6500 میلیارد تومانی بازداشت شد یک منبع مطلع در گفت وگو با ایرنا از بازداشت فرد وام گیرنده 6 هزار و 500 میلیارد تومانی خبر داد که بدون ارایه ضمانت نامه های کافی این تسهیلات را گرفته بود کد خبر ۴۸۳۰۴۴ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳ ۲۱ - 11 March 2015 یک منبع مطلع در-