تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830383832




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش احتمال ائتلاف اصلاح‌طلبان با ناطق‌نوری در انتخابات مجلس


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



افزایش احتمال ائتلاف اصلاح‌طلبان با ناطق‌نوری در انتخابات مجلس
اصلاح‌طلبان با اصولگرایان میانه‌رو به ائتلاف نوشته می‌رسند یا نانوشته؟ این پرسشی است که در ماه‌های اخیر به آن پاسخ‌های مختلفی داده‌ شده‌ است. اگر بپذیریم که «ناطق‌نوری»، رهبر اصولگرایان میانه‌روست، باتوجه به نزدیکی‌اش به اصلاح‌طلبان در سال‌های اخیر و دورشدنش از اصولگرایان، احتمالا منظور از ائتلاف با طیف میانه‌رو اصولگرا، ائتلاف با او و نزدیکانش است.
روز نو : اصلاح‌طلبان با اصولگرایان میانه‌رو به ائتلاف نوشته می‌رسند یا نانوشته؟ این پرسشی است که در ماه‌های اخیر به آن پاسخ‌های مختلفی داده‌ شده‌ است. اگر بپذیریم که «ناطق‌نوری»، رهبر اصولگرایان میانه‌روست، باتوجه به نزدیکی‌اش به اصلاح‌طلبان در سال‌های اخیر و دورشدنش از اصولگرایان، احتمالا منظور از ائتلاف با طیف میانه‌رو اصولگرا، ائتلاف با او و نزدیکانش است.
آغاز این ائتلاف به تیرماه١٣٨٤، یعنی نخستین دور نامزدی «محمود احمدی‌نژاد» در ریاست‌جمهوری و نهایتا پیروزی اصولگرایان در آن کارزار بازمی‌گردد. از همان زمان بود که ناطق‌نوری از این طیف فاصله گرفت، اما مواجهه تبلیغاتی «احمدی‌نژاد» در مناظرات انتخاباتی سال٨٨ بر شدت این فاصله افزود، تاجایی‌که «ناطق»، حتی شرکت در جلسات «جامعه روحانیت مبارز» را ترک کرد و پادرمیانی‌ها هم نتیجه نداد. به‌همان‌میزانی که ناطق از اصولگرایان فاصله گرفت، به هاشمی‌رفسنجانی و اصلاح‌طلبان نزدیک شد و در انتخابات٩٢، این مدل کامل شد. روحانی یک‌اصولگرای میانه‌رو بود که اصلاح‌طلبان از او حمایت کردند و ناطق‌نوری هم یک‌روز قبل از اعلام نتایج، پیروزی او را پیش‌بینی کرده‌ بود. «ناطق»، حتی سال گذشته در میهمانی افطاری عارف شرکت کرد و در کنار رییس‌دولت و جریان اصلاحات نشست، اما همان‌زمان دست رد به دعوت افطاری جامعه اسلامی مهندسین، به میزبانی «محمدرضا باهنر» زد. بااین‌اوصاف پیش‌بینی ائتلاف ناطق‌نوری با ائتلاف اصلاح‌طلبان در مجلس آینده هم چندان دور از ذهن نیست، همان‌چیزی که رییس کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، دیروز به آن اشاره کرده و گفته‌ است: «ممکن است در انتخابات مجلس‌شورای‌اسلامی، فهرست واحدی متشکل از اصلاح‌طلبان و نیروهای معتدل اصولگرا، مثل نزدیکان حجت‌الاسلام ناطق‌نوری ارایه شود.» رهامی با بیان اینکه «ما تلاش داریم با نیروهای حامی دولت و اصولگرایان معتدل به فهرست واحدی برسیم»، افزود: «درحال‌حاضر نیروهای معتدل اصولگرا درحال نزدیک‌شدن به اصلاح‌طلبان هستند و اصولگرایان معتدل در‌‌حال فاصله‌گیری از افراطیون‌اند. درواقع با روی‌کار‌‌آمدن دولت «احمدی‌نژاد» و فعال‌شدن پایداری‌ها، افرادی مثل آیت‌الله «هاشمی»، «ناطق‌نوری» و حتی علی لاریجانی به اصلاح‌طلبان نزدیک‌تر شده‌اند.» او پیش‌تر هم درباره تهیه فهرست‌های انتخاباتی گفته‌ بود: «مسوولیت تهیه و اعلام فهرست انتخاباتی را احزاب اصلاح‌طلب برعهده دارند، اما تلاش می‌کنیم در تهیه فهرست انتخاباتی نظر بزرگانی ازجمله ناطق‌نوری و سایر نیروهای موثر اصلاح‌طلب را تامین کنیم.» 
با‌این‌حال به‌نظر می‌رسد هنوز استراتژی این ائتلاف برای خود اصلاح‌طلبان هم مشخص نیست. تاجایی‌که شاید برخی اصلاح‌طلبان بیشتر بر نوعی ائتلاف نانوشته یا هم‌پوشانی مسیر دوجریان تکیه دارند، تا ائتلافی نوشته و مشخص؛ مثلا «علی شکوری‌راد» پیش‌تر به «شرق» گفته‌ بود که ما نیازی به ائتلاف با اصولگرایان میانه نداریم چنین ائتلاف‌هایی بیشتر مردم را گیج می‌کند یا موجب شائبه درباره ما می‌شود. او عنوان کرده بود: «این ائتلاف به‌طور نانوشته به‌وجود می‌آید. همان‌طور که در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٢ به‌وجود آمد.» «احمد پورنجاتی» هم گفته ‌بود: «هرگز سخنی از ائتلاف با این افراد مطرح نشده ‌است، البته این ورود ممکن است همپوشانی‌هایی هم با دیگر جریان‌ها داشته باشد.» او در ادامه افزوده بود: «فکر می‌کنم در ماه‌های آتی برای اینکه جریان اصیل اصولگرایی محفوظ بماند، بهتر است با کارت دیگران بازی نکنند و با اسم اصلاح‌طلبان نرخ خود را در حراج داخلی جبهه خودشان افزایش ندهند.»اما فردی مانند «حسین مرعشی» یا «عارف» یا حتی «محمدرضا خاتمی» همانند «رهامی» برعکس از امکان و احتمال این ائتلاف سخن گفته‌اند. سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی به مهر گفته‌بود: «بعد از اجماع با اصلاح‌طلبان به‌دنبال بحث ائتلاف با اصولگرایان معتدل هستیم. می‌توانیم بخشی از فهرست‌هایمان را با اصولگرایان معتدل به صورت مشترک تنظیم کنیم.»  رییس بنیاد امید ایرانیان هم گفته ‌‌بود: «بعد از اجماع با اصلاح‌طلبان به‌دنبال بحث ائتلاف با اصولگرایان معتدل هستیم. معتقدم می‌توانیم بخشی از فهرست‌های‌مان مشترک باشد و اگر در مجلس افراد مشترک داشته باشیم، این افراد می‌توانند پایه و محور تفاهم و همدلی باشند که این مساله در پیشبرد برنامه‌های مجلس و پیشرفت کشور موثر است.» یک‌سال پیش‌تر هم محمدرضا خاتمی، نایب‌رییس مجلس ششم، گفته ‌بود: «این امکان وجود دارد که اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رو برای انتخابات مجلس آینده فهرست مشترک بدهند.»
این گفته‌های این سوی ماجراست. اما آن سوی ماجرا چه خبر است؟ اگرچه «ناطق‌نوری» مردادماه امسال اعلام‌کرد بنا ندارد شخصا در انتخابات آتی مجلس‌شورای‌اسلامی شرکت کند، اما این پرسش وجود دارد که در نقش زعامتی چه‌طور؟ آیا او پذیرفته در نقش زعیم اصولگرایان میانه‌رو، همانند انتخابات ریاست‌جمهوری٩٢ دست یاری به اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی مجلس بدهد؟ برخلاف اصلاح‌طلبان که برنامه‌ریزی‌های انتخاباتی خود را شروع کرده‌اند، نقش نرم‌افزاری را به شورای مشورتی و سخت‌افزاری را به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات سپرده‌اند و احزاب اصلاح‌طلب هم از چند‌ماه قبل با خروج از رکود فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، هنوز تحرک انتخاباتی خاصی به این معنی از سوی «ناطق‌نوری» مشاهده نشده‌ یا اگر شده چراغ خاموش در‌حال حرکت است. اما پرسش جدی می‌تواند این باشد که در صورت ورود زعامت‌گونه او به انتخابات آیا او هم خواستار این ائتلاف است؟ 






تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن