واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد حوزه و دانشگاه مطرح کرد
بهداشت روانی؛ لازمه تراز زندگی سالم
استاد حوزه و دانشگاه لازمه رسیدن به ترازی از سطح زندگی سالم را در گرو داشتن بهداشت روانی دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حجتالاسلام علیرضا تراشیون بعد از ظهر امروز در جلسه فعالان فرهنگی عامل تأثیرگذاری فعالان فرهنگی را داشتن ویژگی فردی فعال فرهنگی، ابلاغ و انتقال درست پیام و ابزار پیام بیان کرد و اظهار داشت: باید ابتدا مخاطب و به تبع آن نیازهای او را بشناسیم که یکی از این نیازها امنیت و آرامش است.
وی آرامش را در سه حوزه دیداری، کلامی و رفتاری دستهبندی کرد و افزود: نزدیک 20 شاخصه برای آرامش رفتاری وجود دارد.
استاد دانشگاه و حوزه با بیان اینکه فرمایشات رهبری پیرامون سبک زندگی حول 29 محور است اظهار کرد: یکی از شاخصههای مهم دستیابی به آن، این است که افراد به سطح مطلوبی از بهداشت روانی و رفتاری برسند.
وی در تعریف بهداشت رفتاری گفت: فرد باید بتواند در عرصههای عاطفی، احساسی، اجتماعی، عبادی، سیاسی و ... نقش خود را کامل ایفا کند زیرا اهداف بهداشت روانی در قالب ایجاد یک زندگی بهتر است.
تراشیون اذعان داشت: یکی دیگر از این شاخصهها داشتن قدرت حل مسئله است زیرا انسان موجودی باهوش است و هوش یعنی قدرت حل مسئله برای سازگاری با محیط.
وی هوش را با جنبههای مختلف تعریف کرد و آن را شامل هوش مهارتی و حرکتی، هوش محاسباتی و هوش اجتماعی دانست. این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هوش درونفردی یا همان حس ششم در خانمها به علت جزئینگر بودن بیشتر است، ابراز داشت: البته هر چه تنشها، وسواسها و بدبینیهای افراد زیاد باشد قدرت حل مسئله آنها پایین میآید.
وی با بیان اینکه هوش ایرانی خوب به بالا است، با طرح این سئوال که چرا باید در چنین جامعهای با ضریب هوشی بالا، تمدن فرهنگی و الگوهای ناب، آمار طلاق بالا باشد؟ خواستار ریشهیابی حل این مشکل شد.
تراشیون شاخصه بعدی را کنترل و تعادل در مشکلات خواند و بیان کرد: برای حل مشکلات دو راه «جنگیدن» و «تعامل» وجود دارد. وی شاخصه دیگر را رشد هماهنگ استعدادها معرفی کرد و گفت: انسان باید در چهار حیطه جسمی- حرکتی، عقلی- ذهنی، اجتماعی و عاطفی خوب رشد کند که با این نوع رشد به خدا نزدیکتر میشود. این استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: باید در تربیت و پرورش فرزندانمان این چهار حیطه را مورد توجه قرار داده و تکبعدی عمل نکنیم.
وی داشتن رابطه سازنده با دیگران را شاخصه دیگر خواند و خاطرنشان کرد: اگر فردی به دنبال ایراد گرفتن از رفتار دیگران باشد، حتماً دارای مشکلی در بهداشت رفتاری است.
تراشیون صابر و صادق بودن را ویژگی دیگر افراد دارای بهداشت روانی عنوان کرد و گفت: بسیاری از بیماریهای رفتاری از بیصبری است. وی انسانهای شکیبا و صابر را انسانهای دارای روانی سالم دانست و شاخصه آخر را خوب بودن در نزد دیگران معرفی کرد. وی با بیان اینکه برای رسیدن به تراز یک سطح زندگی سالم، باید به بهداشت روانی برسیم، گفت: هر کس در عرصه فرهنگی به عنوان فعال فرهنگی فعالیت دارد باید این ویژگیها را داشته باشد. انتهای پیام/89001/ش40
93/12/21 - 16:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]