تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834406587




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لقب شاعر شاعران به استاد علی معلم


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


از طرف میرشکاک؛
لقب شاعر شاعران به استاد علی معلم
میرشکاک: شعر استاد علی معلم شعر ذوقی نیست که برای مردم شعر بگوید و همه اشعار او را درک کنند، بنیان شعر معلم تفکر و تعقل است، به عبارتی معلم شاعر شاعران است.



  به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، سومین نشست تخصصی «عصر اثر» به موضوع گزیده اشعار استاد «محمدعلی معلم‌دامغانی»، رئیس فرهنگستان هنر که به کوشش محمدکاظم کاظمی، ابوطالب مظفری و محمد نوراللّهی جمع‎آوری شده‎ است، اختصاص داشت.  
«یوسفعلی میرشکاک» شاعر بزرگ کشورمان که نخستین سخنران این نشست بود، به نام خداوند جان و خرد سخن آغاز کرد و ضمن ابراز خوشنودی از دیدار مجدد علی معلم، وی را پهلوان خطاب کرد و اظهار داشت: بسیار خوشنودم که علی معلم پهلوان را امسال برای دومین بار در چنین محفلی می‌بینم و بدون مقدمه درباره کتاب گزیده اشعاری که دوستان آن را جمع‌آوری کردند، بگویم که با مطالبی که در ارتباط به اشعار آقای معلم آمده، هیچ موافقتی ندارم.
وی سپس به این بیت شعر کنگره ویران کنید از منجنیق / تا رود فرق از میان این فریق اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه این قصیده را به خاقانی نسبت داده‌اند که از اشتباهات جزیی آن است ولی باید به این نکته اشاره کنم که اگر تاریخ ما به پایان رسیده باشد و ما در پایان تاریخ قرار داشته باشیم، معلم آخرین بزرگتری است که ما در تاریخ داریم.
میرشکاک معلم را شاعر شاعران نامید و ادامه داد: شعر آقای معلم شعر ذوقی نیست که برای مردم شعر بگوید و همه اشعار او را درک کنند، بنیان شعر معلم تفکر و تعقل است، او برای شاعران شعر می‌گوید، به عبارتی معلم شاعر شاعران است. آقای معلم مانند «بیدل» از بزرگترین شاعرانی است که باید در سایه‌اش نشست و مشق شاعری کرد و به اشعارش گوش جان سپرد و چیزهای دیگر آموخت.
نویسنده کتاب «نیست‌انگاری و شعر معاصر» اساس شعر را به عنوان کلام مخیل نادرست شمرد و تصریح کرد: آقای معلم جزو موارد نقض این مسئله است که اساس آن از غرب به ایران آمده و ریشه ارسطویی دارد و خیال و کلام مخیل را بنیان شعر می‌دانند؛ چون همه بزرگان ما اهل تفکرند و معلم را اشعارش معلم کرده و باز هم باید بگویم که وی بعد از بیدل بزرگترین شاعر ماست با این تفاوت که آدم دیگری مانند علامه «اقبال» هم در این میان بوده که به گفته دکتر رضا داوری هنگامی که با او به به زبان فارسی صحبت می‌کردند نمی‌توانست فارسی صحبت کند و ناگزیر به زبان فرانسه صحبت می‌کردند و فقط هنگام شاعری به زبان فارسی شعر می‌گفت، می‌توانست بخواند ولی صحبت نمی‌کرد.
میرشکاک یادآور شد: آقای معلم در هیچ‌کدام از مثنوی‌هایش برای آنکه مفهوم را برساند، هیچگاه شان صوری و لفظی شعر را نمی‌شکند و حواسش به جنس و لفظ هم هست و آن را قربانی اندیشه نمی‌کند. در مثنوی مولانا و عطار هرجا شعر یاری کرد، یاری کرد وگرنه به معنا می‌پردازند. اما بعد از بیدل، معلم اولین شخصی است که این نکته را در نظر دارد.
وی به قالب شعر استاد معلم اشاره کرد و ادامه داد: هرچند معلم اشعاری در قالب غزل دارد اما اگر او می‌خواست حرفایش را در غزل بگنجاند، فضای غزل اجمالی تر از آن بوده که اندیشه معلم را تاب بیاورد.  
ای کاش می‌شد آقای معلم را بیرون از دایره اجمال بیرون کشید اما به دلیل ذات وزن و نمی‌توان فراتر از القای اصول باشد.
وی سپس  به خوانش ابیاتی چند از استاد معلم بدین شرح پرداخت: قحط آب است تو از آب چه می‌دانی هان از گدار و تک و پایاب چه می دانی هان قحط آب است تو از قحط چه می فهمی هیچ از تموز و عطش رهط چه می فهمی هیچ گرنه بر مرکب سودا و جنون خواهی رفت قحط آب است در این بادیه چون خواهی رفت هله منشین که سواران تف اینسان رفتند تا پدید است یلان صف به صف اینسان رفتند درد دین را نه به ما سیل هرات آورده است این علم را عطش شط فرات آورده است ...   میرشکاک با ذکر این ابیات یادآور شد: بررسی و تحلیل اشعار معلم را بسیار دشوار است، جغرافیای فکر او مانند پازلی است که تکه تکه در اشعارش آمده و به سختی می‌شود آن را تحلیل کرد. بخش‌هایی از این شعر نیز بسیار حیرت ‌انگیز است و شاعر باید همه این تفکرات را از مغز به دل و از دل به زبان بیاورد یعنی باید خرد، عاطفه و گفتار شاعر جمع شود و جان بینی و جهان بینی توام داشته باشد تا بتواند چنین اشعاری بسراید.
نویسنده کتاب «نوشتن در اوج بحران» به مثنوی‌های سید عباس معارف شاگرد استاد فردید اشاره کرد و خاطر نشان کرد: مثنوی ایشان شعر نیست، بلکه قالب زده و حرف‌ها را به نظم درآورده و نزدیک به نظم کتاب «گلشن راز» شیخ شبستری است با این تفاوت که چون اشعار شبستری از دل برآمده قالب شعری به خود گرفته است.
وی با نقد برخی از شاعران روزگار ادامه داد: اهل تصوف روزگار خودمان، مضامین را به نظم درآوردند و فکر می‌کنند کاری کردند. برخی می‌اندیشند که شعر لفظ است و درگیر موضع‌گیرهای سیاسی و اجتماعی می‌شوند اما آقای معلم هیچگاه از ساحت اجمال خارج نمی‌شود.
این هنرمند شاعر یادآور شد: مشکل ما این است که هیچگاه شاعران نتوانستند صورت و معنا را همراه باهم داشته باشند آنجا که صورت است و معنا نیست و آنجا که معنا است صورتی نمی بینیم. اما در اشعار آقای معلم اینگونه نیست. او از منظری به مسایل می‌اندیشد که نا امید نیست، ولی هیچگاه تفکر بیهوده و خود فریبی ندارد.
میرشکاک به مضامین سروده‌های معلم در قالب ترانه اشاره کرد و اظهار داشت: حتی در ترانه‌های آقای معلم هم هیچ عشق مجازی نمی‌بینیم، من با ایشان قریب 35 سالی است که دوست هستم ولی نمی‌خواهم از اخلاقیات وی صحبت کنم و فکر می‌کنم باید 5 یا 6 قرن بگذرد تا فارغ از مناصب و مسایل سیاسی و اجتماعی و بدور از آشوب‌های کودکانه بتوانیم اشعار ایشان را به واقع تحلیل کنیم تا حقایق آشکار شود و شان هنری و ادبی وی مورد تحلیل قرار گیرد.
وی به نقد آشکار از به کار بردن واژه‌های بیگانه در عصر کنونی با به‌کار گیری تکنولوژ‌های نوین پرداخت و تصریح کرد: کودکی که امروزه در کودکستان‌ها به یادگیری چندین زبان بیگانه می‌پردازد، مشکل است که با فرهنگ و زبان خودی به درستی آَشنا شود، مهلتی نیست که بتوانیم با مثلا سینمای هالیوود معارضه کنیم چون با این روند فرهنگ و زبان ما در حال از دست رفتن است ولی باید بدانیم که هیچ فیلمی نمی‌تواند مصیبتی که بر امام حسین (ع) رفته را نشان دهد بلکه فقط این شعر است که مصیبت را نمایان و آشکار می‌سازد.
این نشست با سخنرانی زهیر توکلی، نعمت‌الله سعیدی و علی معلم ادامه پیدا کرد.  
 فارس  



۲۰/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۷:۵۷




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن