واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۳۸ق.ظ)
رئيس سازمان امور اراضي کشور: لزوم ساماندهي وضعيت مالکيت زمينهاي کشاورزي در لرستان رئيس سازمان امور اراضي کشور گفت: با توجه به اينکه دولت از اعطاي تسهيلات به زمينهاي فاقد سند خودداري ميکند، اين امر به يک مانع براي سرمايهگذاري در استان تبديل شده است، لذا جذب سرمايهگذار در بخش کشاورزي مستلزم ساماندهي وضعيت زمينهاي کشاورزي است.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، قباد افشار در نشست خبري با اصحاب رسانه که در سالن جلسات جهادکشاورزي لرستان برگزار شد، اظهار داشت: زمين کشاورزي يک سرمايه و ثروت ملي است که بايد حفظ شود زيرا اگر خاک تخريب شود امکان جايگزيني و احياي مجدد آن وجود ندارد.
وي افزود: آب يک منبع تجديد پذير است که با روشهاي نوين و ابتکاري، امکان توليد مجدد و قرارگيري آن در چرخه حيات وجود دارد؛ اما شکلگيري يک سانتيمتر خاک مستلزم گذشت هزاران سال است بنابراين حفاظت از خاک يک ضرورت اجتناب ناپذير است.
رئيس سازمان امور اراضي کشور عنوان کرد: ميزان بارش سالانه کشور، نزديک به 300 ميليارد متر مکعب است که از اين مقدار، 200 ميليارد مترمکعب آن به طور روانآب در سطح زمين جاري ميشود؛ برخي معتقدند که 90 درصد آبهاي جاري به مصرف کشاورزي ميرسد در حاليکه در بسياري از موارد به ويژه در کلانشهرها بخش عمده آب به مصرف شرب و صنعت ميرسد و سهم بخش کشاورزي فقط 30 درصد است.
افشار عنوان کرد: مسئله امنيت غذايي کشور تعارفبردار نيست، امروز ضريب تأمين کالري براي امنيت غذايي 60درصد است يعني کشور از لحاظ امنيت غذايي مستقل نيست، به همين دليل بايد در راستاي حفظ هرچه بيشتر خاک بکوشيم؛ وقتي زمين کشاورزي به کارخانه تبديل ميشود و کشتها جاي خود را به خشت ميدهند، آن زمين کشاورزي عملاً از دست رفته محسوب ميشود.
وي بيان کرد: در لرستان 800 هزار هکتار زمين کشاورزي وجود دارد که از اين ميزان 200 هزار هکتار زمين آبي و نزديک به 600 هزار هکتار زمين، ديم است پس بايد بر روي زمينهاي ديم برنامه ريزي جديدي انجام شود.
افشار با بيان اينکه متوسط بارندگي لرستان 350 ميليمتر است، تصريح کرد: در مناطقي با بارندگي بيش از 300 ميليمتر، ميتوان با فعاليتهاي آبخيزداري، آبخوانداري و استفاده از زمينهاي شيبدار به ذخيرهسازي آب پرداخت و با تلفيق فعاليتهاي باغباني با فعاليتهاي آبخيزداري، امکان توليد آب در استان فراهم ميشود.
رئيس سازمان امور اراضي کشور خاطرنشان کرد: آبي شدن حتي يک سوم از زمينهاي ديمي استان ميتواند نقش مهمي در افزايش توليد داشته باشد، در کل کشور با وجود 18 ميليون هکتار زمين کشاورزي، متوسط توليد محصولات کشاورزي پنج تن است، پس در لرستان با برخورداري از سطح قابل توجهي از زمينهاي کشاورزي، قابليت توليد چهار ميليون تن محصول کشاورزي را دارد ولي در حال حاضر اين رقم کمتر از دو ميليون تن است.
وي گفت: وجود دو ميليارد متر مکعب آب در استان، ميتواند به آبي شدن 300 هزار هکتار اراضي لرستان منجر شود و بهتبع ميزان توليدات کشاورزي استان به دو برابر افزايش يابد؛ از طرفي منفعت آبي شدن مزارع بهطور مستقيم به مردم برميگردد زيرا درپي افزايش محصول هزينههاي اوليه راهاندازي سيستمهاي نوين آبياري جبران ميشود.
افشار با بيان اينکه 70 درصد زمينهاي کشاورزي کشور سنددار نيست، تصريح کرد: با توجه به اينکه دولت از اعطاي تسهيلات به زمينهاي فاقد سند خودداري ميکند، اين امر به يک مانع براي سرمايهگذاري در استان تبديل شده است، بنابراين به منظور جذب سرمايهگذار در بخش کشاورزي بايد به سمت ساماندهي وضعيت مالکيت مردم پيش برويم.
رئيس سازمان امور اراضي کشور عنوان کرد: به دنبال اين هستيم که لايههاي آب و خاک را بر مبناي عکسهاي دقيق هوايي و توپوگرافي منطقه بررسي کنيم تا شناخت کافي از وضعيت زمينها حاصل شود.
وي خاطرنشان کرد: در استان لرستان بيش از 130 هزار کشاورز وجود دارد که اين سرمايه را بايد قدر دانست زيرا با وجود نيروهاي انساني فعال بايد لرستان، بيش از پنج ميليون تن توليد در زمينه کشاورزي داشته باشد.
افشار بيان کرد: در سال 94 به دنبال اين هستيم که در مرحله اول طرح کاداستر براي هفت ميليون هکتار زمين کشاورزي انجام شود سپس در مراحل بعد براي 10 ميليون اراضي کشاورزي نظام کاداستر و پايش و برنامهريزي دقيق لحاظ شود.
وي عنوان کرد: بيش از 30 هزار هکتار از اراضي استان مورد مطالعه قرار گرفته و استعداديابي شدهاند که امکان توسعه باغهاي ديم در آنها وجود دارد، اين اراضي نياز به تأمين آب ندارند فقط بايد با اقدامات آبخيزداري براي عشاير، بهرهبرداران اراضي ملي و روستائيان شبکههاي منظمي تشکيل شود.
رئيس سازمان امور اراضي کشور خاطرنشان کرد: در سال 93، هشت هزار پرونده براي کاربريهاي غيرمجاز در محاکم قضايي تشکيل شد که سطحي معادل هفت هزار از اراضي کشاورزي را دربرگرفته بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]