تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804446358




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اولتیماتوم سیف به بانک ها برای نرخ سود بانکی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اولتیماتوم سیف به بانک ها برای نرخ سود بانکی
رییس کل بانک مرکزی گفت: بهتر است بانک ها جهت گیری هایی را در زمینه کاهش نرخ سود بانکی انجام دهند در غیر این صورت بانک مرکزی به صورت جدی اقداماتی را برای نرخ سود بانکی انجام خواهد داد.
آفتاب: به گزارش ایرنا، ولی الله سیف در جلسه تودیع و معارفه کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان و علی دیواندری مدیرعامل سابق این بانک که با حضور رضا شیوا رییس شورای رقابت، مدیران عامل بانک های سرمایه، ملت، سینا و جمعی از مدیران سیستم بانکی و بانک مرکزی عصر سه شنبه برگزار شد، افزود: در نظام بانکی مشکلات ساختاری وجود دارد که باید رفع شود و رقابت ها تخریبی و خودزنی است.

وی با بیان اینکه باید به شاخص های موفقیت بانک ها توجه کرد، گفت: در گذشته بانک ها به غلط رشد سپرده ها را اولین شاخص برای موفقیت می دانستند در حالی که رشد سپرده شاخص موفقیت نیست و باید سودآوری، استحکام، ثبات و پایداری بانک را مدنظر قرار داد.

رییس کل بانک مرکزی با بیان آنکه جهت گیری غلط تبعات منفی ایجاد می کند، گفت: در مقاطعی برخی معتقد بودند که رشد سپرده ها شاخص مناسبی برای ارتقا بانک است و این امر فضا را برای کار کردن غیرحرفه ای و مغشوش کرده بود.

سیف تصریح کرد: البته اندازه بانک یکی از پارامترهای دیگر برای موفقیت به شمار می رود که باید این شاخص را نیز کنار گذاشت و باید به موارد دیگری مانند دارایی های درآمدزا نسبت به کل دارایی ها، وضعیت هزینه های بانک و سایر شاخص ها در این زمینه توجه کرد.

به گفته وی، حرکت سالم بانک و بزرگ شدن همزمان اندازه آن از شاخص های موفقیت است و در صورتی که تنها اندازه بانک بزرگ شود سرعت انحلال آن نیز افزایش می یابد.

رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اهمیت تعیین مناسب نرخ سود بانکی با طرح این سوال که کدام فعالیت اقتصادی است که 30 درصد سودآوری داشته باشد مگر آنکه نخواهند تسهیلات مربوطه را برگردانند، گفت: یکی از دلایل مطالبات معوق همین مساله است.

وی با تاکید بر اینکه نرخ سود بانکی باید متناسب با تورم انتظاری تعیین شود، اضافه کرد: شفافیت و استحکام و همچنین قابلیت اعتبار صورت های مالی بانک ها باید مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به جلسه روز گذشته خود با اساتید اقتصادی، گفت: در این جلسه نرخ سود بانکی مورد بحث قرار گرفت زیرا بعد از انقلاب شاهد سرکوب مالی بودیم و نرخ سود بانکی کمتر از تورم بود برهمین اساس نرخ سود واقعی منفی بوده که این از اشکالات اساسی و عدم تعادل در نظام بانکی است.

وی ادامه داد: در آن صورت تقاضا برای تسهیلات به صورت نامحدود می تواند وجود داشته باشد در حالی که با تعیین نرخ مناسب می توان آن را محدود کرد.

سیف گفت: اگر نرخ سود تسهیلات 10 درصد بود بانک نمی توانست به سپرده گذارانش بیش از 10 درصد سود پرداخت کند و در حالی که نرخ سود سپرده ها 15 درصد باشد باید عرضه تسهیلات با نرخ 12 تا 13 درصدی انجام شود بنابر این عرضه تسهیلات افزایش و تقاضا کاهش می یابد.

رییس کل بانک مرکزی، اظهار داشت: اگر نرخ تورم در اقتصاد 10 درصد باشد و طرح ها بیش از 10 درصد بازدهی داشته باشد پروژه ها مثبت خواهد بود و خلق ارزش می کنند و اگر میزان بازدهی 8 درصد باشد نه تنها خلق ارزش نمی شود بلکه ارزش های موجود هم از بین می رود.

وی با بیان اینکه اگر نرخ تورم 25 درصد و نرخ سود 20 درصد باشد، گفته می شود که این مساله جلوی رشد را می گیرد، گفت: تعیین نرخ سود بانکی زیر نرخ تورم به نفع بخش تولید است.

وی با اشاره به اقدامات هماهنگ در دولت و جهت گیری های درست در صحنه اقتصاد، گفت: این امر سبب شد تا مسیر اقتصاد در راهی درست قرار گیرد و نرخ تورم 45 درصدی نقطه به نقطه به 16 درصد کاهش یابد و نرخ تورم سالانه بیش از 40 درصد به 15.6 درصد برسد.

رییس کل بانک مرکزی پیش بینی کرد: نرخ تورم برای پایان سال جاری کمتر از 16 درصد باشد که البته یکی از عوامل مختلف آن تعیین نرخ سود مناسب است.

رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به برگزاری جلسه ای با حسابرسان مستقل، افزود: در این جلسه انتظاراتی از حسابرسان مطرح و قرار شد تعاملات جدی با حسابرسان مستقل برقرار و استانداردهای اصولی برای تهیه صورت های مالی بانک ها در نظر گرفته شود.

سیف درباره مطالبات معوق بانکی نیز گفت: مطالبات معوق یکی از بحث هایی است که همواره مورد انتقاد بوده و البته این امر به دلیل وجود رفتارهایی در نظام بانکی بوده است زیرا در برخی از موارد بدنه کارشناسی بانک درخصوص طرح ها کارشناسی موجهی انجام نمی دادند و به همین دلیل پروژه ها نیمه کاره می ماند و حجم مطالبات معوق انباشته شد.

وی سوءمدیریت و نوع برخوردهای دستوری، تحریم، شرایط بین المللی، مشکلات واحدهای صنعتی، افزایش ناگهانی قیمت ارز، محدودیت های بودجه دولت را از دلایل افزایش حجم معوقات بانکی دانست و گفت: البته همکاری های مناسبی بین نظام بانکی با مقامات قضایی در این زمینه در حال انجام است ضمن آنکه اگر مشتری بدهی معوق داشته باشد نباید به سرعت وی را در لیست سیاه قرار داد بلکه باید پس از انجام بررسی ها تلاش کرد مشکلاتش رفع و در صورتی که به نقدینگی نیاز داشته باشد به او کمک شود.

سیف با اشاره به بخشنامه اخیر بانک مرکزی گفت: اگر مشتری مطالبات معوق داشته باشد و تقاضای تسهیلات کند در صورتی که این تقاضا برای چرخاندن چرخ تولید باشد و تسهیلات را برگرداند، نظام بانکی با آنها همکاری خواهد کرد.

به گفته وی، تامین مالی بلندمدت باید از طریق بازار سرمایه و کوتاه مدت از طریق بازار پول انجام شود و این در حالی است که هم اکنون بار اصلی تامین اصلی اقتصاد بر دوش نظام بانکی است.

وی گفت: باید تلاش شود علیرغم اینکه بازار سرمایه شکل قویتری می گیرد، تامین مالی بلندمدت از طریق آن انجام شود.

سیف با اشاره به فعالیت های علی دیواندری طی سال های گذشته در نظام بانکی کشور، گفت: نظام بانکی نیاز به مدیران باتجربه دارد و مدیران باتجربه و فهیم و مسلط می توانند هدایت درستی را برای نظام بانکی انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت در نظام بانکی نیازمند تجربه است و دانش به تنهایی کافی نیست، اظهار داشت: افرادی که دارای تجربیات کافی نبودند اما دانش کافی داشتند مشکلات ساختاری برای نظام بانکی ایجاد کردند.




تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن