تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، كتاب خدا و بهترين روش، روش پيامبر صلى‏لله‏ عليه ‏و ‏آله و بدترين ام...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830599108




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سهم یک درصدی پژوهش به سختی محقق می‌شود |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سهم یک درصدی پژوهش به سختی محقق می‌شود
کد خبر: ۴۸۲۶۰۶
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۰ - 10 March 2015


معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه جهت گیری از یک اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان یک مبحث مهم فرهنگی دارد، گفت: دولت باید سیاستگذار حوزه پژوهش باشد.

به گزارش خانه ملت، سورنا ستاری امروز (سه‌شنبه 19 اسفند) در همایش سیاست های علم و فناوری در برنامه ششم توسعه که در تالار شهید مدرس مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است گفت: اگر می خواهید اقتصاد دانش بنیان را محقق کنید این یک مسئله فرهنگی است که باید ابتدا این مشکل را برطرف کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما دارای یک سابقه طولانی نفتی هستیم که این سابقه برای ما یک فرهنگ را به وجود آورده است افزود: تغییر این فرهنگ و اقتصاد نفتی که به ما می گوید دانشگاهی داشته باشیم که صد در صد بودجه آن باید دولتی باشد کار آسانی نیست؛ این فرهنگ به ما می گوید اگر می خواهیم پژوهش کنیم باید آدم استخدام کنیم بر این اساس در حال حاضر با پژوهشگاه های دولتی فوق العاده قشنگ داریم که برای آنها کم هزینه نکرده ایم اما سوال این است که آیا می توان از این پژوهش ها خروجی هم به دست آورد.

وی ادامه داد: ما برگرفته از این فرهنگ نفتی، مردمی داریم که وقتی با آنها در مورد اشتغال صحبت می کنیم یاد استخدام دولتی می افتند و می خواهند سربار دولت شوند پس چون نیاز داشتیم برای استخدام آنها به این افراد مدرک و کاغذی بدهیم، تا توانستیم دانشگاه زده ایم که این نشان دهنده نفوذ فرهنگ نفتی به جامعه ما است.

ستاری با انتقاد از اینکه در حوزه صنعت نفت تکنولوژی داریم که 34 بار خریداری شده است تصریح کرد: پس ما در داخل چه کاری می کنیم اگر می خواهیم فناوری داشته باشیم باید کارخانه ساز شویم و باید توجه داشت از مهمترین پایه های اقتصاد دانش بنیان تغییر این نگرش ها است و اول باید فرهنگ جامعه و دولت را عوض کنیم.

وی ادامه داد: پایه اقتصاد دانش بنیان این است که برای هر مشکلی می توان کسب وکاری ایجاد و از آن درآمدزایی داشته باشیم در حالی که بزرگترین مشکل حوزه پژوهش این است که مشتری پژوهش معلوم نیست ما نمی دانیم پروپوزالی که تهیه می کنیم قرار است تحویل چه کسی داده شود.

ستاری با بیان اینکه در کشور قوانین مناسب و خوبی وجود دارد گفت: قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان یکی از این قانون ها است که تمام تلاش ما این بوده که بتوانیم قانون را اجرایی کنیم اما هنوز کاملا موفق نشده‌ایم، در حوزه پژوهش، بخش‌های دولتی باید تصمیم بگیرند که پارو بزنند یا سکان دار باشند چرا که وقتی در دولت پارو می زنیم هر کدام به یک جهت می رویم و سکان اصلی رها شده است.

دولت باید سیاستگذار پژوهش باشد

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه در ستاد نانو 30 نفر مشغول به کار هستند ادامه داد: این در حالی است که حدود 90 پژوهشکده در کشور از این ستاد تغذیه می شوند و ما توانسته ایم از این ستاد کسب و کار ایجاد کرده و فروش های میلیاردی داشته باشیم بنابراین در دولت باید سیاستگذار پژوهش باشیم نه اینکه خودمان پژوهش کنیم.

وی تأکید کرد: وظیفه دولت هزینه کردن در حوزه دانش و پژوهش است و خوب است که دستمان برای این گونه هزینه کردن ها باز باشد؛ اما اشتباه ما از زمانی شروع شد که گمان کردیم اگر به استاد دانشگاه پول دهیم به همه علوم و فنون دست می یابیم در حالیکه این یک کار تجاری است و پایه پژوهش های بنیادی این است که در آنها قیمت مطرح نمی شود.

ستاری با اشاره به اینکه پول بلاعوض بزرگترین سم برای کار تجاری است تصریح کرد: ما تاکنون نتوانسته ایم اکوسیستم خلاقیت و نوآوری را ایجاد کنیم که در آن استخدام دولتی ارزش نباشد و همه مسائل و مشکلات پیرامون مبدأ تأسیس یک شرکت، کاسبی و ایجاد درآمد تلقی شود در حالی که هنر اقتصاد دانش بنیان این است که این مشکلات را حل کند نه اینکه محیط زیست را از بین ببرد حتی می تواند از مشکلات زیست محیطی هم کسب و کار درست کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما آمادگی داریم در بخش نوشتن قوانین به منظور حل مشکل بزرگ فرهنگی و اصلاح فرهنگ نفتی با مجلس همکاری داشته باشیم چرا که جهت گیری از یک اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان یک مبحث مهم فرهنگی دارد که باید هزینه های بسیاری را برای آن پرداخت.

 اکوسیستم خلاقیت و نوآوری در برنامه ششم توسعه باید شکل گیرد

وی ادامه داد: باید اکوسیستم خلاقیت و نوآوری در برنامه ششم توسعه شکل بگیرد و ما به این چرایی که چرا باید در حوزه فرهنگ سوبسید بدهیم و آیا سازمان هایی که در این حوزه فعالیت دارند موفق بوده اند پاسخ مشخصی بدهیم.

ستاری همچنین با تأکید بر ضرورت ایجاد مدیریت واحد فناوری تصریح کرد: باید پتانسیل های اقتصادی کشور شناسایی شود که لازمه آن ایجاد مدیریت واحد فناوری است.

وی با اشاره به اینکه هنوز سهم یک درصدی پژوهش از بودجه به سختی محقق می شود تأکید کرد: باید کل بودجه کشور را درگیر بحث فناوری کنیم تا بتوانیم اقتصاد دانش بنیان را ایجاد کنیم و این اقتصاد در کل جامعه جریان داشته باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان یک نگرش جدید در برنامه ششم توسعه است گفت: این نوآوری مشابه قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان می تواند در متن لایحه دیده شود و باید این نکته را در نظر داشت که نوآوری در جوان شکل می گیرد چرا که ریسک مشخصه جوانان است و ما موظفیم این ریسک ها را بپذیریم و به فارغ التحصیلان دانشگاهی و اساتید اهمیت دهیم.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن