واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روحانی امروز به عشقآباد سفر میکند
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان به منظور انجام یک سفر رسمی امروز (سهشنبه) به عشق آباد سفر میکند.
آفتاب: تا ساعاتی دیگر رئیس جمهور کشورمان به منظور انجام سفری دو روزه وارد عشقآباد پایتخت ترکمنستان خواهد شد.
سفر «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران به دعوت همتای ترکمنی خود «قربان قلیبردی محمداف» صورت میگیرد.
در این سفر دو طرف در مورد زمینههای مختلف با یکدیگر گفتوگو خواهند کرد.
مراسم استقبال رسمی رئیسجمهور ترکمنستان از آقای روحانی نیز صبح چهارشنبه و در کاخ ریاست جمهوری این کشور برگزار شده و سپس رؤسای جمهور دو کشور ملاقات دو جانبه خواهند داشت.
روابط و همکاریهای دوجانبه میان ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول احترام و اعتماد متقابل و تعاملات برابر استوار میباشند. حرکات فیمابین دو کشور از نظر تنوع و مسیرهای مختلف تعاملات و همکاری در عرصههای مختلف، متمایز میباشند.
روابط دیپلماتیک میان ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 18 فوریه سال 1992 میلادی برقرار شد. در طی سالهای متمادی میان دو کشور روابط و همکاریهای فعالی شکل گرفته است. در این دوره با مشارکت طرف ایرانی میان دو کشور ملاقات مذاکرات متعددی در سطوح مختلف برگزار شده و در راستای توسعه و گسترش همکاریهای اقتصادی، فرهنگی و آموزشی اقدامات گستردهای به مورد اجرا گذاشته شده و در نتیجه بنیه و پایه مستحکم حقوقی و قراردادی بین حکومتی میان دو کشور تأسیس شده است. این در حالی است که تاکنون میان دو کشور بیش از 200 سند همکاری در عرصههای مختلف امضاء شده بنیه حقوقی روابط دو کشور همسایه تکمیل شده است.
ترکمنستان و ایران روابط و همکاریهای سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و انسان دوستانه را مبتنی بر اصول حقوق برابر و تعاملات بلندمدت به مورد اجرا میگذارند و برای توسعه و تقویت مناسبات همه جانبه میان دو کشور اهمیت خاصی قائل هستند. عرصههای سوخت و انرژی، ارتباطات، اقتصاد آب، بازرگانی، اقتصادی، صنایع نساجی، صنایع مواد غذایی، فناوری نوین از جمله بخشهایی هستند که در روابط دو کشور به عنوان بخشهای اولویتدار محسوب میشوند.
گاز طبیعی، گاز مایع، نفت خام، کک نفتی، زغال سنگ، زغال سنگ قهوهای رنگ، فراوری زغال سنگ، میوهجات، فراوردههای سبزیجات، محصولات صنایع تبدیلی، انرژی برق، الیاف پنبه، پارچه، منسوجات و غیره از جمله اقلام کالاهای صادراتی ترکمنستان به ایران هستند.
از ایران نیز گوگرد، سیمان، انواع مختلف محصولات معادن، چسب، رنگ، پلاستیک، محصولات سنگ، گچ، فلزات، تجهیزات تکنولوژیکی، دستگاه و ابزار برقی و غیره وارد ترکمنستان میشوند.
علاوه بر این در حاشیه روابط دوجانبه اقتصادی همه سالهای متمادی به صورت مستمر نمایشگاه اختصاصی کالاهای جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان برگزار میشود. این امر نیز باعث میشود که دو کشور تعاملات متقابل مفیدی را داشته باشند و شناخت بیشتر و گستردهای را از توانمندیهای متقابل کسب کنند.
راهاندازی خط راهآهن جدید قزاقستان - ترکمنستان - ایران فرصت و تسهیلاتی را ایجاد خواهد کرد که میتوان فراوردههای نفتی از حوزه دریای خزر به کشورهای خاورمیانه از طریق کوتاهترین مسیر منتقل کرد و از طریق این خط آهن مسیرهای قبلی در این زمینه 600 کیلومتر و زمان برای حملو نقل نیز 2 شبانه روز کاهش خواهد یافت، لذا توانمندیهای صادراتی دو کشور آسیای مرکزی را که از محصولات و کالاهای صادراتی غنی برخوردار هستند، ارتقا خواهد داد.
به گزارش فارس، به این ترتیب بهرهبرداری از این خط آهن بینالمللی، ترکمنستان را به تقاطع مهم حملونقل و ترانزینی در منطقه تبدیل خواهد نمود. پروژه خط راه آهن بینالمللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران یکی از مهمترین و پراهمیت ترین طرحها در سالهای اخیر میباشد. این خطآهن قرار است به حلقه طلایی اتصال کریدور بینالمللی «شمال - جنوب» تبدیل شود.
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]