واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
دهه انفکاک انگلیس؛ ثروتمندان ۶۴ درصد ثروتمندتر و فقرا ۵۷ درصد فقیرتر
گزارش بنیاد بازار اجتماعی انگلیس هشدار داد، در طول دهه گذشته مردم انگلیس از لحاظ اقتصادی دچار انفکاک شده و شکاف میان اغنیا و فقرا رو به افزایش گذاشته است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در طول دهه گذشته، شکاف میان ثروتمندترین و فقیرترین افراد جامعه انگلیس به طرز چشمگیری افزایش یافته است. روزنامه انگلیسی ایندیپندنت امروز (سهشنبه) هشدار داد، وجود شکاف میان اغنیا و فقرای جامعه انگلیس زمانی بیشتر شد که در طول دهه گذشته، خانوادههای ثروتمند بدهیهای خود را پرداخت و از سوی دیگر در بحران اقتصادی بر پساندازهای خود اضافه کردند. در مقابل، خانوادههایی که از لحاظ مالی ضعیف هستند، امنیت اقتصادی بسیار کمتری در مقایسه با گذشته و پیش از رکود اقتصادی و ورشکستگی بانکهای اصلی دارند. این خانوادهها به طور متوسط درآمدی کمتر از پرداختی هفتگی داشته و اغلب مواقع در خط قرمز هستند. ایدیپندنت ادامه میدهد، قشر شاغل جوان انگلیس از مسنترها عقب ماندند و صاحبخانهها بویژه کسانی که مبالغ وام خانه خود را پرداخت کردند در مقایسه با کسانی که در حال پرداخت اجاره هستند، غنیتر شدند. مدارکی که توسط «بنیاد بازار اجتماعی» منتشر شده است نشان میدهد درآمدها و پساندازهای هزاران شهروند انگلیسی در طول دهه گذشته تغییر کرده است. حزب کارگر انگلیس که رقیب انتخاباتی حزب حاکم یعنی حزب محافظهکار است، از این مدارک برای تبلیغات برای انتقاد از عملکرد حزب محافظهکاران استفاده میکند.
نمودار فوق دسته بندی جامعه انگلیس را از لحاظ کسب درآمد در 5 طبقه و شکاف مالی میان این طبقات را نشان میدهد این یافتهها نشان میدهد، درآمد یک پنجم مرفه جامعه انگلیس در طول سالهای 2005 تا 2013 به میزان 64 درصد افزایش داشته است. دلیل این افزایش ناگهانی قدرت پسانداز این خانوارهاست که برای شوکهای اقتصادی کنار میگذارند. این افراد به طور متوسط پساندازی معادل 10 هزار پوند دارند که 7 سال پیش این پسانداز به طور متوسط 6 هزار پوند بوده است. شمار مرفهین بدهکار جامعه انگلیس از 43 درصد به کمتر از 30 درصد رسیده است. اما بنیاد بازار اجتماعی دریافته است یک پنجم فقیر انگلیس امنیت مالی کمتری از سال 2005 دارند و شبکه داراییهای آنان 57 درصد شده است و سطح بدهیها و استفاده از وام بانکی افزایش داشته است. در این مدت شکاف درآمدها و داراییهای بین نسلها به طور چشمگیری زیاد شده است. درآمد کسانی که بین 26 تا 35 سال سن دارند به شدت کاهش داشته است. به طور متوسط این قشر از جامعه انگلیس پساندازی کمتر از درآمد هفتگی دارند و بدهی این افراد در مقایسه با سال 2005 به میزان 45 درصد بیشتر و این میزان رو به افزایش است. گزارش بنیاد بازار اجتماعی انگلیس ادامه میدهد «لازم است از کسانی که درآمد کمتری دارند و قشر جوان حمایت بیشتری شود تا پسانداز بیشتری داشته باشند.» یافتههای ما نشان میدهد، شکاف دارایی میان اغنیا و فقرا و قشر جوان و پیر در دوره کساد رو به افزایش گذاشت. عدم اطمینان اقتصادی بسیاری را بر آن داشت تا بدهیهای خود را پرداخت و پسانداز کنند اما قشر جوان و افرادی که درامد کمتری در انگلیس دارند، این امکان را نداشتند. انتهای پیام/م
93/12/19 - 10:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]