واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در اجلاس سالیانه کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل؛
سخنان وزیر کشور در وین درباره مواد مخدر
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه تلاشهای بینالمللی در توقف قاچاق مواد مخدر كم اثر بوده و خسارات ناشی از این امر همچنان سلامت و توسعه پایدار كشورها را تهدید میکند مواردی را به عنوان چالشهای موجود در مسیر كنترل مساله جهانی مواد مخدر برشمرد.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، "عبدالرضا رحمانی فضلی" وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران در صدر هیاتی عالی رتبه برای شرکت در پنجاه و هشتمین نشست سالیانه کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد دوشنبه وارد "وین" پایتخت اتریش شد. رحمانی فضلی در این نشست که تا پنجشنبه (21 اسفند) ادامه خواهد داشت گفت نشست ویژه مجمع عمومی میتواند نقشه راهی برای فعالیتهای آینده جهت مقابله با معضل جهانی مواد مخدر باشد.
وی گفت: «اگرچه كشورها در اجرای استراتژی متوازن، كنترل قاچاق مواد مخدر، مقابله با پولشویی و ارتقا همكاریهای منطقهای و بین المللی، پیشگیری از اعتیاد و نیز درمان و بازتوانی معتادان پیشرفتهای قابل توجهای به تناسب موقعیت و شرایط اقتصادی و اجتماعی خود داشتهاند. لیكن اهداف بیانیه سیاسی به طور كامل تحقق نیافته است و متاسفانه پیشرفتهای حاصله در امر مقابله با مواد مخدر به طور یكنواخت در تمامی نقاط جهان حاصل نگردیده است.»
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه کشت و تولید مواد افیونی با سرعت بیشتری ادامه دارد گفت: «داروهایی که تحت كنترل كنوانسیونهای سازمان ملل نیستند، به عنوان پیش ساز وارد چرخه تولید غیرقانونی شدهاند، همچنین همزمان با گسترش ارتباطات الكترونیكی، تولید و مصرف تسهیل و فاصله مبدا و مقصد برای انتقال پولهای ناشی از مواد غیر قانونی كوتاهتر شده است.»
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران با اشاره به اینکه تلاشهای بینالمللی در توقف جریان قاچاق مواد مخدر كم اثر بوده و خسارات ناشی از این امر همچنان سلامت و توسعه پایدار كشورها را تهدید میکند مواردی را به عنوان چالشهای موجود در مسیر كنترل مساله جهانی مواد مخدر برشمرد.
رحمانی فضلی «عدم تحقق اصل مسئولیت مشترک در اجرای برنامههای توسعهای با اولویت معاش جایگزین در مناطق تحت كشت... برخورد گزینشی و سیاسی با معضل جهانی مواد مخدر و نیز وارد نمودن موضوعات غیر مرتبط در مباحث مربوط به این معضل، فقر و توسعه نیافتگی و پایین بودن سطح آگاهی جوامع نسبت به این معضل جهانی» را از جمله این چالشها معرفی کرد.
وزیر کشور جمهوری اسلامی خاطر نشان کرد: «كنوانسیونهای سه گانه بین المللی كه شالوده اصلی نظام بین المللی در كنترل مواد مخدر را تشكیل میدهند، باید بیش از پیش به عنوان مبنای فعالیتهای آتی در مقابله با مساله جهانی مواد مخدر و جزء تعهدات غیر قابل اجتناب كشورها قرار بگیرند.»
رحمانی فضلی افزود:«همچنین بیانیه سیاسی و برنامه اقدام سال 2009 به عنوان اسناد مورد توافق کشورها میتوانند مبنای بسیاری از فعالیتهای دوجانبه و چندجانبه قرار بگیرد و نباید اجازه داد این ظرفیت تحت الشعاع مباحث و موضوعات گذرا قرار گرفته و مقابله جهانی را از مسیر خود منحرف نماید.»
وی همچنین اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد سال 2016 در نشست ویژه مجمع عمومی میزگردهای جداگانهای در سه حوزه كاهش تقاضا، كاهش عرضه و مقابله با پولشویی و ارتقا همكاریهای منطقهای و بین المللی برگزار شود.»
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان بر لزوم در نظر گرفتن مواردی از جمله معیشت جایگزین در مناطق عمده كشت و تولید، همکاری مستمر کشورها جهت جلوگیری از درآمدهای نامشروع حاصل از قاچاق مواد مخدر به سیستمهای مالی بینالمللی، لزوم توجه به انتقال تجارب در زمینه كاهش تقاضا به عنوان یکی از محورهای اصلی در همكاریهای دوجانبه، چند جانبه و منطقهای و بین المللی تاکید کرد.
وی همچنین حمایت جامعه جهانی را برای تقویت مكانیسمهای همكاری منطقهای در زمینه مدیریت كنترل مرزی و تبادل اطلاعات عملیاتی خواستار شد و بر ضرورت طراحی ساز و کاری جهت ارتباطات هماهنگ برای مبادله به موقع اطلاعات میان نهادهای انتظامی و امنیتی كشورها و نهادهای بین المللی تاکید کرد.
بر اساس گزارش "پرس تی وی" رحمانی فضلی قصد دارد سهشنبه با رئیس انجمن بین المللی کنترل مواد مخدر دیدار کند.
وی همچنین در حاشیه این نشست با "یوری فدوتف" معاون دبیرکل سازمان ملل و مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم در سازمان ملل دیدار خواهد کرد.
وزیر کشور ایران و همراهانش با نمایندگان افغانستان و پاکستان نیز نشستی سه جانبه خواهند داشت. 104
۱۸/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]