محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842205596
جنایت داعش علیه میراث تمدن بشری
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
جنایت داعش علیه میراث تمدن بشری
در طول تاریخ «ایران» کهن، مرزهای سیاسی و فرهنگی بارها تغییر شکل داده و پیشروی یا عقبنشینی کردهاند و در هر عقب نشینی بخشی از تاریخ، فرهنگ و میراث ایران را در سرزمینهای دور به یادگار گذاشتهاند.
روز نو : در طول تاریخ «ایران» کهن، مرزهای سیاسی و فرهنگی بارها تغییر شکل داده و پیشروی یا عقبنشینی کردهاند و در هر عقب نشینی بخشی از تاریخ، فرهنگ و میراث ایران را در سرزمینهای دور به یادگار گذاشتهاند.
به گزارش روزنو، «هترا» از جمله همین میراثهای ایرانی است، میراثی که حالا کیلومترها دورتر از مرزهای سیاسی امروز ایران، داخل خاک عراق واقع شده، خاکی که حالا گروه بدنام داعش بخشهایی از آن را با لودرهای سنگینشان تخریب میکنند.
شهر باستانی «هترا» که به دلیل اهمیتاش به آن «میراث بشریت» نام نهادهاند، در معماری و فرهنگ آمیزهای از سه تمدن ایرانی، یونانی و رومی و مهمترین محوطهی باستانی به جای مانده از دوران اشکانیان است. اهمیت این محوطهی تاریخی وقتی آشکارتر میشود که بدانیم هیچ بنا یا محوطهای با این درجه از اهمیت از دوران اشکانیان در داخل مرزهای خود ایران باقی نمانده است.
این شهر باستانی در مرکز استپهای خشک شمال الجزیره، در منطقه بین رودهای دجله و فرات قرار داد. با توجه به معیارهای امروز، «هترا» در ۲۹۰ کیلومتری شمال غرب بغداد و ۱۰۵ کیلومتری جنوب غرب موصل قرار گرفته است، اما در دوران باستان این شهر در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال غرب پایتخت آشور باستان واقع شده بود.
«هترا» از اوایل قرن اول میلادی قلمرو حکمرانی یک سلسله محلی بود. موقعیت جغرافیایی این محل که در مرز بین امپراتوری اشکانی و روم و در مسیر مهم کاروانهایی که از سمت شرق به سوی سوریه، «پترا» ( در رادن)، «بعلبک» (در لبنان) و آسیای صغیر میرفتند قرار داشت و همچنین اتصال این شهر به شبکه راههای روم، سلسله حاکم بر این شهر و البته خود این شهر را قدرتمند کرده و باعث شده بود که روز به روز بر قدرت این شهر و حاکمانش افزوده شود.
در نتیجه این تحولات «هترا» که در ابتدا یکی از هجده ایالت امپراتوری اشکانی بود تبدیل به قلمرو کوچک و نسبتاً مستقلی میشود که از شهر «هترا» و محیط پیرامونش تشکیل شده بود.
در دوران اشکانیان که ایران به صورت ملوک الطوایفی اداره میشد، حکمرانان این شهر «شاه» خوانده میشدند و در سلسله مراتب پایینتر از شاه اشکانی که «شاه شاهان» خوانده میشد، جای میگرفتند.
شواهد باستان شناسی و ترجمه متن کتیبههای موجود در این شهر نشان میدهند که «هترا» در قرن دوم میلادی رونق گرفته و در همان دوران به میزان چشمگیری بر وسعتاش افزوده شده است.
بر اساس همین شواهد، دوران رونق «هترا» بسیار کوتاه بوده و تنها اندکی بعد با سقوط این شهر و تصرف آن به دست ساسانیان، این شهر برای همیشه خالی از سکنه مانده است.
وجود این شهر در گزارشهای باستانی مانند گزارش «آمیانوس مارسلینوس»، تاریخ نگار رومی ذکر شده است. این مورخ که در سال ۳۶۳ میلادی از بقایای این شهر دیدن کرده، مینویسد؛ «هترا از مدتها پیش ویران و متروک مانده است. این شهر دارای دیواری گرد و مدور و ضخیم است و بواسطه برج و باروهایی که در فواصل معینی بنا شدهاند استحکام مییافته و با خندقی عمیق و پهن که شهر را در احاطه دارد محافظت میشده است. محیط شهر متجاوز از سه میل است و در وسط آن آثار کاخ سلطنتی دیده می شود».
«یاقوت حموی»، جغرافیدان مسلمان نیز که بین سالهای ۵۷۵ تا ۶۲۶ هجری قمری زندگی میکرده بقایای این شهر را دیده و گزارشهای جالب توجهی درباره آن نوشته است.
خرابهها و بقایای این شهر ابتدا توسط «جیراس» و سپس جهانگردان اروپایی قرن نوزدهم در سال۱۸۳۶- ۱۸۳۷ کشف شد.
نخستین بررسیهای دقیق، علمی و ثبت اطلاعات مربوط به این محوطه باستانی توسط «والتر آندریا»، بین سالهای ۱۹۰۶ تا ۱۹۱۱ انجام شد. او از اعضای تیم باستان شناسان آلمانی بود که در بقایای آشور که در همان حوالی قرار داشت، مشغول حفاری بودند.
نخستین و تنها حفاریهای سازماندهی شده در این محوطه از سال ۱۹۵۵ به بعد توسط مقامات دولتی عراق صورت گرفتند که آن هم بیشتر روی قسمت معبد بزرگ «هترا» متمرکز بود.
در حفاریهای بعدی این محوطه که بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ انجام شد باستان شناسان موفق شدند قسمتهای زیادی از این شهر باستانی را از زیر خاک بیرون بیاورند که برای مثال میتوان به دوازده معبد جدید، مکانهای زیارتی کوچکتر، دروازهی شمالی شهر و چندین مقبره اشاره کرد.
نام این شهر آن طور که در متون کتیبه های «هترایی» آمده است در زبان آرامی به صورت «هُتَر» یا «هُآتَرا» است که به نظر میرسد بیشتر به معنای محیط بسته، حصار یا پرچین باشد و نشانگر این مطلب است که این شهر در واقع محلی محصور و حفاظت شده بوده است.
علیرغم این که برخی از محققان معتقدند سکونت و تمدن در این ناحیه از دوران آشوریها یا نهایتاً از دوران هخامنشیان آغاز شده است، اما تاکنون هیچ مدرکی دال بر وجود شهر هترا پیش از دوران اشکانی به دست نیامده است و چنین ادعاهایی همگی مبتنی بر فرضیات هستند.
نام این شهر برای نخستینبار در سال ۱۱۷ میلادی در گزارش «تراجان»، پادشاه روم که به بینالنهرین لشگرکشی کرده بود، ثبت شده است.
«تراجان» که به قصد گسترش مرزهای امپراتوری روم به لشگرکشی پرداخته بود، تا کرانه های رود دجله پیش رفت و از کناره آن به سمت جنوب حرکت کرد و تمامی سرزمین های این ناحیه تا خلیج فارس را به تصرف خود درآورد و حتی تا نزدیکی تیسفون، پایتخت اشکانیان نیز پیشروی کرد. او هنگام بازگشت به هترا (هتروس) یورش برد اما حمله او بی حاصل بود و پس از مدتی محاصره هترا به دلیل کمبود آب، هیزم و علوفه شکسته شد.
پس از این دوران و درست تا پایان قرن دوم هترا به اوج رونق و قدرت خود رسید و تبدیل به یکی از زیباترین شهرهای مشرق زمین شد. اما دوران رونق هترا چندان طول نکشید و با انقراض خاندان «آرساسیها»، خاندان حاکم بر هترا، به دست ساسانیان همه چیز در هترا تغییر کرد.
گزارش برخی از تاریخ نگاران رومی نشان میدهد که در سالهای اولیه حکومت ساسانیان، هترا در مقابله ایران و روم با رومیان متحد شد و ارتشیان امپراتور گردیانوس سوم حدود سال ۲۳۰ میلادی در این شهر مستقر شدند. همین مسئله پادشاهان ساسانی را به تسخیر هترا تحریک کرد.
اردشیر اول، شاهنشاه ساسانی نیز در اولین تلاش خود در حصر این شهر در حدود سال ۲۲۰ میلادی شکست خورد و به سرنوشت سایر محاصره کنندگان این شهر دچار شد. اما سرانجام در سال ۲۴۰ یا۲۴۱ میلادی این شهر به دست جانشین اردشیر، شاپور اول تسخیر شد. شاپور در اولین سال تاج گذاریاش به این پیروزی دست یافت.
سقوط «هترا» که نهایتاً منجر به متروک ماندن ابدی این شهر شد، بعدها آمیخته به افسانه و داستان و در حالی که هنوز رگههایی از حقیقت را در خود داشت به دفعات در داستانهای عربی و فارسی نقل شد که از آن جمله میتوان به کتابهای «تاریخ طبری» و «تاریخ مسعودی» اشاره کرد.
معماری این شهر باستانی نمونه ی عالی شهرهای دژمانند، مشابه شهر فیروزآباد است که بر اساس طرح دایرهای شکل شهرهای شرقی ساخته شدهاند. شرایط کامل دیوار دوجداره در محیط بکر نمونه عالی آثار دوره اشکانی، ساسانی و اوایل تمدن اسلامی است، این شهر به علت دارا بودن دیوارهای ضخیم در سال 116 پیش از میلاد، توانست در مقابل حملات رومیان مقاومت کند. باقی ماندههای شهر، به ویژه معابد که در آنها معماری هلنی و رومی با تزئینات شرقی در هم آمیخته است، گواه عظمت این شهر است.
براساس برخی متون قدیمی دیگر، بنیانگذار این شهر سوارکارانی کوچ نشین از قبیله خراسان، امپراطوری اشکانی جانشین امپراطوری هخامنشیان هستند. در قرن دوم پیش از میلاد هترا با قرار گرفتن بر روی جاده معروف ابریشم به شهری چشمگیر تبدیل شد. این سلسله شرقی موجب نگرانی رومیان شد که بعدا به دنبال تخریب آن برآمدند.
اما تنها باقی ماندههای دولت اشکانی در ایران باستان، از چند روز پیش زیر چرخ لودرهای گروه داعش در حال لگد شدن است. داعش در شانزدهم اسفند ۱۳۹۳ (۷ مارس ۲۰۱۵) به محوطه باستانی هترا یورش برد و بخش زیادی از آن را ویران کرد، آنهم محوطهای که به دلیل آن همه اهمیت و ارزشاش در 1985 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
منبع: ایسنا
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]
صفحات پیشنهادی
سازمان ملل متحد گزارش داد نقض حقوق بشردوستانۀ بینالمللی و جنایت علیه بشریت از سوی داعش در عراق
سازمان ملل متحد گزارش دادنقض حقوق بشردوستانۀ بینالمللی و جنایت علیه بشریت از سوی داعش در عراقدر گزارش سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر توسط داعش آمده است این گروهک با سیاست عامدانه خود با هدف نابودی سرکوب یا اخراج دائمی جوامع متنوع قومی و مذهبی عراق اقدامات خود را در حکم جنایتسخنگوی وزارت حقوق بشر عراق در گفتوگو با فارس: داعش دشمن میراث بشریت و تمدن کشورهاست/عراق در معرض توطئهای بزر
سخنگوی وزارت حقوق بشر عراق در گفتوگو با فارس داعش دشمن میراث بشریت و تمدن کشورهاست عراق در معرض توطئهای بزرگ استسخنگوی وزارت حقوق بشر عراق اقدام داعش در تخریب آثار تاریخی موصل را نشات گرفته از دشمنی داعش با میراث بشریت دانست و تاکید که یکی از ابعاد توطئه بزرگ علیه عراق بعد فرهجنایت تکان دهنده داعش علیه سربازان شیعه (18+)
جنایت تکان دهنده داعش علیه سربازان شیعه 18 گروه تروریستی داعش در تازه ترین اقدامات شنیع خود به اجساد و جنازه های سربازان و شبه نظامیان داوطلب شیعه رحم نمی کند و حتی بعد از مرگ نیز جنازه های آنان را هدف جنایتکاری خود قرار می دهد به گزارش شفاف تصاویر زیر را داعش با افتخار منتفاجعهای برای بشریت در عراق/ جنایت جنگی داعش
فاجعهای برای بشریت در عراق جنایت جنگی داعش بی بی سی فارسی مانند همیشه میکوشد با تکرار مداوم الفاظ شیعه و سنی جنگ مردم عراق با تروریست ها را جنگی فرقه ای نشان دهد ۱۷ ۱۲ ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۷لیبی چهار سال پس از انقلاب/ ماموریت داعش و پشت پرده جنایت علیه مسیحیان/ بازی غرب در لیبی با مهرهای به نام قاه
قنادباشی در گفتگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران بررسی کرد لیبی چهار سال پس از انقلاب ماموریت داعش و پشت پرده جنایت علیه مسیحیان بازی غرب در لیبی با مهرهای به نام قاهره یک کارشناس سیاست خارجی گفت روند تحولات لیبی اکنون به سمت و سوی تشکیل یک دولت سکولار پیش میرود گرچه ممکن استخطیب جمعه نجف: تخریب موزه موصل نشاندهنده تلاش داعش برای نابودی تمدن بشریست
جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۵ امام جمعه مسجد کوفه نجف در واکنش به تخریب آثار باستانی شهر موصل به دست داعش تاکید کرد که این گروه با چنین جنایت شنیع و غیرقابل وصفی نشان داد قصد نابودی تمدن بشری را در سر میپروراند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه خبری سومری5 ماه حملات ائتلاف عليه داعش 1600 کشته برجا گذاشت
۴ اسفند ۱۳۹۳ ۲۲ ۵۰ب ظ ديده بان حقوق بشر سوريه 5 ماه حملات ائتلاف عليه داعش 1600 کشته برجا گذاشت ديده بان حقوق بشر سوريه شمار کشته هاي گروهک تروريستي داعش و ديگر گروه هاي تروريستي را بر اثر حملات ائتلاف بين المللي 1600 نفر اعلام کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج دحسنلو، تمدنی ۸هزار ساله در قلب تاریخ / میراثی با قابلیت ثبت جهانی
مهر گزارش می دهد حسنلو تمدنی ۸هزار ساله در قلب تاریخ میراثی با قابلیت ثبت جهانی شناسهٔ خبر 2504470 دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۰ استانها > آذربایجان غربی ارومیه- تپه باستانی حسنلوی نقده تمدنی ۸ هزار ساله در قلب تاریخ باستانی آذربایجان غربی بوده که با وجود مزیتهای مختلف براجنین تمدن بشری به دست شمایلشکنان قرن ۲۱ سلاخی شد
واکنش معاون صنایع دستی کشور به اقدامات داعش جنین تمدن بشری به دست شمایلشکنان قرن ۲۱ سلاخی شد شناسهٔ خبر 2511235 چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۱ فرهنگ > صنایع فرهنگی طالبان و داعش شکل تازهای از شمایل شکنی منسوب به دین را معرفی کردند مجسمه بودا صدها سال در افغانستان قرار داز نبرد اقليم کردستان عراق عليه داعش حمايت مي کنيم
۱۵ اسفند ۱۳۹۳ ۰ ۱۴ق ظ وزير دفاع ترکيه از نبرد اقليم کردستان عراق عليه داعش حمايت مي کنيم وزير دفاع ترکيه بر حمايت اين کشور از اقليم کردستان در نبرد عليه گروهک تروريستي داعش تاکيد کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج عصمت ييلماز وزير ترکيه در ديدار با مسعود بارزاني رآمادگی موزهداران ایرانی برای جلوگیری از تخریب بیشتر میراث بشریت
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۳ گروهی از موزهداران دانشآموختگان و مدیران موزهای و میراث فرهنگی در ایران عصر امروز شنبه 9 اسفند با تجمع در موزهی ملی ایران در بیانیهای با محکوم کردن حملهی داعش به موزهی موصل اعلام آمادگی کردند که در قالب تصمیمات بینالمللی یا توافقات بین دو کاز راز جنایت تجریش تا زنانه پوشهای داعش
از راز جنایت تجریش تا زنانه پوشهای داعش نگاهی به اخبار برخی سایت ها و خبرگزاری های داخلی و خارجی در ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ حضور بازیکنان ژاپنی در لیگ ایران آزاد شد حمله دروازه بان الاهلی امارات به تصویربردار تبریزی خطرناکترین مقاصد گردشگری برای زنان فرمانده گردان طلایی پیش از عملیاتیک مرکز حقوق بشری اعلام کرد اسرائیل مرتکب جنایت جنگی در حق زنان غزه شده است
یک مرکز حقوق بشری اعلام کرداسرائیل مرتکب جنایت جنگی در حق زنان غزه شده استیک مرکز حقوق بشری همزمان با روز جهانی زن ضمن اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه اعلام کرد این رژیم مرتکب جنایت جنگی در حق زنان این منطقه شده است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس مرکز حقوتصاویر/ عملیات بزرگ علیه داعش
تصاویر عملیات بزرگ علیه داعش نیروهای ارتش و مردمی عراق که از روزها پیش برای عملیات آزاد سازی تکریت آماده شده بودند با فرمان حیدرالعبادی نخست وزیر این کشور به سمت مرکز استان صلاح الدین از مهم ترین لانه های داعش در شمال عراق حرکت کردند عملیات بزرگ در روز دوشنبه از چند محور و به مگهواره تمدن جهان، زیر چکمه داعش
گهواره تمدن جهان زیر چکمه داعش هترا یکی از آثار ارزشمندی است که گرچه کیلومترها دورتر از مرزهای سیاسی امروز ایران قراردارد اما در معماری و فرهنگ آن آمیزهای از سه تمدن ایرانی یونانی و رومی به چشم می خورد خبرآنلاین - هادی معیری نژاد منطقه بین النهرین و شمال خلیج فارس از دیرسردار سلیمانی در حال نظارت بر طرح عملیات مهم عراق علیه داعش در تکریت است
تایمز لندن ادعا کرد سردار سلیمانی در حال نظارت بر طرح عملیات مهم عراق علیه داعش در تکریت است سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران در حال نظارت بر آماده سازی و تدارک نهایی برای حمله به داعش به منظور بازپس گیری شهر عراقی تکریت است روز نو تایمز لندن ادعا کرد که سردار سلیمانی درگهواره تمدن جهان زیر چکمه داعش/آیا شهر اشکانی نابود می شود؟
گهواره تمدن جهان زیر چکمه داعش آیا شهر اشکانی نابود می شود منطقه بین النهرین و شمال خلیج فارس از دیربازعرصه نشو و نمای بزرگترین و قدیمی ترین تمدنهای بشری بوده است به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران تمدنهای بزرگ سومری عیلام آشور و ماد فارغ از این که سامی یا آریا-
گوناگون
پربازدیدترینها