واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت جاده يكطرفه به مجلس بعدي ميخواهد
استفاده احتمالي از امكانات دولتي با هدف پيروزي در انتخاباتها مسئلهاي است كه از ديرباز تاكنون مطرح بوده و ماهها قبل از انتخابات ذهن مردم را به خود مشغول كرده است.
نویسنده : سعيد پورملائي هريس
استفاده احتمالي از امكانات دولتي با هدف پيروزي در انتخاباتها مسئلهاي است كه از ديرباز تاكنون مطرح بوده و ماهها قبل از انتخابات ذهن مردم را به خود مشغول كرده است.
اين مسئله امروز هم ذهن بسياري از مردم را به خود درگير كرده و اين دغدغه را بهوجود آورده كه نكند دولت يازدهم به اين عرصه ورود كند و براي پيروزي در انتخابات مجلس آينده برنامهريزي داشته باشد.
اين نگراني را آقاي حسين مرعشي با سخنان خود رسماً تأييد و آن را تبديل به يك چالش اساسي ميكند. وي در مصاحبهاي صراحتاً از تلاش دولت براي در دست گرفتن مجلس آينده خبر ميدهد: «قاعدتاً آقاي نوبخت در قالب حزب اعتدال و توسعه ورود ميكنند. اخيراً هم آقاي نوبخت از موضع سازمان برنامه به ستادهاي آقاي روحاني در استانها، بهعنوان اعضاي شوراي توسعه ابلاغ كردند.»
سخنان مرعشي اينكه گفته ميشد، دولت يازدهم به دنبال مجلسي همسو با سياستهاي اتخاذي خود است تا بتواند با كمترين هزينه ممكن اهداف خود را در جامعه ايران پياده كند را رسميت بخشيد و اين موضوع را مطرح كرد كه شايد برخي از دولتمردان بهجاي خدمترساني به جامعه به فكر گسترده شدن قدرت خود در كشور هستند. وزارت كشور بر همين اساس در تلاش برآمد تا سخنان مرعشي را خلاف واقع نشان داده مثلاً وزير كشور در هفته قبل در گفتوگويي اين موضوع را رد كرد و قائممقام وي در سفر به خرمآباد عنوان ميكند: «مديران نبايد از امكانات دولتي براي تبليغات انتخابات استفاده كنند.»
دولت جاده يكطرفه ميخواهد؟
اظهارات مرعشي كه هيچگاه از طرف نوبخت و ديگر مقامات بلندپايه دولت رد نشد، اين موضوع را مطرح ميكند كه در واقع دولت يازدهم به دنبال جادهاي يكطرفه بين دولت و مجلس آينده است تا بتواند سياستهاي خود را در زمينههاي مختلف كشوري بدون نظارت پيش ببرد. براي تحقق چنين كاري نياز به تداركات گستردهاي براي انتخابات مجلس شوراي اسلامي است و همين تدارك گسترده مستلزم خريد زمان كافي است و همين فرجه يكساله تا آستانه انتخابات ميتواند بازه مناسبي براي پيادهسازي طرح و ابلاغيهها باشد.
شريك سياسي اين طرح چه كساني هستند؟
با اتفاقات انتخابات سال 92 و كمك و حمايت اصلاحطلبان از حسن روحاني كه البته از سر اجبار و ناچاري بود دولتمردان معتقدند براي موفقيت در انتخابات سال آينده ناچار هستند بار ديگر دست خود را به سوي شريك سياسي خود يا همان اصلاحطلبان دراز كنند.
اصلاحطلبان حدود ۱۳ سال است كه در انتخاباتهاي مختلف نتوانستهاند به پيروزي دست يابند و همين مرگ تدريجي باعث شده است كه يك روز پس از تكيه زدن حسن روحاني بر مسند رياست جمهوري، هم و غم خود را معطوف به انتخابات مجلس دهم شوراي اسلامي كنند و فرصت بهدست آمده را غنيمتي تكرار نشدني بخوانند.
جريان اصلاحطلب كه توانسته نفوذ مناسبي در دولت پيدا كند با برگزاري نشستهاي خصوصي و عمومي توانسته از ماهها قبل استارت فعاليتهاي انتخاباتي را بزند و خود را آماده كند در كنار دولت يازدهم قدرت قوه مقننه را هم در دست بگيرد.
روزنامههاي وابسته به اصلاحطلبان هم نه تنها موضوع فعاليتهاي انتخاباتي جريان خود در نقاط مختلف كشور از جمله در استانهاي آذربايجان شرقي و اردبيل را انكار نميكنند بلكه تلاش ميكنند در قالب مطالبي فعاليتهاي انتخاباتي مسئولان رسمي دولتي را هم پررنگ نمايند.
روزنامه شرق در مطلبي كه تأييدكننده سخنان حسين مرعشي بوده و سهم اصلاحطلبان از دولت را مشخص ميكند، دورخيز جماعت فتنهگران براي ساختن مجلس ششمي ديگر را بهخوبي نشان ميدهد.
اين روزنامه در گفتوگويي با مجيد خدابخش استاندار اصلاحطلب اردبيل بدون هيچ پردهپوشي حمايت اين مقام دولتي از جريان اصلاحطلب را پوشش رسانهاي ميدهد. از سوي ديگر وي در اين مصاحبه جنس مديران سياسي استان اردبيل را اصلاحطلبي ميداند و نوع انتخاب مديران اين استان توسط مجموعه دولت را اينگونه بيان ميكند: «دولت، دولت تدبير و اميد است و اين تدبير اقتضائات اوليهاي داشت كه ابتدا مدرك تحصيلي مناسب و سابقه كار در اين حوزه بود. بنابراين اكثر مديراني كه در اين حوزه منصوب شدند نوعاً داراي سابقهكار در اين حوزه بودند، مثلاً فرمانداري كه منصوب كرديم قبلاً بخشدار يا معاون فرماندار يا فرماندار بوده است كه در دولت نهم و دهم كنار گذاشته شده بود. دوم مشي اعتدال مديران سياسي بود، بهايندليل كه ايجاب ميكند مديران سياسي با نمايندگان مجلس و امامان محترم جمعه و ساير قوا تعامل داشته باشند. سوم هم مردمداري و اولويت دادن به حل مشكلات مردم به لحاظ تجربيات اجرايي بود كه بر اساس اين اولويتها از ۱۰ فرماندار، ۹ نفر را تغيير داديم و آنيك نفر هم همه اين ويژگيها را واقعاً داشت.»
وي در ادامه خود را اصلاحطلب و نه يك مدير فراجناحي معرفي ميكند و با تأكيد بر اينكه «من نگاه اصلاحطلبانهاي به امور دارم» بيان ميكند: «چون در دولت گذشته كشور از نظر اقتصادي بهسوي انسداد كامل پيش ميرفت تا جايي كه دلار هزارتوماني به 3هزارتومان رسيده بود و اكثر كارخانهها تعطيل بودند يا با ظرفيت كمكار ميكردند و سرمايهگذاران استان را ترك كرده بودند، بنابراين بايد موردبهمورد ميرفتيم تا مشكلات را حل كنيم، به همين دليل حضورم در دفتر كار خيلي كم است.»
مردم منتظر تحقق شعارها هستند و كار انتخاباتي نميخواهند
مردم اصلاً تمايل ندارند دولت اشتباهات گذشته را تكرار كند و تجربيات تلخ كشور را بار ديگر از سر بگيرند، مردم هنوز فراموش نكردهاند كه در دولتهاي گذشته نيز برخي از دولتمردان در انتخابات مجلس دخالت كردند به گونهاي كه در دوران اصلاحات مجلس ششم همسو با دولت ايجاد شد كه اين امر باعث پرداخت هزينه گزاف براي دولت اصلاحات شد. حال با داشتن چنين تجربيات تلخي انتظار مردم اين است كه مقامات دولت با تدبير اجازه نداده بيش از اين جريان فتنه به مقدمهسازي براي پيشبرد اهداف خود دست زده و بهجاي فعاليتهاي انتخاباتي تمركز خود را روي تحقق شعارهاي انتخاباتي بهار 92 بگذارند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]