واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: درگيريهاي سومالي زندگي كودكان را به مخاطره انداخته است
اجتماعي. آسيب شناسي اجتماعي. محروميتهاي اجتماعي. آوارگي
تهران - تاثيرات ناشي از جنگ، خشونت و ناامني بر سلامت جسمي و روحي كودكان سبب شده است كه آنان بيش از ساير ساكنان سومالي قرباني درگيريهاي داخلي اين كشور شوند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، پايگاه خبري بيبيسي روز يكشنبه در گزارشي با عنوان كودكان سومالي سرگرم بازيهاي جنگي ، نوشت:
كودكان زير ۱۰سال مناطق درگير سومالي از جمله شهر جوهر كه در ماههاي اخير به صحنه درگيريهاي مسلحانه ميان اسلامگرايان و نيروهاي ارتش سومالي تبديل شده است با استفاده از سلاحهاي سرد از گروههاي درگير منطقه تقليد مي كنند.
اين گزارش با اشاره به حقوق مسلم كودكان همچون بازي و تحصيل، ميافزايد:
كودكان مسلح به باتوم و سلاحهاي سرد دست ساز با اين اميد كه در آينده به جرگه نيروهاي مسلح بپيوندند، مدرسه را رها كردهاند و به بازيهاي جنگي در سطح شهر مشغولند.
اين گزارش با استناد به آمار ارائه شده از سوي سازمان ملل متحد در مورد افزايش پديده كودك ربايي در ماههاي اخير، ميافزايد: سربازان اتيوپيايي كه پيش از اين سازمان عفو بينالملل آنان را به كشتار غير نظاميان در سومالي متهم كرده بود، ماه گذشته ميلادي با حمله به مسجدي در موگاديشو پايتخت سومالي، ۴۰كودك را به بهانه جلوگيري از ملحق شدن آنان به گروه هاي مخالف دولت انتقالي سومالي، ربودند.
نيروهاي اتيوپي كه از سوي آمريكا حمايت ميشوند، در دسامبر (آذر ماه) سال ۲۰۰۷ميلادي براي كمك به ارتش دولت انتقالي سومالي در سركوب مخالفان، وارد اين كشور شدند.
بكارگيري نيروهاي نظامي بيگانه توسط ارتش سومالي موجي از اعتراض را در ميان مردم و اسلامگرايان برانگيخت كه گاه اين اعتراضات به درگيريهاي خونين نيروهاي اتيوپي با غيرنظاميان و اسلامگرايان منجر شده است.
گزارشهاي سازمان ملل نيز با اشاره به اين مطلب كه پديده بكارگيري كودكان در ارتش، سلامت جسمي و رواني آنان را تهديد ميكند، ميافزايد: خطر مرگ و ابتلا به بيماريهاي خطرناك نيز به تهديد جدي براي زندگي كودكان زير پنج سال مقيم اردوگاههاي آوارگان سومالي تبديل شده است.
يونيسف صندوق كودكان سازمان ملل متحد نيز از هفته گذشته عمليات غذا رساني به ۴۴هزار كودك زير پنج سال آواره مستقر در امتداد مسير موگاديشو - افگويه را آغاز كرده است.
تحليلگران معتقدند كه ادامه درگيريهاي مسلحانه در سومالي سبب ناكامي تلاش هاي بينالمللي براي بازگرداندن كودكان به زندگي عادي است.
سومالي يكي از كشورهاي فقير واقع در منطقه شاخ آفريقا است كه از زمان سرنگوني محمد زيادباره ديكتاتور سابق اين كشور در سال ۱۹۹۱ميلادي، به صحنه درگيريهاي قومي تبديل شده است و فاقد دولت منسجم مركزي است.
يکشنبه 29 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]