واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان:
560 هزار هکتار از جنگلهای بلوط با پدیده خشکیدگی روبهرو هستند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان گفت: 560 هزار هکتار از جنگلهای بلوط لرستان با پدیده خشکیدگی روبهرو هستند
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، مهرداد بهاروندی ظهر امروز در نخستین همایش ملی ایدههای نوین در کشاورزی پایدار با اشاره به شعار این هفته با عنوان منابع طبیعی با مردم، برای مردم اظهار کرد: از دیدگاه قرآن و دین اسلام از طبیعت و منابع طبیعی به عنوان انفال عمومی یاد شده است.
وی با اشاره به اینکه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با سابقهای دیرینه در راستای سیاستهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری فعالیت میکند، عنوان کرد: حراست از عرصههای منابع طبیعی به عنوان سرمایههای حیاتی و ملی بر همگان واجب است.
این مسئول عنوان کرد: با وجود تلاشهای صورت گرفته در راستای صیانت از این منابع برخی عوامل این منابع را با خطر جدی مواجه کردهاند که از آن جمله میتوان به عوامل انسانی اشاره کرد.
بهاروندی با اشاره به نقش عوامل انسانی، دامی و ... در تهدید مناطق جنگلی بالاخص در منطقه زاگرس، تصریح کرد: این روند تخریب شدت زیادی گرفته است.
وی ادامه داد: قریب به 90 درصد آتشسوزیهایی که در منابع طبیعی رخ میدهد، بر اثر سهلانگاری انسانها به وقوع میپیوندد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با اشاره به نقش ساخت و سازها، تهیه سوخت توسط روستاییان و اجرای پروژههای عمرانی در تخریب شدید منابع طبیعی اضافه کرد: اداره منابع طبیعی سد راه پیشرفت و اجرای پروژههای عمرانی نمیشود، اما در این زمینه باید تعادل برقرار شود.
بهاروندی افزود: پروژههای عمرانی که در عرصههای منابع طبیعی انجام میشود، بسیار خطرناکتر از عدم اجرایی شدن این پروژههاست.
وی خشکسالیها، وجود ریزگردها و هجوم آفات و امراض را ناشی از فعالیتهای انسانی نشاًت گرفته از ناآگاهی انسان در برخورد با منابع طبیعی برشمرد و ادامه داد: بخش عظیمی از درختان بلوط کشور در اتفاقی ناگوار خشکیدهاند.
این مسئول تصریح کرد: در استان لرستان قریب به 560 هزار هکتار از یک میلیون و 200 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی با درصدهای مختلف به این بیماری دچار شدهاند که تاکنون هیچگونه راه حل قطعی برای آن یافت نشده است.
بهاروندی با یادآوری اینکه چهار عامل در بروز این حوادث نقشآفرینی کردهاند، گفت: خشکسالی و شرایط آب و هوایی و وجود دامها از جمله آن عوامل است.
وی با تاکید بر اینکه نظام برنامهریزی کشور باید از حالت بخشی به فرابخشی تغییر یابد، اظهار کرد: مادامی که این دیدگاه در بحث منابع طبیعی در کشور وجود دارد، کار به جایی نمیرسد، چرا که همواره منابع طبیعی و محیط زیست قربانی نیاز بخشهای دیگر هستند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با اشاره به اینکه امروزه متاسفانه منابع طبیعی در راس هرم اشتغالزایی قرار دارد، افزود: قریب به 17 درصد تولیدات ناخالص بخش کشاورزی مرتبط با منابع طبیعی است این در حالی است که بخشهای خدمات و صنعت موفق عمل نکردهاند و این در صورتی است که عمده منابع نفتی به سمت صنعت میرود.
بهاروندی یکی از عوامل عدم موفقیت در بحث حفاظت از منابع طبیعی را اجرا نشدن مصوبات مجلس شورای اسلامی برشمرد و ادامه داد: 85 درصد عرصههای کشور عرصههای منابع طبیعی هستند، بر این اساس سازمان نظام جنگلها باید سازمانی با اقتدار کامل باشد. انتهای پیام/2304/ش30
93/12/14 - 15:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]