واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ورزش کردستان گرفتار عدم مدیریت صحیح و نبود حمایت مالی سایت نوای آبیدر در گزارشی با عنوان "ورزش کردستان گرفتار عدم مدیریت صحیح و نبود حمایت مالی" به وضعیت ورزش کردستان بویژه کشتی پرداخته است.
در ادامه این گزارش آمده است: شرایط ورزش در کردستان به اذعان بسیاری از خود ورزشکاران و کارشناسان ورزشی از نبود مدیریت صحبح رنج می برد و همین امر باعث شده است تا افراد غیر تخصصی و بعضاً غیر ورزشی در بدنه ورزش کردستان به کار گرفته شوند.
بحث در مورد توانایی های ورزش و ورزشکار ایرانی مفصل و از حوصله این گزارش کوتاه خارج است. نوک پیکان این مطلب سعی دارد تا به گوشه ای از محروم ماندن ورزش کردستان و عدم مدیریت صحیح در آن بپردازد تا شاید تلنگری باشد بر وزارت ورزش و جوانان و وزیر محترم که به وضعیت ورزش در کردستان رسیدگی ویژه شود.
کردستان همواره مهد پرورش ورزشکاران نخبه و حرفه ای بوده است و نمود آن را تیم های ملی به وضوح می توان اشاره کرد. از حامد سهراب نژاد و سامان ویسی در بستکبال گرفته تا وریا غفوری در تیم ملی فوتبال و دیگر ورزشکاران مطرح.
نکته قابل تامل این است که شرایط ورزش در کردستان به اذعان بسیاری از خود ورزشکاران و کارشناسان ورزشی از نبود مدیریت صحیح رنج می برد و همین امر باعث شده است تا افراد غیر تخصصی و بعضاً غیر ورزشی در بدنه ورزش کردستان به کار گرفته شوند.
"محمود گودرزی" وزیر ورزش و جوانان نیز به همین امر واقف است و اعلام کرده است که در کشور بسیاری از مدیران هیات ها و فدراسیون ها غیر ورزشی هستند.
شاید اوج ناراضی بودن از مدیریت ورزش در کُردستان را در جمشید خیرآبادی مربی سنندجی باسابقه کشتی دانست که هم اکنون مربی تیم ملی آذربایجان است و امسال نیز در رقابت های جهانی توانست با تیم خود که دو نفر دیگر از کشتی گیران باسابقه سنندجی در آن فعالیت دارند، به مقام قهرمانی دست یابد.
این مربی باسابقه تیم ملی کشتی آذربایجان می گوید: متاسفانه در کشور ما نبود مدیران متخصص در حوزه ورزش به مانعی برای توسعه ورزش تبدیل شده است.
وی می افزاید: بی توجهی به موضوع استعدادیابی از دیگر مشکلات حوزه ورزش کشور است چرا که استعدادهای بسیاری در کشور در رشته های مختلف ورزشی وجود دارند که باید شناسایی شوند.
سخنان این مربی کشتی ایرانی مهر تاییدی بر نبود نظارت و مدیریت صحیح بر ورزش کشور است که باعث شده است تا بسیاری از ورزشکاران کشور به فکر ترک دیار خود و ادامه فعالیت ورزشی در کشورهای خارجی شوند.
بارزترین مثال این مسئله "سامان طهماسبی" کشتی گیر سنندجی تیم ملی آذربایجان است که به همراه جمشید خبر آبادی در آن کشور به فعالیت ورزشی خود ادامه می دهد.
سامان طهماسبی پس از این که اولین مدال تاریخ کشتی فرنگی ایران در اوزان سنگین را در سال 2006 بر گردن آویخت و بر سکوی سوم جهان ایستاد، به یک چهره شاخص در کشتی فرنگی ایران تبدیل شد.
او در سال 2007 نیز دومین مدال جهانی اش را تصاحب کرد. اما پس از المپیک پکن نامهربانی های زیادی دید و به طور کامل فراموش شد. با این که او تنها قهرمان جهانی تاریخ ورزش کردستان بود نه تنها پاداش ها و وعده های داده شده به او عملی نشد، بلکه کوچک ترین حمایتی از وی به عمل نیامد تا حداقل یک شغلی برای خود دست و پا کند و به خانواده اش کمکی برساند. تمام این سختی ها و نامهربانی ها یک راه را پیش پای سامان طهماسبی گذاشت که آن هم اختیار کردن تابعیت جمهوری آذربایجان بود.
استان طهماسبی ها و خیرآبادی ها در ورزش کردستان و ایران به وفور دیده می شود و متاسفانه باید آنها را در لباس دیگر کشورها دید و به پیروزی های آنها برای کشورهای دیگر غبطه خورد و این سوال را از همه مسوولان ورزشی داشت که چرا اجازه داده اند که چنین سرمایه های گرانبهایی از کشور خارج شوند؟
آیا پرداخت دستمزد چند میلیاردی به عوامل فوتبال کشور نظیر مربی تیم ملی، قراردادهای میلیاردی بازیکنان فوتبال و دیگر درآمدهای آنچنانی برای فوتبالی که در دنیا هیچ حرفی برای گفتن نداریم جایز است، اما حمایت از ورزشکاران دیگر رشته ها که در دنیا درخشیده اند کاری سخت و دشوار است؟
این زنگ خطر روز به روز برای ورزش کُردستان بیشتر به صدا در می آید و ورزشکاران مطرح و ملی این استان در صورت عدم حمایت راهی به جز ترک دیار و مملکت خود نمی بینند.ک/1
1904
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]