واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: با وجود مخالفت دولت ؛ نمایندگان مجلس کلیات طرح تغییر نام سازمان اوقاف را تصویب کردند تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی علیرغم مخالفت های گسترده دولت با طرح حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه ها کلیات و مواد مختلف آن را به تصویب رساندند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه پس از پایان لایحه بودجه سال 94 که دیروز به پایان رسید وارد دستور جلسه عادی شدند و به بررسی طرح یک فوریتی حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه ها پرداختند.
یک فوریت این طرح در تاریخ 18 اردیبهشت 92 به تصویب رسیده بود.
در زمان بررسی کلیات این طرح محمدرضا خباز معاون تقنینی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری به مخالفت با مواد مختلف تعیین شده در این طرح پرداخت و تعداد زیادی از این مواد را مخالف اصل 75 که بار مالی بر دوش دولت خواهد گذاشت، اصول مختلف شرع و قوانین بالادستی عنوان کرد و از مجلس خواست که با کلیات آن موافقت نکند و آن را دوباره برای بررسی بیشتر به کمیسیون فرهنگی بازگردانند تا با همکاری دولت لایحه ای تدوین شده و ایرادات فوق برطرف شود اما نمایندگان مجلس از مجموع 211 نماینده حاضر در جلسه علنی با 140 رای موافق، 17 رای مخالف و 9 رای ممتنع موافقت با کلیات این طرح موافقت کردند.
در طول بررسی این طرح نمایندگان مختلف از جمله جواد جهانگیرزاده، ابراهیم نکو، حسینعلی حاجی دلیگانی، حسین امیرآبادی، کمال الدین پیرموذن تذکرات مختلفی دادند و مواد این طرح را مخالف اصول مختلف قانون اساسی از جمله اصل 75 دانستند اما نمایندگان باز هم به مواد آن رای دادند.
در ماده یک این طرح که مخصوص به تعاریف بود آمده است؛ مسجد: در این قانون منظور از مسجد مکانی فعال یا غیرفعال است که شرع مقدس و یا عرف متشرعه آن را مسجد بداند، اعم از آن که وقف شرعی شده و یا نشده باشد. نمازخانه: نمازخانه مکانی عمومی است که مسجد نباشد و نماز در آن اقامه شود، مانند نمازخانه های بین راهی و اماکنی از قبیل ادارات، بوست ها و مجتمع های تجاری که برای خواندن نماز تعیین گردیده است.
در ماده 2 نمایندگان مجلس مصوب کردند که سازمان اوقاف و امور خیریه به سازمان اوقاف، مساجد و امور خیریه تغییر نام می یابد که در این قانون سازمان نامیده می شود. این سازمان مسوولیت حمایت از مدیریت مساجد، اقدامات و امور مربوط به نگهداری، احداث، تجهیز، نوسازی و پیگیری امور نمازخانه ها را به ترتیبی که در این قانون می آید برعهده دارد و این مسوولیت به سایر وظایف سازمان مذکور اضافه می شود.
نماینده دولت در مجلس در مخالفت با این طرح آن را دارای بار مالی دانست و گفت: به طور قطع همانگونه که درباره قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر نیز گفته بودیم و نمایندگان به آن توجهی نکرده بودند شورای نگهبان با مواد متعدد آن مخالفت کرد و وقت مجلس گرفته شد درباره این طرح نیز می گوییم با اصول مختلف قانون اساسی و قوانین بالادستی مخالفت دارد و به طور یقین شورای نگهبان آن را دوباره به مجلس بازخواهد گرداند.
نمایندگان مجلس همچنین در ماده 3 مصوب کردند که به منظور اجرای وظایف محوله در این قانون با استفاده از نیروی انسانی و امکانات موجود معاونتی به نام معاونت امور مساجد کشور که در این قانون معاونت نامیده می شود در سازمان مذکور تاسیس می گردد. معاونت در تعیین امام جماعت و انجام فعالیت های فرهنگی و مذهبی مسجد دخالت نخواهد داشت.
نمایندگان همچنین در ماده 4 وظایف، اختیارات، نمودار سازمانی و نحوه فعالیت این معاونت را حداکثر تا سه ماه پس از تصویب این قانون از سوی سازمان تدوین می شود را مصوب کردند و وزارت ارشاد مکلف به ارائه آن در هیات وزیران به تصویب رساندند.
ماده 5 نیز سازمان مذکور را مکلف کرد با همکاری دستگاه های اجرایی ذیربط و دانشگاه ها با پژوهش مستمر و پس از تعیین شاخصه های جمعیتی مربوط و براساس پراکندگی جمعیتی شهرها و روستاهای کشور، مساجد و نمازخانه های مورد نیاز و مساجد آنها را تعیین کند و اصول و ضوابط آمایش مساجد کشور، جانمایی و احداث آنها را پیگیری نماید. در مواردی که نیاز به تغییر کاربری باشد، استانداری ها و شهرداری ها موظفند پس از اعلام رضایت مالک و پس از درخواست معاونت در استان با قید فوریت نسبت به تغییر کاربری از طریق کمیسیون های ماده 5 قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری در شهرها و شورای برنامه ریزی استان ها در سایر موارد و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در محدوده استان نسبت به تغییر کاربری براساس ضوابط اقدام نمایند.
سیام**9103**9132
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]