واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آمریکا با مواضع تند از ایران بله می خواهد! تهران- ایرنا- «آمریکا با مواضع تند از ایران بله می خواهد!»عنوان سرمقاله روزنامه «سیاست روز» به قلم «محمد صفری» است که در آن می خوانیم: گفت وگوهای هسته ای حساس تر شده است، اما نه به آن خاطر که توافق می شود یا نه؛ اگر توافق بشود چه می شود، اگر توافق نشود چه می شود. اتفاقی نمی افتد و دنیا به آخر هم نخواهد رسید. حساسیت گفت وگوهای هسته ای ایران و 1+5 و البته آمریکا، از این خاطر حساس تر شده است که اختلافاتی هر چند شاید به ظاهر در دو طرف دیده می شود.
اختلافات نتانیاهو و اوباما بر سر موضوع هسته ای ایران و توافق احتمالی، سرمنشاء این اختلافات است. سیاه بازی های نتانیاهو هر چند در ظاهر نشان می دهد که با اوباما بر سر توافق هسته ای با ایران اختلاف دارد، اما در باطن هیچگاه چنین نبوده است. این به ظاهر اختلافات، به خاطر امتیاز گیری بیشتر از ایران است. تصور این که آمریکا و اسرائیل بر سر ایران اختلاف دارند، یک تصور و خیال بچه گانه و واهی است و اگر کسی در داخل هم چنین اعتقادی دارد، ضعف در تحلیل این رفتار است.
روز دوشنبه خبری منتشر شد مبنی بر این که اوباما به نتانیاهو هشدار داده است که اگر جنگنده های رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته ای ایران حمله کنند، ارتش آمریکا به آنها شلیک خواهد کرد. گرچه این تهدید ادعایی و البته خیالی در سال 2014 میلادی مطرح شده بود، اما باور آن بسیار مشکل و ناممکن است. دلیل آن هم این است که اسرائیل بر فرض هم اگر بخواهد حمله ای به ایران داشته باشد، بدون اجازه آمریکا نخواهد بود و اگر هم اجازه نداده باشد، اسرائیل باید از آن تبعیت کند که خواهد کرد. اما اگر بدون اجازه آمریکا دست به چنین اقدامی هم بزند، آمریکا هیچگاه متحد استراتژیک خود را به خاطر ایران مورد هدف قرار نخواهد داد.
اوباما روز دوشنبه در گفت وگو با رویترز درباره اختلاف با اسرائیل گفت؛ بین دولت آمریکا و اسرائیل اختلافی مهم بر سر نحوه تحقق هدف مشترک وجود دارد. این جمله را باید با فعل «نداد» پایان داد. هدف هر دو رژیم این است که جمهوری اسلامی ایران را وادار به پذیرش خواسته های خود کنند. خواسته مشترک آنها تضعیف ایران در منطقه و داخل است. همراهی اوباما با اختلافاتی که نتانیاهو مطرح می کند را نباید به عنوان اختلاف تعبیر کرد. بلکه یک همراهی برنامه ریزی شده برای تأثیر گذاری بیشتر بر افکار عمومی داخل و جهان است.
آمریکا سعی می کند با این فضاسازی نشان دهد که حتی در مقابل رژیم اسرائیل که اهمیت راهبردی برای او دارد، مقابل رفتارهای او در برابر ایران ایستاده است.
آنهایی که تصور می کنند آمریکا بر سر موضوع هسته ای ایران با اسرائیل اختلاف شدید و اساسی دارد به این پرسش پاسخ دهند که، آیا آمریکا اسرائیل را رها می کند و به سوی ایران گام بر می دارد؟! آیا آمریکا، اسرائیل را به خاطر ایران می فروشد و از او دست برمی دارد؟!
اما در داخل؛ اختلافاتی که مطرح است، نباید باعث شود که منافع ملی به خطر بیفتد. اگر اختلافی هم وجود دارد که دارد، نباید سبب شود که یکدیگر را متهم کنیم و علیه هم شمشیر را از رو ببندیم. چنین اتفاقی، بدون شک خواسته اصلی آمریکا و رژیم صهیونیستی است. چرا متوجه نیستیم که آنها از چنین فضایی استفاده مطلوب خود را می برند و از این اختلافات، در روند گفت وگوهای هسته ای بهره خواهند برد.اتهام به مخالفان داخلی بر سر موضوع هسته ای، به همراهی و همنوایی با نتانیاهو آیا تعبیر درستی است؟!
تا پیش از این که رهبری معظم انقلاب نسبت به موضوع دو مرحله ای شدن توافق هسته ای ورود نکرده بودند و این توطئه را خنثی نکرده بودند، اگر تحلیلگر و منتقدی به این موضوع ورود پیدا می کرد، متهم به اخلال در روند مذاکرات می شد، اما خدا را شکر که درایت و هوشیاری کامل و بی مثال رهبری معظم انقلاب، این توطئه دوگانه توافق را خنثی کرد. توطئه ای که می رفت، تا در میز مذاکرات به نتیجه برسد.
آیا نشانه ای از به ثمر رسیدن گفت وگوهای هسته ای و توافق احتمالی دیده می شود؟ آن هم با توجه به اظهارات طرف آمریکایی و اوباما رئیس جمهور این کشور که گفته است؛ «من می گویم که هنوز هم احتمالاً شانس این که ایرانی ها به آری نرسند، بیشتر است.»
موافقان توافق هسته ای، آیا بله گفتن در این شرایط به آمریکا، به وصل دو کشور می انجامد یا این که، باعث می شود، تهاجم و دشمنی های آمریکا علیه ایران اسلامی افزایش یابد؟!
در داخل کشور همه موافق توافق هسته ای هستند، اما توافقی که در بر گیرنده منافع ملی کشور باشد و دستاوردهای هسته ای ایران حفظ شود.
منبع: سیاست روز
اول**1368**
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]