واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تکرار / در خبرگزاری فارس برگزار شد
رونمایی از کتاب سیاست خارجی غرب آسیا/ کوشکی:برای نخستین بار از واژه غرب آسیا بجای«خاورمیانه» استفاده کردم
نویسنده کتاب سیاست خارجی غرب آسیا گفت: در این کتاب به بررسی نقش عربستان و حکام ریاض در بیثباتیهای اخیر در عراق با استفاده از منابع و اسناد سعودی و آمریکایی پرداخته ام.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمد صادق کوشکی نویسنده کتاب سیاست خارجی غرب آسیا؛ بررسی روابط معاصر عراق و عربستان روز گذشته (سهشنبه) در مراسم رونمایی از کتاب خود در خبرگزاری فارس، گفت: این کتاب گام اول در عرصه بررسی سیاست خارجی غرب آسیا به حساب میآید و در گامهای بعدی نیز به بررسی مجموعه آثار سیاست خارجی در غرب آسیا خواهم پرداخت. وی افزود: تلاش دارم که در گام دوم به بررسی روابط معاصر ترکیه در ده سال اخیر و همچنین نقش احزاب بزرگ این کشور به عنوان بازیگر منطقه غرب آسیا بپردازم. کوشکی اظهار داشت: در این کتاب به بررسی منابع آمریکایی و سعودی در خصوص بیثباتی در عراق با زاویه دید ایرانی و از دریچه دیدگاه انقلابی و ارزشی پرداختهام.
وی گفت: برخی منابع و ترجمهها در این حوزه وجود دارند که نگاه منافع ملی، ایرانی و اسلامی در آنها به هیچ وجه لحاظ نشده، ولی تلاش کردهام از منابع دست اول آمریکایی و سعودی در این حوزه برای استفاده بهتر مخاطب استفاده کنم. نویسنده کتاب سیاست خارجی غرب آسیا؛ بررسی روابط معاصر عراق و عربستان خاطرنشان کرد: در این کتاب تلاش کردهام که خلأ منابع کاربردی و روزآمد اطلاعات و پژوهش در این عرصه را با زاویه منافع ملی جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی پر کنم. وی گفت: در این کتاب به روابط معاصر عربستان و عراق در غرب آسیا از ابتدای سال 2003 تا پایان سال 2012 پرداختهام. کوشکی افزود: این حرکت بنای خوبی برای فعالیت دانشجویان حوزه مطالعات منطقهای به وجود خواهد آورد. عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران اظهار داشت:در این کتاب به بررسی نقش عربستان و حکام ریاض در بیثباتیهای اخیر در عراق پرداختهام و به صورت مستند و از منابع سعودی و آمریکایی اسنادی را منتشر کردهام، ولی تلاش داشتهایم که از منابع داخلی و فارسی استفاده نکنم تا موضعگیری نداشته باشم. کوشکی گفت: در کتاب سیاست خارجی غرب آسیا؛ بررسی روابط معاصر عراق و عربستان به بررسی اظهارات مقامات سعودی و آمریکایی و بهرهمندی از خروجی اندیشکدههای آمریکایی و سعودی در خصوص بی ثباتی در عراق پرداختهام. ضمن اینکه ویژگی خاص این کتاب هم پرهیز از حاشیهپردازی و تاریخنگاری بوده است. وی افزود: در این کتاب تمام تلاش خود را در حفظ بیطرفی انجام دادهام و کوشیدهام که نگاه جانبدارانه و جبههگیری را در کار پژوهشی خود نداشته باشم. این کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: زاویه نگارنده در این کتاب زاویه منافع جمهوری اسلامی ایران، رویه و خط مشیهای انقلاب اسلامی بوده و تلاش کردهام تا موضعگیری در این کتاب نداشته باشم. وی در خصوص واژه غرب آسیا که در این کتاب بارها به کار برده شده است، گفت: وقتی میگوییم غرب آسیا معنایش این است که محوریت اروپا را کنار گذاشتهایم. زیرا اروپاییان از سالهای قبل تلاش کردند که از دید خود به این منطقه نگاه کنند و در همین راستا نام خاورمیانه را برای این منطقه به کار بردند، ضمن اینکه با گفتن لفظ غرب آسیا برای خود ارزش قائل میشویم. کوشکی در بخش دیگری از سخنانش افزود: عربستان سعودی به دلایلی نمیخواست در جنگ دوم خلیج فارس به عراق حمله کند، ولی تحت فشار آمریکاییها مجبور شد با این اقدام غرب همراهی کند. وی در توضیح بیشتر خاطرنشان کرد: عربستان اعتقاد داشت که صدام ضعیف شده میتواند تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران و عدم قدرتگیری گروههای حامی ایران در عراق شود، ولی سعودیها در نهایت تحت فشار آمریکا مجبور شدند پایگاههای نظامی خود را در اختیار ایالات متحده قرار دهند تا صدام سقوط کند. انتهای پیام/
93/12/13 - 11:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]