تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد،‌ دعا ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816984462




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- اروپا خواهان گسترش مناسبات با ایران است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفر دو وزیر خارجه ایتالیا طی 14 ماه به تهران/ اروپا خواهان گسترش مناسبات با ایران است تهران - ایرنا - پائولو جنتیلونی (Paolo Gentiloni) وزیر امور خارجه ایتالیا دومین رییس دستگاه دیپلماسی این کشور است که در دولت حسن روحانی به ایران سفر می کند تا بتواند مناسبات تهران - رم را در سطوح مختلف افزایش دهد.


به گزارش خبرنگار ایرنا، این سیاستمدار 61 ساله عضو حزب دمکراتیک ایتالیا و وزیر خارجه دولت ماتئو رنتزی 39 ساله است، دولتی که رییسش جوان ترین رییس دولت ایتالیا تاکنون محسوب می شود. ماتئو رنتزی سومین نخست وزیری است که در 4 سال اخیر بدون هیچگونه انتخاباتی و با رایزنی رییس جمهوری و احزاب، در واقع به این مسئولیت منصوب می شود.
فرستاده این دولت جوان اروپایی، یک روزنامه نگار حرفه ای و تحصیلکرده علوم سیاسی است که در سال 1993 سخنگوی شهردار رم و مشاور گردشگری و برگزاری مراسم و اعیاد در شورای شهر رم بود.
جنتیلونی در سال 2001 بعنوان عضو پارلمان این کشور انتخاب شد و ریاست کمیته نظارت بر رسانه ها را برعهده داشت و در سالهای 2006 تا 2008 وزیر ارتباطات در دولت رومانو پرودی بود.
14 ماه پیش، 21 دسامبر 2013 خانم اما بونینو وزیر خارجه پیشین ایتالیا، نخستین وزیر اروپایی بود که پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران و ریاست محمد جواد ظریف بر دستگاه دیپلماسی پس از یک دهه به تهران سفر کرد. در این سفر، علاوه بر مذاکرات سیاسی، مذاکرات مهمی بین وزارت نفت ایران و شرکت نفتی انی انجام شد.
با انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس دولت یازدهم، وزارت امور خارجه ایتالیا همراه با وزارتخانه های امور خارجه اغلب کشورهای اروپایی، ضمن تبریک این پیروزی، برای بهبود روابط با ایران ابراز امیدواری کردند.
همچنین در سفر دو روزه لاپو پیستلی معاون وزیر امورخارجه ایتالیا به تهران، وی حامل نامهٔ تبریکی از جانب انریکو لتا نخست وزیر وقت ایتالیا به روحانی بود که بر لزوم از سرگیری مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای گروه 1+5 تاکید شده بود.
ظریف نیز در آبان ماه سال گذشته و در راه سفر برای برگزاری مذاکرات هسته ای ژنو 2 ، سفری چند ساعته به ایتالیا داشت که با اما بونینو وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفت و گو کرد و علاوه بر نشست خبری مشترک، مصاحبه ای نیز با شبکه تلویزیون دولتی ایتالیا داشت.

**جایگاه ایتالیا در اروپا و مناسبات با تهران
ایتالیا که به چکمه اروپا معروف است، کشوری کهن با تمدنی دیرینه، فرهنگی غنی و فراز و فرود های بسیاری است که پس از جنگ دوم جهانی و شکست موسولینی و فاشیست ها و استقرار ایتالیای جدید، مسیر دموکراسی، آزادی و توسعه را طی کرد.
این کشور مدیترانه ای در قاره سبز از جایگاه ویژه ای برخوردار است. به لحاظ جمعیتی چهارمین کشور اروپا با حدود 61 میلیون نفر جمعیت و هشتمین قدرت اقتصادی جهان و سومین قدرت اقتصادی اروپا محسوب می شود. ایتالیا همچنین عضو کشورهای «گروه هفت» ‏(G7) است.
شمار احزاب در ایتالیا بسیار است اما این کشور را، کشور دولت های مستعجل و یا نیمه تمام می نامند زیرا عمر دولت ها کوتاه و حتی به ندرت به نیمه می رسد.
در تایید این موضوع همین بس که همزمان با سفر وزیر امور خارجه این کشور به تهران، رسانه های غربی گزارش دادند که هزاران تن از حامیان حزب جناح راست لیگ شمالی در خیابان های رم دست به راهپیمایی اعتراضی زده و سیاستهای دولت این کشور را محکوم کردند.
البته در کنار این تظاهرات ضددولتی، تظاهرات دیگری هم علیه این راهپیمایی ضددولتی صورت گرفت و سازمان دهندگان این تظاهرات، دیدگاه حزب لیگ شمالی علیه دولت ماتئو رنتزی، رئیس جمهوری ایتالیا را نژادپرستانه خواندند.
ماتئو سالوینی رهبر حزب لیگ شمالی در جریان سخنرانی در این راهپیمایی، دولت را به تحقق دستورات اتحادیه اروپا به صورت کورکورانه متهم کرد.
شمال آفریقا همواره مورد توجه سیاسی و اقتصادی ایتالیا بوده و روابطی ویژه میان این کشور با تونس و لیبی وجود دارد و از این رو، تحولات شمال آفریقا این کشور اروپایی را بی نصیب نگذاشته است. وضعیت عراق، سوریه، اوکراین و تحریم ها علیه روسیه نیز اقتصاد این کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است.
در میان کشورهای اروپایی، ایتالیا روابط حسنه و به دور از تنش و بر اساس احترام متقابل با جمهوری اسلامی ایران داشته که در میان کشورهای اروپایی از این حیث متمایز است.
تهران - رم همواره رایزنی های دوره ای دو جانبه و چند جانبه و همکاری هایی در عرصه مسائل منطقه ای و جهانی داشته اند تا آنجا که در دولت دوم دیرپای برلوسکونی در سالهای 2001 تا 2005 روابط دو کشور در تمامی زمینه ها از توسعه و رشد کمی و کیفی بسیار برخوردار شد. در این دوران برای نخستین بار ایتالیا به شریک اول تجاری ایران در اروپا تبدیل شد و حجم روابط تجاری و اقتصادی تا حدود 7میلیارد یورو افزایش یافت.
لیکن تبعیت ایتالیا از اعمال تحریم ها علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران و تحولات دیگر در نهایت حجم روابط تجاری دو کشور را از 7 میلیارد یورو در سال های 2005 تا2006 به 3 میلیارد و 600 میلیون یورو، و در سال 2013به یک میلیارد و 200 میلیون یورو کاهش داد.
در سال 2014 نیز شواهد حکایت از رقمی حدود ارقام مشابه سال 2013 دارد اما کارشناسان مسایل بین المللی می گویند: در روابط ایران و ایتالیا بازگشت به دوران ‏رونق گذشته چندان سخت نیست و در صورت فراهم شدن زمینه های لازم، با شناخت متقابل موجود میان تهران و رم، امکان هر گونه جهشی در همکاری ها امکان پذیر است به ویژه آنکه رم، امروز به خوبی می داند که سیاست یکسویه نگری در وضعیت کنونی جهان پاسخگوی منافع آن کشور نخواهد بود و جمهوری اسلامی ایران، مهم ترین و با ثبات ترین کشور منطقه محسوب می شود.
از سوی دیگر، رشد افراط گرایی و ظهور گروه های تروریستی جدید که در جذب شهروندان اروپایی از موفقیت هایی برخوردار بوده و برخی اقدامات تروریستی موجی از نگرانی و نا امنی را در اروپا ایجاد کرده که ایتالیا نیز از آنها مستثنی نیست.
حضور داعش در لیبی که 200 مایل فاصله دریایی با ایتالیا دارد، منجر به ورود سیل مهاجران به این کشور شده است.
جنتیلونی وزیر امور خارجه ایتالیا پیش از سفر به ایران اعلام کرده بود که مهاجرت های غیر قانونی ادامه دارد و از آغاز سال جدید تاکنون، 7 هزار و 882 نفر از راه دریا وارد سواحل ما شده اند، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل 4 هزارو 548 نفر بوده است. او این دغدغه و نگرانی را در دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز مطرح کرد.
به گفته کارشناسان، لیبی بار دیگر در ایتالیا اهمیت یافته اما این بار نه برای انعقاد قراردادهای اقتصادی و تجاری بلکه برای جلوگیری از تهاجم داعش و گروه های تروریستی.
وزیر خارجه ایتالیا در سفر دو روزه خود به تهران علاوه بر دیدار با همتای ایرانی اش با رییس جمهوری، رییس مجلس شورای اسلامی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره مسایل منطقه ای و بین المللی تا روابط دو جانبه رایزنی کرد.
تروریسم و تاکید بر نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه و توسعه روابط تهران - رم مهمترین محور و هدف سفر این مقام ایتالیایی بود.

** گسترش روابط دو جانبه با تهران و موضوع هسته ای
وزیر امور خارجه ایتالیا در این دیدارها گرچه ابراز امیدواری کرده که با حل موضوع هسته ای ایران شاهد تعادل و توازن در سح منطقه و جهان بوده و روابط تهران - رم بیش از پیش گسترش یابد، اما در عین حال گفت ایران و ایتالیا باید در عرصه گسترش همکاری های اقتصادی، قدم های بلندتری بردارند و در این زمینه نباید منتظر نتایج مذاکرات ژنو ماند.
جنتیلونی با تاکید بر اینکه دستیابی به توافق هسته ای برای ایران و ایتالیا و جامعه جهانی مفید است، خاطر نشان کرد: هر چه در توان داریم برای حمایت از این مذاکرات به کار خواهیم گرفت و امیدوارم هر چه زودتر شاهد توافق هسته ای باشیم که بی شک در این توافق باید در وهله اول، رفع تحریم ها قرار گیرد.
وی همچنین با بیان یادآوری فراز و نشیب های دهه های گذشته میان روابط ایران و ایتالیا ، گسترش روابط دو کشور را هدف غایی سفرش بیان کرد و افزود: در ماه های اخیر شاهد حضور مؤسسات اقتصادی بزرگ و کوچک ایتالیایی در ایران بوده ایم.
این مقام عالی رتبه ایتالیایی تصریح کرد: اگر چه مبادلات بازرگانی ایران و ایتالیا همچنان با دوران اوج همکاری های اقتصادی دو کشور فاصله دارد اما نسبت به سال های گذشته گسترش یافته و نخستین پیامی که در بازگشت به ایتالیا برای دست اندرکاران کسب و کار کشورم خواهم داشت این است که با وجود تحریم ها، ظرفیت های زیادی برای همکاری های سازنده وجود دارد.
وی با تاکید بر ارتقای روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور از سفر وزیر محیط زیست ایتالیا به ایران در آینده ای نزدیک خبر داد و اظهار امیدواری کرد: نمایشگاه اکسپوی میلان که در عرصه فرهنگی برگزار می شود، میزبان مقامات ایرانی باشیم.

** تلاش رم برای مبارزه با تروریسم و داعش
وزیر امور خارجه ایتالیا در دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران، تروریسم را بزرگ ترین تهدید منطقه و جهان دانست و اظهار داشت: مبارزه موثر با گروه های تروریستی و برقراری آرامش و ثبات در منطقه تنها در سایه شکل گیری اراده جمعی در سطح بین المللی محقق خواهد شد.
وی تصریح کرد: کمک ایران در حل و فصل مسایل منطقه ای به ویژه مبارزه با افراطی گری داعش و دیگر مسایل منطقه ای بسیار تاثیرگذار و تعیین کننده است.
وی همچنین با ابراز نگرانی از روند روبه افزایش تبلیغات تروریستی علیه اسلام و مسلمانان در غرب، گفت: بارها تأکید کرده ایم که باید اندیشه های اسلامی را از تفکرات، گفتار و رفتار تروریست ها و افراطی ها جدا کرد.
جنتیلونی با ارائه گزارشی از روند مهاجرت ها به ایتالیا و مشکلاتی که برای آنها در دریاها ایجاد می شود، افزود: افزایش تعداد مهاجران، همکاری نهادهای بین المللی برای رسیدگی به آنها را کند کرده و دولت ایتالیا، سرمایه گذاری های زیادی می کند.
وزیر امور خارجه ایتالیا گفت که کشورش یکی از سه کشور آموزش دهنده نیروهای ضد داعش در عراق است که از دولت بغداد در مبارزه با داعش حمایت می کند و درباره سوریه نیز متعهدانه فعالیت می کند.
وی تاکید کرد که رم از اقدامات سازمان ملل و میانجی گری آن در سوریه و لیبی حمایت می کند چرا که ادامه بحران در این دو کشور اثرات نامطلوب امنیتی مستقیم بر ایتالیا و در ادامه به دیگر کشورهای اروپایی خواهد گذاشت.
اکنون باید دید این کشور اروپایی علاقه مند به توسعه مناسبات با تهران، آیا خواهد توانست حجم روابط تجاری و اقتصادی کشورش را به سطوح بالای سالهای گذشته ارتقا دهد و در بحث مبارزه با تروریسم نیز، چگونه از نقش موثر و سازنده جمهوری اسلامی ایران در قبال تروریست ها و حامیان آن دفاع و حمایت خواهد کرد؟
از: زهرا هژبری
اروپام 1572**1337



12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن