واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
برگزاری همایش «صلح و امنیت در آسیای مرکزی و افغانستان» پشت درهای بسته
همایش بینالمللی با نام «صلح و ثبات در منطقه آسیای مرکزی و افغانستان» با همکاری «ناتو» و دولت ترکمنستان در عشقآباد پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در عشقآباد، خبرگزاری دولتی ترکمنستان روز سهشنبه با انتشار گزارشی از این همایش عنوان کرد: این همایش بینالمللی توسط دفتر منطقهای سازمان پیمان ناتو (واقع در تاشکند) و دولت ترکمنستان به مناسبت بیستمین سالگرد آغاز همکاریهای دولت ترکمنستان با سازمان ناتو و نیز با توجه به اوضاع خروج نیروهای نظامی ائتلاف بینالمللی از خاک افغانستان برگزار شد. این گزارش با اشاره به اینکه دولت ترکمنستان 20 سال پیش در حاشیه برنامه «مشارکت برای صلح» همکاریهای خود را با سازمان ناتو آغاز کرده است، تصریح کرد: در این همایش کارشناسان نهاد و پژوهشکدههای کشورهای آسیای مرکزی، فرانسه و افغانستان و نیز دیپلماتهایها و سفرای خارجی مقیم عشقآباد دعوت شدهاند. بررسی ابعاد مختلف حفاظت از صلح، ثبات و تامین امنیت در منطقه آسیای مرکزی و افغانستان با توجه به خروج نیروهای نظامی بیگانه از خاک افغانستان و نیز پیشگیری از جریان و پیامدهای احتمالی ناشی از این فرایند از مهمترین محورهای این همایش دو روزه در عشقآباد است که بدون حضور خبرنگاران و پشت درهای بسته صورت گرفته است. «آلکساندر وینیکوف» نماینده ناتو در امور ارتباطات و تعاملات با کشورهای آسیای مرکزی و مدیر دفاتر نمایندگی این سازمان در تاشکند پایتخت کشور ازبکستان در این همایش طی سخنرانی خود بر نقش ترکمنستان بیطرف در برقراری صلح و ثبات در منطقه آسیای مرکزی و افغانستان تاکید کرد. ترکمنستان در سال 1994 میلادی به برنامه «مشارکت برای صلح» ناتو پیوست و پیشتر در چند مدرسه آموزش عالی ترکمنستان برنامه توسعه شبکه اینترنت توسط ماموران دفتر منطقهای ناتو در قالب طرح «جاده ابریشم مجازی» به اجرا گذاشته شد. در تابستان سال گذشته میلادی(2014) دفتر منطقهای ناتو در شهر تاشکند دایر شد که هماهنگی تمام فعالیتهای ناتو در آسیای مرکزی را انجام خواهد داد. دفتر منطقهای ناتو در تاشکند، یک اداره دیپلماتیک محسوب میشود و مدیر آن شهروند یکی از کشورهای عضو ناتو میباشد.
این دفتر در مرحله اول هماهنگی همه عملیات مربوط به خروج نیروهای نظامی و تسلیحات از افغانستان انجام خواهد داد.
به طور همزمان کار با کشورهای شریک (قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان)، با هدف تقویت دراز مدت همکاریها و همچنین هماهنگی با بازیگران بینالمللی در منطقه از دیگر وظایف این دفتر در منطقه میباشد.
ازبکستان به این برنامه ناتو موسوم به «مشارکت برای صلح» در ژوئیه 1994 ملحق شد. همچنین این کشور از سال 1996 میلادی با ناتو در چارچوب برنامههای آموزش پرسنل نظامی و آموزش گردان حافظ صلح همکاری دارد. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو (NATO) در 4 آوریل 1949 میلادی (15 فروردین 1328) با هدف دفاع جمعی در واشنگتن پایهگذاری شد و هماکنون 28 عضو دارد. طبق پیمان ناتو کشورهای امضا کننده توافق کردهاند حمله نظامی علیه یک یا چند کشور عضو در اروپا یا آمریکای شمالی را به عنوان حمله به تمامی کشورهای عضو تلقی کرده و به مقابله آن برخیزند. پس از آغاز جنگ افغانستان و جنگ عراق نیروهای ناتو حوزه فعالیتهای خود را به داخل مرزهای این 2 کشور نیز گسترش دادند. در افغانستان و در سال 2006 پس از درخواست هلند و آلمان نیروهای ناتو جایگزین نیروهای ایساف متعلق به سازمان ملل شدند، این در حالی است که ناتو در سال 2008 رهبری 47 هزار نیرو از 40 کشور جهان را در افغانستان بر عهده داشت. انتهای پیام/
93/12/12 - 13:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]