واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کردستان:
برخی یادمانهای شهدای گمنام وضعیت مطلوبی ندارد
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کردستان گفت: برخی یادمانهای شهدای گمنام در این استان وضعیت مطلوبی ندارد که به همت کارگروههای دفاع مقدس باید در ساماندهی آن تسریع شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از قروه، محمدرضا شرفبیانی صبح امروز در نشست کارگروه تخصصی ساماندهی یادمان دفاع مقدس که در فرمانداری قروه برگزار شد، اظهار داشت: 658 مناسبت مرتبط با دفاع مقدس در طول سال در تقویم کردستان وجود دارد که نمادی از تاریخ ایثار و حماسه در این سرزمین است.
وی افزود: این مناسبتها شامل بمباران، ترور، شهادت و دیگر رویدادهایی است که در طول 8 سال جنگ تحمیلی در این استان روی داده است.
به گفته شرفبیانی، انجام 37 عملیات درونمرزی و برونمرزی در خاک کردستان و 26 بار بمباران مردم مظلوم این استان در ایام جنگ نمادی از ایستادگی و مقاومت این ملت دلیر است که با تقدیم 5 هزار و 400 شهید گرانقدر و 25 هزار شهید مهاجر و انصار، نام کردستان در تاریخ دفاع مقدس از جایگاه ویژهای برخوردار است.
این مسئول نقاط یادمانی کردستان را نماد افتخار مردم این استان دانست و افزود: 2 هزار و 500 هزار نقطه یادمانی در کردستان شناسایی شده که هر یک از این نقاط حاوی حماسه و جانفشانی است و باید ساماندهی شود.
وی با بیان اینکه این یادمانها هویت ارزشی کردستان را تشکیل میدهد، افزود: از یادمانهای شناسایی شده در استان 16 یادمان شهدای گمنام بین 20 تا 70 درصد ساماندهی شده است.
شرفبیانی افزود: 61 شهید گمنام در این یادمانها مدفون هستند که ملجاء ارتباط معنوی مردم استان به شمار میروند.
شرفبیانی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در بعد فرهنگی، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب یادمانهای دفاع مقدس و اردوهای راهیان نور را دو کار فرهنگی ویژه و تاثیرگذار معرفی کردهاند که همه موظف هستیم، نسبت به عملی شدن این دو مقوله ارزشی تلاش کنیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کردستان گفت: 37 نقطه یادمانی در شهرستان قروه قرار دارد که مهمترین آن در خیابان سید جمالالدین این شهر است که طی آن در بمباران سال 65 دهها نفر از مردم این شهر توسط رژیم بعث به خاک و خون کشیده شدند.
شرفبیانی گفت: آنچه که برای ساماندهی نقاط یادمانی در استان لازم است، مدیریت و فکری جهادی است تا به واسطه آن بتوان نسبت به مقام شامخ شهدا ادای دین کرد.
وی با تاکید بر لزوم برجستهسازی نقاط یادمانی در سطح استان، تصریح کرد: شهرستان قروه به عنوان ورودی استان کردستان است که نیازمند کار ویژهای در این راستاست.
به گفته این مسئول، با اجرای المان و یادمانهای برجسته دفاع مقدس در قروه میتوان ذهن کسانی را که وارد این شهرستان میشوند به ارزشهای دفاع مقدس معطوف کرد تا رشادت و ایثار کردستانیها برای همیشه با مسافران و کاروانهای راهیان نور همراه باشد.
شرفبیانی از توافق برای نصب المانهای یادمان شهدا و دفاع مقدس در مسیر عبور کاروان راهیان نور در کردستان خبر داد و افزود: امسال 150 هزار نفر در قالب کاروانهای راهیان نور وارد استان کردستان شدهاند و از یادمانهای دفاع مقدس در این استان بازدید کردهاند.
وی با اشاره به تشکیل قرارگاه فرهنگی و سازندگی دفاع مقدس در استان، کارگروههای تخصصی شهرستانی را ظرفیتی مناسب برای پیگیری امور مربوط به یادمانها اعلام و اظهار داشت: هدف از تشکیل این کارگروهها برجستهسازی، شناسایی و ساماندهی یادمانهای دفاع مقدس در شهرستانهاست.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کردستان خاطرنشان کرد: امسال 200 میلیون ریال برای ساماندهی یادمان شهدای گمنام قروه اختصاص یافته بود که همه این مبلغ به حساب شهرداری قروه واریز شده است تا ساماندهی این یادمان و احداث مجموعههای فرهنگی دیگر در کنار آن دنبال شود.
وی در پایان افزود: یادمان شهدای گمنام در سریشآباد و دزج نیز نیازمند تخصیص اعتبار از محل اعتبارات شهرستانی است. انتهای پیام/79009/الف30
93/12/12 - 13:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]