تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):اگر مردم تعقل می کردند و مرگ را تصور می کردند، دنيا ويرانه مى‏شد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831150768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- حرف های ناگفته از هشت سال اتاق بازرگانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حرف های ناگفته از هشت سال اتاق بازرگانی تهران - ایرنا - خبرگزاری ایلنا گزارشی از مناظره نمایندگان فعال انتخابات اتاق بازرگانی منتشر کرد و نوشت: بعد از مدت ها سرتیم های پنج گروه اصلی انتخابات هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی تهران دور یک میز نشستند و به طور رو در رو پاسخ سئوالات یکدیگر را دادند در این میان خبرگزاری ایلنا میزبان این مناظره بود.


براین اساس این خبرگزاری به هر یک از سرتیم ها به مساوات وقت داد و آنان توانستند با نهایت دقت پاسخ سئوالات رقیبان را بدهند. گفتنی است در این مناظره محمد رضا بهزادیان از گروه خواستاران تحول، مجید رضا حریری از گروه پیشگامان وفاق، ابراهیم جمیلی از گروه ائتلاف بزرگ، حسین سلطانی نیا از گروه کانون کارآفرینان توسعه گرا و پدرام سلطانی از گروه ائتلاف برای فردا حضور داشتند.
برای شروع این مناظره هریک از نماینده های گروه های شرکت کننده در انتخابات در خصوص گروه خود توضیح دهید و بگویید که چه برنامه ای را در دستور کار دارید؟
علم ها از پستو بیرون کشیده شدند
حریری:طی دوره های پیشین دو جریان اصلی در اتاق حضور داشتند. در دوره قبل که هنوز شعار اعتدال رایج نبود ما حد فاصل این دو جریان را به عنوان نقطه اعتدال گرفتیم و به عنوان پیشگامان لیست خود را ارائه دادیم؛ که بنده به همراه عسگراولادی این لیست را بستیم.
در این دوره قصدمان این بود که بین تمامی دوستان وفاق ایجاد کنیم و از ماه ها پیش با تمامی دوستان صحبت هایی داشتیم مبنی بر اینکه در کشور شرایط خاصی حکمفرماست، مضاف بر اینکه اسامی بزرگ هم سایه شان از سر اتاق کم شده و فرصتی فراهم شده تا شایسته ترین افراد را بتوان جمع کرد. تشخیص ما این بود که کماکان دو جریان اصلی در اتاق است، یک جریان حاکم بر اتاق که طی هشت سال گذشته در مسند ریاست اتاق حضور داشتند و گروه دیگر که گروه منتقد جریان حاکم بود. چه منتقدینی که درون هیات نمایندگان حضور داشتند و چه منتقدینی که بیرون از اتاق بنا به دلایلی از جمله دلیل غیرقانونی بیرون کردن آقای بهزادیان از اتاق، مانده بودند. بر همین اساس از اواخر تابستان رایزنی ها بین افراد شروع شد و صحبت هایی مطرح بود که باید برای دوره آینده اتاق چه کار هایی انجام دهیم. برهمین اساس حلقه ای تشکیل شد به نام حلقه وفاق که آقای حسینی به نمایندگی از گروه آقای بهزادیان، بنده و دو نفر دیگر از دوستان مانند آقای حاجی بابا و همچنین دو نفر از افراد شاخص شهرستان ها حضور داشتند.
ما به دنبال این بودیم که این وفاق را ایجاد کنیم. خاطرم است که در اواخر تابستان در جلسه ای با آقای خوانساری و سلطانی در همین خصوص صحبت هایی شد، البته هرچه جلوتر رفتیم خط قرمزها معلوم شد، علم ها از درون پستوها بیرون آورده شد و هر فرد پرچم خود را خارج کرد و اعلام کرد که همه باید زیر این پرچم جمع شوند. بنده در دفتر تک تک این افراد حضور پیدا کردم و از همه این افراد خواهش و تمنا کردیم زیر یک پرچم جمع شوند و یک گروه تشکیل دهند که منتقد به اتاق باشد. البته منهای آقای جمیلی که اینجا حضور دارند. چرا که ایشان عضو گروه حاکم بودند.
متاسفانه یا ما خیلی ساده ایم یا اینکه دوستان خیلی پیچیده بودند چرا که این حرکت به نتیجه نرسید. هنگامی که این حرکت به نتیجه نرسید دوستانی که در حلقه وفاق حضور داشتند با پرچم پیشگامان و با نام پیشگامان وفاق وارد کارزار شدیم و این گروه را تشکیل دادیم و به دلیل اینکه از همان روز اول احساس می کردیم که باید بستر نزدیک شدن ما به گروه های مختلف فراهم باشد، ظرفیت این اتوبوس را پر نکردیم و با یک ظرفیت 20 نفره حرکت خود را آغاز کردیم و وارد فضای انتخابات شدیم تا بتوانیم با دوستان به توافق برسیم.
نمی توانستیم از کنار انتخابات اتاق بی تفاوت عبور کنیم
سلطانی نیا:ما در حدود شش ماه پیش بود که با تعدادی از همفکران مان تشخیص دادیم که خلایی در اقتصاد کشور وجود دارد و آن این است که کارآفرینان کشور و فعالان بخش خصوصی، یک تشکل فراگیر ندارند. من به عنوان فردی که 35 سال در عرصه اقتصاد به ویژه تجارت داخلی حضور دارم، با شناختی که از بنگاه های اقتصادی کشور داشتم، در طول دوران خدمتم منشاء تاسیس بسیاری از تشکل های صنفی بودم و هم در حوزه تجارت خارجی حدود صد تشکل اقتصادی را راه اندازی کردم. اما با این وجود لزوم یک تشکل فراگیر در کشور حس می شود.
رویکردهای بین المللی هم نشان می دهد که بخش خصوصی کشورهایی در اقتصاد آنجا حاکمیت پیدا کرده اند که توانستند تشکلی فراگیر را شکل دهند و از دل آن یک اتاق بازرگانی مقتدر را ایجاد کنند. به عنوان مثال در کشور همسایه ما یعنی ترکیه در سال 2005 انجمنی تشکیل شد که به سرعت به یک تشکل فراگیر کارآفرینی و اقتصادی تبدیل شد و توانست شاه رگ اقتصاد ترکیه را در دست بگیرد. هدف ما تحقق توسعه اقتصادی کشور با محوریت بخش خصوصی در راستای تامین منافع ملی است. ما فکر می کنیم که اگر اقتصاد کشور به بخش خصوصی سپرده شود منافع ملی نیز تامین می شود.
برای رسیدن به این منظور دنبال راهبردهای مشخصی بودیم از جمله ترویج اقتصاد رقابتی، فرهنگ کارآفرینی، تدوین مبانی اقتصاد بازار به عنوان مبانی توسعه و ایجاد فضایی امن برای بخش خصوصی و نیز ترویج و تشویق بخش خصوصی برای ایفای هر چه بیشتر نقش خود در حوزه مسئولیت های اجتماعی و همچنین ترویج یک اصل بین المللی مبنی بر تلاش مستمر در حفظ و بهبود محیط زیست.
مسائلی که ذکر شد در واقع راهبردهای اصلی ما است، ما زمانی که این تشکل را شکل دادیم و تا به امروز که اعضای مان به 400 نفر از کارآفرینان رسیده است، برنامه ما این است که هزار نفر از کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی را به عنوان عضو در این تشکل داشته باشیم و تا پایان برنامه ششم توسعه، نیمی از کارآفرینان کشور را به عضویت این تشکل دربیاوریم.
با برنامه هایی که تدوین شده اهداف ما به شدت رو به توسعه است اما هنگامی که بحث انتخابات اتاق بازرگانی پیش آمد ما نمی توانستیم از کناراین مسئله بی تفاوت بگذریم لذا به عنوان یکی از برنامه های این کانون وارد این فعالیت شدیم. از میان اعضای این کانون در رشته های مختلف سعی کردیم که جمعی را با حداکثر تنوع و هم گرایی دور هم جمع کنیم تا بتوانیم در اتاق ایران صدای واحدی را داشته باشیم.
امروز همه گروه ها شعار خواستاران تحول را مطرح می کنند
بهزادیان:حرکت خواستاران تحول در اتاق بازرگانی بیش از 12 سال است که سابقه دارد و در طول این مدت همیشه سعی کردیم که در انتخابات اتاق بازرگانی حضور فعال داشته باشیم. چه در دورانی که من به عنوان یکی از ارکان مجموعه تحول خواهان بیرون در بودم و دوستان آمدند و کرسی هایی را هم گرفتند، چه امروز که به مدد دستگاه قضایی و نه همکاری اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و تهران، حق از دست رفته ام را به دست آوردم، بازگشتم و در انتخابات اتاق حضور پیدا کردم.
تاکید می کنم که تحول خواهان با احترام به همه گروه ها سعی کردند کاندیداهای شایسته ای را انتخاب کنند. ما توانسته ایم براساس معیارهای روز دموکراسی، افرادی را در گروه انجمن مدیران و متخصصان صنعتی و اقتصادی ایران گرد هم آوریم و از بین آنها به دنبال انتخاب شایسته ترین ها بودیم، ما به دنبال آن بودیم که لیست این گروه جامعیت کل اتاق را داشته باشد. ما افتخار می کنیم که گروهی دارای قدمت هستیم و از مجموعه ها یی نیستیم که صرفا برای شب انتخابات پدید آمده اند. همچنین به این مساله نیز افتخار می کنیم که اسم خود را ائتلاف نگذاشتیم، ائتلافی که خودمان با خودمان ائتلاف کرده باشیم به درد نمی خورد. من به همه مخاطبینم می گویم که گروه تحول خواهان از بدو تاسیس تا به امروز درون هیچ ائتلافی نرفته و نخواهد رفت. همانطور که آقای حریری فرمودند ما تلاش کردیم تا دوستان خوبی را کنار هم جمع کنیم، به گروه هایی که تحول خواهان خط قرمزشان نبوده اند این مساله را نیز منتقل کردیم اما در نهایت به سرانجام نرسید.
قطار تحول در این 12 سال فراز و نشیب های زیادی را سپری کرده است، بعضی افراد از قطار تحول پیاده شدند و بعضی از افراد هم به این نتیجه رسیدند که باید مسیر خود را عوض کنند و برای رسیدن به اهداف مدنظر خود با افراد دیگر هم پیمان شوند. ما برای تمامی دوستان آرزو می کنیم که موفق شوند و در اتاق بازرگانی خدمات صحیحی را انجام دهند.
یکی از ویژگی های اصلی تحول خواهان وارد کردن افراد جدید است، دو نفر از دوستانی که در این جمع حضور دارند از دل تحول خواهان زائیده شده اند. امیدواریم که در آینده نیز تحول خواهان این چنین تولیداتی را داشته باشند و به آن روزی برسیم که برای انتخابات اتاق بازرگانی 20 گروه و لیست شرکت کند. اصلی ترین معیار برای گروه ما حاکمیت فکر بوده و مشاهده می شود که شعارهای ما در همه گروه ها متبلور شده است و این را در برنامه اکثر گروه ها مشاهده کردیم.
می توانم اتاق و بخش خصوصی را اداره کنم
سلطانی:ائتلاف برای فردا جمعی از مدیران موفق بخش خصوصی و فعالان اقتصادی هستند. ما بیشترین تعداد تشکل را درون ائتلاف برای فردا داریم. ویژگی های ائتلاف برای فردا این است که من آشنا به روابط بین الملل هستم و بسیاری از این افراد در خارج از کشور تحصیل کرده اند و برای فضای فردای کشور نمایندگانی شایسته و مناسبی هستند و می توانم اتاق و بخش خصوصی را اداره کنم. علت ورود ما تحت عنوان ائتلاف در این انتخابات این است که جمعی از نمایندگان اتاق یعنی کسانی که مشی اعتدالی دارند و علاقه مند بودند در شرایطی که فضای اقتصادی کشور باز شده فعالیت کنند، وارد فضای انتخابات شوند. وجه تسمیه ائتلاف هم به این شکل است که از طیف میانه روی هر دو گروهی که در انتخابات های قبلی با هم رقابت می کردند، وارد این گروه شدند. به علاوه افراد شاخص تشکل های مختلف که این ائتلاف را شکل دادند.
ما خواستیم که انحصار در رقابت های انتخاباتی را باز کنیم. بنده صحبت های آقای حریری را تایید می کنم که گروه های زیادی به ما رجوع می کردند اما ما مشاهده کردیم که حاصل آرایش قبلی این است که در حدود 90 نفر در این انتخابات نامزد شوند و شانس انتخاب داشته باشند. ما این روال را شکستیم و در حال حاضر مشاهده می شود که 5 گروه در این انتخابات شرکت داشته و با هم رقابت می کنند. موضوع دیگری که می توان به آن اشاره کرد این است که ما سعی کردیم پرچم اخلاق را در ائتلاف بالا ببریم و احساس ما این است که باید در جامعه تشکلی بخش خصوصی، مساله اخلاق محور تمامی امور قرار گیرد. همچنین منش و شیوه اصول تعامل و مذاکره با دولت را انتخاب کردیم. به این معنی که مشی و روش ما این است که از تشنج و رفتارهای سیاسی و از اقداماتی که می تواند شائبه سیاسی کاری برای اتاق به وجود آورد، پرهیز کنیم. از سوی دیگر ما با تحلیل و آسیب شناسی و با برنامه و مانیفست فعال وارد انتخابات شدیم. ما گروهی هستیم که بیشتر از هر گروه دیگر مواضع خود را اعلام کردیم و برای هر بخش اتاق، از اعضا گرفته تا اتاق ها و شوراهای مشترک برنامه داریم، بنابراین ما تحلیلی وارد این کارزار شده ایم و این رویکرد عملگرایی را از ابتدای کار در اعلام برنامه ها و مواضع نشان داده ایم.
اتاق متعلق به فرد و یا گروه خاص نیست
جمیلی:نیاز امروز اتاق بازرگانی با نیاز دیروز فرق می کند. بنابراین باید در کارهایمان تغییراتی را اعمال کنیم. به همین دلیل است که ائتلاف بزرگ بیشترین نیروی خود را بر روی تشکل هایی که در اتاق حضور داشتند گذاشته است. این مساله که مطرح می شود تشکل ها مورد بی مهری قرار می گیرند و هیات رئیسه از آنها حمایت نمی کند صحت ندارد، در حالی که هیات مدیره هر تصمیمی که می گیرد قطعا نباید به این شکل باشد.
اتاق بازرگانی متعلق به فرد یا یک گروه خاص نیست. اتاق به کل کشور تعلق دارد و ما باید تلاش کنیم که قانون اتاق را در این دوره چهار ساله تغییر دهیم و نیازهای فکری کشور را در آن ببینیم. تلاش ما این است که به دور از احساساتی که در فضای انتخابات حاکم است، اگر بتوانیم در انتخابات حداکثر کسانی را که می توانند در انتخابات موثر باشند، وارد ائتلاف کنیم یا حتی اینکه افرادی را که کاندیدا نشده اند را به نحوی وارد اتاق کنیم به صورتی که اتاق احساس کند به این افراد نیاز دارد. در هر صورت حرکت ما باید به صورت عضومحوری باشد و باید تلاش کنیم که نیاز اقتصاد کشور و نیز اعضا را در چارچوب منافع ملی تامین کنیم. بنابراین منافع ملی در اولویت برنامه های ائتلاف بزرگ قرار دارند.
فتح خاکریز به خاکریز با تحول
سلطانی نیا:بحث خواستاران تحول از دوره پنجم اتاق بازرگانی آغاز شد، بنده در آن زمان جزو 20 نفر نماینده در اتاق بازرگانی بودم و خود آقای بهزادیان می داند که ما 20 نفر رای یکپارچه ای دادیم تا ایشان به ریاست اتاق بازرگانی تهران منصوب شوند. این خاکریز اول بود که در خصوص تحول خواهی فتح شد اما در خاکریز دوم که همانا اتاق ایران بود، کمیسیون تشکل ها تا آن تاریخ در انحصار یکی از اعضای ائتلاف بزرگ بود، آن تشکل ها در هیات نمایندگان اتاق ایران باعث شدند تحول ایجاد نشود یعنی رای را به کفه همان جریان حاکم تغییر دادند. من همیشه مدافع بخش خصوصی بوده ام چه هنگامی که در این دولت حضور داشته ام و چه حالا که در بخش خصوصی فعالیت می کنم.
رای اتاق ایران با تشکل ها تغییر نکرد
جمیلی:اینکه سه دوره پیش چه اتفاقی افتاد وبا کمک دولت رئیس اتاق تهران مشخص شد مساله خاصی نیست چرا که در قانون آمده است. یک بار دولت به یک نفر رای می دهد مرتبه بعدی به یک نفر دیگر. اینکه گفته شد رای اتاق ایران با کمک تشکل ها تغییر پیدا کرد صحت ندارد بلکه رای شهرستان ها سبب این مساله شد. یکی از کارهای خوبی که بنده در اتاق ایران انجام دادم این است که شهرستان هایی که نقش کمرنگی داشته اند، فعال تر شده اند و الان مشاهده می شود که 4 نفر از شهرستان ها در هیئت رئیسه اتاق ایران قرار دارند. ما یا باید مسائلی که در گذشته اتفاق افتاده است را بشکافیم یا باید دست به دست هم دهیم برای ساختن یک اتاق مطلوب.
اعتدال به معنای راه رفتن بین حق و باطل نیست
بهزادیان:بنده از آقای سلطانی بابت تقدیرشان از دوره پنجم تشکر می کنم اما ای کاش آن زمان هم در شورای گفت و گوی دولت و اتاق بازرگانی که آقای نهاوندیان ریاست آن را به عهده داشتند و فرمودند که بهزادیان دو سال، یک لجاجت را با آقای خاموشی پیش برد هم به این نکته ای که امروز می فرمایند دقت می کردند. بنده این مساله را به عنوان یک گله دوستانه مطرح کردم و هر کسی هم که مایل است می تواند به آن پاسخ دهد. اما یادمان نرود که در خصوص فرمایشات ایشان، مشی میانه روی و اعتدال که در کشور مد شده است؛ اعتدال به معنای راه رفتن مابین حق و باطل نیست چرا که دوستان ما متاسفانه وسط حق و باطل حرکت می کنند و اسم خود را میانه رو گذاشتند. اما باید گفت این گونه نیست، زیرا رفتار اعتدالی به این معناست که فرد باید بتواند در مسیر حق قدم های محکمی را بردارد و نیز جوانب را رعایت کند. البته لازم به ذکر است که دوستان خواسته اند یک خط فاصله بین خود شان و اصلاح طلبی قرار دهند کما اینکه در انتخابات هیات رئیسه سال گذشته، کاندیدای مورد نظرشان گفت که بنده نه تحول خواهم و نه اصلاح طلب چرا که فکر می کرد این صحبت ها در جامعه باب شده و این مساله می تواند در جامعه نتیجه بخش باشد که نتیجه اش را در آن دوره مشاهده کردیم.
اینکه آقای سلطانی می گویند که می خواهیم با دولت تعامل کنیم، این نکته مطرح می شودکه حداقل در دولت احمدی نژاد حدود سه سال آقای پدرام سلطانی در هیات رئیسه حضور داشتند و چه زمانی رفتارهای ویرانگرانه آن دولت را در بخش اقتصاد زیر سوال بردند.
چگونه می توان با عکس و شال اتاق را تغییر داد
حریری: نکته ای مطرح می شود، که همه می خواهند اتاق را عوض کنند حتی کسانی که طی 8 سال گذشته در راس اتاق حضور داشتند هم قصد تغییر اتاق را دارند و یا حتی آقای سلطانی هم که 4 سال در هیات رئیسه اتاق حضور داشتند نیز قصد تغییر اتاق را دارند، بنده هم که یک نفره در اتاق بر سر خود می زدم هم قصد تغییر اتاق را دارم، حداقل یک مساله را نشان می دهد که اتاق فعلی اتاق بدرد بخوری نیست یعنی حتی حاکمینش هم قصد تغییر آن را دارند. این مساله که ما دائما برای اتاق برنامه مطرح کنیم کاری را از پیش نمی بریم چرا که می توان در این خصوص یک کتاب برنامه نوشت، اما آن را اجرا نکرد.
آقای سلطانی شما در ابتدای دوره، یک برنامه ای دادید که بنده شیفته اش شدم و سه سال پای آن ایستادم اما همیشه هم عنوان می کردید که نمی توانم آن را اجرا کنم. با این وجود قول دادی که سر یک سال اگر برنامه های پیشنهادی ات اجرا نشد خود را به رای مجدد می گذاری که به این گفته خود نیز عمل نکردید. بنابراین این برنامه ها ضمانت اجرایی ندارد.
نزدیک انتخابات که می شود نوشتن برنامه کاری ندارد. خواهش من از دوستانی که در اتاق بوده اند و مسند مدیریتی داشته اند این است که به جامعه کارنامه خود را ارائه دهند نه برنامه. ما باید برنامه ارائه دهیم که در راس نبودیم اما شمایی که در راس بودید باید به جای ارائه برنامه کارنامه خود را ارائه کنید. از سوی دیگر عده ای که پرچم اخلاق را در دست گرفته اند به این معنی که اگر کسی مانند ما حرف نمی زند یا اینکه اگر شال ندارد، اخلاقش خوب نیست.
این نکات خوب نیست و باید کنار گذاشته شود. باید صادقانه با مردم صحبت و عنوان کرد چگونه می توانید با فردی که هم اکنون ریاست اتاق تهران را بر عهده دارد و کارنامه اش هم مشخص است اتاق را تغییر داد.اگر این مساله امکان پذیر بود در طول 8 سال گذشته یک تکان کوچکی می خورد. ما چگونه می توانیم با عکس و شال و این مسائل اتاق را تغییر دهیم؟
پدرام سلطانی:اگر بخواهیم در رابطه با گروه ها صحبت کنیم این شیوه شما صحیح است اما اگر بخواهیم بحث را شخصی کنیم، درست نیست. چرا که شخصی که مخاطب قرار می گیرد باید بتواند در این جا پاسخگو باشد.
بهزادیان:آقای سلطانی نیا به وضوح می گویند در خصوص کسانی که اینجا حضور ندارند صحبت نکنیم و باید با یک مشی واحد بحث را پیش ببریم.
اینکه نیمه خالی لیوان را ببنیم و نیمه پر را نفی کنیم کار خوبی نیست
پدرام سلطانی:اتفاقا ما از همین نگاه های صفر تا صدی گریزان هستیم. اینکه گفته می شود اتاق بازرگانی تهران اتاق خرابی است، اصلا صحت ندارد. این اتاق، اتاق خوبی است که در این سه دوره یک روند بهبود تدریجی را سپری کرده است. جهان در حال تغییر است اتاق هم باید تغییر پیدا کند. ما به دنبال این هستیم که کارهای خوبی که در اتاق شده را از دوره پنجم و از زحماتی که آقای بهزادیان کشیده اند و از دوره ششم و زحماتی که آقای نهاوندیان کشیده اند تشکر کنیم.
ما قصد داریم این روال را ادامه دهیم، بنده تنها عضو هیات رئیسه هستم که از روز اول برنامه ارائه دادم و هیچ وقت هم اعتراف نکردم که برنامه ام اجرایی نشد. خوشبختانه در حال حاضر می توانم بگویم که 60 درصد از برنامه های ارائه شده بنده اجرا شده است اما مخاطب آن برنامه اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران بوده اند که بنده در پایان این دوره کارنامه ام را ارائه خواهد داد، آقای حریری مطلع هستند که بنده هر ساله کارنامه خود را ارائه کرده ام. نکته دیگری که مطرح می شود این است که اعضای هیات رئیسه اتاق تاکنون عملکردی داشته اند که بخشی از آن مثبت و بخشی دیگر منفی بوده است اما اینکه ما صرفا نیمه خالی لیوان را ببینیم و نیمه پر لیوان را نفی کنیم کار خوبی نیست. اگر این گونه باشد افرادی هم در گروه آقای حریری وجود دارند که سالیان سال است در اتاق حضور دارند، بنابراین ما باید به این افراد هم اینگونه نگاه کنیم.
حریری:بی زحمت آن نیمه پر این چند سال اخیر را هم بهتر است آقای سلطانی نشان ما دهند.
ایلنا:چرا از ابتدای انقلاب اتاق بازرگانی به جایگاه اصلی خود دست پیدا نکرده است؟
جمیلی:بنده معتقد هستم در سه دوره گذشته اتاق نتوانست از تمام توانمندی های افرادی که وارد هیات نمایندگان شده بودند استفاده کند. یک سری بحث های داخلی اتاق باعث شد که اتاق از پرداختن به بحث های کلان دور شود. بنده امیدوار هستم که ائتلاف بزرگ بعد از انتخابات فارغ از هر نتیجه ای که اتفاق می افتد به بحث های کلان کشور مانند سهام عدالت، فضای کسب و کار، برنامه ششم توسعه و اصل 44 ورود کند.
بنده معتقد هستم که در 12 سال گذشته و در دو دوره ای که در هیات رئیسه بوده ام همین که توانستیم شهرستان ها را رشد دهیم می تواند کارنامه مثبت باشد. همین که توانستیم در کمیسیون ها دوستانی را از شهرستان ها و تشکل ها بیاوریم و به عنوان ریاست کمیسیون ها قرار دهیم. باید تلاش کنیم فضا در اختیار افراد جدید قرار گیرد. اما این افراد جدید در حال حاضر نمی توانند نقشی داشته باشند بلکه باید منتظربود تا انتخابات اتاق برگزار شود، اما باید به انتخابات احترام بگذاریم. این که اگر از جزو گروه ما نبود و در انتخابات پیروز شد، بگوییم که آنها حاکم هستند، این رویه صحیح نیست و باید آن را اصلاح کرد. بنابراین شرایط ملی می تواند که صرفا بر روی منافع ملی کار کند.
گریه سیاسی به جای اعتراض به سیاست های غلط اقتصادی
بهزادیان:تحول خواهان برنامه های خود را اعلام کرده اند، اصلی ترین شعاری که در این برنامه ها اعلام کردیم حرکت به سمت اقتصاد سفید است، اقتصاد سفید پلی به سوی توسعه اقتصاد کشور است. متاسفانه تحریم ها در طی این سالها باعث شد که اقتصاد ما به سمت اقتصاد خاکستری یا حتی سیاه برود. به عقیده ما باید به دنبال شکوفایی اقتصادی محلی و منطقه باشیم، ما فکر می کنیم که اتاق بازرگانی باید به دنبال دیده بانی بازارهای منطقه ای و بین المللی باشد، به عقیده ما فضا باید به گونه ای پیش رود که به سمت عضو سالاری برود، اتاق باید از رییس سالاری و سیاست زدگی پرهیز کند. متاسفانه سیاسی ترین دوره اتاق بازرگانی را ما در دوره آقای آل اسحاق مشاهده می کنیم، رییسی که هر وقت رییس دولت وارد اتاق می شد گریه می کرد و هیچ گاه معترض سیاست های غلط اقتصادی دولت قبل نشد.
دوستانی هم که از اخلاقیات صحبت می کنند، لازم است که خطاب به آنان گفته شود ما اخلاقیات را در طی برگزاری انتخابات دیدیم. آدم بردن از لیست های دیگر وآسیب زدن به گروه های مختلف را اگر اخلاقی بپنداریم باید سایر مسایل هم اینگونه در نظر بگیریم. ما بدنبال اتاق شفاف و در اختیار هستیم. هنگامی که می گوییم همه تشکل ها در اتاق باید نقش داشته باشند ما باید تمام مسایلی را که در اتاق مطرح می شود را به گوش همه اتاق های سراسر کشور برسانیم و عکس العمل آن اتاق را در خصوص مسایل مطروحه بشنویم و در کمیسیون ها وکمیته های تخصصی آن را مورد بحث قرار دهیم.
تصور ما بر این است که اتاق بازرگانی مکانی برای کیش شخصیت نیست یعنی اگر کسی خودش را فراتر و بالاتر می بیند باید این روحیه را از بین ببریم. برای همین است که می گوییم عضو سالاری باید در اتاق بازرگانی حاکم شود. اتاق بازرگانی مکانی برای کار فراکسیونی است به همین علت می گوییم که دوستان نزدیک، کنار هم بیایند و فراکسیونی را تشکیل دهند تا بتوانیم مصوباتی را تصویب کنیم.
برخی از افراد نیک و خوبی در اتاق بازرگانی بوده اند که اعتراضاتی نیز داشته اند اما متاسفانه تعداد این افراد اندک بوده و کاری نمی توانستند از پیش ببرند ما قطعا به دنبال انسجام بخش خصوصی هستیم، بخش خصوصی ما متاسفانه تکه و پاره شده است و در اصناف وتعاونی ها ، انجمن کارفرمایان اتاق بازرگانی پراکنده هستند و باید این گروه ها را حول یک محور جمع کنیم.
لازم به ذکر است نکته ای عنوان کنم مبنی بر اینکه سلطانی نیا در گفته های خود نکته ای را اشتباه بیان کردند، مبنی بر اینکه بنده با بیست رای دولتی ها به ریاست اتاق منصوب شدم در حالی که بنده با 32 رای در مقابل 27 رای خاموشی به ریاست اتاق منصوب شدم در حالی که اگر گفته های سلطانی نیا صحت داشت بنده باید صرفا 12 رای از بخش خصوصی داشته باشم در حالی که تعداد تحول خواهانی که آن زمان وارد اتاق شده بودند 24نفر بودند. این مساله آزاده خواهی نمایندگان دولت وقت را نشان می دهد که حتی 10 نفر از نمایندگان انتخاب شده اش نیز به آقای خاموشی رای دادند، که این مساله باعث افتخار ماست.
پنجاه سال است که اتاق بازرگانی از دل یک حزب سیاسی خارج شده است
سلطانی نیا: برنامه ما در یک کلام این است که در دوره آینده، اتاق غیر دولتی و غیر نفتی شود. همه می دانیم که از صد سال پیش تا به امروز بخش خصوصی در کشورمان مغفول مانده است و نقش آن بسیار کم رنگ بوده است، لذا اتاق آینده باید به دنبال احیای بخش خصوصی باشد، باید برنامه منسجمی برای اقتصاد ایران، منافع ملی، دولت و مجلس داشته باشد. سوال ما در حقیقت این است که پارلمان بخش خصوصی در 10 سال اخیر به چه کار مشغول بود که نتوانست ببیند صنعت به چه وضعیتی دچار شده است. صنعت کشورما ورشکسته است ما در کانون کارآفرینان توسعه گرا مشکلات بخش صنعت، کشاورزی، معدن و سایر بخش های اقتصادی را احصاء کردیم و برای آن راهکار ارایه دادیم تا از این بن بست خارج شویم.
بورس نیز به علت دخالت های دولت در دست 30 یا40 شرکت دولتی و شبه دولتی قرار دارد که به این روز افتاده است. ما حضور فعالی را در بازار سرمایه طی سال های گذشته از اتاق بازرگانی ندیدیم. از همه مهمتر تحریم ها گلوی بخش خصوصی را فشار می داد، اتاق تا به امروز در قبال تحریم ها هیچ عملکرد قابل دفاعی نداشت، حداقل ما مطمئنیم قدرت های جهانی نسبت به بخش خصوصی آن حساسیتی که نسبت به دولت داشته اند را نداشتند و اتاق به عنوان پارلمان بخش خصوصی باید در این زمینه ایفای نقش می کرد.
ما به دنبال این هستیم که در دوره های آینده یک اتاق مستقل غیر وابسته به دولت تشکیل شود و معتقدیم که حتی آن 20 نفری که از دولت در اتاق حضور دارند نیز موجب ایجاد رانت می شوند و در این زمینه باید قانون اتاق تغییر یافته و آن 20 نفر حذف شوند. تا این ارگان به طور خالص در دست بخش خصوصی قرار گیرد و اتاق تنها سخنگوی اقتصاد ایران در عرصه جهانی، منطقه ای و ملی باشد.
مشاوره فقط نشستن با دولت برای منافع شخص نیست
حریری:ما در خصوص اتاق هم سلبی جلو آمدیم و هم ایجابی، هم می گوییم چه می خواهیم و هم آمده ایم بگوییم که چه نشود. ما وارد اتاق شدیم که نقش اعضا و نمایندگانش برجسته شود، ما می خواهیم هر نقش برجسته در اتاق به نقش برجسته بخش خصوصی در اقتصاد کشور تبدیل شود، ما وارد اتاق شده ایم که از هجوم شرکت های دولتی، نیمه دولتی، بانک ها وموسسات بانکی و آنهایی که در طول 8 سال دولت نهم و دهم به ناحق مناصبی را در اقتصاد ما غصب کرده اند جلوگیری کنیم.
ما وارد کارزار انتخابات اتاق شده ایم که مانع حضور رانت خواران در اتاق بازرگانی شویم؛ همه رانت خوارانی که رانت اقتصادی، سیاسی و اطلاعاتی داشتند و به ضرر منافع ملی عمل کردند در طول 8 سال گذشته و اگر هم وارد اتاق شوند قصد داریم که در درون اتاق با آنها مقابله کنیم اگر وارد اتاق شویم حتما با فساد اقتصادی مبارزه خواهیم کرد، در طول 12 سال گذشته ما همیشه رکورد فساد اقتصادی را در کشور زده ایم که یک سر آن بانک هایی بودند که در طی این هشت سال تشکیل شده اند. اما بانک ها این بار در اتاق به دلیل این که صدای اتاق در خصوص بنگاه داری بانک ها شنیده شد، محدود شدند.
ما به مردم می گوییم که به لیست انتخاباتی نگاه کنند و به بانک دارها، رانت خوارها رای ندهند زیرا این افراد جای در بخش خصوصی را تنگ کردند و برنامه های ما این است اگر وارد اتاق شویم با این مراکز و افراد در اقتصاد مان برخورد کنیم. ما به عنوان کسانی که بزرگترین صادر کنندگان کشور را در لیست مان داریم معتقدیم که برای برون رفت از فضای فعلی اقتصاد باید به سمت صادرات غیر نفتی برویم.
معتقدیم که اتاق باید مشاور سه قوه باشد، اما باید مشاوری امین و مطالبه گر باشد نه مشاوری که فقط با دولت بنشیند و تعامل کند و برای منافع شخصی خود از آن استفاده کند. ما معتقدیم در شرایط اقتصاد مقاومتی باید همه رفتارها منجر به تولید و تولید نیز منجر به صادرات شود. ما فرقی بین تولید و تجارت در اتاق قائل نیستیم و از این دو بخش دفاع می کنیم. ما معتقدیم که باید از بنگاه های کوچک حمایت شود و باید نقش آنها در اقتصاد و اتاق روز به روز پرنگ تر شود ما به دنبال این هستیم که در امور بین الملل با کشورهای مختلف ارتباط مستحکمی برقرار کنیم. متاسفانه هیچ کدام از ظرفیت های اتاق تا به امروز استفاده نشد. بنده به شخصه حداقل دوبار به صورت کتبی طرحی را نوشتم و به آقای نهاوندیان دادم که ما بخش خصوصی هستیم و غرب صرفا علیه دولت تحریم وضع کرده است و تبلیغ می کند مبنی بر اینکه ما با ملت ایران کاری نداریم، ما به عنوان بخش خصوصی نماینده مردم هستیم و می توانیم اگر اجازه دهید وارد صحنه شده و ازمردم دفاع کنیم. ما چون در دوره بعد هم اقلیت هستیم از آقایان می خواهیم اجازه دهند تا ما بتوانیم با دنیا تعامل کنیم.
از حقوق بخش خصوصی دفاع خواهیم کرد نه بازنشسته ها
پدرام سلطانی : ما به عنوان یک گروه عمل گرا وارد شده ایم تا برای اعضای اتاق فعالیت کنیم، خیلی قصد نداریم شعارهایی را در زمینه اقتصاد کلان کشور مطرح کنیم. بنده را نکاتی که دوستان عنوان کرده اند، تایید می کنم، مانند مبارزه با رانت، فساد، اصلاح خصوصی سازی و همه اینها بحث هایی است که تایید می شود، اما قصد عملکردن به آن را داریم تا اتاق را به باشگاه فعالان اقتصادی، کانون اندیشه و تعامل اقتصادی تبدیل کنیم.
مشخصا کارهایی را که ما در گزیده برنامه های خود اعلام کرده ایم، این است که مساله یک در هزار مخرب را که متاسفانه در دوره ششم اتاق بازرگانی بنیان نهاده شد حذف کنیم. باید به سمت حذف تدریجی کارت بازرگانی از فرآیند تجارت خارجی کشور برویم، ما قصد پیگیری اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده را داریم که مشکلات فراوانی را برای فعالان اقتصادی به وجود آورده است، همچنین ما قصد داریم که مساله بیمه تامین اجتماعی و مقررات آن را اصلاح کرده و این سازمان را به بخش خصوصی بازگردانده و حاکمیت بخش خصوصی را بر آن مستقر کنیم.
قصد داریم قانون امور گمرکی و آیین نامه های آن را به منظور کاهش موانع موجود و سرعت بخشیدن به فرآیند امور گمرکی، اصلاح کنیم تا از این راه هزینه مترتب بر تجارت خارجی را پایین بیاوریم.
ما قصد داریم که در اتاق تهران یک واحد مشاوره حقوقی را راه اندازی کرده که به بنگاه های کوچک و متوسط که استطاعت پرداخت هزینه های آن را ندارند که مشاوره حقوقی داشته باشند، خدمات و سرویس بدهد. ما حتما یک سامانه ارتباط مستمر با اعضای اتاق راه اندازی خواهیم کرد، متاسفانه در حال حاضر ارتباط اعضا با اتاق منقطع است، ما باید این اطلاع رسانی را فراگیر کنیم و عدالت اطلاعاتی را در اتاق به وجود بیاوریم. برای اعضای جوان و جدید اتاق خدمات مشاوره و توانمندسازی تعریف خواهیم کرد. ما ترکیب نمایندگان در هیات های حل اختلاف مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی را عوض خواهیم کرد و افراد قوی ومقتدر را در آنجا خواهیم گذاشت که از حقوق بخش خصوصی دفاع کند، نه کسانی که به عنوان بازنشسته حضور دارند و یک حضور منفعل دارند و نتیجه مطلوبی را به دست نمی آورند. ما به دنبال این هستیم اتاق تهران در نمایشگاه بین المللی تهران سهم داشته باشد لذا بسیاری از اتاق های سراسری کشور در نمایشگاه بین المللی سهم دارند اما اتاق تهران اتاقی است که هیچ جایی که بتواند خدماتی رابه اعضای خود ارائه کند، ندارد.
ما می خواهیم به مشکلات واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی استان تهران بپردازیم، شهرک های صنعتی متاسفانه بسیار اندک مورد توجه اتاق بوده اما در این دوره باید تقویت شود. ما قصد داریم که اتاق رابه ماموریت های نسل دومش وارد کنیم به این معنا که شبکه سازی تجاری بین اعضا اتاق شکل گیرد تا بتوانند با تعامل با یکدیگر هم افزایی داشته باشند و کسب و کارهایی جدیدی را راه اندازی کنند و قصد داریم همین الگورا به فضای بین المللی تسری دهیم. ما حتما از روش های ایجابی برای مقابله با فساد اداری استفاده خواهیم کرد و آن هم از طریق شناسایی مقررات و رویه های فساد زا است که آنها باید اصلاح شود، عموما منشا فساد در این مقررات و رویه ها نهفته است و بعد از آن قصد داریم به شهر تهران بپردازیم و قصد داریم با سازمان های شهر تهران برای کاهش آسیب ها و اختلالات مانند آلودگی هوا، ترافیک، آسیب های اجتماعی همکاری کنیم . ما پیگیر اصلاح وضعیت تامین مالی کشور هستیم تا بانک محوری خارج شده و شکاف تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط کم شود همچنین تلاش خواهیم کرد که رتبه ایران در گزارش محیط کسب وکار با هدف افزایش سهولت کسب وکار برای فعالان اقتصادی و افزایش جذابیت سرمایه گذاری خارجی در کشور کاهش پیدا کند.
برای رای وعده های خارج از حیطه اتاق ندهیم
جمیلی:من از اظهارات آقای سلطانی تعجب می کنم، آیا این همه کار را می خواهند در اتاق انجام دهند؟ چرا توقع از اتاق را تا این میزان افزایش می دهید؟ این صحبت هایی را که آقای سلطانی در خصوص اصلاح بیمه، حذف مالیات، گمرک و... مطرح می کنند به هیچ عنوان در تحت اختیارات اتاق بازرگانی نیست، اختیار اتاق در خصوص مسایل مشورتی است و این صحیح نیست که ما توقع را اینقدر بالا ببریم که در آخر نتوانیم از پس انجام آن بر بیاییم. چرا به خاطر جمع آوری رای این حجم مطالبات را افزایش می دهند؟ وقتی که می گویند با فساد مقابله خواهند کرد تنها کاری که اتاق می تواند انجام دهد این است که پیش قدم شود و با افرادی که در درون اتاق مرتکب فساد می شوند، برخوردکنیم. اتاق باید کاری کند تا افرادی که به طور صحیح فعالیت داشته اند مورد حمایت قرار گیرند. خواهش می کنم که توقعات را در قالب چارچوب اتاق بالا نبرید. پارلمان بخش خصوصی با مجلس شورای اسلامی فرق می کند، این صندلی که ما بر روی آن می نشینم صندلی نمایندگی مجلس نیست. ما باید از ظرفیت های قانون استفاده کنیم ظرفیت های قانون مشخص است با این وجود ما در اجرای این ظرفیت ها در اتاق دچار روزمرگی شده ایم. اتوماسیون اتاق به جای این که طی این چند سال روند امور را تسریع کند، سرعت قبلی آن را هم کاهش داد و به جای این که به اقتصاد کلان مملکت بپردازیم به طور مثال به حل مشکلات کالای ملوانی پرداختیم. حل این مشکلات جزو مسوولیت اتاق شمرده می شود اما در اولویت های اصلی قرار ندارد.
ما باید کاری کنیم که این پراکندگی که آقای بهزادیان هم به درستی به آن اشاره کرده اند، اصلاح شود و خروجی مشخصی را به توان از وروداعضاء و منتخبین به اتاق بازرگانی به دست آورد. متاسفانه طی این چهارسال عقلانیت براتاق حاکم نبود وما باید در جهت رفع این مشکلات گام برداریم و باید بخش خصوصی را بسازیم.
پنج برنامه استراتژیک و دوجین مشاوره برای هر قوه
سلطانی نیا:ما پنج برنامه استراتژیک برای دوره آینده اتاق برنامه ریزی کرده ایم و اگر موفق شدیم به اتاق راه پیدا کنیم از ظرفیت اتاق برای پیگیری آن استفاده خواهیم کرد.
ما یک برنامه ای داریم برای تسهیل انتقال اقتصاد از یک اقتصاد غیر رسمی به رسمی و یا یک اقتصاد زیر زمینی به یک اقتصاد شفاف، قصد داریم پیوستن ایران به سازمان جهانی را تسریع کنیم برنامه دیگر ما برای کوچک سازی دولت است که ما معتقدیم کوچک سازی دولت مترادف است با توانمند سازی دولت. برنامه دیگر ما برای تسهیل جذب سرمایه گذاری های خارجی و بین المللی شدن بنگاه ها است ودر آخر قصدداریم که در جهت اقتصاد توسعه منطقه گام برداریم.
ما قویا معتقدیم که با قانون موجود دراتاق اگر صرفا بخواهیم در مقام مشاور سه قوه عمل کنیم راه به جایی نخواهیم برد چرا که هرکدام از این قوه ها برای خود دوجین مشاور دارند. بنابراین این قانون باید تغییر کند و وقتی هم تغییرکرد محور بخش خصوصی را در اقتصاد کشور باید براساس یک تفکر جمعی تنظیم کنیم. اگر مکانیزم تصمیم گیری خرد جمعی در اتاق اجرا نشود ، اتاق به سرانجام نخواهد رسید.
اعلام مواضع فردی آقای رئیس به نام اتاق
حریری:در ابتدای این قسمت از بحث لازم به ذکر است از طرفی پدرام سلطانی می گویند قصد نداریم وارد فضای کلان اقتصادی کشور شویم اما عنوان می کند که می خواهند با شهرداری یا سازمان تامین اجتماعی یا دیگر نهادهای کلان کشور را بردوش اتاق تهران بگذارند، هرچند که فی النفسه می تواند تمام این موارد بخشی از وظایف اتاق باشد. اما آقای سلطانی باید شفاف بگویند که قصد دارند با اتاق کار کنند یا بیرون اتاق. ما معتقدیم که اولین وظیفه اتاق این است که باید ساختار اتاق درست شود. متاسفانه در حال حاضر تمامی ساختار اتاق در رییس آن خلاصه شده است در حدود90 درصد اختیارات اتاق در دست رییس اتاق و در حدود 7 درصد در دست هیات رییسه است و دو درصد آن هم در دست هیات نمایندگان است که فقط سالی یک بار دست بالا کرده و رییس انتخاب می کند. اتاق در دوره چهارساله اخیر و درزمان ریاست فعلی فردی که در لیست آقای پدرام سلطانی و آقای جمیلی قرار دارد، شرایط به گونه ای بود که به کسی اجازه نمی دادند حرف بزند، وی به عنوان رییس اتاق حتی اگر فردی هم در صحن علنی هیات نمایندگان مواضع خودرا اعلام می کرد به خبرنگاران دستور می داد که این مواضع را ننویسند. همانطور که مستحضر هستید کنترل رسانه در اتاق تهران صرفا در اختیار روابط عمومی اتاق است و این روابط عمومی به رسانه ها خط می داد که چه مسایلی را نوشته و چه مسایلی را ننویسند. هر زمان که ما قصد صحبت کردن دراتاق تهران راداشتیم ریاست اتاق این اجازه را به ما نمی داد. رییس اتاق تهران به تنهایی خودش در حدود یک ربع تا 20 دقیقه مواضع شخصی خود را به عنوان مواضع اتاق مطرح می کرد، یکی از صحبت هایی که در طول این دوره در اتاق تهران روسای اتاق به عنوان مواضع اتاق اعلام کردند، به تصویب هیات نمایندگان نرسیده بود و صرفا مواضع شخصی خود را اعلام می کردند.
ما در طول این دوره یک بیانیه در خصوص قیمت گذاری ها منتشر کردیم اما نایب رییس وقت اتاق تهران که معاون بازرگانی وقت دولت دهم بود ، به هیات رییسه اجازه انتشار آن را نداد .
کارنامه گمرک به نفع صاحبان کالا کار ما بود
پدرام سلطانی:من ابراز تاسف می کنم از این که آقای جمیلی بعد از این همه مدت حضورشان دراتاق توانمندی آن را تا این اندازه دست کم می گیرد. لازم به ذکر است که اتاق بازرگانی در دوره هفتم بسیار تاثیرگذار بود و در بحث بودجه ، مالیات های مستقیم، حمایت از تولید و غیره اقداماتی را انجام داد. بنابراین مشاهده می شود که این ظرفیت در اتاق بازرگانی وجود دارد ومن معتقدم که می توانیم این کار را انجام دهیم.
ما طبیعتا این مساله را نشان دادیم؛ کارنامه گمرک را درکمیسیون تجدید نظر دراین دوره مقایسه کنید با دوره قبل که از همکاران آقای جمیلی نماینده اتاق بودند در گمرک، آن زمان 40 درصد آرا به نفع صاحبان کالا و 60 درصد آرا به نفع گمرک است در حال حاضر به اذعان رییس کل گمرک 80 درصد وضعیت به نفع صاحبان کالا و تنها 20 درصد به نفع گمرک است بنابراین ما می توانیم اثر گذار باشیم چرا که ما می خواهیم برای اعضا کار کنیم. این که گفته شد تشکل ها باید رقابتی باشند کارنامه ها نشان می دهند در دوره قبل تشکل های خود ساخته فراوانی در آن زمان ایجاد شد و اصلا فضای رقابتی بین تشکل ها وجود نداشت لذا باید به کارنامه افراد نگاه کرد و به شعارها نباید خیلی توجه کرد.
ما از کارنامه هیچ فردی دفاع صد درصدی نمی کنیم. حتما رییس فعلی اتاق ایراداتی را دارد که ما هم آن را نقد می کنیم، اما نگاه ما ایجابی است و باید نگاه کنیم که عملکردش اگر 60درصد مثبت و 40 درصد داری ایراد است ، باید به آن 60 درصد بها دهیم. اما اگر بالعکس بود طبیعتا باید به بخش منفی توجه می کردیم. ضمن این که از نظر ما اگرما برنده شویم همه گروهها در اتاق حضورخواهندداشت و کسی حذف نمی شود و ما قصد داریم از ظرفیت تمامی گروه ها برای ائتلاف اتاق استفاده کنیم .
پیمانکاری که پروژه های دولتی می گیرد چگونه حافظ منافع بخش خصوصی است
بهزادیان:در فرمایشات برادرمان آقای سلطانی نیا که نکته ای را مطرح کردند تحت این عنوان که قصد دارم از حاکمیت پرسش گری کنم برای منافع بخش خصوصی اما من قصد دارم بگوم که شاکله بدنه تیم آقای سلطانی نیا پیمانکار است وما رابطه پیمانکارانی را که در قالب تحول خواهان وارد اتاق شدند مشاهده کردیم. پیمانکار می خواهد که از دولت و نماینده دولت پروژه بگیرد و پیمانکارانی را که اتفاقا در بدنه گروه آقای سلطانی نیا قرار دارند را مشاهده کرده ایم که چگونه رفتار کرده اند. این نکته که مطرح می شود که قصد داریم اقتصاد غیر رسمی را به رسمی تبدیل کنیم سوالی را ایجاد می کند تحت این عنوان که بانک خصوصی که ایجاد شده است بیاید و عنوان کند که تا چه میزان اقتصاد رسمی را به غیر رسمی منتقل کرده است وباید از عملکرد خود دفاع کند که مشاهده می شود شاکله بدنه تیم آقای سلطانی نیا از این افراد تشکیل می شود.
بنده از همه دوستان تعجب می کنم، با وجود اینکه افراد حاضر در این جمع یا نایب رییس اتاق ویا حاکم اتاق هستند، از اتاق فعلی شکایت می کنند و به آن نقد دارند پس معلوم می شود که اتاق فعلی دچار کاستی های شدیدی است. شما توجه داشته باشید که در دوره تحول خواهی بین سالهای 82 و 84 اولین بار بود که بعد از پایان حاکمیت آقای خاموشی توانستیم خبرنگار را به اتاق راه بدهیم تا هر چی می خواهند از اتاق بنویسند، آقای پدرام سلطانی دارای اندیشه باز و دموکراتیک هستند، به ما بگویند این چه وضعی بوده است که دردوره اخیر اتاق تهران مانند زمان آقای خاموشی اخبار اتاق توسط روابط عمومی کنترل می شود.
آقای پدرام سلطانی شما قصد ورود به اتاق بازرگانی تهران رادارید اما به گونه ای صحبت می کنید که در صدد تصاحب فراکسیون اکثریت مجلس شورای اسلامی هستید و عنوان می کنید که قصد دارید قوانین بیمه ، گمرک، مالیات بر ارزش افزوده را اصلاح کنید!
اتاق بدون بانک و بورس نمی تواند عرض اندام کند
سلطانی نیا: اتاق بازرگانی که آقای بهزادیان تشریح می کند به این گونه است که قرار است در آن خودی و غیر خودی وجود داشته باشد ودائما در آن تشنج باشد، اما ما دنبال چنین اتاقی نیستیم، مامعتقدیم که این قصه خودی وغیر خودی این بلا را سر ملت ایران آورده است وما را به اضمحلال کشانده است. اینکه گفتند گروه شما پیمانکار است اصلا صحت ندارد. اولا اتاقی که در آن بازار سرمایه، بانک و بورس نقش نداشته باشد نمی تواند در برابر اقتصاد امروز دنیا عرض اندام کند. در لیست ما همه شاخه ها حضور دارند از قطعه ساز گرفته تا بافنده فرش یا صادر کننده خدمات فنی و مهندسی، صنعت چوب و مبلمان، صنعت لیزینگ، صنعت گردشگری، در بخش کشاورزی تنها گروهی هستیم که هرچهار نفری که در آن قراردارد فعال واقعی کشاورزی هستند؛ یا از محصولات زراعی چای هستند و یا از محصولات دریایی و دامی. از تجهیزت پزشکی در این لیست قرار دارد، صنایع پتروشیمی ، غذایی و حتی آلومینیوم نیز در این لیست حضور دارد. در لیست ما معدنی و تجهیزات صنعتی نیز حضوردارد. لیست ما به صورت تک بعدی وپیمانکاری نیست بنابراین به آقای بهزادیان پیشنهاد می کنم که بیشتر مطالعه کنند.
در خصوص سوال دوم شما که مطرح کردید چرا اتاق نتوانسته تاکنون نقش خود را ایفا کند ، لازم است بگویم بخش خصوصی ایران در حدود 100 سال است ضعیف نگه داشته شده است و مغفول مانده ، این پاسخ اصلی این سوال است. تعدادی از دوستان در ابتدا عنوان کردند که گفته شده اتاق بازرگانی برای شما است. پنجاه سال است که اتاق بازرگانی از درون یک حزب سیاسی خارج شده است .
حریری:البته لازم به ذکر است حزب موتلفه قبل ازانقلاب تشکیل نشده بود.
سلطانی نیا: بعدها ودر طی مدت زمانی اتاق توسط یک جریان سیاسی اداره می شد. بنده به هیچ عنوان به یک اتاق سیاسی اعتقاد ندارم، گروهی هم که من از آن دفاع می کنم به همین امر معتقد است. ما معتقدیم که بخش خصو





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن