واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تلاش چین برای رفع اختلافات دیرینه تاریخی با کشورهای منطقه پکن - ایرنا - دولت چین قصد دارد از مراسم رژه نیروهای مسلح این کشور که به مناسبت پایان جنگ جهانی دوم برگزار می شود، برای رفع اختلافات عمدتا تیره تاریخی با برخی کشورهای منطقه بهره برداری کند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، وزارت امور خارجه چین در اطلاعیه ای اعلام کرد: پکن در نظر دارد به مناسبت هفتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم، مراسم ویژه رژه نیروهای نظامی را برگزار کند و به همین مناسبت از سران برخی کشور های دنیا و منطقه جهت حضور در این مراسم دعوت به عمل آورده است.
بنا بر اعلام وزارت خارجه چین، قرار است نمایندگان و روسای نهادهای مهم بین المللی از جمله سازمان ملل متحد نیز در این مراسم حضور داشته باشند.
در اطلاعیه وزارت امور خارجه چین به نام کشور ها و سازمان هایی که قرار است به مراسم رژه نیروهای مسلح دعوت شوند، اشاره نشده است.
مراسم رژه نیروهای نظامی چین به مناسبت هفتادهمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم قرار است در ماه سپتامبر (شهریور ماه سال آینده) برگزار شود.
این نخستین مراسم با حضور «شی جین پینگ» به عنوان رییس جمهوری چین پس از سال 2012 میلادی است.
برخی منابع اعلام کردند که نیروهای ارتش چین در مکانی نامشخص در حاشیه شهر پکن، در حال تمرین آماده سازی برای برگزاری این رژه هستند.
وزارت خارجه چین ابراز امیدواری کرد، برگزاری این مراسم بتواند اتفاقات گذشته را یادآوری و تلاش هایی برای برقراری صلح صورت دهد.
دولت چین از کشورهای جهان خواست تا با همکاری یکدیگر از تکرار وقایع تاسف بار گذشته جلوگیری کرده و از دستاورد های جنگ جهانی دوم محافظت کنند.
برخی گزارش ها، از احتمال دعوت چین از سران برخی کشورهای متخاصم در جنگ جهانی دوم مانند ژاپن برای حضور در این مراسم حکایت دارد.
روابط چین و ژاپن همواره به دلیل رخداد های تاریخی در خلال جنگ جهانی دوم و پاره ای از اختلافات مرزی دچار تنش بوده است.
چین معتقد است که نیروهای نظامی ژاپن سرآغاز دومین جنگ بزرگ با این کشور هستند که از هفتم ژوییه سال 1937 میلادی آغاز و تا سال 1945 میلادی به طول انجامید.
این موضوع حتی باعث شد چین به تقاضای گذشته نخست وزیر ژاپن جهت ملاقات با رییس جمهور چین پاسخ رد دهد و «شی جین پینگ» راضی به دیدن «شینزو آبه» نشود.
دو کشور همچنین در خصوص جزایر موجود در دریای جنوبی چین که هر یک ادعای مالکیت بر آن را دارند، دچار کشمکش سیاسی هستند.
اقدام نخست وزیر ژاپن در بازدید از معبد «یاسوکانی» نیز همواره یکی از موارد اختلاف دو کشور بوده و بازدید مسوولان ژاپنی از این معبد با انتقادهای شدید پکن همراه بوده است.
معبد «یاسوکانی» که یک موزه جنگی است از گذشته نظامی ژاپن تکریم می کند.
به عقیده کارشناسان، سفر رهبران احزاب ائتلافی ژاپن به چین با توجه به اینکه دو کشور به عنوان دو قطب اقتصادی و سیاسی، از جایگاه مهمی در معادلات منطقه ای و جهانی برخوردار هستند، می تواند اثرات مثبتی در منطقه آسیا به ویژه در شرق و جنوب شرق قاره کهن داشته باشد.
آساق*231*1597**1545
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]