تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله، هرگز بدگويى كسى را نمى‏كردند، سرزنش نمى‏نمودند و در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842382379




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- فرصت منحصر به فرد ایران در کنفرانس ان پی تی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرصت منحصر به فرد ایران در کنفرانس ان پی تی تهران - ایرنا - سایت خبری فرارو می نویسد :در حالی به کنفرانس بازنگری (ان پی تی) نزدیک تر می شویم که تنش های جهانی رو به افزایش است. بالاخص با بالا گرفتن بحران اوکراین نشانه های نامیمونی از جنگ سرد جدید میان آمریکا و روسیه دیده می شود و همین امر چشم انداز تیره ای را در ارتباط با نتایج این کنفرانس پیش روی ما ترسیم کرده است.


مکانیسم سازمان ملل در مورد کنترل تسلیحات در برخی اوقات توانسته است در ارتباط با مسئله خلع سلاح به صورتی موثر عمل کند. اما متاسفانه بحران اوکراین توجیه تازه ای برای استفاده از سلاح های هسته ای فراهم کرده است، برخی از کار شناسان غرب بر این باورند که اگر اوکراین در سال 1990 خلع سلاح نمی شد در حال حاضر قادر بود در مقابل زیاده خواهی های روسیه ایستادگی کند.
در یک کلام در شرایط کنونی به نظر می رسد باردیگر استفاده از سلاح های هسته ای مشروعیت یافته است به شکلی که کشوری چون فرانسه صراحتا اعلام کرده اند که استفاده از زرادخانه هسته ای برای دفاع از فرانسه و همچنین سایر کشورهای اروپایی لازم است و ناتو نیز با تکیه بر دکترین بازدارندگی هسته ای خویش و آمریکا نیز با تاکید بر نوسازی زرادخانه های هسته ای اش به بهانه حفظ امنیت ملی در تلاشند تا زمینه را برای رقابت های هسته ای فراهم کنند.
بنابراین دیگر صحبت از نابودی بمب های هسته ای آمریکا و اروپا نیست و در عوض زمزمه هایی در ارتباط با تقویت توانایی بازدارندگی هسته ای ناتو و همچنین استقرار جنگ افزارهای آمریکایی در قلمروی اعضای ناتو در اروپای شرقی به گوش می رسد. در این این شرایط، ایران، هم به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای خاورمیانه و هم به عنوان رئیس کنونی سازمان جنبش عدم تعهد (NAM) مسئولیت مهمی را در ارتباط با مقابله با تسلیحات اتمی بر عهده دارد، ماموریتی که نشانه های آن را می توان در فتوای مقام معظم رهبری در مورد ممنوعیت تولید، انباشت و استفاده از تسلیحات هسته ای مشاهده کرد.
فتوای رهبری ایران در زمینه تسلیحات هسته ای برای کشورهای شرکت کننده در اجلاس آتی کنفرانس منع استفاده از تسلیحات هسته ای از دو منظر اخلاقی و سیاسی در خور توجه است.
با این حال سوالی که به طور طبیعی برای هر کسی ممکن است در این زمینه مطرح شود آن است که چرا پس از گذشت 15 سال از تصویب 13 گام عملی در مورد خلع سلاح که در کنفرانس سال 2000 مورد بررسی قرار گرفت، هنوز شاهد پیشرفت ملموسی در این زمینه نبوده ایم.
به نظر می رسد کنفرانس آینده فرصت منحصر به فردی را در اختیار کشورهایی چون ایران و سایر اعضای سازمان جنبش عدم تعهد قرار دهد تا از این طریق به دغدغه های هایشان در مورد گسترش تسلیحات هسته ای بپردازند، امری که مغایر با اصول مندرج با ان پی تی است و همچنین با تعهدات کشورهایی که به این پیمان پیوسته اند مغایرت دارد.
یکی از مشکلات کلیدی ان پی تی فقدان اجماع جهانی در مورد آن است. کشورهای دارنده تسلیحات هسته ای به پیمان ان پی تی (پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای) نپیوسته اند و به همین دلیل اصول مندرج در آنکه عبارتند از عدم تکثیر تسلیحات هسته ای، خلع سلاح و استفاده صلح آمیز از تسلیحات برای آن ها تعهداتی را ایجاد نمی کند.
بنابراین تا مادامی که در ارتباط با این پیمان اجماعی جهانی به دست نیاید، تلاش ها در زمینه ایجاد جدول زمانی مشخص برای اجرای بند 5 معاهده در مورد خلع سلاح بی نتیجه خواهد بود.
شاید کنفرانس پیش رو فرصتی برای جامعه جهانی باشد تا با استفاده از آن کشورهای غیر عضو را جهت پیوستن به این پیمان و پذیرفتن تعهدات ناشی از آن تحت فشار قرار دهند.
عدم اجماع جهانی در مورد پیمان منع استفاده از تسلیحات هسته ای تنها یکی از موانع موجود در برابر خلع سلاح در دنیای امروز است. ناتوانی در اجرای پیمان منع جامعه آزمایش ها (سی تی بی تی) یکی دیگر از این موانع است.
اخیرا گزارش هایی به دست آمده که نشان می دهد مسکو خود را برای آزمایش نسل بعدی موشک های هسته ای 100 تنی در سال 2015 آماده می کند، این امر می تواند آتش تنش های میان شرق و غرب را شعله ور تر کند.
از سویی دیگر شرایط موجود می تواند مشکلات دیگری را نیز به همراه داشته باشد و آن ایجاد عدم تعادل میان اعضای ان پی تی است. کشورهای فاقد سلاح هسته ای به ان پی تی پیوسته اند و براساس یک سازش تاریخی پذیرفته اند که تنها پنج کشور از تسلیحات هسته ای برخوردار باشند.
در حال حاضر کشورهای دارنده تسلیحات هسته ای در انتقال دانش و تکنولوژی هسته ای به کشورهای غیر هسته ای کوتاهی کرده اند این امر در کنار افزایش تمایلات برای تکثیر تسلیحات هسته ای در جهان موجب شده بسیاری از کشور ها به دنبال دستیابی به این سلاح باشند.
با در نظر گرفتن موارد فوق باید گفت که جهان امروز به یک بازنگری جدی در مورد مسئله تسلیحات هسته ای نیازمند است، در این راه می بایست کاستی ها و نواقص این مسیر به درستی شناسایی شده و تلاش شود در مسیر خلع سلاح پیشرفت های ملموسی به دست آید.
برای تحقق این امر به تعاریف جدید و جایگزین در حوزه هسته ای نیازمندیم، تعاریفی که در هماهنگی با هنجارهای موجود و همچنین در راستای امنیت بشریت قرار داشته باشد.
در نتیجه همانگونه که در بالا اشاره شد، فرمان مقام رهبری را می توان حکمی اخلاقی برای ایجاد جهانی عاری از سلاح های هسته ای قلمداد کرد، اصلی که باید توسط رهبران سایر کشور ها نیز تکرار شود. این امر شاید بتواند بر آینده بشریت نقش مثبتی داشته باشد.
*مشاور پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای ایران
1- کنفرانس بازنگری ان پی تی، برای بررسی ابعاد مختلف این معاهده هر پنج سال یک بار برگزار می شود که تاکنون در سال های 2000، 2005 و 2010 برگزار شده است و کنفرانس بعدی نیز در ماه می سال
منبع/ فرارو
اول **



12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن