واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۳۰ق.ظ)
جهش دوم صنعت پتروشيمي در فاز دوم پتروشيمي عسلويه / بلا تکليفي مجتمع دماوند از سوي خصوصي سازي تا پايان سال جاري و با بهره برداري از واحدهاي تازه فاز دوم، توليد محصولات پتروشيمي به 43ميليون تن مي رسد که اين اقدام نشانگر ترجمان دقيق شعار اقتصاد مقاومتي در صنعت پتروشيمي است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمد حسن پيوندي معاون مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي درخصوص اجراي فاز دوم طرح هاي پتروشيمي عسلويه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: امروز خصوصي سازي واقعي و سرمايه گذاري بخش خصوصي در بخش پتروشيمي کشور را مي توان در فاز دوم پتروشيمي عسلويه مشاهده کرد که بنا به اين سرمايه گذاري اميدواريم با بهره برداري از اين بخش، به ميزان 40ميليون تن ديگر به ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي کشور، اضافه شود.
وي ادامه داد: تاکيد وزيرنفت دولت يازدهم آن بود که براي صنعت پتروشيمي بايد اهميت ويژه اي قائل شد و در همين خصوص نيز برنامه افزايش درآمد از 20مليون تن به 40 ميليون تن در برنامه ها قرار گرفت که جهش دوم بخش صنعت پتروشيمي در کشور است ؛ واحدهاي موجود در فاز 2عسلويه نقش زيادي در جهش دوم پتروشيمي ايفا مي کنند.
وي با ابراز اميدواري از بهره برداري اين واحدها تصريح کرد: تا پايان سال با بهره برداري از واحدهاي تازه اين فاز، توليد محصولات پتروشيمي به 43ميليون تن مي رسد که اين اقدام نشانگر ترجمان دقيق شعار اقتصاد مقاومتي در صنعت پتروشيمي است.
پيوندي افزود: اين صنعت با جلوگيري از خام فروشي و ايجاد اشتغال در 50سال گذشته، نقشي بسزا در اقتصاد کشور داشته است.
معاون مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي درخصوص ساخت توربين و ژنراتورها به دست مهندسين داخلي نيز گفت: تمامي طرحهاي تازه در صنعت پتروشيمي را متکي به توان و ساخت داخلي ها بوده ايم که ساخت ژنراتورها و برج هاي تقطير در واحدهاي تازه پتروشيمي به بخش خصوصي داخلي سپرده شد که اين اقدام شرکت، کاملا در راه معنا بخشي به سياست هاي اقتصادمقاومتي بود.
اين مقام مسئول در شرکت ملي صنايع پتروشيمي در بخش ديگر سخنان خود به سهم هيدروکربنها اشاره اي داشت و اظهارکرد: ميزان سهم فعلي واحدهاي پتروشيمي از هيدروکربن هاي توليد شده حدود 5 تا 7 درصد است که اين ميزان هيدروکربن با تبديل شدن به بيش از 43ميليون تن کالا حدود 40درصد از صادرات غير نفتي ايران کشور را تشکيل داده و اين در حالي است که 95درصد هيدروکربورهاي توليد شده در کشور به صورت خام صادر يا حتي سوزانده مي شود.
پيوندي با اشاره به نقش پتروشيمي ها در بازارسرمايه کشور تاکيدکرد: امروز سهام شرکتهاي پتروشيمي به عنوان سکاندار بورس کشور شمرد مي شود و اهميت و سودآوري اين حوزه تنها چند سالي است که از طريق بورس به مردم شناسانده و قابل عرضه در کشور شده است.
وي همچنين درباره پتانسيل هاي موجود کشور در بخش صنايع پتروشيمي اظهارکرد: وجود خوراک، سواحل طولاني و نيروي انساني بزرگترين مزيت اين صنعت در کشور نسبت به ديگر کشورهاي فعال در اين حوزه است و بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته، پيش بيني مي شود تا سال 1404توليد محصولات پتروشيمي ايران از 180ميليون تن فراتر رود.
وي اضافه کرد: متاسفانه مجتمع هاي پتروشيمي ايران به دلايلي همچون کمبود خوراک، فناوري و تجهيزات حدود 20ميليون تن پايين تر از ظرفيت خود توليد مي کنند اما پيش بيني مي کنيم تا پايان سال آينده با افزايش توليد اتان در فازهاي پارس جنوبي 8ميليون تن از از اين ميزان جبران شود.
آخرين وضع واگذاري پتروشيمي دماوند
وي در اينباره اظهارکرد: اميدواريم سازمان خصوصي سازي تکليف واگذاري اين پتروشيمي را هر چه سريعتر مشخص کند، ضمن آن که شرکت ملي صنايع پتروشيمي تمايل دارد تامين مالي اين پروژه از طريق فاينانس چين انجام شود ؛ بنابر برنامه ريزي هايي که تاکنون انجام شده، ساخت 12توربين نيروگاه پتروشيمي دماوند تا پايان سال 97تمام مي شود، گفت: تا پايان سال 95تعداد توربينهاي نيروگاه اين پتروشيمي به 4دستگاه مي رسد.
تدوين نقشه راه توسعه صنعت پتروشيمي
پيوندي دراين خصوص نيز گفت: نقشه راه در قالب 6جلد تهيه شده که مسائلي مهمي همچون چگونگي پايان طرحهاي نيمه کاره، ساخت واحدهاي جديد و ايجاد صنايع تکميلي پروپيلن محور برنامه ريزي شده است.
مذاکرات هسته اي ايران
معاون مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي در پايان با اشاره به اين موضوع اظهارکرد: در صورت رسيدن به توافق مطلوب ايران، شرکتهاي خارجي زيادي آمادگي حضور و سرمايه گذاري در صنعت پتروشيمي ايران را دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]