محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826139207
کشف خمره های دانه گندم و انگور در محوطه باستانی چلو | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر :1393/12/12-کاوش های محوطه باستانی چلو در حوزه رودکالشور به کشف چند اثر تاریخی از جمله خمره های دارای بقایای دانه های گندم و انگور و گورهای مفرق قدیم ، بلخی و مروی منجر شد. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، دومین روز از سیزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران با نشست های علمی و ارائه گزارش کاوش های انجام شده در محوطه های تاریخی مختلف همراه بود .
علی اکبر وحدتی سرپرست ایرانی گروه کاوش در محوطه باستانی چلو در حوزه رود کالشور در نخستین نشست که با حضور کامیار عبدی و صادق نقشینه به عنوان هیأت رئیسه برگزار شد به ارائه گزارشی از کاوش های انجام شده به همراه گروه ایتالیایی پرداخت .
وحدتی گفت :در این فصل از کاوش به تعداد زیادی خمره سفالی بزرگ دست یافتیم که در برخی از نقاط تعدادشان به 10عدد در کنار هم می رسید.
وی افزود : در اغلب این خمره ها بقایای دانه های گندم و انگور یافت شد .
این باستان شناس با اشاره به اینکه درادامه کاوش به گورهایی در 2نمونه دوران مفرق قدیم و بلخی و مروی دست یافتیم اظهار داشت :شاخصه گورهای مفرق قدیم این است که در آنها شی وجود ندارد اگر هم باشد به تعداد انک بالای سر اسکلت دیده می شود .
او خاطر نشان ساخت که در نمونه گورهای دوران بلخی و مروی بر خلاف مفرق قدیم ظروف و اشیا زیادی در اطراف اسکلت وجود دارد .
وحدتی تصریح کرد : نکته جالب توجه در این گورها این بود که علاوه بر ظروف و هدایا اسکلت حیوانات نیز در آنها یافت شد که از دفن مقداری غذا با مردگان حکایت دارد .
نکته قابل توجه دیگر ،وجود گورهایی بود که در آنها اسکلتی وجود نداشت، استنباط ما این است که این گورها برای افرادی که در زمان ها ی طولانی محلی را ترک می کردند ساخته می شد.
به گفته او تعداد و جنس ظروف داخل گورها با توجه به طبقات اجتماعی متغیر بوده است به طور مثال در گور یک زن که کمتر از 18سال سن داشت علاوه بر ظروف سنگهای قیمتی ، سفال ، مهر، اشیای مفرقی و … پیدا شد در صورتیکه در گوری شبیه به آن تنها چند ظرف سفالی یافتیم .
وی در پایان از مهر های بلخی و مروی ، ظرف های سنگی با نقش های مار و عقرب ، استخوان های تزیین شده ، مهرهای بازی و …به عنوان مواد فرهنگی یافت شده در این کاوش اشاره کرد.
در ادامه رافائل بیشونه سرپرست ایتالیایی گروه کاوش در محوطه باستانی چلو نیز به ارائه گزارشی از کارهای انجام شده در این حوزه پرداخت . تل آجری کپی از دروازه ایشتار
در پلان بعدی سزدهمین گردهمایی باستان شناسی ایران که با حضور آرمان شیشه گر، محمد رحیم صراف، بهمن فیروزمندی و شاهرخ رزمجو همراه بود پیر فرانچسکو کالییری سرپرست ایتالیایی کاوش باستان شناسی شهر پارسه تخت جمشید تل آجری، با اشاره به مطالعات انجام شده در حوزه معماری تل آجری گفت : در این فصل از کاوش سه گمانه شامل 8،9،10باز شد .
او افزود :در ترانشه شماره 8هدف، یافتن گوشه غربی ساختمان ، در ترانشه شماره 9 هدف، بررسی ساختمان از نظر وجود ورودی دیگر و در ترانشه 10هدف شناخت منطقه مرکزی و کف بنا بود.
به گفته این باستان شناس ، با شروع کاوش ها در ترانشه 8یک حائل کوتاه از خشت پیدا شد که به عنوان یک پشتیبان برای دروازه ساخته شده بود .
در ترانشه شماره 9، 2راهروساختمان آشکار شد که مشخص کرد این ساختمان 2 ورودی داشته است و این امر را برای ما روشن ساخت که با یک دروازه مواجه هستیم .در گمانه 10با بررسی محیط درون محوطه پی بنا کشف شد .
وی افزود: همچنین یک گور آسیب دیده به همراه تکه های سفال نیز کشف شد که هنور در دست مطالعه است .
کالییری تصریح کرد: در بررسی کف بنا این امر برما آشکار شد که سادگی کف نسبت به دیوارها که دارای نقش و نگار زیبا هستند نشان دهنده این است که کار ساخت این ساختمان به احتمال زیاد به پایان نرسیده بوده ، البته احتمال دیگری نیز وجود دارد و آن به سرقت رفتن آجرهای کف بنا است .
وی در ادامه با بیان اینکه شواهد نظیر اجاق خوراک پزی نشان از یک دوره اقامت کوتاه مدت در اینجا دارد، به مقایسه پلان دروازه تل آجری با پلان دروازه ایشتار پرداخت .
درادامه علیرضا عسگری چاوردی به بیان مختصری از ویژگی های تزئینی تل آجری پرداخت و افزود :تعداد زیادی موتیف گیاهی و حیوانی از این منطقه به دست آمده که در تمدن جنوب غرب ایران و بین النهرین شناخته شده است .
وی از نقوش گل 8پر، پای حیوانات ، دهان شیر ، گاو ، پنچه های عقاب ، مار و حیوانات اسطوره ای نظیر موشخوشو و … به عنوان طرح های موجود در آجرهای تل آجری دانست و با ارائه نمونه های بازسازی شده به توضیح پرداخت .
او با بیان اینکه پلان تل آجری کاملا شبیه پلان دروازه ایشتار است تصریح کرد :تل آجری یک کپی از دروازه ایشتار است که بنابر مطالعات انجام شده می توان قدمت آن را به سالهای 539-518ق.م یعنی سالهای آغازین ساخت تخت گاه جمشید نسبت داد.
کشف مهر استوانه ای
اکبر عابدی سر پرست هیأت کاوش در محوطه کول تپه هادیشهر دیگر سخنران نشست بود که با بیان موقعیت جغرافیایی محوطه به بیان گوشه ای از فعالیت های انجام شده دراین محوطه تاریخی پرداخت .
او افزود: در ادامه کاوش ها در این محوطه مهری استوانه ای از درون یک کومه کشف شد که مهمترین یافته این کاوش محسوب می شود.
مهدی کاظمی یکی از اعضای تیم کاوش باستان شناختی در تپه زردخانه اهر نیز که به نیابت از کمال الدین نیکنامی سرپرست گروه در این گردهمایی شرکت کرده بود گورستان های کلان سنگی را یکی از شاخصه های اصلی منطقه زردخانه اهراعلام کرد.
او اظهار داشت :مواد فرهنگی کشف شده دراین منطقه متعلق به عصر آهن یک است .
کاظمی با اشاره به کشف نمونه ای از پاشنه در، دراین منطقه تصریح کرد: این پاشنه بر یکجا نشینی در منطقه دلالت دارد.
وی همچنین سفال های نخودی و خاکستری یافته شده در این محوطه تاریخی را متعلق به هزاره دوم ق.م دانست .
احمد آزادی سرپرست کاوش نجات بخشی درمحدوده آبگیر سد کوهرنگ نیز دیگر سخنران این نشست بود که گفت : معیار برای کاوش های از این نوع میزان در خطر بودن محوطه ها در آبگیری سد است .
وی افزود : کاوش در سه ترانشه به دلیل کوچک بودن و نبود منابع مالی به نتایجی قابل توجهی نرسید امادر گمانه های دیگر به مواد فرهنگی نظیر سفال دست یافتیم که بر اساس مقایسه تطبیقی و یافته های محوطه متعلق به اواخر عصر مفرق و اوایل عصر آهن است .
یعقوب محمدی فر سرپرست کاوش در تپه ده بزان نیز دیگر سخنران این نشست بود که با تشریح فعالیت ها ی گروه در 6ترانشه گفت :بقایای معماری ، تنورهای دوره صفویه ، ته ستون ها ی ایجاد شده بر بستر های سنگی، بقایای معماری خشتی، سازه خشتی، پایه ستون، سفالهای منقوش و … از مواد فرهنگی کشف شده در این تپه بود.
پیتر فرلتسنر و الیزابت کارتر دیگر سخنرانان این نشست بودند که به ترتیب در موضوعات بین النحرین و تاریخ عیلام به ایراد سخن پرداختند.
اضافه به لیست علاقمندی ها
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
مدیر محوطه باستانی سیلک کاشان: قدمت 15 هزار ساله منطقه کاشان کشف شد
مدیر محوطه باستانی سیلک کاشان قدمت 15 هزار ساله منطقه کاشان کشف شدمدیر محوطه باستانی سیلک کاشان از کشف مستندات قدمت 15 هزار ساله این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان محسن جاوری ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت بزرگترین محوطه در فلات مرکزی ایران تپههای سیلک کجام باستانی مشگین شهر طلایی است | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 12 11-به گزارش ایرنا کریم حاجی زاده روز یکشنبه در نشستی با خبرنگاران استان اردبیل افزود جام طلایی که به همراه تعداد زیادی از اشیای باستانی دیگر خرداد ماه سال جاری در شهرستان مشگین شهر از قاچاقچیان کشف شد 100 درصد اصالت دارد وی بیان کرد تمام مراحل ثبت و شناسایگردشگران چینی از جاذبه های باستانی شوش دیدن کردند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 12 01-رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شوش پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد این گردشگران را 30 نفر عنوان کرد و گفت این گردشگران در سفر یک روزه به شوش به دیدار گنجینه های میراث فرهنگی شوش باغ موزه آثار تاریخی آپادانا کاخ داریوش شهر شاهکاخ موزه ملت سعدآباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
كاخ سفيد بزرگترين كاخ مجموعه 110 هكتاري سعدآباد است كه به علت رنگ سفيد نماي آن به اين نام شهرت يافته بود اين بنا علاوه برآنكه اختصاص به امور اداري و تشريفاتي داشته اقامتگاه تابستاني شاه و همسرش فرح نيز بوده است بناي كاخ به دستور رضاخان در سال 1310 خورشيدي آغاز گرديد و در سال 1هتل گلستان قمصر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
هتل گلستان قمصر واقع در بلوار ساحلی قمصر در محیطی آرام و طبیعی واقع شده است که از چشم اندازه بسیار مناسبی بر خوردار است این مجموعه در راستای اهداف عالیه خود که همان ارائه خدمات اثامتی و پذیرائی رستوران میهمانانی که از شهرهای دور و نزدیک برای دیدن شهر قمصر و ادامه … آدرس کموزههای ایران روز پنجشنبه بهمدت ۳۰ دقیقه تعطیل میشوند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 12 10-خبرگزاری میراثفرهنگی ـ گروه میراثفرهنگی ـ سراسر موزهداران روز پنجنشنبه از ساعت 11 تا 11 30 دقیقه با اعتراض به اقدام وحشیانه داعش و تخریب آثار تاریخی موزه موصل موزهها را تعطیل میکنند احمد محیط طباطبائی در سیزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایرانصفه عزاخانه کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
صفه عزاخانه کرمان در سالهای 741 هجری قمری هنگامی که بازار مظفری ساخته می شد این صفه نیز در همان زمان به دست آل مظفر بنا شده است سردرب ورودی این صفه بسیار باشکوه و بزرگ است کاشی کاری ها و تزئینات زیبایی مثل مسجد جامع در آن به کار رفته است این صفه در کنار مسجد بزرگ کرمان یعنی همنطقه شکار ممنوع کوه دراء | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موقعیت جغرافیایی ۳۰منطقه شکار ممنوع کوه دراء در موقعیت جغرافیایی N3003 E5124 در استان فارس واقع است کیلومتری غرب شهرستان کازرون و جنوب شهرستان نورآباد ممسنی ۴۲ کیلومتر وسعت ۸۰۰۰۰ هکتار حدود چهارگانه منطقه کشار ممنوع کوه دراءممسنی شمال روستای بشارجان – نوازگلی- بابامنیر شرهتل مرکزی تهران | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
امکان رزرو این هتل توسط “سامانه رزرواسیون مهر” مقدور می باشد رزرو هتل مرکزی تهران هتل مرکزی ایران در سال 1312 در بنای سنتی و تاریخی هتل سانترال بنا گردید این بنا در سال هزار و سیصد و هشتاد و شش توسط مهندسین داخلی کشور بازسازی گردید و هم اکنون با بیش از 6 دهه فعالیت حامکانات کمی باستانشناسی در سال ۹۴ درخشان نیست | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 12 10-خبرگزاری میراثفرهنگی ـ گروه میراثفرهنگی ـ صبح امروز 10 اسفندماه سیزدهمین همایش باستانشناسی ایران با حضور جمعی از باستانشناسان کشور برگزار شد این درحالی است که روز گذشته گروه تروریستی داعش در اقدامی وحشیانه به تخریب آثار تاریخی موزه موصل پرداختند سی- معرفی جاذبه های گردشگری محور برنامه های روزهای نوروز در گچساران است
معرفی جاذبه های گردشگری محور برنامه های روزهای نوروز در گچساران است گچساران - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گچساران گفت معرفی جاذبه های گردشگری محور برنامه های ایام نوروز سال جدید در این شهرستان است هومن عنایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشکاخ موزه سبز سعدآباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
كاخ شهوند كه اكنون كاخ موزه” سبز” ناميده مي شود يكي از زيباترين كاخ هاي موجود در كشور است اين كاخ از سال 1307 محل اقامت رضاخان بود كاخ موزهء سبز در نقطه اي مرتفع در شمال غربي مجموعه كاخ هاي سعدآباد قرار دارد كاخ شهوند كه تكميل بناي آن از زمان وزرات جنگ رضاخان تا اوامدرسه علمیه ابراهیمیه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
مدرسه علمیه ابراهیمیه کرمان این مدرسه دو طبقه است پلان و حجرههای آن مستطیل شکل در اطراف وچهار ضلع آن واقع است عناصر فضائی-کارکردی مدرسه عبارت است از حجره مدرسه کتابخانه مسجد اتاقهای خادم و چراغدار و آبکش و سرویسهای بهداشتی است درانتهای قبله محراب زیبایی از کاشی هفت رنگهتل پارمیدا کیش | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
امکان رزرو این هتل توسط “سامانه رزرواسیون مهر” مقدور می باشد رزرو هتل پارمیدا کیش هتل چهار ستاره پارمیدا در اوایل اسفند ماه سال 1393 افتتاح شد هتل پارمیدا در کنار مرکز تجاری کیش واقع شده و از نظر موقعیت در بهترین مکان و دسترسی واقع شده است فاصله تا فرودگاه 20 دقیقهبرکه گود غلامعلی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
شهربابک یکی از شهرهای استان کرمان پهناور ترین استان ایران در ایران است شهربابک مرکز شهرستان شهربابک نیز میباشد جمعیت این شهر بنا بر سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران برابر ۴۵٫۷۵۱ نفر است این شهر در مسیر محور جنوب به شمال ایران قرار دارد این شهر در غرب استان کرمان واقع شده استنگه سیمک | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تنگه سیمک در استان کرمان واقع است سیمک نام تنگه ای بسیار زیبا و کم نظیر در شمال روستای کوهپایه کرمان است عرض این تنگه بسیار کم و بین سه تا پنج متر است و دیواره های بسیار بلند دو طرف آن را احاطه کرده است در لابلای صخره های این تنگه آشیان پرندگان جلوه خاصی دارد آبشارهای تنگه سیسوغاتی مراغه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
سوغاتی های مراغه صابون مراغه عسل مراغه خشکبار مراغه سجوق وباسلوق صنایع دستی گلیم-فرش دستباف- تابلوفرش- قلم زنی –سفال – حکاکی روی نقره صابون مراغه بیش از نیم قرن است که صابون سنتی مراغه خود را در سبد سوغاتی شهر مراغه جای داده وتوسط مسافران وگردشگرانی که به این شهر سفر می کنن-
گوناگون
پربازدیدترینها