تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى‏گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805189313




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- چرا ترکیه وارد خاک سوریه شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرا ترکیه وارد خاک سوریه شد؟ تهران - ایرنا - سایت خبری خبر آنلاین می نویسد : یک کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرآنلاین تاکید می کند بعید است اردوغان در انتخابات پیش رو بتواند دو سوم آرا را به دست بیاورد و در نتیجه ایده تغییر نظام سیاسی ترکیه به سیستم ریاستی را اجرایی کند.


رفتارهای خارق العاده رجب طیب همچنان ادامه دارد و حتی بعضا بیشتر می شود. ورود به خاک سوریه به بهانه حراست از جایگاه و مقبره سلطان سلیمان آخرین مورد آن بود. حمله به کشوری که خود غرق در بحران است و حتی در تامین امنیت و نظم داخلی اش هم ناتوان است. اردوغان با بهره برداری از این شرایط بی ثبات تلاش کرده تا باز هم از آب گل آلود نطقه خاورمیانه ماهی بگیرد. کاری که ترک ها در آن استاد هستند.
دکتر جعفر پناه معتقد است اردوغان در حال ایجاد تعادلی میان باورهای جریان محافظه کار و اسلامگرا با گروه های ناسیونالیست است. پیوندی که البته نگاه ضدیت با مدرنیته و غرب هم ندارد. این استاد دانشگاه در گفتگو با خبرآنلاین تاکید می کند هرچند اردوغان و عدالت و توسعه همه تلاش خود را برای کسب دو سوم کرسی های پارلمان به کار می بندد اما بعید است در این امر موفق شود و در نتیجه ایده تغییر نظام سیاسی ترکیه به ریاستی و افزایش اختیارات خود را پی بگیرد. در ادامه مشروح این گفتگو را می خوانید.
اقدام تازه اردوغان در ورود به خاک سوریه تحت عنوان حفاظت و حراست از سلطان سلیمان را چگونه ارزیابی می کنید؟ به نظر می رسد اردوغان طی تلاشی مستمر در حال تقویت اتحاد میان اسلامگرایان و ملی گرایان است.
تعریفی که اردوغان از ترکیه جدید ارائه می دهد پایه های سنت گرا به همراه روندهای اسلام گرایی با نگاه به غرب گرای متوازن با اسلام است. بنابراین رئیس جمهور ترکیه تلاش دارد نوعی پایگاه اجتماعی بین اقشار سنتی محافظه کاری که در عین حال به نوسازی و مدرنیته هم تمایل دارد و از تعامل با غرب هم استقبال می کنند ایجاد نماید. در عین حال او نیاز دارد با رویکردهای پوپولیستی مختص خود نوعی دگرسازی هم در جامعه پی ریزی نماید. در خصوص موضوع سوریه هم آنچه اردوغان در این کشور در پی آن است تلفیق آموزه های اسلامی گرایی در کنار نگرش های ملی گرایانه ترکی است که اسلام را هم در دل خود بپذیرد. ضمن اینکه هیچ کدام از اینها با غرب و مدرنیته هم تضادی ندارند. بنابراین به نظر بنده ورود ارتش ترکیه به سوریه با هدف حراست از مقبره سلیمان شاه از این حیث حائز اهمیت است ضمن اینکه با عنایت به شرایط بحرانی سوریه، آنکارا هیچ هزینه سیاسی هم بابت این اقدامش نمی پردازد.
بر این اساس شما فکر می کنید در ادامه اردوغان و دولت عدالت و توسعه از این دست اقدامات با چاشنی پویولیسم را گستردش خواهند داد؟
شاید اقدام های عملی که برای ترکیه هزینه هم به همراه داشته باشد صورت نپذیرد اما یقین بدانید که کنش های گفتاری اردوغان به مرور زمان فزونی خواهد یافت. ضمن اینکه این اقدامات را در کنار رویکردهای پوپولیستی اش قرار می دهد تا در امر تهییج افکار عمومی هم موفق عمل کند. اتفاقی که در ماه های اخیر فراوان از سوی رئیس جمهور ترکیه دیده و نشیده شده است.
آقای هاکان فیدان رئیس دستگاه اطلاعات و امنیت ترکیه به تازگی از سمت خود کنار رفتند و این تغییر گمانه های جدی را حتی در خصوص جایگزینی ایشان به جای احمد داووداوغلو مطرح کرد. با توجه به اینکه فیدان حتی پیش از معرفی داووداوغلو هم یکی از گزینه های احراز پست نخست وزیری بود آیا ممکن است اختلافی میان اردوغان و داووداوغلو رخ داده باشد که احتمالا رئیس جمهور به فکر تغییر نخست وزیر افتاده باشد (هرچند این امر از حیث قانونی امکانپذیر نیست ولی به دلیل نقش پدرسالارانه اردوغان در سپهر سیاسی ترکیه و عدالت و توسعه چندان دور از ذهن نیست)
در خصوص رابطه میان رجب طیب اردوغان و احمد داوود اوغلو باید اشاره کنم که از حیث هماهنگی و باورهای فکری این دو کاملا مشابه و نزدیک به یکدیگر هستند و مشکلی از این بابت دیده نمی شود. در واقع و به عبارت صحیح تر داوود اوغلو تکنوکراتی است که تقریبا عموم سیاست های آقای اردوغان را در کشور پیاده می کند و هیچ اختلاف نظری در این رابطه میان این دو وجود ندارد. اما ممکن است انتقاداتی نسبت به عملکرد داووداوغلو در حوزه اجرا وجود داشته باشد. این موضوع اگر جدی باشد ممکن است حتی به بحث تغییر نخست وزیر هم بینجامد. در خصوص آقای فیدان هم که شما اشاره کردید باید توجه داشت که اخیرا و با مشکلاتی که برای میک سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه ایجاد شد مسئله کنار رفتن هاکان فیدان هم کلید خورد و در نهایت شاهد بودیم این اتفاق افتاد. هنوز نمی توانیم با قاطعیت دلیل این امر را ارزیابی کنیم. چرا که چند گزینه در این رابطه می تواند محتمل باشد.
چه گزینه هایی ممکن است پشت پرده این کنار رفتن نهفته باشد؟
نخستین بعد موضوع این است که شاید اردوغان بازهم مانند گذشته دست به حرکات غافلگیرکننده خود زده تا مخالفان خود را گیج کند و در نتیجه آنها نتوانند افکار و ایده های اردوغان را تحلیل و تبیین کنند. از سوی دیگر شاید هم همان مسئله ای که شما اشاره کردید مد نظر باشد و آقای فیدان را برای نخست وزیری آماده می کنند از سوی دیگر هم احتمال دارد آقای اردوغان با کنار گذاشتن رئیس دستگاهی که بیشترین حجم انتقادات نسبت به آن روانه بود خواسته ابزار و اهرم فشار را از مخالفین خود بگیرد.
بر این اساس شما فعلا خیلی بر جایگزینی و جابه جایی میان داووداوغلو و فیدان باور ندارید؟
در کوتاه مدت وقوع چنین اتفاقی بعید است و نشانه های عملی چندانی هم در این رابطه مشاهده نمی شود.
اردوغان چند سالیست که موضوع تغییرات قانون اساسی در سرش است و هر چقدر هم که بیشتر قدرت می یابد این ایده را جدی تر مطرح می کند. با این تفاسیر و با عنایت به نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی در این کشور باید منتظر تغییری فراتر از اصلاحات قانون اساسی 2010 در ترکیه باشیم؟
در خصوص نیت اردوغان کاملا به نکته مهم و صحیحی اشاره کردید. اردوغان چندین سال است که فریاد می زند نظام ترکیه باید به سیستم ریاستی تبدیل شود. اما برای این کار و برای اینکه در این تغییر موفق باشد به دو سوم کرسی های پارلمان ترکیه احتیاج دارد و در غیر اینصورت باید با احزاب دیگر ائتلاف کند. کاری که رئیس جمهور ترکیه علاقه چندانی به آن ندارد.
به نظر شما اردوغان و عدالت و توسعه می توانند به آن دو سوم لازم دست یابند و خود بدون نیاز به احزاب دیگر دست به تغییر اصلاحات قانون اساسی بزنند؟
من بعید می دانم چنین موفقیت چشمگیری برای اردوغان و عدالت و توسعه رقم بخورد. هرچند می توان پیش بینی کرد که با همین روند فعلی باز هم عدالت و توسعه 50+1 آرا را کسب خواهد کرد اما در خصوص دو سوم صندلی ها تردیدهای جدی وجود دارد.
منبع/ خبر آنلاین
اول **



12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن