واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: صنایع دستی در "گذر از رنجها"
سالهاست که هنرمندان و مسئولان صنایع دستی از عدم توجه به این حوزه در صدا و سیما، فیلمهای سینمایی و تبلیغات تلویزیونی شکایت میکنند.
به گزارش نامه نیوز، بسیاری از هنرمندان معتقدند دلیل موفقیت کشوری مانند ترکیه در فروش و صادرات صنایعدستی، توجه و استفاده بسیار از آنها در فیلمها و سریالها است و چرا در سریالهای ما چنین اتفاقی نمیافتد؟
از طرفی معاون صنایع دستی اظهار میکند در زمان ریاست عزتالله ضرغامی، با صدا و سیما مکاتبه کرده و درباره تعامل این سازمان با صدا و سیما اعلام آمادگی کرده است.
«گذر از رنجها» سریالی است که تاکنون 35 قسمتِ آن از شبکه یک پخش شده و بخشهایی از این مجموعه به صنایع دستی اختصاص داده شده است. این اتفاقی نادر اما خوشایند است؛ اما مساله اصلی آن است که متولیان صنایع دستی چقدر برای ترویج صنایع دستی از طریق فیلمهای تلویزیونی، سینمایی یا آثار مستند بهره بردهاند و شرایط برای ترغیب فیلمسازان به استفاده از این محصولات فراهم کردهاند؟
معاون صنایع دستی؛ میگوید: ما در این زمینه با صدا و سیما گفتوگوی کلان داشتیم و در نشان دادن صنایع دستی در سریال «گذر از رنجها» نقشی نداشتهایم.
از زمانی که بانک مرکزی در بخشنامهای به شبکه بانکی کشور اعلام کرد که صنایع دستی تولید داخل باید در سبد جوایز غیرنقدی بانکها قرار بگیرد، صدا و سیما نیز در برخی از تبلیغهای تلویزیونی این حوزه را پر رنگتر نشان داد.
شخصیت اول سریال «گذر از رنجها» زن سختکوشی به نام "دنیا" است که اهالی روستا را به تولید صنایع دستی تشویق میکند تا محصولاتشان را در فروشگاه کوچکی که در شهر راهانداخته عرضه کنند.
او سعی میکند صنایع دستی را به شکل کاربردی ارائه دهد و به دنبال نوآوری در این حوزه است؛ موضوعی که سالها دغدغه مسئولان صنایع دستی است.
معاون صنایع دستی درباره تعامل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با صداو سیما اظهار میکند: برخی از کارگردانان سینما و تلویزیون به ما مراجعه میکنند، اما چون ما در این نهاد اختیاری از خودمان نداریم تنها میتوانیم صنایع دستی را برای ساخت فیلمشان امانت دهیم.
او میافزاید: معاونت صنایع دستی آماده همکاری با کلیه کارگردانانی است که میخواهند صنایع دستی را نشان دهند و در این زمینه گفتمانسازی کنند. آنها حتی میتوانند فیلمهای مستند و داستانی خود را در کارگاههای تولیدی صنایع دستی بسازند.
نامورمطلق میگوید: خوب است که در همه فیلمها، دکوراسیون داخلی برنامهها و تبلیغات تلویزیونی از صنایع دستی استفاده شود.
اما او نسبت به یک مساله گلهمند است و آن نشان دادن صنایعدستی صرفا در فیلمهای قدیمی است. معاون صنایع دستی تاکید میکند: صنایع دستی باید در فیلمهایی که داستان تاریخی هم ندارند جایی داشته باشد.
وی در عین تقدیر از دستاندرکاران و سازندگان سریال «گذر از رنجها» برای توجه ویژه به صنایع دستی بیان میکند: خوب است سریالی در صدا و سیما به شکل جدی به این حوزه بپردازد، اما نباید تنها در فیلمها و سریالهای تاریخی و زمان گذشته به این موضوع پرداخت و تنها صنایع دستی در روستاها مطرح باشد.
منبع: ایسنا
۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]