محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827294434
- شیوه جدید وارادات خودرو و عاقبت پرونده تخلف 650 میلیارد یورویی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شیوه جدید وارادات خودرو و عاقبت پرونده تخلف 650 میلیارد یورویی تهران - ایرنا - سایت خبری تابناک می نویسد :شورای رقابت با هدف تسهیل کنندگی فعالیت بخش خصوصی و به طور کلیتر عرصه اقتصادی و نوعی عامل برای کاهش ریسک در این بخش شکل گرفت تا بخش خصوصی با ورود به بازار، نگران انحصارات و رقبای انحصارگر خود نباشد. این شورا بنا به موضوع ماده 53 قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی تشکیل شد.
به گزارش «تابناک»، تا کنون در این باره شورای رقابت در راستای عمل به وظایف خود در موضوعات متعددی ورود کرده که البته گاهی نیز عملکرد این شورا با انتقادات فراوانی روبه رو شده است.
با این حال در روزهای اخیر سرانجام پس از کشمکش های فراوان میان وزارت صنعت و معدن و شورای رقابت اعلام شده که آقای نعمت زاده، وزیر صنعت و معدن بخش نامه ای صادر کرده که بر طبق آن از سی ام بهمن 1393 هر ایرانی می تواند از طریق گمرک، خودرو مورد نظر خود را وارد کند.
دکتر رضا شیوا، رئیس شورای رقابت در گفت و گو با «تابناک» به بررسی موضوع دخالت های شورای رقابت در موضوعات انحصاری اقتصاد و همچنین بررسی مکانیزم اصلی واردات خوردو توضیحاتی را بیان کرده است.
با توجه به صحبت های روزهای اخیر برخی مسئولین دولتی مبنی بر اینکه بازار خودرو رقابتی است؛ به نظر شما بازار خودرو رقابتی است یا انحصاری؟
متاسفانه تولید کنندگان خودرو در کشور ما دو شرکت معروف هستند که بیش از 90 درصد خودروهای مورد استفاده مصرف کنندگان و خریداران را تامین می کنند. در کشور ما به نحوی موضوع خودرو انحصاری است که بعضی از افرادی که خودرو می خرند دیگر به عنوان کالای لوکس خریداری نمی کنند، بلکه به عنوان کالای سرمایه ای خودرو را می خرند. حتی این دو شرکت معروف بازار خودرو را بین خودشان تقسیم کرده اند. مثلا خوردوهای کوچک به یک شرکت وابسته است و شرکت دیگر خوردوهای دیگر تولید می کنند. یعنی خود این دو شرکت هم با هم رقابت ندارند. لذا این بازار انحصاری است. بنده در خود وزارت صنایع مقاله ای دیدم که به شاخص بازارهایی که به راحتی نمی توان تشخیص دهید که تمرکز در آن هست یا نیست؛ پرداخته بود. در این شاخص دو خودرو ساز عدد بالای سه هزار را به دست اورده اند.
شاخص سه هزار به این معنا ست که تمرکز و انحصار وجود دارد. به این دلیل که در این بازار انحصار وجود دارد؛ شورای رقابت از دو سال پیش وارد شد و قیمت گذاری می کند.
چرا هرگاه شورای رقابت قیمت گذاری می کند؛ خودروسازان اعتراض می کنند؟
هر تولید کننده ای به دنبال افزایش قیمت بیشتر است. این موضوع عادی است . چرا که تولید کننده می خواهد سود بیشتری داشته باشد. به هرحال در آن مقطع شورای رقابت با پنج شرطی که گذاشته بود با افزایش قیمت موافقت کرد.
آیا امروز شرایط تغییری نیز کرده است؟
ارزیابی ما نسبت به گذشته مثبت است. در واقع وضعیت خودروی داخلی سامان پیدا کرده است. شما الان آن بازار حاشیه را خیلی کم دارید به جز یک خوردوی ال نود است که آن هم مشکل واردات قطعه دارد. بقیه خوردوها را به راحتی می توانید خرید کنید. حتی مثلا موضوع اپشن ها اجباری نیز حل شد که دیگر اجباری نیست. مسئله قراردادها منصفانه شده است. این ها کارهای خوبی بود که انجام شد. الان هم واقعا این مدل اگر پیش رود به نظر خیلی مدل خوبی است و مشکلی نیست. مهمترین دغدغه موضوع واسطه گری و دلال بازی در صنعت خودرو بود که خوشبختانه الان به حداقل رسیده است.
به هرحال برای سال اینده قیمت خودرو را چه کسی تعیین خواهد کرد؟
وقتی در یک بازار انحصار است؛ دیگر بازار نمی تواند قیمت تعیین کند. قانون وظیفه انحصاری و غیر انحصاری بودن را به عهده شورای رقابت گذاشته است. هیچ تشکیلاتی نمی تواند بگوید که این تشکیلات انحصاری است یا خیر.
مگر اینکه خود قانون گذار یعنی مجلس بار دیگر بحث دیگری را مطرح کند. انحصاری بودن یا نبودن هر بازاری را شورای رقابت باید تشخیص دهد. بهتر است که هر کس ادعایی دارد علمی برخورد بکند که همه بفهمند که برای چه چیزی این بازار الان انحصاری هست یا نیست؟
یکی از ساده ترین تعاریف بازار انحصاری این است که آن بازیگران و تولید کنندگان می توانند با تغییر عرضه روی قیمت اثر بگذارند. ایا تولید کننده ما می تواند روی قیمت خوردوها با کم و زیاد کردن تولید این خوردوها قیمت را بالا و پایین بکنند. الان دو تا تولید کننده دو کالای متفاوت تولید می کنند. در این بازار رقابتی وجود ندارد. هر اتومبیلی را شما نام ببرید که الان یکی از خوردوسازان تولید آن را کم کند ببینید چه حاشیه ای ایجاد می شود. این معلوم است که این بازار انحصاری است.
شورای رقابت برای سال آینده قیمت خودرها را تعیین می کند؟
تا موقعی که این بازار انحصاری است و قانون گذار به عهده شورای رقابت گذاشت ما موظف هستیم این کار را بکنیم.
کی قیمت گذاری را برای سال آینده انجام می دهید؟
همانطور که سال پیش هم اعلام کردیم؛ آمار و ارقام و تمام نیازهای اطلاعاتی را از بانک مرکزی می گیریم. لذا بانک مرکزی تا پایان سال معمولا اطلاعات را براساس بحث تورم بخشی که در فرمول خوردو وجو دارد؛ ارسال می کند. بعد از اینکه اطلاعات جمع اوری شد و به جمع بندی رسیدند و به ما اعلام شد ما قیمت گذاری را جدید را انجام خواهیم داد.
مشخص است که چند درصد خودرو افزایش قیمت خواهد داشت؟
هنوز هیچ چیز مشخص نیست.
در مورد بحث انحصار واردات خودرو هم کمی توضیح دهید؟
از گذشته این گونه بوده است که هر شخصی حقیقی و حقوقی می توانست خودرو وارد کند. ما این قانون را هیچ تغییری نداده ایم. شورای رقابت هم پیشنهاد جدیدی نداده است. آنچه که وزارت صنعت نگران آن بود که خودروهایی که افراد حقیقی و حقوقی به جز نمایندگی ها وارد می کنند؛ این خودروها خدمات پس از فروش ندارد. بالاخره هر خودرویی که خدمات پس از فروش داشته باشد بهتر است. به خصوص بر اساس یکی از ایین نامه ها باید تمام خودروها وارداتی خدمات پس از فروش داشته باشد. لذا تحت عنوان طرح سامان دهی واردات خودور این بحث مطرح شد که خدمات پس از فروش افراد حقیقی و حقوقی نمی توانند بدهند. پس فقط نمایندگی هایی که می توانند خدمات پس از فروش بدهند خودرو وارد کنند. شورای رقابت طی مذاکراتی که با وزیر صنعت اقای نعمت زاده انجام داد؛ به این نتیجه رسید که با توجه به اینکه بیش از 70 درصد خودرهای وارداتی یک یا دو شرکت وارد می کنند؛ این هم بحث انحصار پیش می اید.
اگر انحصار شود بازهم شورای رقابت باید حضور پیدا کند. ما خودمان ترجیح می دهیم که تا آنجا که امکان دارد بازارها ما نباید انحصاری شود؛ بلکه برعکسش کار کنیم. یعنی باید بازارهای انحصاری را رقابتی کنیم که اصلا قیمت گذاری نیاز نداشته باشد. تلاش شورا هم همین است که تا انجا که می تواند قیمت به دست بازار به شرط اینکه بازار رقابتی باشد تعیین شود. سرانجام در صحبت هایی که کردیم، قرار بر این شد که خدمات پس از فروش را نمایندگی ها به افراد حقیقی و حقوقی با قیمت عادلانه ای بفروشند که خود وزارت صنایع مشخص کرده است. با این وصف یعنی الان هم افراد حقیقی و حقوقی که وارد کننده خوردو هستند می توانند خدمات پس از فروش داشته باشند و هم نمایندگی ها که خدمات پس از فروش دارند. الان هم می توانند وارد کننده خودروها مثل گذشته با این تفاوت که این افراد حقیقی و حقوقی باید بروند با نمایندگی ها یک توافقنامه ای خدمات پس از فروش را امضا کنند. البته این هم برای نمایندگی ها اختیاری نیست که هرکسی را خواستند خدمات پس از فروش بدهند. این ها موظف هستند که این کار را بکنند و خدمات پس از فروش به آنها بدهند.
تخلف 600 میلیون دلاری را شورای رقابت پی گیری می کرد. این پرونده نیز به جایی رسیده است؟
شورای رقابت پیوسته اطلاعاتی را در این مورد از سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات گرفته است و مقداری اطلاعات دیگری را از بانک مرکزی گرفته است. الان نامه ای به وزارت صنایع نوشتیم و مقداری اطلاعات دیگری را خواسته ایم و از نماینده های مجلس آنهایی که درگیر این مسئله بوده اند اطلاعات جمع آوری کرده ایم. در حال حاضر جمع آوری اطلاعات انجام می دهیم که جمع بندی کنیم و نظر خود را بیان کنیم. اما هنوز جمع آوری اطلاعات کامل نشده است که به جمع بندی نهایی نماییم اما درصدد هستیم که این کار را به زودی انجام دهیم.
اقدامی دیگری شورای رقابت در دست انجام دارد؟
بله بحث دیگری که قانون گذار به عهده شورای رقابت گذاشته است؛ رونق کسب و کار است.یک ماده قانونی در مجلس تصویب شد که تمام ارگان ها برای کار باید مجوز داشته باشند. برای اینکه کسب و کار رونق پیدا کند؛ قانون گذار شورای رقابت را مسئول کرده است که اگر کسی شرایط کسب مجوز برای کسب و کار را داشته باشد و آن سازمان از اعطای این مجوز سرباززند؛ آن فرد می تواند به شورای رقابت مراجعه کند و موضوع را به این شورا منعکس کند. این شورا هم کار را پیگیری خواهد کرد که مجوز را برای آن فرد در صورت داشتن شرایط بگیرد.
منبع/ تابناک
اول **
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
شیوه جدید وارادات خودرو و عاقبت پرونده تخلف 650 میلیارد یورویی |اخبار ایران و جهان
شیوه جدید وارادات خودرو و عاقبت پرونده تخلف 650 میلیارد یورویی حتی این دو شرکت معروف بازار خودرو را بین خودشان تقسیم کرده اند مثلا خوردوهای کوچک به یک شرکت وابسته است و شرکت دیگر خوردوهای دیگر تولید می کنند یعنی خود این دو شرکت هم با هم رقابت ندارند لذا این بازار انحصاری استقائم مقام بانک مرکزی؛ ارجاع پرونده وام 6500 میلیارد تومانی بدون وثیقه به قوه قضاییه توسط بانک مرکزی /رد هرگونه
قائم مقام بانک مرکزی ارجاع پرونده وام 6500 میلیارد تومانی بدون وثیقه به قوه قضاییه توسط بانک مرکزی رد هرگونه شرخر برای وصول مطالبات معوق قائم مقام بانک مرکزی گفت این بانک در جریان پرداخت تسهیلات 6500 میلیارد تومانی به یک فرد بدون وثیقه بوده و اسامی این فرد و یا گروه در لیست بدجزئیات شیوهنامه جدید ساماندهی واردکنندگان غیررسمی خودرو
یک مسئول وزارت صنعت به مهر اعلام کرد جزئیات شیوهنامه جدید ساماندهی واردکنندگان غیررسمی خودرو شناسهٔ خبر 2504455 دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۲ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت گفت براساس شیوهنامه جدید واردکنندگان غیررسمی خودرو یا باید ب مستقلجزئیات شیوهنامه جدید ساماندهی واردکنندگان غیررسمی خودرو |اخبار ایران و جهان
جزئیات شیوهنامه جدید ساماندهی واردکنندگان غیررسمی خودرو مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت گفت براساس شیوهنامه جدید واردکنندگان غیررسمی خودرو یا باید ب مستقل ارایه خدمات پس از فروش را متعهد شوند یا با امضای توافقنامه با نماینده رسمی خدمات ارایه دهند کد خبر ۴۷۷۸۷۰ تاریخ ان- ارجاع پرونده وام 6500 میلیارد تومانی بدون وثیقه به قوه قضاییه توسط بانک مرکزی
قائم مقام بانک مرکزی ارجاع پرونده وام 6500 میلیارد تومانی بدون وثیقه به قوه قضاییه توسط بانک مرکزی تهران - ایرنا - قائم مقام بانک مرکزی گفت این بانک در جریان پرداخت تسهیلات 6500 میلیارد تومانی به یک فرد بدون وثیقه بوده و اسامی این فرد و یا گروه در لیست بدهکاران بزرگ بانکی قرارتوضیحات سیف درباره پرونده 6500 میلیاردی
توضیحات سیف درباره پرونده 6500 میلیاردی رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست هم اندیشی عصر دوشنبه فعالان بازار سرمایه با مسئولان ارشد کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در خصوص خروج ارز حاصل از توافق ژنو به صورت چمدانی از کشور گفت بانک مرکزی در رابطه با بازار طبیعتا وظایفی داردچکیده اخبار اقتصادی امروز جزییات تازه از پرونده بانکی ۶۵۰۰ میلیارد تومانی/ دلایل گرانی گوشت مرغ/ عدم درخواست د
چکیده اخبار اقتصادی امروزجزییات تازه از پرونده بانکی ۶۵۰۰ میلیارد تومانی دلایل گرانی گوشت مرغ عدم درخواست دولت برای تغییر تعرفه واردات خودرواظهارات رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم در مورد قطع سهمیه آرد یارانهای تمام نان فانتزیها از ابتدای اسفند جزییات جریمه معافیت مشمولروایت وزیر از پرونده 6500 میلیارد تومانی
روایت وزیر از پرونده 6500 میلیارد تومانی وزیر دادگستری اظهار داشت متأسفانه برخی افراد در سایتهای خبری اسمهای مختلفی از بانک خصوصی در پرونده بدهی ۶۵۰۰ میلیارد تومانی اعلام کردهاند اما بنده در این رابطه لزومی به اعلام اسم بانک نمیبینم خبرگزاری فارس حجتالاسلام والمسلمین مصطورود سازمان بازرسی به ماجرای وام 6500 میلیارد تومانی/ پرونده به قوه قضاییه ارجاع شد
سراج در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ورود سازمان بازرسی به ماجرای وام 6500 میلیارد تومانی پرونده به قوه قضاییه ارجاع شد رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به پرونده وام 6500 میلیارد تومانی گفت سازمان بازرسی برای بررسی کلیه معوقات بانکی ورود پیدا میکند و این وام نیز از این امر متوضیح پورمحمدی درباره پرونده 6500میلیاردی
توضیح پورمحمدی درباره پرونده 6500میلیاردی پورمحمدی در مورد بدهی بانکی 6500 میلیارد تومانی گفت این پرونده مربوط به سالهای سال است که اتفاق افتاده و مربوط به یک بانک خصوصی است که وامی را پرداخت کرده و عمده این پرونده مربوط به سود آن است که تبدیل به معوقات بانکی شده است فاردر نشست با اعضای اتاق بازرگانی عنوان شد توضیح وزیر دادگستری در مورد پرونده 6500 میلیاردی/ ارسال لایحه دادگاهه
در نشست با اعضای اتاق بازرگانی عنوان شدتوضیح وزیر دادگستری در مورد پرونده 6500 میلیاردی ارسال لایحه دادگاههای تجاری به مجلس مشکل مملکت با بگمبگمها حل نمیشودپورمحمدی در مورد بدهی بانکی 6500 میلیارد تومانی گفت این پرونده مربوط به سالهای سال است که اتفاق افتاده و مربوط به یکآخرین اخبار از پرونده رانت 650 میلیون یورویی
آخرین اخبار از پرونده رانت 650 میلیون یورویی رئیس شورای رقابت گفت بهزودی نتیجه کارشناسی بررسی مجوز واردات ۶۵۰میلیون یورویی به فردی حقیقی در وزارت صنعت مشخص میشود خبرگزاری تسنیم رضا شیوا درباره ارائه مجوز وزارت صنایع به فردی حقیقی جهت واردات گفت این مجوز برای ورود کنجاله بهارجاع پرونده وام 6500 میلیارد تومانی بدون وثیقه به قوه قضاییه توسط بانک مرکزی
تراز قائم مقام بانک مرکزی گفت این بانک در جریان پرداخت تسهیلات 6500 میلیارد تومانی به یک فرد بدون وثیقه بوده و اسامی این فرد و یا گروه در لیست بدهکاران بزرگ بانکی قرار دارد و برهمین اساس این مساله به مسوولان قوه قضاییه اعلام شده است به گزارش تراز اکبر کمیجانی روز دوشنبه در گفتوضیحات رئیس بانک مرکزی درباره پرونده 6500 میلیاردی
توضیحات رئیس بانک مرکزی درباره پرونده 6500 میلیاردی وی تصریح کرد این پرونده یکی از پرونده هایی است که در گذشته تسهیلات به آن پرداخت شده و در لیستی که به رئیس قوه قضاییه از سوی بانک مرکزی ارایه شد این پرونده در ردیف سوم قرار داشته است رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست هم اندیشیزوایای مختلف پرونده اعطای وام 6500 میلیاردی
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور یکشنبه شب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با اشاره به زوایای مختلف پرونده اعطای وام 6500 میلیاردی گفت در این پرونده وثایق لازم اخذ نشده بود مشروح این گفتگو را ببنید منبع شبکه دو دانلود لینک را کپی کنید دانلوددوشنبه 4 اسفند 1393 00 2دادستان کل کشور در گفت و گوی ویژه خبری: وثایق لازم از متهم پرونده وام 6500 میلیاردی اخذ نشده بود
دادستان کل کشور در گفت و گوی ویژه خبری وثایق لازم از متهم پرونده وام 6500 میلیاردی اخذ نشده بوددادستان کل کشور با اشاره به زوایای مختلف پرونده اعطای وام 6500 میلیاردی گفت در این پرونده وثایق لازم اخذ نشده بود به گزارش خبرنگار قضایی فارس حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی دادستان کلارجاع پرونده وام 6500 میلیاردی به قوه قضاییه
ارجاع پرونده وام 6500 میلیاردی به قوه قضاییهتاریخ انتشار دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۹ ۴۹ قائم مقام بانک مرکزی گفت این بانک در جریان پرداخت تسهیلات ۶۵۰۰ میلیارد تومانی به یک فرد بدون وثیقه بوده و اسامی این فرد و یا گروه در لیست بدهکاران بزرگ بانکی قرار دارد و بر همین اساس این مس-
گوناگون
پربازدیدترینها