تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 28 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، تاج سوره‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806939564




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بازی با کارت «گوساله سامری»


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازی با کارت «گوساله سامری»


تهران- ایرنا- «بازی با کارت «گوساله سامری»» عنوان یادداشت امروز -سه شنبه- روزنامه «اطلاعات» به قلم «علی اکبر عبدالرشیدی» است که در آن می خوانیم: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و رهبر حزب دست راستی لیکود اسرائیل به آمریکا رفته است تا نقشی در نمایش مخالفت با «توافق» هسته ای آمریکا با ایران، به رخ کشیدن قدرت لابی یهودیان در آمریکا، ضرب شست نشان دادن به دموکرات ها و خیلی کارهای دیگر را اجرا کند.
ظاهراً ماجرا این است که وی به دعوت حزب جموریخواه آمریکا، یعنی متحد تاریخی حزب لیکود برای ایراد سخنرانی در مخالفت با مواضع حزب دموکرات آمریکا، رویارویی با تهدید به وتوی احتمالی رئیس جمهوری آمریکا و تخریب کردن هرگونه «توافق» هسته ای مفروض بین آمریکا و ایران به واشینگتن رفته است.
اما واقعیت بیشتر شبیه بازی پیچیده ای است که نتانیاهو در آن بازی فقط به کارتی می ماند که در دست این و آن بازی می شود. به همین علت سر و صداها و جنجال هایی در موافقت یا مخالفت با این سخنرانی در این سو و آن سوی محافل قدرت در آمریکا به راه افتاده است.
به زعم برخی از تحلیلگران آن «توافق» مفروض که به نظر این تحلیلگران موجب تقویت موضع حزب دموکرات و شخص «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا خواهد شد، تبدیل به وسیله ای برای مصارف مختلف سیاسی در داخل آمریکا و اسرائیل به خصوص در حوزه انتخابات و حفظ کانون های قدرت در تل آویو و واشینگتن و خلاصه «زیرآب زنی» های متعدد شده است.
حزب جمهوریخواه آمریکا، مشعوف از به دست آوردن اکثریت کنگره می کوشد از فرصت طلایی! موجود، پیشاپیش برای منزوی کردن دموکرات ها در انتخابات آتی ریاست جمهوری و کنگره استفاده کند.
از سوی دیگر نتانیاهو و حزب لیکود که پس از جنگ اخیر در غزه گرفتار انزوای شدید سیاسی در داخل و خارج از اسرائیل و به خصوص در مجامع بین المللی شده، علاقمند است که با ایجاد چنین محور کاذب تبلیغاتی موقعیت خود را در صحنه جهانی و در داخل اسرائیل تقویت کند تا انتخابات آتی اسرائیل را به سادگی به احزاب رقیب وانگذاشته باشد.
حزب دموکرات و رهبران کنونی آنها هم در نظر دارند از این اتفاقات ناخواسته ای که بر این حزب تحمیل شده است استفاده کنند، موقعیت خود را در انتخابات و سپس ترکیب کنگره آینده تحکیم بخشند، متحدان مورد نظر خود در اسرائیل را تقویت کنند، چهره ای جذاب از خود در بین طرفداران جهانی صلح خاورمیانه و طرفداران حقوق فلسطینی ها که پس از جنگ غزه رو به شناسایی رسمیت کیان فلسطینی گذاشته اند، ارائه دهند و در عین حال اگر نوبت به «توافق» رسید، آن را هم گرانتر از قیمت واقعی بفروشند.
نتانیاهو می کوشد خود را «نماینده طبیعی» همه یهودیان از جمله لابی یهود در آمریکا معرفی کند که کار را بر یهودیان دموکرات سخت کرده است، در حالی که سناتور «دیان فینشتاین» رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا نتانیاهو را تقبیح، او را یک گستاخ پر افاده خوانده و اعلام کرده است که وی نماینده همه یهودیان است.
جامعه یهود در آمریکا بر سر آمدن و سخنرانی کردن نتانیاهو در کنگره دچار انشعاب جدی شده تا آنجا که دامنه این انشعاب به یهودیان حاضر در داخل کنگره و حتی دولت آمریکا نیز کشیده شده است. در جامعه یهود حالا صحبت از این است که نتانیاهو پس از انتشار ارزیابی های موساد مبنی بر نبودن هیچ برنامه نظامی هسته ای در ایران، چه سخنی جز هیاهو ایراد خواهد کرد که بتواند آن را صدای لابی یهود معرفی کند؟
برخی از یهودیان آمریکایی معتقدند «سیاست های نادرست» نتانیاهو در قبال فلسطین و کشتار در غزه باعث «بی آبرویی یهودیان طرفدار اسرائیل شده است.» به قول این یهودیان «متهم شدن آنها به حمایت از نژادپرستی و آپارتاید نتیجه رفتار نتانیاهو است که هم از یهود و هم از مسلمانان نفرت دارد و او را بیشتر به یک مسیحی صهیونیست افراطی تبدیل کرده است.»
اگر واقعاً مناقشه بر سر موضوع ایران باشد، ظاهراً موضوعی که تندروهای تل آویو را نگران کرده توان هسته ای ایران نیست. موضوع بیشتر دست بالایی است که ایران در حوزه های مختلف منطقه و جهان به دست آورده و در شوقی است که حتی قبل از اعلام رسمی هرگونه «توافق» در برقراری روابط تجاری، سیاسی، اقتصادی و دیگر روابط از سوی کشورهای ریز و درشت غربی ابراز می شود و موجب تقویت بیشتر جایگاه ایران در صحنه بین المللی خواهد شد.
این که رژیم اسرائیل نگران باشد که «توافق» به ایران اجازه دهد بمب اتمی بسازد یک شوخی تکراری و بی مزه بیش نیست. غیرنظامی بودن برنامه هسته ای ایران از سوی سازمان ملل متحد و بنگاه های مربوط به آن و دولت های غربی تائید شده است. درست مانند آن روز که ایران می خواست آغازگر جنگ عراق و ایران اعلام شود و نمی شد تا این که همه بر آغازگری جنگ و متجاوز بودن صدام تائید و تأکید کردند جز خود صدام.
از نظر تل آویو، در موازنه حاصله، افزایش علاقمندی بسیاری از کشورهای غربی به داشتن مناسبات با ایران هیچ تناسبی با دور شدن تدریجی بعضی از همان کشورها از سیاست های تند و کور اسرائیل در منطقه ندارد.
این شوق یعنی زودتر دست یافتن به روابط بهتر با ایران در پایتخت های اروپایی مشاهده شود. یکی از مقامات ارشد فرانسوی گفته پاریس نگران است در زمان اعلام رسمی «توافق» و برچیده شدن موانع موجود، کشورهای دیگر قبل از فرانسه به تهران برسند و فرانسه نتواند قبل از رقبا موقعیت برتری را در مناسبات آتی با ایران کسب کند.
برخی از تحلیلگران معتقدند که «شکراب» به نمایش گذاشته شده بین آمریکا و اسرائیل یک تندباد مصلحتی زودگذر است که با مشخص شدن نتیجه انتخابات قریب الوقوع در اسرائیل ماهیت متفاوتی پیدا خواهد کرد.
نشانه های این آرامش از هم اکنون در اظهارنظرهای نتانیاهو که از احترام به اوباما سخن گفته و در موضع «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا که از علاقه مندی به روابط خوب با اسرائیل حرف زده، پیدا است.
بدیهی است اگر حزب لیکود به رهبری نتانیاهو دوباره به قدرت برسد، ائتلاف برندگان این انتخابات با جمهوریخواهان آمریکا کار را بر دموکرات ها بسیار سخت خواهند کرد.
فراموش نشود که تندروها و حتی میانه روهای اسرائیل اصولاً به هیچ توافقی با ایران بر سر هیچ موضوعی موافقت ندارند. اگر قرار باشد کشورهای غربی به مواضع اسرائیل پایبند باشند، هرگز نباید به هیچ توافقی با ایران فکر کنند اما وقتی تصمیم بر این باشد که به نوعی «توافق» با ایران دست یابند و راه تعامل سازنده با ایران را در پیش گیرند دیگر باقی ماندن بر حمایت مواضع اسرائیل در نظر آنها معنا ندارد.
منبع: اطلاعات
اول**1368**



12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن