واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بيشترين گلايه مردم از بيمارستانهاست
رئيس مؤسسه ملي تحقيقات سلامت، به تشريح نتايج دو نظرسنجي اجراي طرح تحول سلامت در تابستان و پاييز امسال پرداخت.
دكتر سيدرضا مجدزاده در نشست خبري همايش ملي «نقد عملكرد دولت يازدهم در حوزه سلامت» گفت: ديدهباني طرح تحول سلامت از ۱۸ خرداد ۹۳ به اين مؤسسه واگذار شد.
وي با اعلام اينكه در تابستان ۹۳ با جمعيت نمونه هزار و 530 نفري به نتايج طرح تحول سلامت پرداختيم، افزود: در پاييز ۹۳، از ۲۰۰ بيمار ترخيص شده از بيمارستانهاي دولتي و دانشگاهي، نظرسنجي كرديم كه نتايج آن با تابستان ۹۳ مورد مقايسه و ارزيابي قرار گرفت.
مجدزاده افزود: نتايج نظرسنجي تابستان نشان ميداد كه ۶۰ درصد افرادي كه در بيمارستانهاي دولتي بستري شده بودند، از خدمات مديريت شكايات رضايت نداشتند. همچنين ۱۴ درصد نيز از خدمات ترخيص ناراضي بودند. ضمن اينكه، ميزان نارضايتي از محيط فيزيكي بيمارستان ۱۱ درصد بود.
وي با اشاره به ارزيابي ۵۲۸ بيمارستان كشور كه طرح تحول سلامت در آنها اجرا ميشود، گفت: نتايج ارزيابي در پاييز ۹۳ نشان ميداد كه ۲۲ درصد افراد بستري از تسهيلات و امكانات همراه ناراضي بودند. ۱۲ درصد نيز از فرآيند پذيرش رضايت نداشتند و ۸ درصد نيز از عملكرد تيم درمان در بيمارستانها راضي نبودند.
رئيس مؤسسه ملي تحقيقات سلامت، در ادامه به موضوع تأمين دارو و تجهيزات پزشكي بعد از اجراي طرح تحول سلامت در بيمارستانهاي دولتي و دانشگاهي اشاره كرد و افزود: 8/9 درصد از جامعه آماري در نظرسنجي تابستان عنوان داشتند كه براي تهيه دارو به بيرون از بيمارستان ارجاع داده شدهاند كه اين آمار در پاييز به 1/4 درصد كاهش يافته بود. البته در نظرسنجي تابستان جامعه آماري ۵۱۶ نفر بودند كه اين جامعه آماري در پاييز به ۲۰۰ نفر رسيده بود.
مجدزاده همچنين به موضوع ماندگاري پزشكان در مناطق محروم كشور اشاره كرد و گفت: نتايج نظرسنجي تابستان به اين صورت بود كه ۲۳ درصد پزشكان عنوان كرده بودند به هيچ وجه در اين مناطق نميمانند كه اين آمار در پاييز به 8/23 درصد رسيده بود. البته با اين تفاوت كه جامعه آماري تابستان ۲۰۰ نفر و پاييز ۱۰۰ نفر بودند.
رئيس مؤسسه ملي تحقيقات سلامت به موضوع درآمد پزشكان و پرستاران بعد از اجراي طرح تحول سلامت اشاره كرد و افزود: اين نظرسنجي كه مربوط به پاييز بوده است، نشان ميدهد ميزان رضايت پزشكان وزارت بهداشت از درآمد ۵۳ درصد، ساير پزشكان ۵۱ و پرستاران وزارت بهداشت ۹ درصد بوده است.
مجدزاده در پايان به تورم در حوزه بهداشت و درمان اشاره كرد و افزود: بر اساس آنچه كه ما بررسي كردهايم، در تابستان ۹۳ نسبت به فصل مشابه در سال ۹۲، در شهرها و روستاهاي كشور، ميانگين پرداختي از جيب مردم بابت هزينههاي سلامت، ۲۵ درصد كاهش پيدا كرده است.
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]