واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دو توله نادر کاراکال در شهرستان بویراحمد رویت شد یاسوج- ایرنا- دو توله کاراکال که از گروه گربه سانان کمیاب و درحال انقراض ایران است در شهرستان بویراحمد استان کهگیلویه و بویراحمد شناسایی و از آنها عکس برداری شد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران سرپرست اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان بویراحمد گفت :روز شنبه هفته جاری یکی از علاقه مندان به طبیعت به اداره محیط زیست این شهرستان مراجعه و از رویت جانوری به همراه دو توله اش برای نخستین بار در عرصه های آزاد مشرف به این شهرستان خبر می دهد که تاکنون در این منطقه دیده نشده است.
کامبیز حسن پور اضافه کرد: پس از دریافت این گزارش عازم منطقه شدیم و در این مکان دو توله بسیار کوچک کاراکال را مشاهده کردیم که مشخص بود تازه به دنیا آمده اند.
حسن پور اظهار کرد: مادر توله ها در آن زمان در محل حضور نداشت اما فردی که گزارش را به اداره داد، مادر آنها را در کنار توله ها دیده بود.
وی گفت: به دلیل اینکه احتمال داشت بوی انسان در محیط و یا روی بدن توله ها باقی مانده و کاراکال مادر از پذیرش دوباره آنها خودداری کند، از دست زدن به کاراکال های کوچک و انجام هرگونه بیومتری و نمونه برداری خودداری کرده و پس از تهیه چند تصویر به سرعت محل را ترک کردیم.
سیاه گوش یا کاراکال یا منگوله گوش، گربه سانی کوچک است که در خاورمیانه و آفریقا زندگی می کند.
زیست گاه سیاه گوش استپ های خشک، نواحی نیمه بیابانی، بوته زارها، ساوانا و جنگل های کم درخت است و خیلی کم در نواحی همیشه سبز و جنگل های کوهستانی دیده می شود.
زیستگاه سیاه گوش در ایران، مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به ویژه حاشیه کویر مرکزی است.
کاراکال یکی از هشت گونه گربه سان موجود در کشور است که به عنوان سیاهگوش بیابان نیز نامیده می شود.
اگرچه از کاراکال، همواره به عنوان یکی از گونه های جانوری مناطق بومی کهگیلویه و بویراحمد نام برده می شد اما تاکنون تصویری از این جانور در مناطق حفاظت شده دنای شرقی و منطقه حفاظت شده سیوک و آزاد ان استان گزارش نشده بود.
از این رو برای نخستین بار است که حضور کاراکال در عرصه های طبیعی این استان به ثبت می رسد.
کاراکال هایی که در طبیعت زندگی می کنند به طور معمول سه توله به دنیا می آورند.
توله ها پس از 10 روز چشم می گشایند، از سه تا شش هفتگی گوشت می خورند و مادر، آنان را در چهار تا شش ماهگی از شیر می گیرد.
توله ها در 9 یا 10 ماهگی مستقل می شوند ولی به طور معول تا 14 یا 15 ماهگی بالغ نمی شوند.
به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، کاراکال یکی از هشت گربه سان وحشی ایران و از گونه های کمیاب و در معرض انقراض کشور به شمار می رود که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است.
کاراکال از نظر جثه از گربه وحشی، گربه جنگلی و گربه شنی بزرگتر است و به دلیل مهارت بالا در شکار و جثه نسبتا بزرگ، علاوه بر طعمه های کوچک و پرندگان، پستانداران بزرگتری نظیر آهو، جبیر، بره ها و بزغاله های وحشی و گوسفندان اهلی را نیز شکار می کند.
کهگیلویه و بویراحمد یک درصد مساحت ایران را دارد که 290 هزار هکتار آن در قالب هفت منطقه حفاظت شده زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست استان است.
بیش از 11 درصد مساحت استان را مناطق حفاظت شده تشکیل داده است.
بر اساس گزارش های رسمی سازمان حفاظت محیط زیست تعداد 169 گونه جانوری در منطقه حفاظت شده دنا که گسترده ترین و مهمترین منطقه حفاظت شده استان است شناسایی شده است.
کل و بز، خرس قهوه ای، خوک وحشی، پلنگ، رگ، روباه، کفتار، شغال، گورکن، موش کور، موش خرما، سنجاب جنگلی، خرگوش، سمور، راسو، خفاش، نعل اسبی، گربه وحشی، گربه شنی، گربه پالاس، خفاش گوش بلند، سگ آبی، جوجه تیغی، سیاه گوش، گوزن زرد ایرانی، هما، عقاب طلایی از جمله مهمترین گونه های این منطقه است.
/ 60756110
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]