واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: مخدر های جدید در راه ایران!
رئیس مرکز تحقیقات کاربردی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا ضمن اعلام جدیدترین مواد مخدری که در ایران وجود دارد گفت: متاسفانه ترامادول؛ ماده مخدری که بین جوانان ایرانی شایع شده و غیرقانونی نیست.
کرودیلماجرای افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی در سالهای اخیر و آمارهای ابتلا و مرگ و میر بر اثر ابتلا به مواد مخدر یکی از تاسف بارترین اتفاق های سالهای اخیر کشور ما بوده است. نبود امکانات تفریحی و نظارت های لازم باعث شده است که برخی از نوجوانان و جوانان کشور ما به جای گذران اوقات فراغت در باشگاه و استخر و مراکز رفاهی که هزینه های گزافی را طلب می کنند با صرف تنها 2 الی 5 هزار تومان پای بساط مصرف مواد مخدر صنعتی بنشینند ، بساطی که می تواند زندگی و آینده شان را مانند همان مواد مخدر مصرفی، دود کند. حجم ورود مواد مخدر صنعتی به کشور ما در سالهای اخیر با چنان گستردگی اتفاق افتاد که این روزها می توان نمونه های مختلفی از زیرمجموعه های این مواد را در زندگی نوجوانان و جوانان کشور دید و هر روز هم ورژن جدیدتری از این مواد راه بازارهای مصرفی کشور ما را در پیش می گیرند. در این خصوص باهر رئیس مرکز تحقیقات کاربردی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با معرفی جدیدترین مواد مخدری که در ایران و کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: یکی از مواد مخدری که بسیار مخرب است و نامش به تازگی در کشور شنیده می شود است. کروکودیل در کشور روسیه شایع است و افراد پس از مصرف آن بیش از یک سال زنده نمی مانند تا جایی که قسمت هایی از گوشت بدن این افراد می ریزد و از بین می رود. دکتر باهر با اشاره به اینکه آزمایشگاه های ما ورود ماده مخدر کروکودیل را در ایران تایید نکرده اند افزود: ماده مخدر دیگری که از سال ۷۸ نمونه های بسیار کمی از آن را در کشور مشاهده کردیم ماده مخدری به اسم ال اس ای است، این ماده فوق العاده گران بوده و به شکل تمبرهای کاغذی به فروش می رسد. این ماده قوی ترین ماده توهم زای دنیا است که به شکل مایع هم وجود دارد و نحوه استفاده این ماده هم به این ترتیب است که روی یک حبه قند چکانده می شود و به مدت ۲۴ ساعت حالت توهم زایی دارد. دیگر ماده مخدر تازه تولید شده کانابینوئیدها سنتزی یا حشیش صنعتی است که وجود این ماده در ترکیه معضل ایجاد کرده است. این ماده به شکل گیاه خشک شده است که در بسته های شکیلی بسته بندی می شود. همچنین مخدر گل نیز به عنوان یک مخدر تازه وارد شناسایی شده است افزود: این ماده مخدر یک نوع شاهدانه است که نمونه هایی از آن را ستاد مبارزه با مواد مخدر تهیه کرده و به آزمایشگاه های ما برای آزمایش فرستاده است.رئیس مرکز تحقیقات کاربردی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه قارچ های جادویی یک ماده توهم زا است و در چای ریخته می شود و خوشبختانه در کشور ما شیوع پیدا نکرده اند، افزود: یکی دیگر از مواد مخدر وحشتناکی که بین جوانان ایرانی شایع شده ترامادول است. این ماده غیر قانونی نیست و به شکل قرص و کپسول ارائه می شود و مکمل شیشه و هروئین است. یکی دیگر از مواد مخدر وحشتناکی که بین جوانان ایرانی شایع شده ترامادول است. این ماده غیر قانونی نیست و به شکل قرص و کپسول ارائه می شود و مکمل شیشه و هروئین است.
مواد مخدری که برای مرگ آمده اند
چندی پیش آمار تاسف بار دیگری در خصوص مصرف مواد مخدر توسط یکی از مدیران دولت یازدهم منتشر شد که بر اساس آن بیش از ۶ میلیون نفر در كشور تحت تأثیر مواد مخدر قرار دارند و روزانه هشت نفر در اثر مواد مخدر جان خود را از دست میدهند و ۷۰ نفر نیز معتاد میشوند! در روزگاری نه چندان دور مصرف مواد مخدر تنها به ماده مخدر تریاک محدود می شد و آن هم بیشتر در میان افراد کهنسالی دیده می شد که برای تسکین درد و بیماری به سمت مصرف این مواد گرایش پیدا می کردند. در سالهای اخیر اما حجم دور از تصور مواد مخدر صنعتی پا به بازار مصرف کشور گذاشت و به تبع آن نوجوانان و جوانان به دلیل شدت تاثیرگذاری و توهم زایی این مواد جدید به سمت مصرف آنها گرایش پیدا کردند. شیشه از خانواده آمفتامینها که از سال 1384 وارد کشور شد و تبلیغات دروغین در خصوص عدم اعتیادآور بودن آن به افزایش میزان مصرف آن توسط جوانان انجامید. این ماده روانگردان به علت مصرف آسان، بی بو و بی دود بودن مورد استقبال گسترده جوانان قرار گرفت و خاصیت بی اشتهایی اش هم سبب شد که برخی از خانم ها برای لاغری از آن استفاده کنند. افزایش ۱۵ درصدی مرگ و میر زنان بر اثر سوء مصرف مواد نسبت به سال ۹۱ و رشد بیش از ۲۵ درصدی مصرف شیشه نیز در سال ۹۲ از جمله مولفه هایی است که نگرانی های گسترده ای را در خصوص مصرف مواد مخدر در میان جوانان و خانواده ها ایجاد می کند.
مسوولان فکری به حال سونامی اعتیاد کننداین روزها همه آدم های شهر در اطراف خود با جوانان و نوجوانان روبرو هستند که به رغم توانایی علمی و جسمی پس از افتادن در دام اعتیاد زندگی خود و خانواده هایشان را در آستانه نابودیی و از هم پاشیدگی قرار داده اند. در این میان اطرافیان و خانواده ها باید این نکته را بدانند که همان اندازه که تمایل فرد معتاد برای ترک مهم است، حمایت خانواده ها هم در این مسیر تاثیر بسزایی دارد وگرنه اگر اطرافیان فرد معتاد برای ترک او دست به کار نشوند خود فرد حتی به فکر ترک کردن هم نخواهد افتاد. علاوه بر خانواده ها، نهادهای مسئول و سیاست گذاران کشور هم باید راهکاری برای جلوگیری از ابتلای نوجوانان و جوانان به مواد مخدر بیندیشند تا با چنین آمارهای تاسف باری در زمینه اعتیاد در کشور روبرو نباشیم.
کیانا نیکفام- تبیان
دوشنبه 11 اسفند 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]