تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى‏بهره از ادب بيشتر طمع مى‏كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845093043




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ایران در زمینه فناوری نانو دارای 23 هزار متخصص است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول معاونت علمی رییس جمهوری: ایران در زمینه فناوری نانو دارای 23 هزار متخصص است قزوین-ایرنا- دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کشورمان در زمینه این فناوری دارای 23 هزار متخصص می باشد.


به گزارش ایرنا، سعید سرکار روز یکشنبه در نشست آشنایی صنایع استان قزوین با فرصت های بکارگیری فناوری نانو که به مناسبت هفته فناوری نانو استان برگزار شد، افزود: هم اکنون 2 هزار و 200 نفر در زمینه های مربوط به این فناوری عضو هیات علمی دانشگاه های کشور هستند.
وی، هدف از تشکیل و راه اندازی ستاد توسعه فناوری نانو را بهره گیری از همه ظرفیت های کشور در راستای گسترش و توسعه فناوری نوظهور نانو خواند و گفت: این ستاد به سیاست گزاری در حوزه نانو و ترسیم چشم انداز و اهداف در این بخش می پردازد.
این مسوول با بیان اینکه این ستاد زیر نظر معاونت علمی فناوری رییس جمهوری به فعالیت می پردازد و 6 وزیر کابینه نیز عضو شورای اصلی آن می باشند، یادآور شد: این ستاد به طور رسمی از سال 82 فعالیت خود را آغاز کرد و سند راهبردی آن نیز در سال 84 به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه سال آخر سند 10 ساله اول چشم انداز نانو کشور را پش رو داریم، تولید ثروت و بهبود زندگی با این فناوری نو را به عنوان هدف کلی این سند یاد کرد و افزود: این سند دارای سه برنامه کوتاه، میان و بلنده مدت بود.
سرکار اضافه کرد: ماموریت تعریف شده در این سند قرار گرفتن ایران در بین 15 کشور برتر نانو در همه حوزه های مربوط به این فناوری بود که این موضوع محقق شد.
*** آغاز طراحی سند چشم انداز 10 ساله دوم فناوری نانو در کشور
این مسوول از آغاز طراحی سند چشم انداز 10 سال دوم نانو کشور خبر داد و گفت: این سند به شکل متمرکز در حال طراحی است و هدف اصلی آن رسوخ فناوری نانو در صنعت و اقتصاد می باشد.
سرکار با اشاره به راه اندازی باشگاه نانو با هدف تبلیغ، ترویچ و آموزش در حوزه این فناوری، گفت: تاکنون 400 هزار نفر در کشور در رابطه با این فناوری آشنا و در خصوص آن آموزش دیده اند.
وی از برگزاری المپیاد دانش آموزی نانو به عنوان یکی از راه های ترویج و آشنایی این فناوری به نسل نوجوان یاد کرد و با اشاره به برگزاری پنج دوره از این آزمون علمی، گفت: امسال 26 هزار دانش آموز در این المپیاد شرکت کردند در حالی که در نخستین دوره این مسابقات علمی در سال 89 تنها شاهد شرکت یکهزار و 200 دانش آموز بودیم.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآورشد: تا پایان سال جاری 49 آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی نانو با همکاری وزارت آموزش و پرورش در کشور فعال خواهد شد.
وی ادامه داد: باید با افتخار اعلام کرد که تمامی تجهیزات و لوازم مربوط به این آزمایشگاه ها ساخت داخل هستند که این موضوع روحیه خودباوری در بین دانش آموزان و محققان جوان کشورمان را دوچندان کرده است.
*** آمریکایی ها خواستار استفاده از تجربیات ایران در زمینه های آموزشی فناوری نانو
سرکار اظهار کرد: اقدامات آموزشی در حوزه فناوری نانو به دانش آموزان در کشورمان موجب شده است که آمریکایی ها خواهان استفاده از تجربیات ایران در بخش بشوند و مقامات فیلیپین نیز خواستار تجهیز مدارس تیزهوشان کشورشان به آزمایشگاه های نانو و آشنایی با این فناوری توسط ایرانی ها شده اند.
این مسوول اظهار کرد: اقدامات آموزشی در حوزه فناوری نانو به دانش آموزان در کشورمان موجب شده است که آمریکایی ها خواهان استفاده از تجربیات ایران در بخش بشوند و مقامات فیلیپین نیز خواستار تجهیز مدارس تیزهوشان کشورشان به آزمایشگاه های نانو و آشنایی با این فناوری توسط ایرانی ها شده اند.
سرکار با اشاره به فعالیت 68 آزمایشگاه در رابطه فناوری نانو در کشور، گفت: برای تجهیز این آزمایشگاه ها تاکنون یکهزار و 82 دستگاه دستگاه تولید شده است.
وی از ایران به عنوان یکی از قدرت های نانو در جهان یاد کرد و گفت: کشورمان 6 سال پیش رتبه نخست فناوری نانو را در سطح منطقه و کشورهای مسلمان بدست آورد و با تداوم پیشرفت های خود اکنون جزو یکی از قدرت های مطرح این فناوری در دنیا به شمار می رود.
*** راهیابی 3تا 5 درصد از یافته های فناوری نانو در کشور به بازار
سرکار در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه در سطح دنیا حدود 80 درصد از یافته های فناوری نانو به بازار نمی رسند، افزود: در کشور ما نیز تنها حدود 3 تا 5 درصد از فناوری های نانو به محصول تبدیل شده و در بازار عرضه می شوند.
این مسوول اضافه کرد: به منظور افزایش استفاده از نانو در صنعت و تبدیل یافته های مربوط به این فناوری به محصول ، موسسه خدمات فناوری تا بازار فعالیت خود را آغاز کرده است و می کوشد تا رقم 3تا 5 درصدی حضور یافته های نانو کشور در بازار را به 15 درصد افزایش دهد.
سرکار، صنعت کشور را نیازمند استفاده هرچه بیشتر از فناوری نانو دانست و گفت: اگر صنایع نسبت به این موضوع بی تفاوت باشند در آینده نه چندان دور قدرت رقابت پذیری خود را از دست داده و محکوم به شکست خواهند بود.
دبیرستاد توسعه فناوری نانو یادآور شد: هم اکنون 148 شرکت در کشور تاییدیه فعالیت در حوزه فناوری نانو را اخذ کرده اند و در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی، محیط زیست، صنایع و سلامت فعالیت می کنند.
*** ایران در بین 10 کشور برتر دنیا در فناوری نانو
وی با بیان اینکه ایران در بین 10 کشور برتر دنیا در حوزه فناوری نانو قرار دارد، افزود:در این بخش رتبه هفتم دنیا را به خود اختصاص داده ایم و این در حالی است که در ابتدای راه و فعالیت در این حوزه رتبه 57 دنیا را در اختیار داشتیم .
سرکار، کسب رتبه هفتم دنیا در حوزه نانو را در شرایطی دانست که امکانات ایران قابل قیاس با سایر کشورهای مطرح در حوزه نیست و یادآور شد: هم اکنون آلمان تنها کشور اروپایی است که به لحاظ فناوری نانو دارای جایگاه بالاتری نسبت به ایران می باشد و کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس، اسپانیا، ایتالیا، تایوان، روسیه، استرالیا و کانادا از کشورمان عقب تر هستند.
این مسوول، رشد علمی کشورمان در حوزه فناوری نانو را انفجاری و بسیار چشمگیر خواند و گفت: در این حوزه از انتشار 10 مقاله در طول یک سال هم اکنون به انتشار 14 مقاله در طی یک روز رسیده ایم که این مهم نشانگر ظرفیت بالای دانشگاه های کشور را می رساند.
***نگارش 15 هزار پایان نامه در حوزه فناوری نانو در کشور
وی با اشاره به رشد روزافزون تولید مقالات علمی و پایان نامه های دانشجویی در خصوص فناوری نانو، گفت: تاکنون در این زمینه 2 هزار و 780 پایان نامه در سطح دکترا و 13 هزار پایان نامه در سطح کارشناسی ارشد در کشور نگارش و تهیه شده است.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: هم اکنون در حوزه آموزش و تربیت نیروی انسانی 17 دانشگاه در حوزه فناوری نانو در کشور دانشجوی مقطع دکترا و 27 دانشگاه نیز دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد تربیت می کنند.
سرکار اظهار کرد: پیشرفت های کشورمان در حوزه فناوری نانو تا به اینجا رسیده است که امروز در این حوزه وارد ماشین سازی صنعتی شده ایم.
وی با اشاره به اینکه کشورمان دستاوردهای زیادی بواسطه تلاش در حوزه نانو بدست آورده است، افزود: به عنوان نمونه رساندن آرسنیک موجود در آب از میزان غیرمجاز به سطح استاندارد با کمک فناوری نانو و یا تولید نانوداروها از جمله این دستاوردها می باشند.
*** ایران جزو تولید کنندگان نانو داروی هوشمند ضدسرطان
این مسوول با بیان اینکه ایران در ردیف تولیدکنندگان نانو داروهای هوشمند ضد سرطان قرار گرفته است، افزود: پیش از تولید این دارو قیمت خارجی آن برای هر بار مصرف هموطنان چیزی در حدود 2 هزار و 200 دلار هزینه دربرداشت که این رقم امروز پس از تولید در داخل کشور به شکل نسخه آزاد 300 هزار تومان و دولتی بین 50 تا 60 هزار تومان است.
وی با بیان اینکه کشورمان در زمینه تدوین و تصویب استانداردهای ملی و بین المللی فناوری نانو به ترتیب در جایگاه چهارم و هشتم دنیا قرار دارد، اظهار داشت: هم اکنون تنها 9 کشور دنیا دارای استانداردهای بین المللی نانو هستند.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اهمیت استانداردها در اقتصاد امروز دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: جنگ بازارها امروز در حوزه استاندارد رقم می خورد و هر کشور که بتواند در این حوزه بهتر عمل کند قادر به تصاحب بازارها و حضور انحصاری در آنها است.
سرکار در بخش دیگری از صحبت های خود ساختار آموزشی دانشگاه های کشور را نیازمند بازنگری دانست و با بیان اینکه نباید در مراکز علمی خود تنها به مباحث تئوری و آموزشی صرف بسنده کنیم، افزود: در ساختار آموزشی موجود در کشور پژوهش تابع آموزش است و به همین دلیل در حوزه دانشگاه توسعه کمی مناسب است اما رشد کیفی از وضعیت قابل قبولی برخوردار نیست.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه علم از جنس دانایی و فناوری از جنس توانایی است، اظهار کرد: ما توانایی پرورش دانشمند داریم اما آنها را توانمند بار نمی آوریم و به همین دلیل نیز با موجی از فارغ التحصیلان بیکار روبرو هستیم.
وی با تاکید بر اینکه باید بدنبال ایجاد تحول بنیادین در حوزه آموزشی کشور باشیم، اضافه کرد: بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاهی ما مانند افرادی هستند که در کتاب ها آموزش شنا را یاد گرفته اند اما اگر به استخر آب بروند، غرق می شوند.
سرکار اظهار کرد: در زمینه تبدیل ثروت به علم اقدامات مناسبی انجام داده ایم اما در بخش تبدیل علم به ثروت آنطور که شایسته بوده است، کار نکرده ایم.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه باید زمینه های لازم را به منظور تربیت نیروهای متخصص و توانمند در کشور فراهم کنیم، افزود: دنیا باید ایران را به وسیله دستاوردهای علمی و شرکت های دانش بنیان و نه فرش، نفت یا زعفران بشناسد.
سرکار همچنین شکوفایی اقتصاد کشور را در گرو قطع وابستگی به نفت و توجه به اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت: ما تاکنون بدنبال استخراج و استفاده از منابع زیرزمینی خود بوده ایم در حالی که به منابع زمینی و نیروهای انسانی متخصص خود توجه لازم را نداشته ایم.
*** دانشگاه و صنعت در کشور زبان و ادبیات مشترک ندارند
وی با بیان اینکه صنعت و دانشگاه در کشور ما زبان همدیگر را نمی فهمند و از ادبیات مشترکی برخوردار نیستند، افزود: تا هنگامی که دانشگاه ها و صنایع متکی به منابع دولتی باشند، نمی توان انتظار چندانی برای ارتباط و پیوند میان صنعت با دانشگاه داشت.
سرکار، پیوند علم و صنعت را ضروری دانست و گفت: بیش از 20 سال سال که در این خصوص صحبت کرده و تاکید می کنیم اما در عمل چندان موفق نبوده ایم.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر تقویت و توسعه شرکت های دانش بنیان، افزود: این شرکت ها هم از جنس صنعت و هم از جنس دانشگاه هستند و می توانند ارتباط بین این دو را تقویت کرده و توسعه ببخشند.
وی در پایان از فناوری نانو به عنوان توانمندی که می تواند به رشد و شکوفایی کشور سرعت ببخشد یاد کرد واظهار داشت: فعالیت های مربوط به فناوری نانو در کشور با هدف تولید ثروت و ارتقای سطح کیفی زندگی مردم صورت می گیرد و می تواند گره از مشکلات شهروندان جامعه در حوزه های مختلف را بردارد.
9تا 14 اسفند ماه به عنوان هفته فناوری نانو استان قزوین نامگذاری شده است.
3013/ 6128



10/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن