تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏شود مگر ظرف دانش كه با تحصيل علوم، فضاى آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819695429




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا بانوان تازه مسلمان باید از شوهرانشان جدا شوند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


احکام؛
آیا بانوان تازه مسلمان باید از شوهرانشان جدا شوند؟
در حالی که مرد هنوز مسیحی بوده و از مسلمان‌شدن همسرش اطلاع نداشت! به دلیل ممنوعیت طلاق در فیلیپین این زن نمی‌تواند به آسانی از او جدا شود.



  به گزارش سرویس دینی جام نیوز، دو سال پیش در فیلیپین ، زنی که از همسرش یک پسر داشت و همسرش خارج از کشور مشغول به کار بود، مسلمان و شیعه شد. او طبق شرایط فقه اسلامی عده وفات نگاه داشت و همسرش نیز اعلام کرد که دیگر تمایلی به زندگی با ایشان ندارد، ولی بعد از یک سال، همسر ایشان بازگشت و ایشان از ترس همسرش و خانواده و به خاطر پسرشان و فقر، مجبور شد در کنارش زندگی دوباره‌ای را بدون اینکه خطبه‌ای خوانده شود مجدداً شروع کند در حالی که مرد هنوز مسیحی بوده و از مسلمان‌شدن همسرش اطلاع نداشت! به دلیل ممنوعیت طلاق در فیلیپین این زن نمی‌تواند به آسانی از او جدا شود.   در این شرایط، روابط این زن با همسر قانونی‌اش چه حکمی دارد؟ آیا زنا تلقی می‌شود . و یا خیر؟ آیا باید عده نگاه دارد و جدا شود و یا چون رابطه ایشان حرام بوده عده نیز ندارد و اگر مجبور باشد ادامه دهد حکم چه خواهد بود؟
  گرچه بر مبنای حکم اولیه اسلامی، آنان دیگر حکم زن و شوهر را ندارند اما به نظر برخی فقها در صورتی که شرایط بگونه‌ای باشد که از‌ هم‌پاشی خانواده‌ها، بدبینی نسبت به اصل اسلام را در فرد و جامعه پدید آورد و یا آن‌که زن تازه‌مسلمان به عسر و حرج افتد، ادامه زندگی بانوی مسلمان با همسرش ایرادی نخواهد داشت.

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال؛ دیگر حکم زن و شوهر را ندارند و نسبت به یکدیگر نامحرم مى‌باشند و براى زن مسلمان لازم است حریم و ضوابط شرعى را مراعات نماید.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر با اظهار اسلام به مرد مشکلاتی پیش می‌آید ولی به اندازه‌ای نیست که مضطر و مستأصل گردد باید از او جدا شود اما در صورتی که شرایط بگونه‌ای است که اگر این زن اظهار اسلام کند و با این مرد زندگی نکند از لحاظ مالی یا غیر مالی به استیصال و اضطرار می‌افتد و عدول مؤمنین یا نمایندگی‌های کشورهای اسلامی متکفل او نمی‌شوند و هجرت و فرار به جایی که اضطرار و استیصالش برطرف شود ممکن نیست و حفظ اعتقاداتش متوقف بر زندگی با این مرد است می‌تواند با او زندگی کند چرا که حفظ دیانت و اعتقاداتش و نیز عدم تنفر او از دین و مذهب حقّه ارجحیت دارد. اگر زمینه وجود دارد به هر مقدار که می‌تواند احکام نامحرم را درباره شوهرش رعایت کند و نیز اگر در آینده امکان جدا‌شدن از او یا هجرت یا تأمین از راه دیگری وجود دارد دیگر به زندگی با او ادامه ندهد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال زوجیت آنها زائل شده و زن مجوز هیچگونه ارتباطی را با مرد ندارد و باید از او جدا شود ولی اگر جدا شدن موجب به خطر افتادن جان آنهاست و مرد او را مجبور به ارتباط می‌کند زن مرتکب گناه نشده است و در فرض سؤال بر زن عده‌ای نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
از نظر اسلام راهی جز اظهار مطلب و اینکه آن زن چون مسلمان شده است، نمی‌تواند با آن مرد، زندگی کند، وجود ندارد.    
پی نوشت:
[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
 



۱۰/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۱:۳۴




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن