تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمى‏پذيرد. عرض شد: اى رسول خدا، چرا؟ فرمودند: چون ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802943795




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- پیوندهای مشترک تهران-رم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در حاشیه سفر وزیر امورخارجه ایتالیا به تهران پیوندهای مشترک تهران-رم تهران- ایرنا- سفر وزیر امورخارجه ایتالیا به تهران نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا نه فقط نگهداشت و احیای روابط پیشین را خواستارند بلکه در پی گسترش پیوندهای دوجانبه در حوزه های سیاسی، اقتصادی و امنیتی هستند.


ایتالیا یکی از کشورهای اروپایی است که در همسنجی با سایر کشورهای قاره سبز روابط دوجانبه ویژه ای با ایران دارد. یکی از ویژگی های این پیوند دوجانبه، آسیب پذیری کمتر آن از نوسان های مقطعی روابط ایران و اتحادیه اروپا بوده است.
روابط ایران و ایتالیا به عنوان 2 سرزمین کهن با تمدن هایی غنی، از دیرباز برقرار بوده است و پیشینه آن را می توان حتی در دوران باستان یافت. اسناد تاریخی موجود بیانگر خاستگاه‏ مشترک اقوام 2 کشور است.
البته پیشینه آغاز روابط رسمی ایران و ایتالیا به 120 سال پیش در زمان ناصرالدین شاه قاجار بازمی گردد اما این روابط پس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور ویژه گسترش یافت به گونه ای که در دوران جنگ تحمیلی و همزمان با اقدام غرب در اعمال برخی تحریم های اقتصادی و سیاسی علیه ایران، ایتالیا نه فقط سطح روابط خود را با ایران حفظ کرد بلکه حتی در مقاطعی این روابط را توسعه بخشید.
تهران و رم پس از پیروزی انقلاب اسلامی روابط اقتصادی گسترده ای را آغاز کردند. نخستین کمیسیون مشترک اقتصادی 2 کشور در سال 1367 در تهران تشکیل شد. به مرور روابط اقتصادی 2 کشور در زمینه های گوناگون گسترش یافت و حتی ارزش آن در دوره ای به هفت میلیارد یورو رسید.
ایتالیا جزو نخستین کشورهایی به شمار می رود که دولت جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت و از آن زمان تاکنون روابط ایران و ایتالیا در حوزه سیاسی بر پایه ثبات و تفاهم بوده است. طی این سال ها ایتالیا نیز روابطی آرام و به دور از تنش را پیگیری می کرده است.
این ثبات و توازن در روابط با توجه به پیشینه تاریخی مناسبات باعث شده است یک نیروی کششی مثبت در مناسبات 2 کشور وجود داشته باشد.
در این چارچوب «پائولو جنتلونی» وزیر امورخارجه ایتالیا، شامگاه هشتم اسفند برای سفری 2 روزه به تهران آمد تا بار دیگر نشان دهد ایتالیا در پی گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران است.
«محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، در نشست خبری مشترک با همتای ایتالیایی خود روابط تاریخی تهران- رم و رایزنی ها و سفرها را نشانگر عمق روابط تاریخی ایران و ایتالیا و بر پایه منافع مشترک 2 ملت و 2 کشور دانست.
به گزارش نهم اسفند ایرنا، وی با ابراز امیدواری درباره گسترش روابط در حوزه های گوناگون افزود: طی یک سال و نیم گذشته رفت و آمدهای خوبی در سطوح سیاسی میان 2 کشور صورت گرفت و همکاری های خوب فرهنگی گسترش یافت. بنگاه های تجاری گفت وگوهای خوبی داشتند که امیدوارم با رفع سدهایی که بر اثر تحریم های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی به وجود آمده است، این روابط هر چه بیشتر گسترش یابد.
پیش از این در دی ماه 1392 «اما بنینو» وزیر پیشین امور خارجه ایتالیا، پس از یک دهه به تهران سفری داشت. جنتلونی دومین وزیر امورخارجه این کشور است که در دولت یازدهم به ایران می آید.
«ماسیمو دالما» نخست وزیر و وزیر امور خارجه پیشین ایتالیا، نیز آذرماه 1393 به تهران سفر کرده بود.
ایتالیا با توجه به جمعیت بیش از 60 میلیون نفری و توان بالای اقتصادی، از کشورهایی در قاره سبز به شمار می رود که وزن و ظرفیت مناسبی در اتحادیه اروپا دارد. ایتالیا اکنون به طور همزمان عضو 2 سازمان مهم بین المللی مهم اقتصادی و نظامی یعنی گروه «هفت کشور صنعتی» (جی7) و سازمان «پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) است و در بیشتر سازمان های مهم اروپایی و جهانی نیز عضویت دارد.
ایران و ایتالیا طی چند دهه گذشته از روابط اقتصادی استواری برخوردار بوده اند. در زمان دولت های هفتم و هشتم (1384-1376) تلاش های زیادی از سوی 2 طرف برای ارتقای روابط سیاسی- اقتصادی صورت گرفت و سفر «سیدمحمد خاتمی» رییس جمهوری وقت، به ایتالیا در سال 1377 از اهمیتی ناشی می شد که 2 طرف برای تقویت روابط قایل بودند.
ایتالیا همواره یکی از واردکنندگان مهم نفت ایران بوده است.
به نوشته تارنمای سفارت جمهوری اسلامی ایران در رم، حجم مبادلات تجاری ایران و ایتالیا در سال 1999 میلادی (1378 خورشیدی) نزدیک به 2 میلیارد یورو بود و در سال 2005 میلادی (1384 خورشیدی) نزدیک به سه برابر شد اما از نیمه دوم سال 2006 میلادی (1385 خورشیدی) به بعد، به دلیل بالا گرفتن مسائل ناشی از موضوع هسته ای ایران، منحنی میزان مبادلات تجاری ایران و ایتالیا سیر کمینه ای در پیش گرفت و رکود قابل توجهی در روابط تجاری 2 کشور رخ داد.
بر پایه یادداشت نهم اسفندماه سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در رم در روزنامه اطلاعات، به دلیل پیروی ایتالیا از اعمال تحریم ها، حجم روابط تجاری 2 کشور از هفت میلیارد یورو طی سال 2005 میلادی (1384 خورشیدی)، به سه میلیارد و 600 میلیون یورو در سال بعد رسید و در سال 2013 میلادی (1392 خورشیدی) به یک میلیارد و 200 میلیون یورو کاهش یافت. بر پایه آمارها، در سال گذشته میلادی نیز ارزش تبادلات تجاری در سطح پیشین باقی ماند.
پس از روی کار آمدن دولت یازدهم با شعار «تدبیر و امید» و تاکید آن بر ضرورت گسترش دامنه مناسبات با دیگر نقاط جهان به ویژه کشورهای اروپایی، یکی از مقام های بلندپایه وزارت امور خارجه ایتالیا در مراسم تحلیف «حسن روحانی» رییس جمهوری، شرکت کرد تا پیام آمادگی خود برای گسترش روابط را برساند.
اینک بازگشت به دوران پررونق پیشین در روابط ایران و ایتالیا، چندان سخت نیست و در صورت فراهم شدن زمینه های لازم و به شرط شناخت دوجانبه توانمندی های تهران و رم، امکان هر گونه جهشی در همکاری ها وجود دارد به ویژه آنکه رم، امروزه در پی درگیری های اقتصادی و بحران مالی اتحادیه اروپا دریافته است سیاست های یکجانبه در وضعیت کنونی جهان، پاسخگوی منافع کشورها نخواهد بود.
همچنین ایتالیا به خوبی می داند وضعیت کنونی منطقه و نظام بین الملل به دلیل گسترش تندروی و پیدایش گروه های دهشت افکن (تروریستی) به ویژه با توجه به استقرار داعش در لیبی (آن سوی مرزهای آبی ایتالیا)، در مرحله حساسی قرار دارد. در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران، مهم ترین و باثبات ترین کشور منطقه به شمار می رود که در مبارزه با داعش توان خود را به اثبات رسانده است.
بنابراین 2 کشور افزون بر منافع اقتصادی با تهدید مشترکی به نام داعش روبرویند. در این چارچوب، گسترش مناسبات سیاسی- اقتصادی و حتی امنیتی تهران- رم می تواند افزون بر ایجاد همگرایی دوجانبه در سطوح گوناگون، به ثبات و امنیت منطقه ای و بین المللی کمک کند.
در مجموع باید گفت ایران و ایتالیا به دلیل عمق روابط تاریخی، در 2 حوزه سیاسی و اقتصادی از پیشینه روابط و مناسبات گسترده ای برخوردارند.
سفر چندباره مقام های 2 کشور به پایتخت های یکدیگر، گواه این معنا است که تهران- رم می خواهند نه فقط «سرمایه ها» و «داشته ها»ی باقیمانده از روزگار پیشین را در روابط و همکاری ها حفظ کنند بلکه بر این باورند که می توان با ثبات، تنش زدایی و تعامل سازنده، بر سرمایه های پیشین افزود.
* گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**2040**1961**2054



10/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن