واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تغذیه مناسب؛
حقایق تلخ در مورد این خوراکی شیرین
شکر در صورتی که بیش از حد نیاز مصرف شود، خطرات زیادی برای سلامتی خواهد داشت.
رسول اكرم صلى الله عليه و آله : زن شايسته يكى از دو عامل پيشرفت خانواده است. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، شکر در صورتی که بیش از حد نیاز مصرف شود، خطرات زیادی برای سلامتی خواهد داشت و به صورت یک ماده سمی برای بدن در میآید و عوارض آن در طولانی مدت بروز میکنند. شکر شکر دانهریز (شکر معمولی خانگی)
رایجترین نوع شکر است که معمولاً خیلی راحت در مغازهها و فروشگاهها پیدا میشود. آن را روی شیرینیها و انواع دسرها میپاشند و بیشتر جنبه تزئینی دارد. شکر دانهریز فقط برای تزئین شیرینیها مصرف نمیشود؛ بلکه از آن برای شیرین کردن چای و قهوه نیز استفاده میکنند. این شکر از تصفیه شکر سفیدی که از چغندر قند و نیشکر به دست آمده، حاصل میشود.
پودر شکر
این شکر نیز در میان مردم بسیار شناخته شده است. دانههای آن بسیار ریز و به حالت پودری هستند. یعنی شکر معمولی را پس از آسیاب کردن به صورت پودر درمیآورند. شکر پودری در بیسکویتها، شیرینیها، کیکها و ... مورد مصرف قرار میگیرد و هنگام مصرف دانههای بسیار ریز شکر زیر دندان نمیآید.
شکر خرما
این نوع شکر که کمتر از شکرهای معمولی مورد پردازش قرار میگیرد، در مایعات به راحتی حل نمیشود و کمی گران قیمت است؛ اما برای سلامتی خطرات کمتری دارد. شکر خرما را از خشک کردن و گرفتن آب خرما به دست میآورند؛ بنابراین بیشتر از آنکه شکر محسوب شود، نوعی غذا به حساب میآورند؛ زیرا سرشار از فیبر است. از آنجا که این شکر در مایعات حل نمیشود، استفاده کمتری از آن میشود.
شکر تصفیه نشده
این شکر هنوز قابل مصرف نیست و ملاس و رطوبت دانهها سطح آن را پوشانده است. وقتی محصولی را میخرید، به برچسب آن توجه کنید تا از میزان ساکاروز، فروکتوز، لاکتوز و سایر فرآوردههای قندی آن آگاه شوید
شکر قهوهای فشرده؟
در گذشتهها مردم بر این باور بودند که شکر قهوهای خاصیت دارویی دارد و برای سلامتی مفید است؛ اما بعد از تجزیه و تحلیل آن، دانشمندان دریافتند که نه تنها اثر دارویی ندارد، بلکه حاوی میکروارگانیزمهای مضر نیز هست. شکر قهوهای از ترکیب ساکاروز با مقداری ملاس به دست میآید به صورت لایهای نازک روی ذرات آن مینشیند. انواع مختلفی دارد که رنگهای هر یک با هم فرق میکنند. شکر قهوهای حاوی املاح مفیدی، مثل کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است و کالری کمتری نسبت به ساکاروز دارد؛ بنابراین مصرف آن عاقلانهتر است. در پخت انواع شیرینیها و کیکها از آن استفاده میکنند؛ زیرا با وجود طعم شیرین و مطبوع، کالری کمتری دارد.
انواع شکر قهوهای
شکر قهوهای: (روشن و تیره) این شکر طعم و رنگ طبیعی دارد و رنگ قهوهای آن به خاطر وجود ملاس است.
شکر دِمِرارا
این شکر در اروپا طرفداران بیشتری دارد. رنگ آن قهوهای روشن است؛ با کریستالهای طلایی بزرگ که حالت چسبنده دارند.
شکر مسکووادوو
شکر مسکووادو (muscovado)
شکر مخصوص انگلیسیهاست که رنگ قهوهای بسیار تیره و طعم ملاس قوی دارد. بافت آن نیز فشرده و چسبناک است.
مضرات مصرف زیاد شکر
شکر در صورتی که بیش از حد نیاز مصرف شود، خطرات زیادی برای سلامتی خواهد داشت و به صورت یک ماده سمی برای بدن در میآید و عوارض آن در طولانی مدت بروز میکنند.
مضرات شکر
* ایجاد بیماریهای قلبی، تصلب شرائین و بیماریهای روحی، افسردگی، پیری زودرس، فشار خون بالا، سرطان و ...
* پوسیدگی دندانها
* ایجاد دیابت
* احساس خستگی مزمن
* افزایش خطر بیماریهای التهابی روده
* کاهش مس در بدن
* افزایش چسبندگی پلاکتهای خون به یکدیگر
* افزایش ترشح اسیدمعده
* ایجاد پوکی استخوان (استئوپروز)
* افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب
* ایجاد آلرژی غذایی
* افزایش میزان چربی کبد شکر خرما را از خشک کردن و گرفتن آب خرما به دست میآورند؛ بنابراین بیشتر از آنکه شکر محسوب شود، نوعی غذا به حساب میآورند؛ زیرا سرشار از فیبر است. از آنجا که این شکر در مایعات حل نمیشود، استفاده کمتری از آن میشود
توصیههای غذایی
برای آنکه از این خطرات دور باشید، همیشه باید درست و به اندازه مصرف کنید.
1- قندها را به طور کامل از رژیم غذیی خود حذف نکنید.
مصرف قندها و شکرها بهتر است محدود شود، ولی لزومی ندارد از برنامه غذایی حذف شوند؛ زیرا آنها از تمام مواد غذایی عملاً غیرممکن است.
2- به مقدار قند به کار رفته در مواد غذایی توجه کنید.
وقتی محصولی را میخرید، به برچسب آن توجه کنید تا از میزان ساکاروز، فروکتوز، لاکتوز و سایر فرآوردههای قندی آن آگاه شوید.
3- محصولات شیرین را در زمانهای خاصی از روز بخورید.
4- هنگام پخت غذاها و شیرینیها، شکر کمتری مصرف کنید و اصرار نداشته باشید که طعم شربتها، بسیار شیرین باشد.
5- برخی از محصولات غذایی، مثل ژله را خودتان در منزل، بدون افزودن شکر اضافی تهیه کنید تا سلامت شما کمتر در معرض خطر قرار بگیرد. تبیان /2021
۱۰/۱۲/۱۳۹۳ - ۰۷:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]