واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ثمرات سفر روحانی به قم - آیت الله حسن ممدوحی* سفر حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی به قم، منافع و برکات متقابل داشت و هم برای دولت و هم برای حوزه بسیار مفید و ثمربخش بود. ارتباط تنگاتنگی که میان دولت، بویژه شخص آقای روحانی با مراجع معظم تقلید وجود دارد، موجب تقویت و تحکیم همدلی و همسویی بیشتر بین دو نهاد دولت و مرجعیت خواهد شد.
جلسه ایشان با اعضای «جامعه مدرسین حوزه علمیه» نیز از این قاعده مستثنی نیست. دکتر روحانی برای این جلسه، یک ساعت زمان اختصاص داد و اگرچه برخی اعضا نتوانستند دیدگاه ها و دغدغه های خود را به طور کامل بیان کنند، اما نفس اختصاص زمانی برای رایزنی و دیدار با جامعه مدرسین مهم و باارزش بود. البته در همین فرصت اندک نیز نکاتی همچون لزوم توجه دولت به امر به معروف و نهی از منکر، یا توجه به عفاف و حجاب بخصوص در دستگاه های دولتی و نیز رفع مشکل بیکاری جوانان از سوی اعضای «جامعه مدرسین» با رئیس جمهوری در میان گذاشته شد.
به رغم کمبود فرصت در سفر به قم، در مجموع سفر ایشان سازنده بود زیرا به تقویت رابطه، همسویی، همدلی و هماهنگی میان دولت و حوزه علمیه، منجر شد.
همین رفت و آمدها و دیدارها، خود، به معنای تأکید بر تقویت مناسبات متقابل روحانی و روحانیت است. اساساً در عرف رفتاری مرجعیت، نفس پذیرش مراجع، به معنای تأیید و قبول است. اینکه رئیس جمهوری توانستند چنین سفر خوب و آرامی به قم داشته باشند و تقریباً با تمامی مراجع عظام و نیز علما و جریان های مختلف حوزوی دیدار کنند توفیقی است که خداوند نصیب ایشان کرد. از مدتی پیش این دغدغه وجود داشت که مبادا شائبه ای در اذهان مراجع شکل گرفته باشد و دولتمردان در زمان مناسب، شائبه زدایی نکنند، اما خوشبختانه، حضور روحانی در قم و جلسات و گفت و گوهای رودرروی ایشان با بزرگان حوزه، باعث شد این دغدغه ها رنگ ببازد. البته اجرایی کردن تذکرها و توصیه های موردنظر مراجع توسط دولت، نکته مهمی است که نباید از سوی قوه مجریه مورد غفلت قرار گیرد زیرا حتی اگر گاهی انتقادی هم از سوی مراجع یا بزرگان حوزه مطرح می شود، به معنای مخالفت آنان با دولت نیست، بلکه انتقادها سازنده و خیرخواهانه و از موضعی پدرانه است.
چنانچه مراجع و علما احساس کنند که دولت در مقام عمل نیز به دیدگاه ها و نظرات آنان توجه جدی دارد و وعده های خویش در قبال آنان را جامه عمل می پوشاند، انگیزه بیشتری برای تعامل با دولت خواهند داشت و این وضعیت برای آینده دولت و مردم نیز بسیار مفید است. اما اگر وعده ها در حد کلام باقی بماند و بازخورد عملی نداشته باشد، دیدار رئیس جمهوری با مراجع، به سطح دیداری تشریفاتی تنزل خواهد یافت. باید توجه کرد که روحانی به درستی خود را فرزند حوزه دانسته و اساساً حوزه نیز همین توقع را از ایشان دارد. بنابراین، پیش بینی و انتظار آن است که ایشان به تعامل دولت و حوزه، توجه بیشتری کنند و مطالبات مراجع را عملی کنند.
*عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
*روزنامه ایران
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]