تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز دژ محكم خداوند رحمان و وسيله راندن شيطان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844733035




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قیام «ال کاراکاسو»؛ جرقه‌ای در تاریخ آمریکای لاتین


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
قیام «ال کاراکاسو»؛ جرقه‌ای در تاریخ آمریکای لاتین
قیام معروف مردم ونزوئلا تحت عنوان «ال کاراکاسو» امری فراموش شده در تاریخ آمریکای لاتین نیست؛ چراکه توانست نئولیبرالیسم زمان خود را با تمام زورگویی‌هایش بر قشر آسیب‌پذیر جامعه از بین ببرد.

خبرگزاری فارس: قیام «ال کاراکاسو»؛ جرقه‌ای در تاریخ آمریکای لاتین



به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تله‌سور»، قیام مشهور ونزوئلایی‌ها در فوریه و مارس سال 1989 با نام «ال کاراکاسو» اقدامی جدا و یا منزوی از تاریخ آمریکای لاتین نمی‌باشد، زیرا توانست تغییری اساسی در این منطقه به نفع قشر آسیب‌پذیر جامعه انجام دهد.


«ال کاراکاسو» 1989 سال 1989 زمانی بود که «فرانسیس فوکویاما» سیاستمدار معروف آمریکایی اعلام کرد: لیبرال دموکراسی قادر است نقطه پایانی تکامل ایدئولوژیک بشر، آخرین شکل از حکومت انسانی و در عین حال مرحله پایانی تاریخ جهان را بنا کند. اقدامات اولیه این قیام از اعتراضاتی علیه فعالیت‌های صندوق بین‌المللی پول در ونزوئلا در مناطق فقیرنشین «گوآرناس» واقع در حومه «کاراکاس» پایتخت این کشور آغاز شد، اعتراضاتی که هیچ‌گاه عاملان آن تصور نمی‌کردند به قیامی همه‌گیر علیه فعالیت‌های این صندوق در کل کشور و کل منطقه ختم شود. سال 1989 سالی متفاوت با دیگر سال‌های آن دهه برای آمریکای لاتین نبود، دهه‌ای آشفته برای این منطقه که کشورهای دیگری از جمله شیلی (خروج این کشور از دیکتاتوری ولی با حفظ الگوی نئولیبرالی) و کلمبیا (بمباران این کشور توسط «پابلو اسکوبار»، یکی از قاچاقچیان کلمبیایی) طی آن درگیر اعتراضاتی به اقتصاد و صندوق بین‌المللی پول بودند.


پایان 17 سال دیکتاتوری در شیلی در طول تمامی این دهه آمریکا کشوری بود که با فرمانروایی بر «ال‌سالوادور» و هزینه یک میلیون دلاری به کشتار 70 هزار نفری و ناپدید شدن هزاران نفر دیگر در این کشور مشغول بود. از سویی دیگر نیکاراگوئه نیز که توسط بمباران بنادرش به وسیله سازمان اطلاعات آمریکا و همچنین اقتصاد زخم خورده‌اش از سوی این کشور طی این دهه خاموش شدن نور انقلاب و امید در کل منطقه را مشاهده می‌کرد. آمریکا در طول این دهه اقداماتی چون ایجاد ماجرای ایران در زمان ریاست جمهوری «رونالد ریگان» را انجام داده که ادامه آن را نیز به «جورج هربرت واکر بوش» جانشین خود سپرده و با مواردی چون پایان جنگ ایران و عراق نیز مواجه شد (جنگی که آمریکا طی آن از صدام حسین برای براندازی انقلاب مردمی ایران استفاده کرده بود). گوآتمالا نیز از دیگر کشورهایی بود که در این دوران شاهد به آتش کشیده شدن روستاها و ساکنان آن توسط نظامیان مدرسه آمریکایی‌ها بود.


نسل‌کشی در گوآتمالا از سویی دیگر صدای مقاومت در جنوب مکزیک نیز از خانه‌ای به خانه دیگر منتقل شده و از تمامی نقاط این ناحیه شنیده می‌شد. یکی از اتفاقات مورد توجه در اواخر این دهه نابودی دیکتاتوری‌های مخروط جنوبی آمریکای لاتین (اصطلاحی است که به منطقه‌ای جغرافیایی در جنوب آمریکای لاتین، که در زیر مدار رأس‌الجدی قرار گرفته اشاره دارد) و تشکیل حکومت مردمی با اقتصاد مخصوص به خود بود که در تاریخ آن زمان نیز ثبت گردید. از دیگر دخالت‌های آمریکا در منطقه آمریکای لاتین در طول این دهه بحرانی می‌توان به حمله نظامیان آمریکایی به پاناما در اواخر دهه 80 میلادی اشاره کرد که با بهانه دستگیری «مانوئل آنتونیو نوریگا» مأمور سابق آمریکا به جرم قاچاق مواد مخدر به وقوع پیوست.


تهاجم آمریکا به گرانادا 1983 ایالات متحده آمریکا در اوایل دهه 80 نیز به دلیل سرکوب فعالیت‌های انقلابی در جزیره گرانادا که فرمانروایی‌اش را در منطقه تهدید می‌کرد به این جزیره حمله کرده بود. این در حالی بود که در آن سوی اقیانوس اطلس و در اروپای شرقی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، همه کشورها تمامی شرایط را به دستان «مارگارت تاچر» نخست‌وزیر بریتانیا سپرده بودند. به این ترتیب است که در دهه 80 میلادی، متحمل شدن روش جدید از اقتصاد نئولیبرال توسط صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی و همچنین نوع دیگری از دخالت‌های آمریکا در منطقه به طور آشکارا قابل مشاهده است. انتهای پیام/

93/12/09 - 15:33





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن