واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۴۲ب.ظ)
مصرف پياز قرمز از ابتلا به بيماريهاي قلبي پيشگيري ميکند کارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشکده علوم پزشکي نيشابور گفت: پياز قرمز ميتواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بيماريهاي قلبي پيشگيري کند.
به گزارش خبرگزاري موج، آزيتا وکيلي افزود: متخصصان با انجام مطالعاتي روي حيوانات متوجه شدند مصرف پياز قرمز بعد از هشت هفته ميتواند سطح کلسترول بد را در بدن تا ۲۰ درصد کاهش دهد اما در همين دوره زماني، هيچ تغييري در ميزان کلسترولهاي خوب بدن رخ نميدهد.
وي بيان کرد: فلاوونوئيدي به نام «روتين» که بهوفور در خانواده پيازها يافت ميشود، از تشکيل لختههاي خوني در عروق پيشگيري ميکند و تشکيل فيبرين در سياهرگها و تجمع پلاکتها در سرخرگها از عوامل بروز لختههاي خوني و سکته هستند که اين ترکيب مانع از شکلگيري آنها ميشود.
کارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشکده علوم پزشکي نبشابور عنوان کرد: موسير و انواع پياز به دليل خواص آنتياکسيداني فوقالعاده، تأثير ويژهاي بر کاهش پيشرفت سرطان کبد دارند و از رشد سلولهاي سرطاني پيشگيري ميکنند.
وکيلي گفت: مصرف منظم پياز به ميزان دو نوبت در هفته خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کم ميکند و پياز سرشار از فلاوونوئيدها است که از رشد تومورها جلوگيري و سلولهاي روده بزرگ را از آسيب حفظ ميکند.
وي عنوان کرد: پختن گوشت با پياز نيز ميتواند به کاهش مواد سرطانزايي که هنگام پخت گوشت در حرارت بالا ايجاد ميشوند، کمک کند.
کارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشکده علوم پزشکي نيشابور با بيان اينکه اسيدفوليک يا ويتامين ۹B يکي از ترکيبهاي موردنياز مغز و تضمينکننده سلامت روان و احساسات افراد است، عنوان کرد: ۱۲۵ ميليليتر يا نصف پيمانه آب پياز ميتواند ۹ درصد از نياز روزانه بدن به اسيدفوليک را برطرف کند و بنابراين عادت به خوردن پياز به تأمين نياز بدن به اسيدفوليک کمک ميکند.
وکيلي اظهار کرد: تراکم استخوانها در زناني که روزي يک پياز مصرف ميکنند، پنج درصد بيش از زناني است که يکبار در ماه پياز ميخورند.
وي بيان کرد: زناني که رژيم غذايي غني از منگنز دارند، کمتر دچار علائم سندرم پيش از قاعدگي (پياماس) مثل دردهاي شکمي يا بدخلقي ميشوند زيرا پياز يکي از منابع خوب منگنز به شمار ميرود و اين ماده معدني مانند يک ضد درد عمل ميکند.
او با اشاره به اينکه پياز مانند سيب منبع بسيار خوب نوعي آنتياکسيدان به نام «کرکتين» است، بيان کرد: کرکتين تأثير ويژهاي بر کاهش فشارخون دارد و از تخريب ديواره عروق پيشگيري ميکند و خطر بروز بيماريهاي قلبي- عروقي را کاهش ميدهد.
وي اضافه کرد: پياز را بهصورت خام يا پخته ميتوانيد مصرف کنيد اما پياز خام آنتياکسيدانهاي بيشتري دارد که البته پختوپز، ميزان آنتياکسيدانهاي اين ماده غذايي را فقط اندکي کاهش ميدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]