واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ابعاد مختلف طلاق در کردستان از زبان معاون دادگستری سنندج - ایرنا- طلاق از نظر قانونی تنها یک حادثه است، اما از دیدگاه جامعه شناسان و روانشناسان، زنجیره ای از حوادث به هم پیوسته است که برای همیشه، زندگی قربانیان خود را دگرگون می کند.
به گزارش ایرنا، تا چند سال گذشته استان کردستان همواره جزو استان های دارای رتبه دوم تا چهارم در زمینه طلاق بود اما با اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و سایر دستگاه ها و سازمان های مرتبط، کردستان اکنون در وضعیت بهتری در مقایسه با سایر استان های کشور قرار دارد و در میانه جدول 31 استان کشور قرار گرفته است، اما این بدان معنا نیست که آمار طلاق در استان کاهش یافته یا حتی کنترل شده است بلکه هنوز وضعیت بگونه ای است که نیازمند توجه جدی مردم و مسوولین به قضیه است.
ابعاد مختلف طلاق و راهکارهای پیشگیری از آن در استان کردستان را با دکتر "حسن بابایی" معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در میان گذاشتیم که ماحصل آن را در ذیل می خوانیم:
ایرنا: به عنوان اولین سوال اصولاً چه لزومی برای پرداختن و توجه به مساله طلاق وجود دارد؟
- محبت موجب استواری کانون خانواده است ولی نفرت در جهت معکوس آن جریان دارد و متضمن نفاق و جدایی و مخاصمه و جدال است، هنگامی که نفرت و اختلاف عمیق و مخاصمه به کانونی راه یافت، بقای نظم خانوادگی بین افراد آن متزلزل و دشوار می شود، متاسفانه در عصر حاضر خانواده دچار آسیب های فراوانی شده است، آسیب هایی که هر کدام از آنها می توانند کارکردهای مهم و ضروری آن را به نابودی بکشاند.
از بین آسیب هایی که این نهاد را تهدید می کند پدیده طلاق اهمیت خاصی دارد، هر چند ضرورت هایی سبب شده است تا خداوند به طلاق مشروعیت بخشد، اما سیاست های دینی به دعوت مردم برای حفظ خانواده و پرهیز از آن بنیان شده است.
آموزه های دینی، طلاق را ناپسند ترین حلال در نزد خدا می شمارد و خانه ای را که در آن طلاق واقع شده باشد به خرابه تشبیه می کند و مردی که بدون علت همسران خویش را طلاق می دهد، ملعون می شمارد، از نظر جامعه شناختی نیز طلاق زمینه ساز وقوع جرایم و رشد و گسترش آسیب های اجتماعی می گردد.
ایرنا: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان چه اقداماتی را در زمینه پیشگیری از طلاق و کاهش و کنترل این مساله انجام داده است؟
- این معاونت اقدامات متنوع و گسترده ای را در زمینه پیشگیری، کاهش و کنترل طلاق در استان انجام داده است که در میان آنها می توان به راه اندازی مراکز مشاوره پیش از طلاق بنیاد خانواده، راه اندازی مراکز مشاوره پیش از طلاق در کانون پیشگیری نایسر، برگزاری کارگاه های آموزشی پیش از ازدواج برای جوانان، برگزاری نشست های تخصصی با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه های استان در زمینه کاهش و کنترل طلاق و آسیب ها و جرایم مرتبط با آن اشاره کرد.
همچنین از دیگر اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در زمینه کاهش طلاق می توان به تهیه، تدوین و توزیع بروشورهای آموزشی آشنایی با آسیب های طلاق و راهکارهای ازدواج آگاهانه، برگزاری کارگاه های آموزشی ازدواج آگاهانه و افزایش مهارت های پیش از ازدواج برای اقشار مختلف مردم بویژه دانشجویان، برگزاری جلسات شورای پیشگیری استان و انجام طرح های علمی پژوهشی و انتشارات مقالات علمی در زمینه طلاق اشاره کرد.
ایرنا: دلایل عمده طلاق در استان کردستان از نظر شما چه عواملی هستند؟
- طبق پژوهش های به عمل آمده، نارضایتی عاطفی و جنسی، اعتیاد زوج، بیکاری و مشکلات معیشتی، عدم مسوولیت پذیری همسر، مداخلات اطرافیان، فقدان مهارت های زندگی، فقدان بلوغ فکری، تفاوت تیپ های شخصیتی، پایین بودن آستانه تحمل و سوءظن زوجین به یکدیگر به عنوان مهمترین عوامل شخصی طلاق در استان مطرح شده اند اما بدیهی است که نباید عوامل ساختاری همچون پیدایش حالت آنومیک در نهاد خانواده، تغییر ارزش ها به ویژه توسط طراحی های رسانه های بیگانه از جمله ماهواره ها، عوامل ساختاری اقتصادی و هنجاری را نادیده انگاشت.
ایرنا: به نظر شما چه راهکارهایی برای مقابه با این معضل وجود دارد؟
- در زمینه کاهش و کنترل طلاق بخشی از مسوولیت به عهده دستگاه ها و سازمان های مرتبط و بخش دیگر و اساسی آن بر عهده خود مردم است، در بخش اول می توان به بهبود وضعیت معیشتی مردم، طراحی ساختارها و برنامه های حمایت اقتصادی و ارزشی از خانواده ها، اجرای برنامه های آموزش پیش از ازدواج، فراهم نمودن مشاوره های خانواده تخصصی، موثر و رایگان، آموزش زوجین، تببین ارزش های نهاد خانواده و تشریح آسیب ها و معضلات مرتبط با طلاق نام برد.
در بخش دوم نیز می توان به ازدواج آگاهانه، پرهیز از تجمل گرایی و چشم و همچشمی در ازدواج و در حیات خانواده، پرهیز اطرافیان از دخالت مخرب در زندگی خانوادگی زوجین، فراگیری مهارت های زندگی و رعایت موازین و اصول دینی در انتخاب همسر اشاره کرد.ک/4
3033/1904
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]