واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
مذاکرات سهجانبه روسیه،بلاروس و قزاقستان در «آستانه»
رؤسای جمهور روسیه و بلاروس پس از گفتوگویی تلفنی با رئیس جمهور قزاقستان از شرکت در مذاکرات سهجانبه در «آستانه» خبر دادند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه به نقل از پایگاه خبری «ولست کز»، شب گذشته «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «الکساندر لوکاشینکو» رئیس جمهور بلاروس در یک گفتوگوی تلفنی با «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان از شرکت خود در مذاکرات سه جانبه روسای جمهور کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا که قرار است در ماه مارس(اسفندماه) در «آستانه» برگزار شود، خبر دادند. در جریان این گفتوگوی تلفنی، روسای جمهور روسیه و قزاقستان وضعیت فعلی اوکراین را بررسی کرده و همچنین بر اهمیت اجرای توافق نامه 12 فوریه «مینسک» برای حلو فصل بحران اوکراین تاکید کردند.
طرفین همچنین چشم انداز همکاریهای روسیه و قزاقستان و تعامل دو کشور در چارچوب یکپارچه سازی اقتصادی اوراسیا را مورد بررسی قرار دادند. علاوه بر این، نظربایف یک گفتوگوی تلفنی دیگر با «الکساندر لوکاشینکو» رئیس جمهور بلاروس انجام داد و در این تماس در مورد مسائل عمده همکاریهای قزاقستان و بلاروس و همچنین تعامل این دو کشور در یکپارچه سازی اتحادیه اقتصادی اوراسیا تبادل نظر کرد. اتحادیه گمرکی میان روسیه، بلاروس و قزاقستان نهاد جدیدی در جغرافیای شوروی سابق است که در راستای اهداف جامعه اقتصادی اوراسیا در حال شکلگیری است. این طرح که به فعالیتهای اقتصادی روسیه در منطقه تحرک تازهای میبخشد، طی سالهای اخیر با جدیت از جانب این کشور پیگیری شده است. در مورد اهداف اتحادیه گمرکی اوراسیا که قرار است به صورت سکویی برای ورود کشورهای عضو به ساختار وسیعتری از همگرایی عمل کند میتوان گفت این اتحادیه به دنبال حذف تدریجی قوانین گمرکی داخلی این کشورها در داخل اتحادیه و قرار دادن تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگسازی روندهای گمرکی آنهاست. همچنین ایجاد یک فضای اقتصادی مشترک با مجموع تولید ناخالص داخلی دو تریلیون دلار و جمعیتی 180 میلیونی از برنامههای این اتحادیه است. اقدامات انجام شده برای دستیابی به همگرایی و ایجاد شرایط مناسب جهت رشد اقتصاد ملی کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و افزایش سطح همکاری متقابل بین آنها تاثیر مثبت داشته است. اتحادیه اقتصادی اوراسیایی اقدامی است که روسیه برای مقابله با اقدامات بروکسل برای اضافه کردن کشورهای مستقل شده از اتحاد جماهیر شوروی به اتحادیه اروپا انجام میدهد. در صورت شکل گرفتن این اتحادیه تبادلات تجاری میان کشورهای عضو با سهولت بیشتری انجام خواهد شد. با توجه به اینکه برخی جمهوریهای سابق شوروی عضویت در اتحادیه اروپا را درخواست کردهاند، در صورت عملی شدن میتواند تهدیدی برای منافع روسیه در مرزهای جنوبیاش باشد. به همین خاطر روسیه برای مقابله با چنین اقداماتی درصدد تشکیل اتحادیه اقتصادی با محوریت مسکو است تا بتواند دوباره جمهوریهای سابق شوروی را در حوزه نفوذ خود جمع گرداند. روسیه با تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا سعی دارد تا یک نوع رقیب جدی در مقابل اتحادیه اروپا و آمریکا ایجاد کند زیرا با توجه به وجود منابع عظیم نفت و گاز در کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز، روسیه با استفاده از این اتحادیه میتواند کشورهای اروپایی را با ابزار انرژی تحت فشار قرا دهد. انتهای پیام/
93/12/09 - 11:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]