واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشر فرهنگ ایرانی اسلامی از گود زورخانه به جهان دوشنبه - ایرنا - ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی را به حق باید رشته ای ورزشی - عبادی خواند؛ چرا که در یک یک حرکات آن جلوه ای از ارتباط با حضرت حق و ائمه اطهار (ع) از یک سو و قدرت نمایی ورزشکار نمایان است.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به شهر دوشنبه محل برگزاری چهارمین دوره مسابقات جام جهانی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی، ورزشکاران دهها کشور طی روزهای گذشته پا به گود زورخانه فردوسی شهر دوشنبه گذاشتند که ارتباط زیبایی بااین نماد ورزشی ایران برقرار کرده بودند.
ضرب آهنگ و صدای مرشد همراه با زنگ خاطره انگیز آن ورزشکار را به گود فرا می خواند.
رخصت گرفتن ورزشکاران غیرایرانی که به رسم باستانی کاران ایران زمین دست ها را به سوی حاضرین برده و با زبان شیرین فارسی رخصت می گرفتند، برای ایرانیان به دلیل تاثیر فرهنگ احترام گذاشتن به بزرگان و اجازه خواستن در انجام هر کار، بسیار جالب بود.
مدد جستن و قدرت گرفتن از نام ائمه اطهار (ع) در اوج ورزش و نمایان کردن قدرت بازو و بر زبان آوردن اسامی مبارک آنان ، غیر ایرانی بودن ورزشکار را از یاد می برد.
وقتی ورزشکار خارجی زیر فشار گرفتن میل سنگین تلاش بر افزودن تعداد داشت و چندین بار صدای رسا فریاد می زد « علی»
دعای بعد از حرکت های ورزشی از سوی تیم های خارجی و ورزشکار پس از هر حرکت، گود زورخانه فردوسی شهر دوشنبه محل قدرت و پهلوانی را به مرکز ارتباط با حضرت حق تبدیل می کرد.
این ورزش به خوبی و به جا، پل ارتباطی برای اثرگذاری فرهنگی است. بسیاری از ورزشکاران غیرایرانی با اصطلاح های فارسی ما بیگانه نبودند. الکساندر رودریگز قهرمان کشتی المپیک و جهان که برای آذربایجان به میدان آمده بود گفت: قدرت و پهلوانی را باید خدا بخواهد چنانچه من در سال 98 میلادی او برایم همه چیز خواست و ادامه داد: ایرانیان را برای مهر و محبت شان دوست دارم.
عباراتی مانند ؛ ماشاالله ، پهلوان ، علی بگو ، رخصت و گپ و گفت های روزانه به زبان فارسی ، فضای زورخانه و هتل محل اقامت ورزشکاران را به فطعه ای از ایران تبدیل کرده بود.
مرشدان ماهر ایرانی نیز به تناوب برای ورزشکار هر کشور از شاخص های آن در جهت برقراری ارتباط هرچه بیشتر بهره می جستند. هنگام ورود ورزشکاران عراقی کربلا و نجف کاظمین و سامرا و اسامی مطهر امامان معصوم (ع) اشک بر چشمان عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) می نشاند و پهلوان تاجیک و افغان و نپالی با ضرب آهنگ مختص ملت خود قدرت می نمایاند.
حرکت جمعی ورزشکاران همه کشورها در گود زورخانه فردوسی در مراسم افتتاحیه ، نمایش و الگوی وحدت ملت ها ، پیام آور صلح و دوستی، پیوند دهنده فرهنگ، آیین و سنت مسلمان و غیرمسلمان ، آسیایی ، آفریقایی، اروپایی ، سفید و رنگین پوست در یک دایره مقدس ورزش ایرانی بود.
گود زورخانه یک سازمان ملل فرهنگی ورزشی می نمود که نه در یک نمایش صرف بلکه دست در دست وحدت را فریاد می زد.
حضور قدرتمند تیم آذربایجان با مربیان غیر ایرانی نشان از رشد ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی در خارج از مرزهای ایران دارد گرچه تمامی ورزشکاران و دست اندرکاران خارجی خواهان کمک های بیشتر فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی (izsf) که مقر آن در تهران است شدند.
ایجاد زورخانه، آموزش های بیشتر ، آکادمیک کردن این رشته و ابزار و وسایل استاندارد زورخانه ای از جمله مهمترین درخواست های آنان بود که توجه بدان رشد و توسعه این ورزش و فرهنگ ایرانی را در پی خواهد داشت.
گرجه در مجمع عمومی فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای که روز گذشته در حاشیه مسابقات شهر دوشنبه عضویت بیش از 80 کشور پذیرفته شد لیکن توجه به نیازهای توسعه ای از وظایف مسوولان izsf است.
دادن میزبانی جام جهانی و مسابقات مهم به کشورهای عضو نکته ای است که فدراسیون بین المللی باید برای آن حداقل هایی در نطر گیرد تا مانند این دوره که برای برگزار کنندگان، خبرنگاران و حصور تماشاگران مشکلی ایجاد نکند.
چهارمین دوره مسابقات جام جهانی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی از چهارشنبه هفته گذشته در زورخانه فردوسی شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز شد و شب گذشته با قهرمانی تیم ملی جمهوری اسلامی ایران به پایان رسید.
ورزشی/1027
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]