محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830124586
«یوز» فیلتر نمیکند
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: چندی پیش «یوز» بهعنوان اولین موتور جستوجوی رسمی کشور از سوی وزارت ارتباطات رونمایی شد، اما افتتاح آن با توجه به اینکه پیش از این نیز موتورهای دیگری به عنوان موتور بومی رونمایی شده بودند، حاشیههایی را دربرداشت.
به گزارش تراز ، در مراسم رونمایی از این جستوجوگر بومی اعلام شد که هدف از آن تامین بخشی از نیازمندیهای مردم از طریق توانمندی داخلی است. اما اشکالاتی نیز به تمام جستوجوگرهای داخلی وارد میشد که فیلترینگ اطلاعات و کیفیت پایین جستوجو از جمله آنها بود.
طراح تازهترین طرح جستوجوگر بومی یعنی همان موتور «یوز» در گفتوگو با ایسنا به پاسخگویی به برخی ابهامات درباره این موتور پرداخت و آینده جستوجوگر «یوز» را تشریح کرد.
مهدی نقوی در پاسخ به این سوال که آیا نتایج جستوجو در این موتور، فیلتر شده و با طبقهبندی خاصی نمایش داده میشود، گفت: با قاطعیت اعلام میکنم که نه در این موتور جستوجو و نه در هیچ موتور بومی دیگری نه فیلترینگ و نه طبقهبندی اطلاعات اتفاق نمیافتد.
او با تاکید بر اینکه سیستم طبقهبندی اطلاعات در موتورهای جستوجو امکانپذیر نیست، اظهار کرد: چراکه موتورهای جستوجو مبنای علمی و تحقیقاتی دارند و براساس الگوریتمهایی طراحی میشوند که براین اساس بهترین اطلاعات و نتایج را در اختیار کاربر قرار میدهد.
وی افزود: اینکه موتورهای جستوجوی بومی نتایج غیرحقیقی یا غیرمرتبطی را به کاربر نمایش میدهد، امری غیرواقع است، زیرا باعث میشود این موتورها مشتریان خود را از دست بدهد.
طراح موتور جستوجوی یوز دربارهی تفاوت جستوجو در یک موتور بومی و غیربومی تصریح کرد: وقتی واژهای در موتوری مانند گوگل سرچ میشود ممکن است نتایجی را به کاربران ایرانی ارائه دهد که برخی از سایتهای آن در کشور فیلتر شده و غیرقابل دسترسی باشد.
نقوی ادامه داد: این در حالی است که جستوجوگرهای بومی نتایجی را به کاربر ارائه میدهند که همگی آنها در کشور قابل دسترسی باشد، چرا که اگر این نتایج به سایتهایی ارجاع دهد که فیلترشدهاند عملا نتایج بیفایده و غیرقابل استفادهای خواهند داشت. درحالی که نتایج جستوجو در موتورهای جستوجوگر ایرانی صددرصد قابل استفاده و مفید است.
طراح موتور جستوجوی یوز همچنین با تاکید بر اینکه موتور جستوجوی ایرانی به خودی خود هیچ نقشی در فیلتر کردن اطلاعات هیچ نقشی را ایفا نمیکنند، درباره میزان استقبال از «یوز» اظهار کرد: خوشبختانه طبق آمار در پی دو هفته از راهاندازی این موتور تعداد کاربران رضایتبخش بوده است و بهطور متوسط روزانه نزدیک به 400 هزار بازدید از سایت میشود.
وی ادامه داد: البته این میزان در روزهای مختلف متفاوت است ولی در برنامههای آینده قرار است تبلیغات بیشتری برای این موتور جستوجو انجام شود.
بهرهبرداری از فاز اول «یوز»
او با اشاره به اینکه پروژه یوز طی سه تا چهار سال گذشته آغاز شده است، گفت: برای این پروژه چند فاز تعریف کردهایم، چرا که پروژههای بزرگی مانند موتور جستوجو پروژههایی نیستند که تمامی داشته باشند بلکه باید توسعه پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فاز اول موتور جستوجوی یوز به پایان رسیده است، اظهار کرد: قرار است در فاز دوم منابع انگلیسی این موتور افزایش پیدا کرده و به شش میلیارد منبع برسد و در فاز سوم نیز منابع اطلاعاتی به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی به 24 میلیارد منبع افزایش پیدا خواهد کرد.
موتورهای جستوجو؛ پایههای شبکه ملی اطلاعات
طراح موتور جستوجوی یوز دربارهی ارتباط این موتور با طرح شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: درواقع وظیفه موتورهای جستوجو جمعآوری اطلاعات از سطح وب است و از سوی دیگر شبکه ملی اطلاعات نیز با هدف انتقال پایگاه اطلاعاتی به داخل کشور طراحی میشود.
نقوی با اشاره به اینکه در شبکه ملی اطلاعات، دیگر لازم نیست کاربر داخلی برای به دست آوردن اطلاعات داخلی کشور به پایگاههای داده در خارج از کشور ارجاع داده شود، گفت: بنابراین اگر در این شبکه موتور جستوجوی خارجی وظیفهی جستوجوی اطلاعات داخلی را برعهده داشته باشد، این امر با شبکه ملی اطلاعات ناهمگون خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه جستوجوگرهای ملی پایههای اصلی شبکه ملی اطلاعات به حساب میآیند، گفت: این جستوجوگرها میتوانند با استفاده از پایگاههای داخلی نیاز کاربر را برطرف کنند و به این شکل دیگر لازم نیز ترافیک داده به خارج از کشور برود که این امر هم برای دولت هزینهبر خواهد بود و هم جلوی تحقق شبکه ملی اطلاعات را میگیرد.
به گفته نقوی دانشگاههای شریف، تهران، تربیت مدرس و علم و صنعت از جمله دانشگاههایی هستند که در طراحی یوز سهیم بودهاند.
نقش حمایتی دولت در برابر «یوز»
طراح موتور جستوجوی یوز همچنین دربارهی ارتباط سازمان فناوری اطلاعات با جستوجوگر یوز تصریح کرد: این سازمان به عنوان بخش دولتی از این پروژه حمایت میکند.
وی افزود: با توجه به اینکه پروژههای بزرگی مانند موتور جستوجو در اوایل درآمدزایی ندارند، بنابراین بخش خصوصی به راحتی نمیتواند از پس هزینههای آن برآید و لازم است دولت تا زمان رسیدن به درآمدزایی از این پروژهها حمایت کند.
نقوی همچنین خاطرنشان کرد: زمانی که پروژه یوز به اندازه لازم پیشروی داشته باشد و در بازار جستوجو جایگاه خود را پیدا کند میتواند از طرق مختلف به درآمدزایی برسد و در این زمان دیگر دولت پشتیبانی مالی از آن نخواهد کرد، بلکه به عنوان یک شرکت خصوصی باید هزینههای خود را تامین کند.
طراح موتور جستوجوی یوز همچنین دربارهی ارتباط بین جستوجوگر یوز و پارسیجو اظهار کرد: این دو موتور جستوجو دو پروژه جداگانه هستند و دولت به دنبال این است که به جای یک پروژه از همه پروژهها در این زمینه حمایت و آنها را به بازار رقابت وارد کند.
نقوی تصریح کرد: البته دو پروژه موتور جستوجو تقابلی با یکدیگر ندارد، بلکه هر کدام بخشی از این بازار را در بر میگیرد و با توجه به اینکه ما در زمینهی جستوجوگرها عقب هستیم، اضافه کردن فعالان این حوزه در شرایط فعلی مشکلی را ایجاد نمیکند.
وی افزود: در حال حاضر موتور جستوجوی پارسیجو بیش از 200 میلیون صفحه را در فضای وب پوشش میدهد.
ویژگیهای «یوز»
طراح موتور جستوجوی یوز دربارهی قابلیتهای این موتور اظهار کرد: یکی از مهمترین قابلیتهای فعلی یوز بحث «پدیدهیابی» است، یعنی این موتور سطح اخبار و وبلاگها به طور مداوم زیر نظر دارد و هرگونه تغییری که در اطلاعات آنها ایجاد شود را به نتایج جستوجو اضافه و درصورت اهمیت به صورت خودکار آن را به کاربر نشان میدهد.
نقوی افزود: بخش تصویر در موتور جستوجوی یوز قرار است در آینده بهبود پیدا کند. در حال حاضر نیز یک سری پایگاه داده در این موتور وجود دارد که در پاسخ به جستوجوی برخی از کلمهها برخی نتایج را به صورت مستقیم و در بالای صفحه نمایش میدهد.
وی در این باره خاطرنشان کرد: مثلا اگر کلمهای مانند آب و هوا در این موتور جستوجو سرچ شود، در ابتدای نتایج آب و هوای منطقه نمایش داده میشود و سپس نام سایتهای متناسب به ترتیب نشان داده خواهد شد.
طراح موتور جستوجوی یوز همچنین دربارهی دیگر سرویسهای این موتور جستوجو در آینده گفت: سرویس ویدئو نیز قرار است به جستوجوگر یوز افزوده شود و همچنین قصد داریم هرماه یک سرویس جدید را به یوز اضافه کنیم که البته راهاندازی این سرویسها در نتایج جستوجو اثرگذار خواهد بود تا این موتور را هوشمندتر کند و کاربر نیز در انتخاب سرویسها گیج نشود.
نقوی همچنین با اشاره به اضافهشدن سایتهای جانبی به جستوجوگر یوز تصریح کرد: اضافه کردن بخشهایی مثل ایمیل، ترجمهگر و شبکه اجتماعی مبتنی بر موبایل و وب از جمله برنامههایی است که در فاز دوم یوز به آن توجه خواهد شد.
طراح موتور جستوجوی یوز افزود: درواقع در فازهای بعدی هم به لحاظ کمی یعنی سرعت و تعداد کاربر و سختافزار و هم به لحاظ کیفی به معنای افزایش سرویسهای ارزش افزوده، موتور جستوجو پیشرفت خواهد کرد.
وی دربارهی دیتاسنترهای موتور جستوجوی یوز گفت: در حال حاضر مرکز پژوهشی این موتور با توجه به اینکه تنها یک نوع داده خاص را ذخیره میکنند تنها مرکزی است که این مزیت را دارد، زیرا دیتاسنترهایی با ظرفیت بالاتر نیز وجود دارند اما انواع مختلف داده را در خود ذخیره میکند.
طراح موتور جستوجوی یوز افزود: با پشتیبانی وزارت ارتباطات قرار است ظرفیت این دیتاسنتر به 10 برابر افزایش پیدا کند تا پروژه پیش رفته و نیازمندیهای صفحات فارسی، عربی، انگلیسی را تا حد خوبی پاسخگو باشد.
نقوی دربارهی ارائه آمار جستوجو از سوی «یوز» اظهار کرد: در حال حاضر آمار کلمههای پربازدید را داریم، ولی اینکه چهطور باید این آمار در مورد بخشهای مختلف ارائه شود باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی همچنین دربارهی وضعیت مالی پروژه موتور جستوجو اظهار کرد: هر پروژهای با برخی مشکلات مالی مواجه است. بخشی از هزینههای این پروژه نیز از درآمدهای پروژههای جانبی به دست میآید، اما وزارت ارتباطات تصمیم دارد هم به لحاظ زیرساختی و هم اختصاص پهنای باند، دیتاسنتر و همچنین به لحاظ مالی به این پروژه کمک کند.
منبع: ایسنا
شنبه 9 اسفند 1393 ساعت 09:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
«یوز» فیلتر نمیکند/ بازدید روزانه 400 هزار نفری از موتور ملی
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۰ چندی پیش یوز بهعنوان اولین موتور جستوجوی رسمی کشور از سوی وزارت ارتباطات رونمایی شد اما افتتاح آن با توجه به اینکه پیش از این نیز موتورهای دیگری به عنوان موتور بومی رونمایی شده بودند حاشیههایی را دربرداشت به گزارش خبرنگار ایسنا در مراسم رونماییجماران و بهارنیوز فیلتر شدند
جماران و بهارنیوز فیلتر شدند دو سایت جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترس خارج شدند آفتاب به گزارش خبرگزاری فارس دو سایت خبری جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترس خارج شدند تاریخ انتشار ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۹«جماران» و «بهارنیوز» فیلتر شدند
جماران و بهارنیوز فیلتر شدند دو سایت جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترس خارج شدند خبرگزاری فارس دو سایت خبری جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترس خارج شدند سایت جماران که از چند سال پیش وظیفه پوشش اخبار سید حسن خمینی ردو سایت جماران و بهارنیوز فیلتر شدند
دو سایت جماران و بهارنیوز فیلتر شدندتاریخ انتشار جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۳۱ با دستور مقام قضایی دو سایت جماران و بهار نیوز فیلتر شدند و پرونده ای بر ای آنها در دادسرای فرهنگ و رسانه تشکیل شد به گزارش ایسنا با پیگیریهای خبرنگار ایسنا تائید شد که این دو سایت به دلیدو سایت جماران و بهارنیوز فیلتر شدند |اخبار ایران و جهان
دو سایت جماران و بهارنیوز فیلتر شدند کد خبر ۴۷۹۰۱۸ تاریخ انتشار ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۰ - 27 February 2015 دو سایت جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترس خارج شدند به گزارش فارس دو سایت خبری جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترتایید فیلتر شدن دو سایت جماران و بهارنیوز |اخبار ایران و جهان
تایید فیلتر شدن دو سایت جماران و بهارنیوز کد خبر ۴۷۹۰۷۳ تاریخ انتشار ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۲ - 27 February 2015 یک منبع آگاه فیلتر شدن دو سایت جماران و بهارنیوز را به دلیل انتشار تصویر و مطالب رییس دولت هشتم تایید کرد صبح امروز جمعه اخباری مبنی بر فیلتر شدن دو سایت جماران و بها- تایید فیلتر شدن دو سایت جماران و بهارنیوز
تایید فیلتر شدن دو سایت جماران و بهارنیوز تهران - ایرنا- یک منبع آگاه فیلتر شدن دو سایت جماران و بهارنیوز را به دلیل انتشار تصویر و مطالب رییس دولت هشتم تایید کرد صبح امروز جمعه اخباری مبنی بر فیلتر شدن دو سایت جماران و بهارنیوز در منابع رسانه ای داخلی و فضای مجازی منتشر شد وفیلتر سایتهای جماران و بهارنیوز با دستور مقام قضایی
جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۶ با دستور مقام قضایی دو سایت جماران و بهار نیوز فیلتر شدند و پرونده ای بر ای آنها در دادسرای فرهنگ و رسانه تشکیل شد به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با پیگیریهای خبرنگار ایسنا تائید شد که این دو سایت به دلیل پوشش برخی اخبار رئیس-فیلتر شدن سایت جماران و بهارنیوز تایید شد
فیلتر شدن سایت جماران و بهارنیوز تایید شد یک منبع آگاه فیلتر شدن دو سایت جماران و بهارنیوز را به دلیل انتشار تصویر و مطالب رییس دولت هشتم تایید کرد صبح امروز جمعه اخباری مبنی بر فیلتر شدن دو سایت جماران و بهارنیوز در منابع رسانه ای داخلی و فضای مجازی منتشر شد و خبرنگارفیلترینگ دو سایت «جماران» و «بهارنیوز»
به حکم دستگاه قضا صورت گرفت فیلترینگ دو سایت جماران و بهارنیوز دو سایت خبری جماران و بهارنیوز به دستور و حکم مقامات قضایی فیلتر شدند به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران شب گذشته به دستور مقامات قضایی دو سایت خبری جماران و بهارنیوز فیلتر و از دسترس خارجبا دستور مقام قضایی دو سایت جماران و بهارنیوز فیلتر شدند
با دستور مقام قضاییدو سایت جماران و بهارنیوز فیلتر شدنددو سایت جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترس خارج شدند به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس دو سایت خبری جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترس خارج شدند سایت جماران که افیلتر دو سایت «جماران» و «بهارنیوز»
به حکم دستگاه قضا صورت گرفت فیلتر دو سایت جماران و بهارنیوز دو سایت خبری جماران و بهارنیوز به دستور و حکم مقامات قضایی فیلتر شدند به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران شب گذشته به دستور مقامات قضایی دو سایت خبری جماران و بهارنیوز فیلتر و از دسترس خارج شدنسایت «جماران» و «بهارنیوز»فیلتر شدند
سایت جماران و بهارنیوز فیلتر شدند روز نو دو سایت جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترس خارج شدند به گزارش ایلنا دو سایت خبری جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیلتر و از دسترس خارج شدند یكی از مسئولان سایت جماران در گفتوگو با ایلنا گففرق یوز و گرگر چیست؟
تفاوت میان موتور جستجوی یوز و گرگر فرق یوز و گرگر چیست حالا اما ظاهرا به جای گرگر موتور جست وجوی یوز افتتاح شده که از قضا هر دو ساخت یک گروه است به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از آی تی آنالیز وزیر ارتباطات یک موتور جست و جوی ایرانی دیگر را هم افتتاح کرد اسم این مهرکسی بود با این وضعیت تیم را جریمه میکرد مهدوی: برخی از بازیکنان ما نمیدانند کجا بازی میکنند/ تغییر کادرفن
هرکسی بود با این وضعیت تیم را جریمه میکردمهدوی برخی از بازیکنان ما نمیدانند کجا بازی میکنند تغییر کادرفنی به ما کمک نمیکندهافبک تیم فوتبال استقلال خوزستان گفت برخی بازیکنان ما انگار نمیدانند در چه سطحی و کجا بازی میکنند و اشتباهات بدی انجام میدهند محمدرضا مهدوی دیورونیوز: اعمال اصلاحات اقتصادی در دستور کار دولت فرانسه قرار دارد
فیلم یورونیوز اعمال اصلاحات اقتصادی در دستور کار دولت فرانسه قرار دارد لایحه قانونی اصلاحات اقتصادی در فرانسه که بنام لایحه مکرون نام وزیر اقتصاد این کشور مشهور شده شامل ۲۰۰ ماده است که اعمال اصلاحات اساسی در بخشهای مختلف را در نظر گرفته است ۲۹ ۱۱ ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۰جنتی:بعضی معتقدند فقط فکر خودشان باید در جامعه بیان شود/ معتقدند هر فکری از بیرون بیاید مسموم است باید آن را ف
جنتی بعضی معتقدند فقط فکر خودشان باید در جامعه بیان شود معتقدند هر فکری از بیرون بیاید مسموم است باید آن را فیلتر كرد و پارازیت انداخت عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه افزود در چنین فضایی است که انسانها رشد میکنند بعضی معتقدند چون فکر ما الهام گرفته از وحی و آسمان است فکر-
گوناگون
پربازدیدترینها