واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفر شاهزاده انگلیس به آسیا، تلاشی دشوار برای زدودن خاطرات تلخ تهران – ایرنا – خاندان سلطنتی بریتانیا که در خارج از مرزهای انگلیس، نقش سفیر فرهنگی و تقویت کننده دیپلماسی عمومی را برعهده دارد، اکنون باید مسوولیت پاک کردن خاطرات تلخ ژاپنی ها و چینی ها از خود را نیز برعهده گیرد.
شاهزاده ویلیام، نوه ملکه انگلیس و ولیعهد دوم بریتانیا، عصر پنجشنبه وارد ژاپن شد و در بدو ورود، مورد استقبال فرماندار استان توکیو و سفیر انگلیس در ژاپن قرار گرفت. برنامه های ویلیام در ژاپن، آنچنان که پیش بینی می شد، بیشتر در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و تشریفات سیاسی تعریف شده بود مانند بازدید از یک باغ ژاپنی و یک چای خانه سنتی. ویلیام هم چنین در دیدارهایی جداگانه با "امپراتور آکیهیتو" و "ناروهیتو" (ولیعهد) گفت و گو کرد و در یک همایش مربوط به نوآوری های بریتانیا در توکیو حضور یافت.
قرار است پرنس ویلیام با "شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن نیز دیدار و درباره روابط دو کشور گفت و گو کند.
پس از آن، پرنس ویلیام عصر یکشنبه، ژاپن را به مقصد کشوری ترک خواهد کرد که در دویست سال اخیر، نگاه مثبتی به انگلیس نداشته است: چین.
ویلیام در چین نیز مسوولیتِ تبلیغِ مثبتِ بریتانیا و زمینه چینی برای روابط نزدیکتر میان سیاستمداران و بازرگانان دو کشور را برعهده خواهد داشت. به همین منظور، وی از یک منطقه حفاظت شده طبیعی و یک باغ چینی دیدار خواهد کرد و ضمن بازدید از شهر ممنوعه و یک بنای بازسازی شده در پکن، با دانشجویان چینی دیدار و گفت و گویی خواهد داشت.
ویلیام قرار است با برخی مقام های چینی هم ملاقات کند.
اما پرسش اساسی این است: چرا دولت بریتانیا همین وظایف عمدتا تشریفاتی را به جای ولیعهد، به فرزند ولیعهد سپرده است؛ در حالی که وی ناچار است به دلیل باردار بودن همسرش، برخلاف سنت دربار، بدون وی مسافرت کند.
به نظر می رسد، پاسخ به این سوال را باید در خاطره تلخ ملت های ژاپن و چین از ولیعهد بریتانیا جست و جو کرد.
ژاپنی ها "دایانا" مادر پرنس ویلیام را به عنوان یک زن نیکوکار، بسیار دوست داشتند و زمانی که دایانا و "پرنس چارلز" ولیعهد بریتانیا، در سال های 1986، 1990 و 1995 سه بار به ژاپن رفتند، پرنس چارلز کاملا در سایه دایانا قرار داشت. سال 1986، بیش از یکصد هزار تن از شهروندان ژاپنی در مسیر حرکت دایانا از وی استقبال کردند؛ پدیده ای که در رسانه های جهان به نامِ تب دایانا (Diana Fever) نامیده شد.
اما خبرهای مربوط به روابط نامشروع و خیانت ولیعهد بریتانیا و همسرش به یکدیگر که در نهایت به جدایی این زوج انجامید، تصویر پرنس چارلز را در تمام جهان، به ویژه در کشورهای شرقی مانند ژاپن، خدشه دار کرد. سپس تصادف منجر به مرگِ دایانا، این تصویر ناخوشایند از ولیعهد را تشدید کرد.
اما روابط ولیعهد بریتانیا با چینی ها از این هم بدتر است. پرنس چارلز یکی از هواداران سرسخت "دالایی لاما" رهبر بوداییان تبت است و این چیزی نیست که چینی ها را خوشحال کند. همچنین دولت پکن هرگز فراموش نمی کند که پرنس چارلز در مراسم بازگشت هنگ کنگ به چین در سال 1997، سیاستمداران چینی را "مجسمه های کهنه و رقت انگیز" نامیده بود!!
احتمالا ولیعهد بریتانیا بدترین انتخاب برای توسعه روابط میان انگلیس و کشورهای شرق آسیا است و فرزند وی، ماموریت دارد کاری را که پدرش نمی تواند انجام دهد، به سرانجام برساند. باید منتظر ماند و دید که آیا پرنس ویلیام در چین، در قامت یک سیاستمدار کارآموخته ظاهر خواهد شد و یا با تکرار اشتباه های پدر، فرصت به دست آمده را بر باد خواهد داد.
زمان رضاخانی
آساق1**9163 **1446
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]